Maksimizoni kursimet e taksave: Zbritjet për bizneset e fitnesit

Të drejtosh një palestër është fantastike! Ju i ndihmoni njerëzit të arrijnë qëllimet e tyre të fitnesit. Por koha e taksave mund të jetë një pengesë për çdo pronar biznesi. Ky udhëzues e zvogëlon konfuzionin dhe ju tregon se si të kurseni para nga taksat si pronar palestre.

Le të zbërthejmë zbritjet e zakonshme të taksave për palestrat, nga pajisjet e bukura që blini deri te reklamat që sjellin klientë të rinj. Do të mësoni gjithashtu se si të kërkoni zbritje për ruajtjen e hapësirës së palestrës dhe madje edhe vazhdimin e edukimit për të qëndruar në krye të lojës tuaj. Deri në fund, do të jeni një profesionist i palestrës me njohuri për taksat, gati për të mbajtur më shumë nga paratë tuaja të fituara me vështirësi.

Zbritje tatimore për pronarët e bizneseve të palestrës dhe fitnesit

Zbritje tatimore për pronarët e bizneseve të palestrës dhe fitnesit

Disa shpenzime biznesi kualifikohen për zbritje tatimore nga bizneset e fitnesit. Le të shqyrtojmë disa nga kategoritë më të zakonshme.

Pagat e punonjësve dhe kostot e trajnimit

Pagat, pagat dhe përfitimet e ofruara nga punëdhënësi janë shpenzime të rëndësishme operative për bizneset e fitnesit. Këto kosto përgjithësisht konsiderohen plotësisht të zbritshme nga taksat. Ajo ul taksat që ju detyroheni.

Shpenzimet e marketingut dhe reklamimit

Ndërtimi i njohjes së markës është një gur themeli i çdo biznesi të suksesshëm fitnesi. për fat të mirë, taktikat e marketingut kualifikohen për zbritjet tatimore - reklama në media sociale, fletushka, billborde dhe më shumë.

Pajisjet dhe shërbimet e zyrës

Furnizimet e zyrës dhe shërbimet komunale janë thelbësore për funksionimin e qetë të palestrës. Por këta janë gjithashtu shembuj kryesorë të shpenzimeve të vogla shpesh të neglizhuara që çojnë në mundësi të humbura të kursimit të taksave.

Furnizimet e zakonshme të zyrës si fishekët e printerit, letra dhe tonerët e përdorur për detyra administrative janë plotësisht të zbritshme. Shërbimet si energjia elektrike, uji dhe interneti që furnizojnë objektin tuaj janë gjithashtu të pranueshme për zbritje.

Shpenzimet e Udhëtimit dhe Ushqimit

Shpenzimet e bëra gjatë udhëtimeve që lidhen drejtpërdrejt me biznesin tuaj janë të zbritshme. Kjo përfshin transportin (fluturimet, kilometrazhin), akomodimin dhe ushqimet e arsyeshme të konsumuara gjatë udhëtimit.

Disa shembuj përfshijnë konferenca dhe seminare, takime me klientë, edukim të vazhdueshëm, etj.

Pajisjet e fitnesit, pajisjet e stërvitjes dhe përmirësimet e objekteve

Treadmils, pesha, dhe çdo gjë që klientët përdorin për të marrë formë? Ju mund ta zbrisni të gjithë atë në vitin që e blini (në sajë të Seksionit 179 të IRS!). Për pajisjet që kushtojnë më shumë se një prag specifik (i vendosur nga IRS çdo vit), amortizimi ju lejon të zbrisni një pjesë të kostos çdo vit gjatë jetëgjatësisë së tij të dobishme.

Përdorimi i trajnerëve të pajisjeve speciale (si shiritat e rezistencës) gjithashtu ka rëndësi. Edhe përmirësimet në palestrën tuaj, si dysheme të reja ose bojë, mund të zbriten! Vetëm sigurohuni që ato të zgjasin një kohë të gjatë dhe ta bëjnë palestrën tuaj edhe më të mirë.

Sidoqoftë, veshjet e stërvitjes të veshura nga stafi dhe klientët nuk kualifikohen.

Muzika për stërvitje, video me ushtrime dhe zbritje të pajisjeve A/V

Çdo biznes fitnesi duhet të krijojë një atmosferë motivuese stërvitjeje. Më poshtë janë disa mënyra për ta bërë këtë (të gjitha të zbritshme nga taksat!)

  • Tarifat e licencimit për muzikën stërvitore pa honorare të përdorura në klasat tuaja të palestrës janë plotësisht të zbritshme.

  • Blerja e videove ushtrimore për një shumëllojshmëri më të gjerë të klasave të fitnesit është e zbritshme nga taksat.

  • Pajisjet A/V si sistemet e zërit, projektorët dhe ekranet konsiderohen gjithashtu plotësisht të zbritshme.

Kredite për edukimin e fitnesit dhe edukimin e vazhdueshëm (CEU).

IRS njeh rëndësinë e edukimit të vazhdueshëm në industrinë e fitnesit. Ju mund të zbrisni koston e pjesëmarrjes në seminare, konferenca ose kurse në internet për të marrë CEU që përfitojnë biznesin tuaj. Kjo përfshin tarifat e regjistrimit, udhëtimin, vaktet (brenda udhëzimeve të IRS) dhe materialet e kursit.

Zbritja vlen edhe për stafin tuaj, për sa kohë që i ndihmon ata t'u shërbejnë më mirë klientëve.

Shpenzimet e softuerit

Kostoja e softuerit tuaj të menaxhimit të palestrës është plotësisht e zbritshme. Kjo perfshin programet e kontabilitetit, mjetet e automatizimit të marketingut, programet e planifikimit dhe më shumë.

Qira për objektin tuaj të fitnesit

Qiraja është shpesh një nga shpenzimet më të mëdha të vazhdueshme për një biznes fitnesi. Qiraja që paguani për hapësirën tuaj të palestrës është një shpenzim biznesi plotësisht i zbritshëm. IRS ju lejon të zbrisni të gjithë shumën e pagesave mujore të qirasë, vetëm nëse e përdorni hapësirën ekskluzivisht për operacione biznesi.

Sigurim

Primet e sigurimit për shumicën e politikave kryesore kualifikohen si shpenzime biznesi të zbritshme nga taksat. Rishikoni rregullisht mbulimin tuaj të sigurimit për mbrojtje optimale dhe përfitime tatimore.

PS Nëse keni një biznes trajnimi personal, ju mund të zbrisni 100% të kostove të sigurimit shëndetësor nga taksat tuaja! Kjo ju kursen para, por vlen vetëm për shumën e fitimit që biznesi juaj i trajnimit bën në një vit.

Përdorimi i makinës në biznes

Shpenzimet që lidhen me përdorimin e makinës nga biznesi janë të zbritshme. IRS ju lejon të zbritni shpenzimet e makinës në dy mënyra:

  • Shkalla standarde e kilometrazhit: Ndiqni miljet e biznesit dhe zbritni një shumë të caktuar për milje (67 cent në 2024). Nuk nevojiten fatura!

  • Metoda aktuale e shpenzimeve: Zbrisni shpenzimet aktuale si gazi, mirëmbajtja dhe amortizimi.

amortizim

Asetet e fitnesit si rutinat humbasin vlerën me kalimin e kohës. Amortizimi ju lejon të zbrisni një pjesë të asaj kostoje çdo vit për "jetën e tyre të dobishme". Në vend të një zbritjeje të madhe në vitin e parë, ju merrni zbritje më të vogla gjatë disa viteve, duke ulur barrën tuaj tatimore.

Ekzistojnë dy mënyra për këtë llogaritje:

  • Vijë e drejtë: Zbritje e barabartë çdo vit gjatë jetës së dobishme.

  • MACRS: Zbritje potencialisht më të larta në vitet e mëparshme.

Ndiqni pasuritë tuaja dhe konsultohuni me një profesionist tatimor për zbritjet sipas seksionit 179 ose zgjidhni metodën më të mirë të amortizimit.

Tarifat ligjore

Tarifat ligjore legjitime të bëra për qëllime biznesi janë përgjithësisht të zbritshme nga taksat. Rishikimet e kontratave, formimi i biznesit dhe mbrojtja e pronësisë intelektuale kualifikohen të gjitha për zbritje.

Duke thënë këtë, ne rekomandojmë konsultimin me një profesionist tatimor për situatat e mbrojtjes ligjore.

Shpenzimet e telefonit dhe internetit

Telefonat fiks dhe interneti i biznesit janë plotësisht të zbritshme për sa kohë që i përdorni ato kryesisht për operacionet e biznesit tuaj. Kjo përfshin caktimin e takimeve me klientët, dërgimin e videove të stërvitjes ose komunikimin me stafin.

Por, nëse e përdorni telefonin tuaj për qëllime biznesi, IRS ju lejon të zbrisni një pjesë të faturës së telefonit tuaj celular sipas përdorimit të dokumentuar të biznesit.

Këshilla për të paraqitur taksat dhe për të monitoruar zbritjet për bizneset e fitnesit

Këshilla për të paraqitur taksat dhe për të monitoruar zbritjet për bizneset e fitnesit

Ja se si të përgatiteni për taksat dhe të jeni profesionist i depozitimit të taksave:

Këshilla #1: Mbani gjurmët e gjithçkaje!

Kjo do të thotë të kurseni fatura për të gjitha shpenzimet e palestrës suaj, nga peshat e reja deri te boja e printerit. Mbani deklaratat bankare, faturat dhe çdo gjë tjetër që tregon të ardhurat dhe shpenzimet tuaja. Të dhënat e mira e bëjnë më të lehtë paraqitjen e taksave dhe provojnë zbritjet tuaja nëse është e nevojshme.

Këshillë # 2: Gruponi shpenzimet tuaja

Imagjinoni të gjitha shpenzimet e biznesit tuaj të fitnesit në grumbull. Vendosni faturat e pajisjeve në një grumbull, fletushkat e marketingut në një tjetër dhe faturat e shërbimeve në një të tretën. Në këtë mënyrë, ju mund të shihni lehtësisht se ku shkojnë paratë tuaja dhe të gjeni zbritje për gjëra të tilla si pajisje ose reklama.

Këshilla #3: Teknika mund të ndihmojë!

Përdorimi i caktuar softuer tatimor për të gjurmuar të ardhurat e biznesit tuaj dhe shpenzimet. Skanoni faturat dhe renditini ato në grumbuj (kategori) gati për të shkuar në prill!

Këshillë #4: Qëndroni të përditësuar mbi rregullat tatimore

Rregullat tatimore mund të ndryshojnë, kështu që është si të mbash në hap me tendencat më të fundit të fitnesit. Kontrolloni me a pro taksave si një nga ekspertët e taksave të Doola, ose kërkoni në internet për burime nga IRS ose grupet e biznesit të fitnesit. Në këtë mënyrë, nuk do të humbisni asnjë zbritje të re që mund t'ju kursejë para.

Këshillë #5: Lini mënjanë para për taksat

Ashtu si kursimi për pajisje të reja, lini mënjanë disa para nga të ardhurat e çdo muaji për të paguar taksat tuaja. Në këtë mënyrë, nuk do të keni një surprizë të madhe në kohën e taksave dhe do t'i keni paratë gati për të shkuar!

FAQs

FAQ

Cilat janë fshirjet e tjera të mira të taksave për pronarët e palestrave?

Përtej zbritjeve themelore si qiraja, pajisjet dhe kompensimi i punonjësve. Disa fshirje të tjera të vlefshme janë tarifat profesionale dhe zyra në shtëpi (nëse është e aplikueshme, me kërkesat e IRS për hapësirën e dedikuar dhe përdorimin e saj).

Anëtarësimet e organizatave profesionale ose abonimet në botimet përkatëse të fitnesit janë gjithashtu të zbritshme.

A janë të zbritshme pagat dhe përfitimet e punonjësve për pronarët e palestrave?

Absolutisht! Pagat, pagat e punonjësve dhe përfitimet e ofruara nga punëdhënësi (sigurimi shëndetësor, kontributet e pensionit) janë plotësisht të zbritshme. Kjo do të thotë se e gjithë kostoja e lidhur me stafin tuaj zvogëlon drejtpërdrejt të ardhurat tuaja të tatueshme.

Si mund të mbaj shënim shpenzimet e mia?

Qëndroni të organizuar me financat tuaja për të maksimizuar zbritjet dhe për të siguruar një proces të qetë të depozitimit të taksave.

Mbani llogari bankare të veçanta për biznesin tuaj dhe financat personale. Kjo thjeshton mbajtjen e të dhënave. Përdorni karta krediti ose debiti të dedikuara biznesi për të gjitha shpenzimet e biznesit për të gjurmuar dhe kategorizuar me lehtësi shpenzimet tuaja. Mbani faturat dhe faturat për të gjitha shpenzimet që lidhen me biznesin. Këto dokumente janë vendimtare për të vërtetuar zbritjet tuaja gjatë sezonit tatimor.

Ndërsa biznesi juaj i fitnesit rritet, merrni parasysh të flisni me një profesionist tatimor. Ata mund t'ju japin këshilla të ekspertëve për t'ju ndihmuar të maksimizoni zbritjet tuaja dhe të paguani më pak taksa.

Hiqni stresin tatimor me libra doola

Doola Libra ofron një mënyrë të thjeshtë për të mbajtur gjurmët e financave tuaja. Thjesht lidhni llogaritë tuaja financiare dhe platforma tërheq aktivitetin tuaj të biznesit në softuer. Raportet e thjeshta e bëjnë të lehtë të shihni se si shpenzohen paratë tuaja. Më e mira nga të gjitha, nuk do të humbisni gjurmët e zbritjeve të vlefshme tatimore.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.