Novo vs Bluevine: Cili është më i mirë?

Po kërkoni një platformë të fuqishme bankare biznesi dhe përfunduat me dy profesionistë - Novo dhe Bluevine?

Epo, zgjedhja e njërit prej tyre është padyshim një vendim i vështirë, por jo i pamundur; sidomos kur jemi gati t'ju ndihmojmë gjatë gjithë rrugës!

Si Novo ashtu edhe Bluevine vijnë pa tarifa mujore. Ndërsa Novo ofron deri në 20 rezerva, faturim pa limit falas dhe lidh biznesin tuaj me më shumë se një mijë integrime të fuqishme të aplikacioneve të biznesit, depozitat në para nuk lejohen. 

Nga ana tjetër, Bluevine ofron, 5 nën-llogari falas, 2 libreza çeqesh falas në vit dhe një nga APY-të më të larta (2.0%) për klientët e saj të llogarisë së Kontrollit të Biznesit, përveç transaksioneve të pakufizuara dhe përdoruesve shtesë pa kosto shtesë. 

Pra, cilin duhet të zgjidhni dhe si të bëni një krahasim efektiv të përdorimit të biznesit, bazuar në rastet zgjidhni llogarinë e duhur bankare të biznesit

Le ta zbulojmë 

Novo's Business Banking: Karakteristikat kryesore

Novo's Business Banking_ Karakteristikat kryesore

Si klient i Novo business banking, ju merrni 10 nën-llogari virtuale, një llogari rrjedhëse dhe një kartë debiti, nëse jeni profesionist i pavarur ose sipërmarrës. Mund të krijoni dhe dërgoni një numër të pakufizuar faturash plotësisht të personalizueshme, të integroheni me shërbimet ekzistuese, si p.sh. Shopify, Stripe, etj., dhe merrni përfitime ekskluzive të partnerit, si p.sh. akses në mjete të tilla si QuickBooks, shijedhe Hubspot.

Me Novo Boost, ju mund t'i merrni pagesat tuaja Stripe 95% më shpejt, pa pagesë, që do të thotë qarkullim më i shpejtë i parasë. Le të zmadhojmë veçoritë e tjera të biznes bankar me Novo

Llogaria e kontrollit të biznesit falas

Nuk ka tarifa të fshehura ose kosto të mirëmbajtjes së llogarisë. Ju nuk keni nevojë të paguani asnjë tarifë mujore dhe nuk ka kërkesa minimale të bilancit. Më tej, ju mund të shijoni transaksione të pakufizuara pa asnjë tarifë, duke zhbllokuar kështu lirinë përfundimtare për të menaxhuar financat e biznesit tuaj.

Ju mund të menaxhoni financat, të përpunoni pagesa, të bëni transferta dhe të mbani gjurmët e fluksit të parave tuaja pa ndonjë telashe nëpërmjet një aplikacioni bankar celular plotësisht falas dhe intuitiv, i cili është i disponueshëm si për pajisjet iOS ashtu edhe për Android. Aplikacioni është mjaft gjithëpërfshirës për sa i përket veçorive dhe ju lejon të depozitoni çeqe, të shikoni historinë e transaksioneve dhe të aksesoni informacionin e llogarisë bankare të biznesit nga një ndërfaqe e vetme e unifikuar.

Faturim vërtet pa mundim dhe pa probleme

Si pronar i një biznesi të vogël ose profesionist i pavarur, faturimi efikas është një nga detyrimet kryesore të biznesit. Investimi në softuer për faturimin e paguar do t'i shtonte kostot tuaja dhe zgjedhja për një mjet falas mund të vijë me kufizime të personalizimit. 

Novo i kapërcen të gjitha këto sfida dhe ofron një të integruar mjet faturimi për menaxhimin e thjeshtë të faturimit. Ju mund të gjeneroni fatura me pamje profesionale me markë të personalizuar dhe personalizime të tjera fizike pikërisht brenda platformës.

Ju gjithashtu mund të shtoni kushte formale të tilla si kushtet e pagesës dhe t'i shtoni një prekje profesionale proceseve tuaja financiare pa shkaktuar ndonjë kosto shtesë. Novo ju lejon të monitoroni faturat tuaja në kohë reale, të dërgoni dhe krijoni fatura të pakufizuara nga brenda platformës dhe të lehtësoni ndjekjen e klientëve për pagesat e papaguara.

Qasje më e shpejtë në fonde

Siç u përmend më lart, përdoruesit e Novo Boost mund të kenë akses në pagesat e tyre Stripe brenda orëve në vend të ditëve. Kjo është shumë e dobishme për pronarët e bizneseve të vogla dhe përkthyes të pavarur që kanë fluks të kufizuar parash dhe kapital për vazhdimësinë e operacioneve të biznesit dhe shpenzimet e stilit të jetesës. 

Karakteristikat e mahnitshme të ATM dhe kartës së debitit

Novo ofron një mbulim mbresëlënës të rrjetit të ATM-ve në mbarë vendin me një rimbursim të plotë mujor të tarifës së ATM-së deri në 7 dollarë. Nuk ka tarifa jashtë rrjetit dhe mund të tërhiqni para të pakufizuara pa u shqetësuar për përdorimin e kartës së debitit. Karta e debitit Novo pranohet në mbarë botën. Gjithashtu, mund ta kyçni kartën tuaj dhe të vendosni një njoftim udhëtimi për të marrë sinjalizime për të gjithë aktivitetin e kartës.

Për bizneset me pistë të kufizuar, duke zgjedhur midis një karte debiti dhe një karte krediti është gjithashtu një vendim kritik. Prandaj, ju rekomandojmë të konsultoheni me një ekspert tatimor dhe më pas të finalizoni zgjedhjen tuaj.

Karakteristikat e ndryshme

Nuk është e nevojshme të prisni një kartë debiti fizike për të kryer pagesa online me Novo. Pasi të jeni regjistruar dhe të keni përfunduar depozitën tuaj të parë, mund të keni akses në kartën virtuale të debitit për pagesat online. 

 • Novo ju kursen udhëtimet në bankë, pasi mund të bëni depozitime me çek në distancë, në mënyrë elektronike nëpërmjet aplikacionit celular Novo.
 • Ai ofron mbështetje të fuqishme të klientit të bazuar në agjentë njerëzorë përmes emaileve dhe bisedave, për zgjidhje të shpejtë të pyetjeve. 
 • Novo përdor protokollet e kriptimit të standardeve të industrisë dhe masat e sigurisë dhe të gjitha depozitat janë të siguruara nga FDIC deri në 250,000 dollarë.
 • Për informacion më të detajuar ose për të shmangur humbjen e ndonjë veçorie të re shtesë, ju rekomandojmë të eksploroni faqen zyrtare të internetit.

Banka e biznesit me Bluevine: Karakteristikat kryesore

Banka e Biznesit me Karakteristikat kryesore të Bluevine_

Bluevine ofron rendimente tërheqëse vjetore të përqindjes (APY) në bilancet e llogarive bankare me një kufi të sipërm. Llogaria standarde vjen me një APY prej 2%. Sidoqoftë, mbajtësit e llogarive Bluevine Plus dhe Premier mund të marrin respektivisht deri në 3% dhe 4.25% APY, në bilancet e llogarisë kualifikuese.

Këtu është një përmbledhje e detajuar e veçorive bankare të biznesit të Bluevine.

Opsionet e llogarisë

Ekzistojnë tre nivele të llogarive kontrolluese të biznesit - BlueVine Business Checking, BlueVine Plus Business Checking dhe BlueVine Premier Business Checking. Ndërkohë që veçoritë bazë në çdo nivel mbeten të njëjta, përfitimet shtohen me përfitime në rritje për tarifa më të larta mujore (të anulueshme).

Nën-Llogaritë për Organizatën

Si përdorues i Bluevine, ju mund të krijoni nën-llogari brenda llogarisë suaj kryesore të kontrollit të biznesit. Këto nën-llogari funksionojnë në mënyrë të ngjashme me llogarinë tuaj kryesore, duke e bërë më të lehtë kategorizimin e financave tuaja dhe buxhetimin.

Përfitimet Premium BlueVine Plus & Premier

Përmirësimi në Bluevine Plus ose Premier përfshin përfitime të shumta shtesë, të tilla si heqja dorë nga tarifat mujore, çeqe të printuara dhe të postuara falas, rritje të normave të interesit për ruajtjen e bilanceve më të larta bankare dhe mbështetje prioritare për klientët. Ne rekomandojmë të kontrolloni pragjet minimale të bilancit dhe kërkesat kualifikuese të aktivitetit në faqen zyrtare të internetit për një kuptim më të mirë. 

Ulja dhe Eliminimi i Tarifave

Nuk ka tarifa mujore shërbimi dhe kërkesa për bilancin minimal për mbajtësit e llogarive standarde, por klientët e nivelit më të lartë bankar duhet të paguajnë një tarifë të pranueshme. Bluevine ofron gjithashtu një rrjet të gjerë të ATM-ve të MoneyPass.

Megjithatë, ju duhet të paguani tarifa për tërheqjet jashtë rrjetit ATM dhe depozitat në para, pagesat e faturave (ACH, telat) dhe pagesat e faturave me kartë krediti përmes platformës Bluevine.

Karakteristikat e ndryshme

 • BlueVine ofron veçori të automatizuara të llogarive të pagueshme, të tilla si planifikimi i pagesave, menaxhimi i faturave, etj. Kështu, ju mund t'i menaxhoni me lehtësi faturimet dhe t'i delegoni detyrat drejtpërdrejt nga pulti juaj online.
 • Bluevine ofron gjithashtu një aplikacion celular për të depozituar çeqe, për të menaxhuar financat dhe për të bashkëpunuar me anëtarët e ekipit. Ju gjithashtu mund të vendosni lejet e përdoruesit për kontrollin e sigurt të aksesit.
 • Ju mund të zgjidhni nga opsionet e ndryshme të pagesave për shitësit dhe faturat, të tilla si çeqe, transferta ACH, transferta bankare, pagesa ndërkombëtare apo edhe pagesa me kartë krediti.
 • Mund të përdorni direktorinë e integruar në internet të shitësve të regjistruar ose të shtoni shitësit tuaj për pagesa të përsëritura.
 • Bluevine është një partner i rrjetit Green Dot për ofrimin e depozitave në para në vendet pjesëmarrëse të shitjes me pakicë. Këto depozita në para nuk janë falas dhe mund të bëhen edhe nëpërmjet një rrjeti të ATM-ve Allpoint.
 • Bluevine gjithashtu ofron Sigurim FDIC deri në 3 milion dollarë për depozitues dhe përdor masa sigurie standarde të industrisë

Nëse ende dëshironi të eksploroni të gjitha opsionet tuaja, ju rekomandojmë të kontrolloni udhëzuesin tonë duke zgjedhur bankën më të mirë për pronarët e bizneseve të vogla.

Novo vs Bluevine – Krahasimi i shpejtë i veçorive

tipar i ri Bluevine
Kartë debiti Në dispozicion karta debiti fizike dhe karta virtuale Kartë debiti falas, e dërguar me postë brenda dhjetë ditëve të punës nga miratimi i aplikimit
Integrimet e softuerit të kontabilitetit QuickBooks dhe Xero QuickBooks, Wave, Expensify dhe Xero
API N / A 4.25% APY për bilancet deri në 3 milion dollarë për klientët Premier; 2.0% APY për bilancet deri në 250,000 dollarë për klientët e nivelit standard që plotësojnë kërkesat mujore të përshtatshmërisë
Integrimet e pagesave të biznesit Stripe, Square, PayPal, Wise, Shopify, Amazon, Apple Pay, Google Pay dhe Samsung Pay Përfshin Wise, Venmo, CashApp dhe Square
Kontrollet fizike Kontrollet e letrës mund të dërgohen drejtpërdrejt nga aplikacioni Dy porosi libreza çeqesh falas në vit
ATM Deri në 7 dollarë në muaj rimbursim i tarifave të ATM-ve në mbarë botën Mbi 38,000 ATM MoneyPass
Faturimi i produkteve Faturim falas pa kufi N / A
Llogaritë e rezervuara Deri në 10 Deri në 5
Produkte të tjera të disponueshme Paradhëniet në para të tregtarëve (MCA) përmes krijimit të Novo Funding dhe shoqërisë me përgjegjësi të kufizuar (LLC). Bluevine Premier Checking, linja e kreditit dhe kartë krediti
Tarifa e ATM jashtë rrjetit Rimbursimi i tarifës së ATM-së deri në 7 dollarë në muaj $2.50

Novo vs Bluevine: Të mirat dhe të këqijat

Pro dhe kundra i ri Bluevine
rekuizitë  Pa tarifa mujore Norma të larta interesi
Shumë integrime softuerësh 0 dollarë tarifë mujore
Rimbursimet në ATM deri në 7 dollarë në muaj 2 libreza çeqesh falas
Cons Pa depozita në para Tarifat për depozitimin e parave të gatshme
Nuk mund të dërgohen tela Asnjë degë fizike

Kur të zgjidhni Novo

Ju mund të zgjidhni Novo nëse dëshironi: 

 • Qasje e shpejtë në fonde nga platforma të shumta të përpunimit të pagesave, si Shopify, Stripe, etj., gjë që e bën atë të përsosur për bizneset e tregtisë elektronike.
 • Aftësi faturimi pa mundim dhe pa probleme për fatura të pakufizuara dhe të personalizueshme dhe menaxhim financiar.
 • Për të pranuar pagesa nga kanale të ndryshme, si PayPal, karta krediti, Google Pay, Apple Pay, etj.
 • Keni nevojë për kapital qarkullues të menjëhershëm. Përdoruesit e Novo mund të aplikojnë për një paradhënie në para nga tregtari (MCA) deri në $75,000 përmes Novo Funding. 

Kur të zgjidhni Bluevine

Ju mund të zgjidhni Bluevine nëse dëshironi: 

 • Për të fituar shpërblime për kthimin e parave. Bluevine ofron 1.5% kthim parash për shpenzimet e pranueshme për përdoruesit e saj të kartës së kreditit. Novo nuk ofron kartë krediti.
 • Për çdo interes për depozitat kontrolluese. Ndërsa përdoruesit standardë të bankës mund të gëzojnë një APY 2%, Novo nuk ofron asnjë përfitim interesi.
 • Keni nevojë për një shumë më të lartë financimi. Aplikantët mund të kenë akses në fonde deri në 250,000 dollarë brenda 24 deri në 48 orëve nga aplikimi.

doola – Përtej Bankingut të Biznesit

Kur të zgjidhni doola

Të kesh një ofrues të besueshëm dhe të përballueshëm të shërbimit bankar të biznesit mund të bëjë mrekulli për menaxhimin dhe operacionet tuaja financiare. Megjithatë, pse të kufizoheni në banka kur mund të merrni si ndihmës një partner të plotë biznesi në një kuti?

doola është një gjithëpërfshirës platforma e menaxhimit të biznesit dhe bankave që ofron një gamë të larmishme shërbimesh, si formimi i kompanisë, depozitimi i taksave, menaxhimi i pajtueshmërisë, mbajtja e kontabilitetit dhe transfertat ndërkombëtare të parave në 100 vende nëpërmjet doola Paratë

Ne i mundësojmë të gjithëve, duke filluar nga një pronar biznesi i vogël deri te krijuesit e përmbajtjes, te themeluesit e bizneseve në internet, profesionistët e pavarur dhe këdo që dëshiron të jetë shefi i vetes, me një grup të fortë zgjidhjesh. Ne i heqim dhimbjet e kokës nga formaliteti dhe pajtueshmëria, duke e bërë më të lehtë për ju që të punoni dhe të përqendroheni në atë që ka më shumë rëndësi për biznesin tuaj.

doola's Paketa e Pajtueshmërisë totale ju lejon të vendosni dosjet tuaja tatimore në pilot automatik dhe vjen me veçori të mahnitshme, të tilla si formimi i kompanisë, depozitimi i taksave, konsultimi i CPA-së dhe më shumë.

Për të ditur më shumë ose për të kapur produktin tonë në veprim, merrni një konsultë falas me ekspertët tanë!

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.