Novo vs Lili: Cili është më i mirë?

Cili mjet bankar do të sjellë goditjen më të madhe për planin tuaj të lojës financiare? Është një përballje — Novo vs Lili.

Në një cep, ne kemi Novo. Me përvojën e saj të efektshme bankare të përshtatur për sipërmarrësit nxitës. Nga ana tjetër, ne kemi Lili dhe përfitimet e saj miqësore për profesionistët e pavarur dhe premtimet pa pagesë. Cili meriton një vend në tuajën paketën e mjeteve financiare?

Pavarësisht nëse jeni duke mashtruar me aksione, kripto ose investime në pasuri të paluajtshme, mjeti i duhur bankar është çelësi për strategjinë tuaj financiare. Sot, ne do të zbërthejmë pikat e forta dhe të dobëta të Novo dhe Lili, në mënyrë që të merrni një vendim të informuar që përputhet me qëllimet tuaja të biznesit.

Çfarë është Novo?

Objektivat Novo përkthyes të lirë dhe biznese të vogla me qasjen e saj të parë në internet ndaj bankingut. Pa tarifa mujore dhe asnjë bilanc minimal për t'u shqetësuar – fokusohuni vetëm në drejtimin e biznesit tuaj.

Novo vjen me një aplikacion miqësor për përdoruesit për të menaxhuar financat tuaja në lëvizje. Me këtë, ju gjithashtu merrni një kartë debiti biznesi falas, plus një virtuale për transaksione të sigurta në internet. Ai gjithashtu ofron veçori si dërgimi dhe marrja e transfertave ACH, shkrimi i çeqeve dhe krijimi i faturave të klientit.

Një aftësi tjetër e spikatur e Novo-s është integrimi i tij i qetë me mjetet tashmë në vend. Ju mund të lidhni Novo me Stripe, Amazona, Shopify, PayPal ose Square për pagesa të shpejta dhe të lehta.

Mendoni për Novo-n si qendrën tuaj bankare gjithëpërfshirëse të biznesit të vogël. Ai i mban operacionet tuaja financiare të përballueshme, të përshtatshme dhe të lira nga ngarkesat e bankingut tradicional.

Çfarë është Lili?

Lili është një platformë gjithëpërfshirëse e menaxhimit financiar. Ai u shërben kryesisht përkthyesve të pavarur dhe bizneseve të vogla. Ajo funksionon si një zgjidhje FinTech që bashkëpunon me një bankë tradicionale. Ai siguron një llogari kontrolli biznesi - pa tarifa mujore dhe kërkesa minimale të bilancit.

Lili gjithashtu ofron akses në celular me një aplikacion miqësor për përdoruesit për menaxhim në lëvizje. Ajo vjen me një kartë debiti të biznesit Visa® për transaksionet e përditshme. Softueri i tij gjithashtu kategorizon automatikisht shpenzimet për të përmirësuar organizimin financiar.

Përtej funksionalitetit bazë bankar, Lili integrohet mjetet e faturimit. Kjo thjeshton veçoritë e faturimit dhe kontabilitetit të klientit. Ai gjithashtu thjeshton përgatitjen e taksave me raporte të automatizuara dhe formularë tatimorë paraprakisht.

Nëse jeni pronar biznesi që kërkoni një platformë të centralizuar për të menaxhuar të gjitha aspektet e financave tuaja. Lili është një pretendente e fortë.

Karakteristikat e Novo Bank 

Çfarë është Novo

Kontroll falas i biznesit pa tarifa mujore

Eliminoni kostot e fshehura dhe kërkesat e bilancit minimal. i ri i jep përparësi përballueshmërisë, duke ju lejuar të përqendroheni në rritjen e biznesit tuaj.

Accessibility

Menaxhoni financat tuaja në lëvizje me aplikacionin celular të lehtë për përdoruesin Novo. Depozitoni çeqe, transferoni fonde dhe gjurmoni aktivitetin e llogarisë — të gjitha nga smartfoni ose tableti juaj.

Karta e Debitit të Biznesit

Kryeni transaksione të përditshme me një kartë debiti të sigurt fizike të biznesit. Për më tepër, Novo ofron një kartë debiti virtuale për blerje të sigurta në internet.

Pagesa dhe transferta pa probleme

Drejtoni menaxhimin tuaj të fluksit të parave pa ngarkuar tarifa shtesë. Transfertat falas ACH, aftësitë e shkrimit të çekut dhe krijimi i faturave janë pjesë e llogarisë standarde Novo.

Vendosja e qëllimeve me Novo Reserves

Ndani fondet tuaja për qëllime specifike me Novo Reserves. Kjo veçori intuitive nxit organizimin financiar dhe thjeshton kategorizimin e shpenzimeve. Aplikacioni Novo ofron gjithashtu një pasqyrë të qartë të gjendjes së llogarisë suaj dhe statusit të çdo rezerve. Kjo ju lejon të shikoni përparimin tuaj drejt qëllimeve tuaja financiare dhe të përshtateni sipas nevojës.

Integrime të zgjeruara

Hiqni nevojën për aplikime të shumta. Novo integrohet pa probleme me shumicën e aplikacioneve të palëve të treta. Kjo aftësi ndihmon në krijimin e një platforme të centralizuar për menaxhimin e financave tuaja. Me të gjitha të dhënat tuaja financiare të konsoliduara në një vend, ju merrni vendime të informuara dhe identifikoni fushat për përmirësim.

Karakteristikat e Lili Bank

Çfarë është Lilli

Ndjekja dhe organizimi i automatizuar i shpenzimeve

Kategorizoni shpenzimet tuaja automatikisht me Lili. Kjo aftësi ndihmon në kursimin e kohës së vlefshme dhe sigurimin e raportimit të saktë financiar. Do të keni një pasqyrë të qartë se ku po shkojnë paratë tuaja, duke mundësuar vendime të informuara financiare.

Faturimi i thjeshtë për t'u paguar më shpejt

Krijoni fatura profesionale direkt brenda platformës Lili. Kështu, duke eliminuar nevojën për softuer të veçantë të faturimit. Ndiqni statusin e faturës dhe dërgoni rikujtues të automatizuar të pagesave për të siguruar pagesa në kohë për fluksin e përmirësuar të parasë.

Pagesa e faturave

Bashkoni të gjitha faturat tuaja në një vend. Bie në sy veçoria e integruar e pagesës së faturave të Lili. Kjo ju lejon të planifikoni pagesa automatike, të merrni rikujtues për datat e duhura dhe të zvogëloni telashet e çeqeve në letër. Menaxhimi i thjeshtë i pagesave do të thotë më pak stres dhe më shumë kohë për atë që ka rëndësi.

Mjete të integruara tatimore

Lini mënjanë pagesat e përllogaritura të taksave me veçorinë e dedikuar "Kova Tatimore". Plus, Lili gjeneron raporte gjithëpërfshirëse dhe madje plotëson paraprakisht formularët tatimorë. Kjo kursen orët e punës së lodhshme që vijnë në prill.

Aftësitë e kontabilitetit

Ndiqni të ardhurat dhe shpenzimet tuaja, gjeneroni deklarata të fitimit dhe humbjes dhe fitoni njohuri të vlefshme për shëndetin financiar të biznesit tuaj. Nuk ka nevojë për softuer shtesë të kontabilitetit – Lili ju ka mbuluar.

Novo apo Lili: Cilin duhet të përdorni?

Në fund të fundit, zgjedhja mes Novos dhe Lilit varet nga prioritetet tuaja dhe faza financiare.

Novo është një zgjedhje e shkëlqyer për përkthyes të pavarur dhe startup të ndërgjegjshëm për buxhetin. Sidomos, me aplikacionin e tij celular miqësor për përdoruesit, aftësitë e integruara të pandërprera dhe funksionet kryesore bankare.

Nga ana tjetër, Lili shquhet për bizneset e ngritura apo profesionistët e lirë. Veçoritë e tij të automatizuara të përcjelljes së shpenzimeve, faturimit dhe ndihmës tatimore bëjnë të gjithë ndryshimin.

Pra, peshoni me kujdes prioritetet tuaja. A e vlerësoni përballueshmërinë dhe një përvojë celulare miqësore për përdoruesit mbi të gjitha? Atëherë Novo mund të jetë kampioni juaj.

Megjithatë, nëse nevojat tuaja janë automatizimi gjithëpërfshirës, ​​rrjedhat e thjeshta të punës dhe ndihma tatimore, Lili mund të jetë perfekte për udhëtimin tuaj financiar.

FAQs

FAQ

Në cilat shtete mund të hap një llogari në Lili Bank ose Novo Bank?

Të dy Lili Bank dhe Novo Bank janë të disponueshme për pronarët e bizneseve që banojnë në të gjithë SHBA-në. Megjithatë, mund të ketë një ndryshim të vogël në përshtatshmëri. Lili Bank aktualisht nuk përmend kufizime përtej SHBA-së kontinentale. Novo Bank kërkon që pronari i biznesit të jetojë dhe të regjistrojë biznesin brenda SHBA.

A ofron ndonjë bankë llogari të përmirësuara me më shumë veçori?

Lili ofron nivele të ndryshme llogarish me karakteristika dhe përfitime të ndryshme. Novo mund ose nuk mund të ofrojë përmirësime në varësi të ofertave të tyre aktuale. Ne ju rekomandojmë të kontrolloni faqen e tyre të internetit për çdo përditësim.

A shpërblehem për përdorimin e kartës time të debitit të biznesit me Lili ose Novo?

Po, por vetëm me Lili Bank! Karta e tyre e Debitit Lili Premium Business Visa ofron një program shpërblimi për kthimin e parave për blerjet e biznesit. Përkundrazi, kartela e debitit e Novo Bank aktualisht nuk ofron asnjë shpërblim për kthimin e parave.

A mund të hap shumë llogari biznesi me secilën nga bankat?

Po! Si Lili ashtu edhe Novo ju lejojnë të hapni llogari të shumta biznesi. Ju lehtë mund t'i mbani financat tuaja të organizuara për aspekte të ndryshme të biznesit tuaj.

A mund t'i përdor këto banka për transaksione ndërkombëtare?

Po, edhe Lili edhe Novo punojnë për transaksione ndërkombëtare. Sidoqoftë, ne rekomandojmë të kontrolloni faqet e internetit ose aplikacionet e tyre për çdo tarifë ose konsideratë të kursit të këmbimit.

Krijoni biznesin tuaj në më pak se 5 minuta

Po kërkoni të filloni biznesin tuaj dhe keni nevojë për ndihmë për të hapur një llogari bankare në SHBA nga kudo në botë?

Filloni me doola's shërbime të shpejta të formimit të biznesit për të formuar një LLC në të 50 shtetet. Ne gjithashtu do t'ju ndihmojmë të aplikoni për një EIN dhe të hapni një llogari bankare biznesi, në mënyrë që të mund të filloni me lehtësi udhëtimin tuaj sipërmarrës dhe të hapni mundësi të reja rritjeje.

Nëse keni nevojë për më shumë informacion ose udhëzime të ekspertëve, mundeni gjithashtu rezervoni një konsultë falas me një nga ekspertët tanë doola, dhe ne do ta marrim që andej.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.