Në lëvizje: 25 ide të biznesit celular për të filluar

Bizneset celulare ofrojnë një mundësi emocionuese për sipërmarrësit që kërkojnë të fillojnë një biznes me më pak para se një vitrinë tradicionale.

Këto lloje biznesesh janë të njohura me klientët që vlerësojnë komoditetin dhe ofertat unike që mund të sjellë një biznes celular dhe që shitësit dhe shërbimet e tjera nuk mund t'i sjellin.

Kjo krijon një kombinim fitues për sipërmarrësit krijues që kërkojnë të bëjnë emër në këtë industri fitimprurëse.

Më poshtë, ne do të shikojmë se çfarë duhet për të filluar një biznes celular së bashku me disa ide të biznesit celular për të ndihmuar në zhvillimin e kreativitetit tuaj.

Çfarë është një biznes celular?

Një biznes celular është çdo biznes që shet një produkt ose shërbim dhe nuk është i kufizuar në një vendndodhje fikse. Kjo zakonisht do të thotë se ata e drejtojnë biznesin nga një automjet i pavarur që ka të gjitha pajisjet e nevojshme për të kryer biznes.

Një biznes celular mund të vijë në vendndodhjen e një klienti, siç është një biznes i lëvizshëm për kujdesin e qenve. Ata gjithashtu mund të kenë klientët të vijnë tek ata, si për shembull një kamion ushqimor i lëvizshëm që parkohet në një vend të rregullt çdo ditë. 

Pse duhet të filloni një biznes celular?

Fillimi i një biznesi celular është i përsosur për sipërmarrësit që kërkojnë të ofrojnë një produkt ose shërbim unik. Më poshtë janë 5 avantazhet për të filluar një biznes celular.

Kosto më të ulëta të fillimit

Në përgjithësi, një biznes celular ka kosto shumë më të ulëta fillestare sesa një biznes me vendndodhje fikse. Ka edhe më pak kosto të vazhdueshme. Pra, nëse biznesi është i ngadalshëm, shpenzimet fikse janë më të ulëta, gjë që e bën më të lehtë mirëmbajtjen e tyre gjatë periudhave të ngadalta ose herët.

Mundësi për të ofruar më shumë produkte ose shërbime të veçanta

Disa produkte ose shërbime të veçanta mund të mos jenë mjaft fitimprurëse për një vendndodhje fikse, por janë krejtësisht fitimprurëse për një biznes celular. Kjo është veçanërisht e vërtetë në zonat me kosto të larta qiraje, gjë që e bën më të vështirë një biznes me vendndodhje fikse.

Planifikimi fleksibël

Ndryshe nga një biznes me vendndodhje fikse, kur nuk keni klientë ose keni nevojë për pak kohë pushimi, nuk keni nevojë të mbani një dyqan të hapur. Kur t'i keni shërbyer klientit tuaj të fundit për ditën, thjesht mund të mbyllni dyqanin. Kjo do të thotë se orët tuaja të punës mund të jenë më fleksibël.

Shkoni atje ku janë klientët

Bizneset celulare ju lejojnë të shkoni atje ku janë shumica e klientëve në çdo kohë. Kjo mund të jetë për shkak të ngjarjeve të veçanta ose gjetjes së tregjeve të reja. Dyqanet me vendndodhje fikse nuk mund ta bëjnë këtë.

Mund të filloni me kohë të pjesshme

Ndonjëherë një biznes i ri nuk bën mjaftueshëm për të ardhura të plota. Një biznes celular mund të drejtohet me kohë të pjesshme ndërsa ju krijoni të ardhurat tuaja. Shumica e dyqaneve me vendndodhje fikse duhet të funksionojnë me kohë të plotë për të mbuluar shpenzimet.

25 Idetë më të mira të biznesit celular

1. Biznes me kamion ushqimor celular

Biznesi i kamionëve ushqimorë është ndoshta më i zakonshmi, por kjo ndodh sepse klientët i shijojnë shumë. Duke filluar një kamion ushqim ka kosto të moderuara për fillimin, kështu që merrni parasysh blerjen e pajisjeve të përdorura për të ulur kostot.

2. Detajet e makinave celulare

Shërbimet celulare të detajimit të automjeteve kanë kosto më të ulëta të nisjes dhe mund të përdorni një rimorkio të vogël për të tërhequr në vend të një automjeti të dedikuar. Ky biznes ofron gjithashtu një mundësi të shkëlqyer për të ndërtuar një listë të klientëve besnikë që paguajnë javore ose mujore.

3. Trajnim Personal

Udhëtoni në shtëpitë e klientëve për të ofruar shërbime trajnimi personal. Ju do të keni nevojë për një licencë të caktuar për ta ofruar këtë në shumicën e fushave. Por licencat për një trajner personal celular janë të njëjta si çdo lloj tjetër trajneri personal.

4. Kujdesi për kafshë shtëpiake në celular

Për të qenë një kujdestar i lëvizshëm i kafshëve shtëpiake, ka të ngjarë të keni nevojë për një automjet të dedikuar për larjen dhe pastrimin e kafshëve shtëpiake brenda. Disa kompani ofrojnë rimorkio që mund t'i tërhiqni me një SUV ose kamion-kap dhe të gjitha pajisjet janë në rimorkio. Ky mund të jetë një opsion më i përballueshëm sesa një automjet i plotë.

5. Terapist për masazh celular

Me këtë biznes, ju udhëtoni në shtëpinë ose zyrën e një klienti për të ofruar shërbime profesionale masazhi. Drejtimi i një biznesi të lëvizshëm masazhi nuk kërkon një automjet të veçantë. Kostot e fillimit do të shkojnë drejt një tavoline masazhi të palosshme, çarçafë dhe vajra esencialë. Licencimi kërkohet në shumicën e zonave për të ofruar shërbime profesionale masazhi.

6. Sallon bukurie celulare

Specializimi në shërbimet e bukurisë për flokët, grimin, thonjtë dhe shumë shërbime të tjera është një biznes i shkëlqyer celular për të filluar. Ju mund t'i bëni të gjitha nga një automjet i madh ose të shkoni në shtëpitë e klientëve tuaj. Shërbimet e bukurisë celulare krijojnë komoditet për klientët që mund t'i bëjnë ata të bëhen të rregullt.

7. Riparimi i makinave celulare

Nëse keni aftësi në rregullimin e makinave, një biznes i riparimit të makinave celulare mund të jetë një ide e shkëlqyer si biznes kryesor ose për të ardhura shtesë. Përqendrohuni në riparimet që mund të bëhen pa pajisje të mëdha. Një kamionçinë ose furgon është zakonisht gjithçka që ju nevojitet për të bartur mjetet tuaja nga puna në punë.

8. Dyqan veshjesh celulare ose pop-up

Nëse shisni një numër të vogël të produkteve të modës, merrni parasysh një dyqan celular për t'i shitur ato. Ju mund të keni një automjet të dedikuar, ose për një opsion me kosto më të ulët, përdorni një tendë kërcyese ose një tendë me rafte celulare për t'u shitur në tregjet e fermerëve, festivalet ose zona me trafik të ngarkuar me këmbë.

9. Kafe Mobile

Në zonat me shumë udhëtarë dhe punëtorë, nisja e një biznesi celular i kafesë do të ishte një ide perfekte. Me disa makineri, ju mund të bëni shumicën e pijeve speciale të kafesë që kanë një markë të lartë dhe janë të lehta për t'u shitur. Kjo është gjithashtu një mënyrë më pak e kushtueshme për të hyrë në tregun e kamionëve ushqimorë.

10. Kamion i lëvizshëm me akullore

Një tjetër ide e mrekullueshme nëse jeni pranë zonave me trafik të lartë ose zonave me shumë ngjarje gjatë verës është shitja e akullores. Ju mund të përdorni një kamion të veçantë ose rimorkio të krijuar posaçërisht për ruajtjen dhe shpërndarjen e akullores.

11. Kabina Mobile Foto

Ju mund të mendoni se stendat e fotografive nuk do të ishin më përreth, por ato ende përdoren në ngjarje gjatë gjithë kohës. Ofroni një version celular ku e sillni direkt në ngjarje, brenda ose jashtë. Ju mund të shkoni për një pamje të plotë të stilit retro për stendën tuaj ose të ndërtoni një version krejtësisht modern.

12. Shërbimi DJ celular

Një disk kalorës është një biznes i njohur dhe i shkëlqyeshëm celular për të hyrë. Sillni festën te klientët tuaj me një sistem të plotë zanor dhe pajisje ndriçimi së bashku me aftësitë tuaja DJ. Punon shkëlqyeshëm me kohë të pjesshme ose të plotë.

13. Lojëra celulare VR

Sillni një konfigurim të lojërave celulare të realitetit virtual në festa dhe ngjarje. Për këtë, do të dëshironi të keni të paktën 5 konfigurime VR në mënyrë që njerëzit ta përjetojnë atë së bashku. Ata me përvojë teknike dhe lojërash nuk duhet të kenë asnjë problem me këtë biznes.

14. Shërbimi i Barit Mobile

Siguroni një përzierje unike pijesh, ndriçimi dhe dekori si një shërbim bari celular. Klientët mund të jenë menaxherë eventesh dhe të tjerë që kanë nevojë për pije në mbledhjen e tyre të ardhshme. Sa më unik ta bëni atë, aq më shumë mund të dalloheni.

15. Makina celulare me qira

Shumë individë marrin me qira disa makina në të njëjtën kohë përmes aplikacioneve si Touro. Ju mund t'i dorëzoni këto makina te qiramarrësit tuaj për të ndihmuar biznesin tuaj të dallohet dhe të shtoni një shtresë shtesë shërbimi.

16. Shërbimi i balonave celulare

Siguroni balona për ngjarje, festa ose dasma. Kjo ide ka një kosto fillestare shumë të ulët dhe mund të ketë marzhe të mira.

17. Shërbimi i Pemëve Mobile

Hiqni trungjet e pemëve ose kryeni shërbime të tjera në pemë. Ju gjithashtu mund të shtoni shërbime kopshtarie në disa zona. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndërtuar një biznes peizazhi me madhësi të plotë nëse ky është qëllimi juaj.

18. Shërbimi i Tutoring Mobile

Nëse keni një diplomë në një disiplinë të caktuar, mund të ofroni mësime në celular për atë lëndë. Disa zona kërkojnë licencim për këtë, por shumica jo. Certifikatat janë në dispozicion për tutorët që duan t'u tregojnë klientëve të mundshëm aftësitë e tyre në lëndë të caktuara.

19. Mësues muzikor celular

Nëse jeni mirë me ndonjë instrument muzikor, mund të filloni një biznes të lëvizshëm të mësimdhënies së muzikës. Kjo mund të funksionojë për shumë instrumente të ndryshme apo edhe vetëm për lexim muzikor.

Instrumentet më të njohura që njerëzit mësojnë janë piano, kitara dhe ukulele.

20. Trajner vokal celular

Keni një sfond formal muzikor? Mësojini njerëzit të këndojnë si një biznes i lëvizshëm i trajnerëve vokal. Shumë artistë aspirues do të punësojnë një trajner vokal, si dhe shumë të tjerë që thjesht kanë ëndërruar gjithmonë të këndojnë.

21. Mobile Tattoo Studio

Nëse jeni një artist tatuazhesh, merrni parasysh të merrni aftësitë tuaja në rrugë. Shkoni direkt në shtëpitë e klientit ose madje organizoni ngjarje tatuazhesh. Ju mund të keni të gjitha pajisjet dhe lejet që ju nevojiten vetëm disa shpenzime shtesë për një tryezë të palosshme dhe mjete të tjera për të përfunduar shërbimin tuaj celular.

22. Blerës Personal Mobile

Siguroni blerje personale për klientët në lëvizje. Ky mund të jetë gjithashtu një biznes asistent personal me shërbim të plotë. Këto mund të jenë pak të ndërlikuara për t'u nisur, por nëse gjeni klientelën e duhur, ata mund të paguajnë shumë mirë për shërbime profesionale shumë të specializuara si kjo.

23. Shitore komike ose librash celularë

Merrni me vete një përzgjedhje librash unikë ose libra komikë të kuruar me kujdes dhe krijoni dyqanin tuaj celular në zona ose ngjarje të trafikuara shumë. Çelësi i kësaj ideje biznesi është mbajtja e artikujve unikë që stimulojnë blerjet impulsive.

24. Riparimi i këpucëve celulare

Ky ka gjithashtu kosto të ulëta fillestare nëse i keni tashmë aftësitë. Njerëzit kanë ende këpucë dhe çizme të riparuara gjatë gjithë kohës. Ofrimi i këtij shërbimi celular e bën të përshtatshëm për klientët dhe ata do të paguajnë gjithashtu një çmim për të mos u detyruar të heqin dhe të marrin këpucët kur kanë nevojë për riparim.

25. Instruktor yoga celular

Ofroni udhëzime të ekspertëve për joga në shtëpitë e klientëve. Kjo ide ka gjithashtu kosto të ulëta fillestare dhe ju mund të krijoni shpejt një listë të klientëve përmes gojëdhënave. Gjëja kryesore është të ofroni shërbime shumë të personalizuara për çdo klient, në mënyrë që të keni një avantazh ndaj klasave më pak të personalizuara ose jogës në grup.

Si të filloni biznesin tuaj celular

Pasi të keni idenë e biznesit tuaj celular, është koha për ta bërë atë realitet duke ndjekur këto hapa që duhet të marrë çdo pronar i ri biznesi.

Shkruani një Plan Biznesi

Një plan biznesi është thelbësor për çdo biznes të ri. Ai përshkruan saktësisht se çfarë është biznesi juaj, cilët janë klientët e tij dhe si planifikoni të marketingoni biznesin dhe të siguroni fonde nëse është e nevojshme.

Mos e anashkaloni këtë hap të parë të rëndësishëm!

Vendosni për strukturën e biznesit tuaj

Ju duhet të vendosni se si dëshironi të strukturoni biznesin tuaj. Ka disa opsione për të zgjedhur në varësi të situatës suaj.

Pronësi e vetme

A pronësi e vetme është shumë e lehtë për t'u vendosur, por gjithashtu ofron më pak avantazhe. Nga pikëpamja tatimore apo ligjore, ka pak ose aspak ndarje mes jush dhe biznesit.

Shoqëria me Përgjegjësi të Kufizuar (LLC)

Ky është opsioni më i popullarizuar për sipërmarrësit. Një LLC, ose Kompani me Përgjegjësi të Kufizuar, ofron mbrojtje nga përgjegjësia për pronarin dhe gjithashtu mund të ofrojë disa avantazhe tatimore.

Ortakëri

Partneritetet janë gjithashtu një zgjedhje popullore. Ju mund të zgjidhni një partneritet brenda një LLC për të marrë të gjitha përfitimet e një LLC, por me partnerë. Ju gjithashtu mund të krijoni një partneritet të thjeshtë pa një LLC, por si një pronësi e vetme, atyre u mungojnë mbrojtjet për asetet personale të një pronari nëse biznesi përballet me ndonjë vështirësi.

Korporatë

Një korporatë është një strukturë komplekse ligjore që kërkon kontabilitet më të rregullt për të qëndruar në gjendje të mirë. Sidoqoftë, kjo mund t'ia vlejë për biznese të caktuara dhe gjithashtu ka avantazhe të tilla si aftësia për të zbritur pagat nga fitimet e korporatave për qëllime tatimore.

Regjistroni biznesin tuaj

Më pas, do t'ju duhet të regjistroni biznesin tuaj. Nëse krijoni një LLC, atëherë jeni regjistruar tashmë në shtetin tuaj nëpërmjet procesit të LLC. Nëse keni aplikuar për një numër identifikimi të punëdhënësit (EIN), atëherë ju jeni regjistruar si një ent në IRS.

Merrni licencat dhe lejet e nevojshme

Disa biznese kërkojnë licencime dhe leje të ndryshme në varësi të produkteve ose shërbimeve që ofrojnë.

Kontaktoni zyrën e Sekretarit të Shtetit me pyetje në lidhje me licencimin e biznesit dhe kërkesat për leje për zonën tuaj lokale. Ju gjithashtu mund të kontaktoni organizatat profesionale në industrinë tuaj me pyetje në lidhje me licencimin ose lejet.

Hapni një llogari bankare të biznesit

Ky është gjithashtu një hap vendimtar dhe ndihmon në ndarjen e biznesit tuaj dhe financave personale, të cilat mund të jenë të rëndësishme për arsye përgjegjësie. Ju mund të përdorni dokumentet tuaja LLC për të hapur një llogari bankare në emër të biznesit tuaj.

Financim i Sigurt

Nëse keni nevojë për financim, tani është koha të dilni dhe të përpiqeni ta siguroni atë. Banka juaj lokale mund të jetë në gjendje t'ju ndihmojë nëse keni një kredi të mirë dhe një plan të fortë biznesi. Ju gjithashtu mund të shikoni në kreditë e Administratës së Biznesit të Vogël (SBA), grantet federale dhe shtetërore dhe financimin e njerëzve.

Merrni Sigurim Biznesi

Në varësi të biznesit tuaj, mund t'ju kërkohet të mbani sigurim. Kjo mund të ndryshojë për lloje të ndryshme biznesesh. Ligjet shtetërore dhe lokale mund të diktojnë gjithashtu se çfarë sigurimi ju nevojitet. Ju gjithashtu mund të merrni sigurim shtesë për humbjet e biznesit për shkak të vjedhjes ose aksidenteve.

Punësoni dhe trajnoni stafin tuaj

Bizneset celulare zakonisht drejtohen nga një person, por bizneset më ambicioze mund të kenë nevojë për punonjës për të filluar. Filloni procesin tuaj të punësimit mjaft herët për të gjetur kandidatë të mirë. Mbani mend, do t'ju duhet t'i paguani ato duke filluar nga dita 1, kështu që keni fondet në dispozicion për të bërë listën e pagave edhe nëse të ardhurat fillestare të biznesit tuaj janë të ulëta.

Promovoni biznesin tuaj

Filloni të reklamoni biznesin tuaj sapo të jeni gati për të ofruar produktin ose shërbimin tuaj. Krijoni llogari në platformat e njohura të mediave sociale dhe filloni të promovoni veçanërisht te miqtë dhe familjarët për të ndihmuar në përhapjen e fjalës.

Mund të provoni gjithashtu reklama të ndryshme me pagesë si reklamat e Shërbimit Lokal të Google. Është e rëndësishme të filloni pak me reklama me pagesë, pasi mund të duhet pak kohë për të mësuar se si të drejtoni një fushatë fitimprurëse.

Filloni biznesin tuaj celular në mënyrën e duhur

Kur të jeni gati për të nisur biznesin tuaj celular, filloni në këmbën e duhur. Ne e dimë se ka shumë hapa për të bërë, por me udhëzimin e duhur, ju mund ta çoni kompaninë tuaj celulare drejt suksesit.

doola ndihmon bizneset celulare në të gjithë vendin të konfigurohen me mjete dhe burime të dobishme, në mënyrë që të mund të hapin lehtësisht një llogari bankare biznesi, të menaxhojnë kontabilitetin dhe shumë më tepër.

Kontakt doola sot për të filluar!

FAQs

Sa kushton për të filluar një biznes celular?

Kjo mund të ndryshojë në varësi të llojit të biznesit. Disa biznese celulare kanë kosto shumë të ulëta fillestare. Për shembull, nëse keni një aftësi dhe dëshironi të mësoni ose të stërvitni të tjerët, mund të jeni në gjendje të filloni me vetëm disa qindra dollarë. Një kamion ushqimor mund të ketë kosto më të larta fillestare, zakonisht duke filluar nga rreth 40 mijë dollarë.

A kanë nevojë biznesi celular për licenca për të operuar?

Shumica e bizneseve kanë nevojë për një licencë për të operuar në nivel lokal ose brenda një shteti. Në përgjithësi nuk ka licencim shtesë për një biznes celular në krahasim me një biznes me vendndodhje fikse.

Sa taksë duhet të paguajë një biznes celular?

Biznesi juaj celular do të duhet të paguajë të njëjtat taksa si çdo biznes. Megjithatë, ju mund të zbrisni disa shpenzime nga të ardhurat tuaja të tatueshme ashtu si çdo biznes tjetër. Këto zbritje mund të përfshijnë gjëra të tilla si pajisjet e biznesit dhe kilometrazhin e drejtuar gjatë kryerjes së biznesit.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.