Menaxhohet lehtësisht: 25 ide për bizneset me mirëmbajtje të ulët

Në botën e sotme me ritme të shpejta, shumë sipërmarrës dhe individë janë në kërkim të bizneseve me mirëmbajtje të ulët në të cilat mund të hapin ose investojnë. Këto biznese ofrojnë një mundësi të shkëlqyer për këdo që dëshiron të fitojë para, por nuk ka shumë kohë për të kushtojuni menaxhimit të biznesit ose punës fizike.

Në këtë udhëzues, ne po shqyrtojmë mbi 25 biznese me mirëmbajtje të ulët që mund të ofrojnë një mundësi për të ardhura pasive. 

Cilat janë bizneset me mirëmbajtje të ulët? 

Bizneset me mirëmbajtje të ulët janë kompani që kërkojnë mbikëqyrje dhe mbështetje minimale, si dhe investime minimale kapitale, për të funksionuar në mënyrë efektive. Sipërmarrësit, pronarët e bizneseve të vogla dhe investitorët po tërhiqen gjithnjë e më shumë bizneset me mirëmbajtje të ulët për shkak të aftësisë së tyre për të siguruar një kthim të lartë nga investimi me një nivel më të ulët të rrezikut. 

Arritja e suksesit në çdo sipërmarrje biznesi kërkon një investim të konsiderueshëm në kohë, para dhe përpjekje, por bizneset me mirëmbajtje të ulët kërkojnë më pak nga secili, duke i bërë ato një zgjedhje tërheqëse për shumë njerëz. Në raste të tjera, disa mund të kërkojnë një investim të madh përpara, por më pas gjenerojnë të ardhura kryesisht pasive me kalimin e kohës. 

25 Biznese me mirëmbajtje të ulët

Nëse jeni të etur për të filluar biznesin tuaj, është thelbësore të zgjidhni një rrugë që ju intereson. Hidhini një sy 25 ideve të qëndrueshme të biznesit që nuk kanë nevojë për mirëmbajtje. 

 1. Pronë me qira: Investimi në një pronë me qira mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të gjeneruar të ardhura pasive pa shumë përpjekje 
 2. Stoqet e dividentëve: Investimi në aksione që paguajnë dividentë mund të gjenerojë të ardhura pasive në formën e dividentëve të rregullt të paguar për aksionerët
 3. Blogim: Filloni një blog për një temë për të cilën jeni të apasionuar dhe fitoni para përmes reklamave dhe marketingut të filialeve
 4. dropshipping: Filloni një dyqan online dhe përdorni një model dropshipping për të shitur produkte pa pasur nevojë të ruani inventar ose të dërgoni produkte
 5. Huadhënie nga kolegët: Investoni në kredi përmes një platforme kreditimi nga kolegët dhe fitoni interes për investimet tuaja
 6. REIT: Investoni në një Trust Investimi të Pasurive të Paluajtshme (REIT) dhe fitoni të ardhura pasive nga dividentët e paguar për aksionarët
 7. Kanali i YouTube: Krijoni një kanal në YouTube për një temë që ju pëlqen dhe fitoni para përmes reklamave dhe sponsorizimeve
 8. Shitjet e librave elektronikë: Shkruani dhe shisni libra elektronikë në platforma si Amazon Kindle Direct Publishing
 9. Marketingu i Filialit: Promovoni produktet në faqen tuaj të internetit ose mediat sociale dhe fitoni një komision për shitjet
 10. Produkte dixhitale: Krijoni dhe shisni produkte dixhitale, të tilla si kurse, e-libra, etj.
 11. Shitjet e kurseve në internet: Krijoni dhe shisni kurse online në platforma si Udemy ose Teachable
 12. Zhvillimi i aplikacionit: Zhvilloni dhe shisni aplikacione celulare përmes dyqaneve të aplikacioneve si Google Play ose App Store
 13. Fotografia e Stock: Shisni fotografitë tuaja përmes platformave të fotografisë së aksioneve si Shutterstock ose Adobe Stock
 14. Mallra të printuara sipas kërkesës: Dizajnoni dhe shisni mallra, të tilla si bluza ose kriklla, duke përdorur platforma printimi sipas kërkesës si Printful
 15. Podcasting: Filloni një podcast për një temë për të cilën jeni të apasionuar dhe fitoni para përmes reklamave dhe sponsorizimeve
 16. Shitja në Etsy: Krijoni dhe shisni produkte të punuar me dorë në Etsy
 17. Investimi në fondet e indeksit: Investoni në fondet e indeksit me kosto të ulët dhe fitoni të ardhura pasive përmes rritjes së investimeve tuaja
 18. Makinat shitëse: Instaloni dhe menaxhoni makinat shitëse në zona me trafik të lartë
 19. Pritja e Airbnb: Jepni me qira një dhomë rezervë ose një pronë të tërë në Airbnb
 20. Honorare: Fitoni honorare për veprat krijuese, të tilla si libra, muzikë ose vepra arti
 21. Qiratë e njësive të magazinimit: Investoni në njësi magazinimi dhe jepini me qira individëve ose bizneseve
 22. Faqet e sondazheve në internet: Merrni pjesë në sondazhet në internet dhe fitoni para të gatshme ose karta dhuratë
 23. Krijoni dhe shisni artikuj të printueshëm: Krijoni shabllone të printueshëm për gjëra të tilla si planifikimi i vakteve, buxhetimi ose organizimi i shtëpisë dhe shisni ato në platforma si Etsy
 24. Lavanderia: Një strukturë lavanderi vetë-shërbimi ku klientët mund të lajnë dhe thajnë rrobat e tyre duke përdorur makineri me monedhë
 25. Biznesi i makinave me qira: Një biznes që jep me qira makina për klientët për një tarifë, zakonisht për periudha të shkurtra

Shënim: Është e rëndësishme të mbani mend se të ardhurat pasive nuk do të thotë domosdoshmërisht zero përpjekje. Të gjitha këto ide biznesi kërkojnë një investim fillestar në kohë, para ose të dyja. Për më tepër, disa mund të kërkojnë mirëmbajtje të vazhdueshme, edhe nëse është minimale.

Përparësitë e bizneseve me mirëmbajtje të ulët

Një nga përfitimet kryesore të bizneseve me mirëmbajtje të ulët është se ato zakonisht kërkojnë më pak kohë dhe para për të funksionuar sesa bizneset tradicionale me tulla dhe llaç. Kjo u lejon pronarëve të bizneseve të përqendrojnë burimet e tyre në fushat që gjenerojnë kthimin më të lartë të investimit, si zhvillimi i produktit, marketingu dhe angazhimi i klientit. 

Një përfitim tjetër i bizneseve me mirëmbajtje të ulët është se ato mund të operojnë në mënyrë më efikase dhe me kosto efektive sesa bizneset tradicionale, pasi nuk kërkojnë aq shumë hapësirë ​​fizike apo pajisje. 

Për më tepër, bizneset me mirëmbajtje të ulët mund të ofrojnë fleksibilitet më të madh në drejtim të menaxhimit dhe potencialit të rritjes, pasi ato mund të rriten ose zvogëlohen relativisht shpejt dhe lehtë.

8 këshilla për fillimin e një biznesi me mirëmbajtje të ulët

Fillimi i një biznesi të ri mund të jetë sfidues dhe shpërblyes. Një nga aspektet më të rëndësishme të fillimit të një biznesi të suksesshëm me mirëmbajtje të ulët është të identifikoni një ide biznesi që kërkon kohë dhe përpjekje minimale. Këtu janë disa këshilla për t'ju ndihmuar të filloni rrugën drejt fillimi i një biznesi me mirëmbajtje të ulët.

1. Zgjidhni një zonë që i përshtatet aftësive tuaja

Identifikoni një ide biznesi që i përshtatet aftësive dhe interesave tuaja. Kjo mund të jetë çdo gjë, nga shkrimi në internet deri te menaxhimi i mediave sociale, vetëm për të përmendur disa. Po kështu, nëse keni një licencë si licenca e sekserit, mund të jeni një kandidat i mirë për pronat e investimit. Këto biznese mund të drejtohen nga shtëpia, gjë që do t'ju ndihmojë të ulni shpenzimet e përgjithshme, si qiraja e zyrës dhe shërbimet komunale.

2. Qëndroni të fokusuar në kamaren tuaj specifike

Krijimi i një vendi për veten tuaj është gjithashtu një aspekt thelbësor i fillimit të një biznesi me mirëmbajtje të ulët. Duke u fokusuar në një fushë specifike, ju mund të ndërtoni një reputacion si ekspert në atë fushë, gjë që do t'ju ndihmojë të tërheqni klientë me interesa të ngjashme. 

Filloni duke identifikuar audiencën tuaj të synuar dhe krijoni profile të klientëve për të ofruar njohuri mbi sjelljen, preferencat dhe nevojat e tyre. Njohja e klientëve tuaj nga afër do t'ju ndihmojë të krijoni strategji të synuara marketingu, produkte të përshtatura dhe shërbime të personalizuara që plotësojnë nevojat e tyre. Përdorni reagimet e klientëve për të rafinuar produktet tuaja dhe për t'u shërbyer më mirë klientëve tuaj.

3. Inkorporoni mjetet e automatizimit

Një këshillë tjetër për të filluar një biznes me mirëmbajtje të ulët është të automatizoni proceset tuaja sa herë që është e mundur. Për shembull, nëse jeni shkrimtar, mund të përdorni softuer që ju ndihmon të automatizoni kërkimin, shkrimin dhe redaktimin tuaj. Kjo do t'ju kursejë kohë dhe do t'ju lejojë të përqendroheni në aspekte të tjera të biznesit tuaj.

4. Organizimi është kyç

Një këshillë tjetër për të filluar një biznes me mirëmbajtje të ulët është të qëndroni të organizuar. Mbani gjurmët e financave, shitjeve, inventarit dhe të dhënat e klientëve. Përdorni programe softuerike dhe aplikacione, ose punësoni një kontabilist / kontabilist për t'ju ndihmuar të qëndroni në krye të librave tuaj.

Është gjithashtu e rëndësishme të krijoni plane biznesi mujore ose tremujore dhe të vendosni synime realiste për të matur përparimin tuaj. Angazhohuni në mësim të vazhdueshëm dhe qëndroni të përditësuar me tendencat e industrisë, teknologjitë e reja dhe ndryshimet e sjelljes së konsumatorëve.

5. Zgjidhni strukturën e duhur të biznesit

Kur filloni një biznes, ka shumë vendime të rëndësishme për të marrë, duke përfshirë zgjedhjen e strukturës së duhur të biznesit. Ky vendim mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në detyrimet ligjore dhe tatimore të biznesit tuaj, si dhe në strukturën e tij menaxhuese dhe operacionale.

Katër strukturat më të zakonshme të biznesit janë sipërmarrjet individuale, ortakëritë, Kompanitë me Përgjegjësi të Kufizuar (LLC), dhe korporatat. Secili ka avantazhet dhe disavantazhet e veta në varësi të rrethanave tuaja specifike. Për shembull, nëse po filloni një biznes të vogël dhe dëshironi të ruani kontrollin mbi të gjitha vendimmarrjet dhe fitimet, një pronësi e vetme mund të jetë alternativa më e mirë. Sidoqoftë, nëse planifikoni të filloni një biznes me partnerë, një partneritet ose LLC mund të jetë më i përshtatshëm, pasi ato ofrojnë më shumë fleksibilitet dhe mbrojtje për pronarë të shumtë.

6. Mos kini frikë të kërkoni financim

Si pronar biznesi, financimi mund të jetë kritik për të nxjerrë idenë tuaj në terren ose kur bëhet fjalë për t'ju ndihmuar të rriteni. Nëse keni një model të fortë biznesi dhe një plan të qartë zgjerimi, kërkimi i fondeve mund të jetë një opsion i zbatueshëm. Ka shumë opsione për financimin e biznesit të vogël, prandaj sigurohuni t'i eksploroni të gjitha dhe të peshoni të mirat dhe të këqijat e secilit. Kjo mund të përfshijë një administrim të biznesit të vogël (SBA) kredi, karta krediti biznesi, një linjë kredie e kapitalit të shtëpisë (HELOC) dhe më shumë. 

7. Mos harroni të hapni një llogari bankare biznesi

Si pronar biznesi, një nga vendimet më të rëndësishme që do t'ju duhet të merrni është të zgjidhni një bankë për të menaxhuar financat tuaja. Hapja a llogari bankare biznesi është thelbësore jo vetëm për menaxhimin e fluksit tuaj të përditshëm të parasë, por edhe për ndarjen e financave tuaja personale dhe të biznesit. Kjo ju ndihmon të mbani gjurmët e shpenzimeve të biznesit tuaj, të paguani taksat në kohë dhe të krijoni një rezultat të mirë krediti.

8. Bëhuni kreativ me shtrirjen

Rrjetëzimi dhe krijimtaria me strategjinë tuaj të marketingut janë elementë thelbësorë të ndërtimit të një biznesi të suksesshëm. Duke identifikuar audiencën tuaj të synuar, duke u lidhur me ta dhe duke përdorur taktika kreative marketingu, ju mund të arrini njerëzit e duhur dhe të ndërtoni një bazë të fortë dhe besnike klientësh. 

Kjo mund të bëhet duke marrë pjesë në ngjarje ku audienca juaj e synuar ka të ngjarë të jetë e pranishme, të tilla si shfaqje tregtare ose konferenca. Ju gjithashtu mund të konsideroni bashkimin me grupe ose shoqata që kujdesen për audiencën tuaj të synuar, të tilla si organizatat profesionale, klubet sociale ose komunitetet në internet. Një strategji tjetër është krijimi i një fushate magjepsëse të marketingut dixhital që synon demografinë tuaj specifike. 

Bizneset me mirëmbajtje të ulët ia vlen të eksplorohen 

Bizneset me mirëmbajtje të ulët ofrojnë një mundësi të shkëlqyer për sipërmarrësit që duan të arrijnë pavarësinë financiare pa investuar shumë kohë dhe para. Këto biznese mund të ofrojnë një rrjedhë të qëndrueshme të të ardhurave për ata që janë të gatshëm të bëjnë përpjekje për t'i vënë ato në funksion. Me kërkimin, planifikimin dhe ekzekutimin e duhur, bizneset me mirëmbajtje të ulët mund të jenë një histori e shkëlqyer suksesi për çdo sipërmarrës.

Një mënyrë për ta bërë më efikas fillimin dhe menaxhimin e biznesit tuaj të ri është të përfitoni nga mjetet e biznesit të vogël të ofruara nga doola. Nga mbajtja e kontabilitetit tek formimi i njësisë ekonomike në bankingun e biznesit dhe më shumë, doola e bën të lehtë aksesin në burimet që ju nevojiten për ta kthyer biznesin tuaj në një sukses. 

FAQ

Cilët janë disa shembuj të bizneseve me mirëmbajtje të ulët?

Disa shembuj të bizneseve me mirëmbajtje të ulët janë bizneset në internet si dropshipping ose marketingu i filialeve, pronat me qira, makinat shitëse ose lavazhet e automatizuara të makinave.

Sa kohë dhe përpjekje kërkojnë bizneset me mirëmbajtje të ulët?

Bizneset me mirëmbajtje të ulët kërkojnë shumë më pak kohë dhe përpjekje në krahasim me bizneset tradicionale. Megjithatë, shuma mund të ndryshojë në varësi të llojit të biznesit dhe përfshirjes së pronarit.

Cilat janë avantazhet e zotërimit të një biznesi me mirëmbajtje të ulët?

Përparësitë e zotërimit të një biznesi me mirëmbajtje të ulët përfshijnë kosto më të ulëta, pak telashe operacionale dhe më pak stres. Këto biznese ofrojnë edhe një mundësi të madhe për të ardhura pasive.

A janë financiarisht fitimprurëse bizneset me mirëmbajtje të ulët?

Po, bizneset me mirëmbajtje të ulët mund të jenë shumë fitimprurës financiarisht. Duke qenë se kërkojnë më pak kohë dhe investim, ato ofrojnë përfitim të lartë me rrezik të ulët.

A mund të filloj një biznes me mirëmbajtje të ulët pa përvojë?

Po, ju mund të filloni një biznes me mirëmbajtje të ulët me pak ose aspak përvojë. Megjithatë, është e rëndësishme të hulumtoni dhe të mësoni rreth industrisë, të fitoni aftësi dhe njohuri dhe të kërkoni mbështetje nga mentorët ose trajnerët e biznesit.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.