Cila është shkalla e taksës së LLC?

"Taksat" dhe "e thjeshta" nuk duket se përdoren kurrë në të njëjtën fjali, dhe si pronar i biznesit të SH.PK-së, me siguri keni folur për taksat më shumë se kurrë!

Le të futemi në detaje për të përshkruar saktësisht Çfarë taksat ju duhet të paguani si pronar i LLC, duke përfshirë taksat tuaja të kërkuara, si mund ta trajtoni biznesin tuaj dhe si të mbani gjurmët e taksave federale dhe shtetërore të të ardhurave që duhet të paguani në pranverë.

Bazat e Tatimit të LLC

Para se të futemi në normën tatimore, le të shqyrtojmë se çfarë është një SH.PK.

Një LLC, ose a Kompani me përgjegjësi të kufizuar, është një strukturë formale biznesi që ndan një pronar nga biznesi i tyre. Nëse ndodh diçka ligjore kundër një LLC, do të jenë aktivet e biznesit që janë në rrezik, jo asetet e pronarit të biznesit (si shtëpia e tyre). Ju mund të keni krijuar LLC-në tuaj sepse është një strukturë relativisht e thjeshtë biznesi për përfitimet: ju plotësoni disa formularë, merrni numrin tuaj të identifikimit të punëdhënësit (EIN) dhe bam: përgjegjësi e kufizuar ndaj aseteve tuaja personale.

Cilat janë taksat për një LLC?

Taksat më themelore që një anëtar duhet të paguajë për LLC-në e tyre janë:

  • Tatimi në të ardhura
  • Taksa e vetëpunësimit

Ndonjëherë, në varësi të biznesit tuaj, do t'ju duhet gjithashtu të paguani taksa mbi pagat dhe taksat e shitjeve, por ne do t'ia dalim.

Identifikimi i trajtimit tatimor të LLC-së tuaj

Ndërsa strukturat e detyrimit të një LLC dhe të një sipërmarrjeje individuale janë shumë të ndryshme, ato tatohen njësoj. Tani e tutje, shikoni biznesin tuaj nga dy këndvështrime: subjekti i tij i biznesit dhe mënyra se si taksohet.

LLC-të me një anëtarë tatohen me sipërmarrje individuale

LLC-të me një anëtarë tatohen njësoj si sipërmarrësit individualë. Pse? Sepse edhe pse aktivi-detyrimi është i ndryshëm, taksat janë të njëjta: bëhen përmes dosjeve personale (jo korporatës). Për një pronësi të vetme, ju jeni duke paraqitur si individ, dhe kështu taksat tuaja tatohen drejtpërdrejt në llogarinë tuaj. Një LLC është ajo që quhet një entitet kalimtar, që do të thotë se fitimet kalojnë edhe në të ardhurat e pronarit të saj, ashtu si një Prop i vetëm.

Gjeni gjendjen tuaj këtu për normën tatimore të LLC-së ose të Pronësisë së vetme.

LLC-të me shumë anëtarë Tatohen me Partneritet

Të dy SH.PK-të me shumë anëtarë dhe Partneritetet tatohen njësoj - edhe një herë, përmes taksimit të përçuar.

LLC-të mund të zgjedhin të tatohen si një S Corporation

Një nga pjesët unike të të pasurit një LLC është se ju mund të paraqisni disa mënyra të ndryshme. Disa LLC paraqiten si një S-corp sepse kursen para në pagimin e taksave të vetëpunësimit nëse po bëni mjaftueshëm për ta garantuar atë. (Këtu vjen në ndihmë udhëzimi i një profesionisti tatimor.)

Përcaktimi i normës tatimore të LLC-së tuaj

Nuk ka asnjë "normë të vetme tatimore federale LLC". Në vend të kësaj, ju do të përcaktoni normën tuaj kur të paraqisni. Ndërsa të gjitha bizneset e aplikueshme janë të detyruara të paguajnë tatimin mbi të ardhurat dhe tatimin e vetëpunësimit, juaj biznes mund të kërkojë edhe disa taksa të tjera. Le t'i kalojmë ato:

Taksat federale

Tatimi në të ardhura

Tatimi mbi të ardhurat përcaktohet nga grupi i taksave federale, i cili bazohet në sasinë e parave që keni bërë vitin e kaluar. Në vitin 2022-2023, ka 7 kllapa tatimore, në njërën prej të cilave do të vendoseni: 10%, 12%, 22%, 24%, 32%, 35% dhe 37%. Çdo kllapë përcakton se cila do të jetë norma juaj tatimore.

Pse ka kllapa tatimore? Pra, njerëzit që fitojnë një milion dollarë në vit nuk duhet të paguajnë vetëm 100 dollarë taksa, dhe njerëzit që fitojnë 30,000 dollarë në vit nuk duhet të paguajnë 5,000 dollarë taksa.

Le të themi se ju fitoni 55,000 dollarë nga biznesi juaj i vogël Etsy (dhe megjithëse jetoni me partnerin tuaj, jeni i pamartuar dhe jeni beqar). Ju do të bini në kategorinë e grupit 22% për beqarët që fitojnë midis 41,776 dhe 89,075 dollarë. Kjo normë tatimore është 22%, e cila rezulton në 4,807.50 dollarë plus 22% të shumës suaj të borxhit mbi 41,775 dollarë. Tabela e dobishme e tatimit mbi të ardhurat e Nerd Wallet ju tregon shpejt se ku përshtateni.

Taksa e vetëpunësimit

Pas gjithë këtyre numrave, ky duhet të ndihet pak më i thjeshtë. Taksa e vetëpunësimit për pronarët e bizneseve të vetëpunësuar është e sheshtë % 15.3, i cili mbulon shpenzimet e Sigurimeve Shoqërore dhe Medicare. (Ua, ishte e lehtë, apo jo?)

Taksat Shtetërore dhe Vendore

Taksa e ekskluzivitetit- Taksa e nevojshme për të zotëruar dhe operuar biznesin tuaj në një shtet. Normat e taksave të ekskluzivitetit ndryshojnë shumë nga shteti në shtet; Taksa e ekskluzivitetit në Alabama bazohet në të ardhurat e një LLC nga viti i kaluar, ndërsa Kalifornia kërkon që çdo LLC të paguajë 800 dollarë në tatimin vjetor të ekskluzivitetit, plus më shumë nëse fitojnë më shumë se 250,000 dollarë në vit.

Taksa te larta taksa e shitjes- Ajo që keni paguar tashmë dhe shfaqet në faturën tuaj, si për gaz ose furnizime.

Taksa e pagave - Nëse keni listën e pagave, do t'ju duhet të hiqni shkurtimin e punonjësit tuaj prej 15.3% (e mbani mend taksën tuaj të vetëpunësimit?) që është 7.65%.

Taksat janë konfuze. Ja ku hyn doola

Biznesi juaj meriton të ketë sukses, pavarësisht sa taksat janë taksat! Kjo është arsyeja pse ne krijuam shërbimin tonë të kontabilitetit për pronarët e bizneseve të vogla si ju. Qëndroni në rrugën e duhur dhe asnjehere Shqetësohu sërish për taksat. Kontabiliteti pa stres, në shërbimin tuaj - le të fillojmë.

FAQs

Si tatohet një LLC nga IRS?

Një LLC mund të tatohet si një LLC e rregullt/pronar i vetëm (ata të dy tatohen njësoj), një LLC/partneritet me shumë anëtarë ose si një S-corp. Ju do ta përcaktoni këtë kur të plotësoni taksat tuaja.

Cili shtet ka normën më të ulët të taksës së LLC?

Wyoming nuk takson të ardhurat personale ose të korporatave, dhe Delaware ka tarifa shumë të ulëta, nuk takson të ardhurat jashtë shtetit dhe ka Gjykatën e Kancelarisë, e cila i ndihmon bizneset të zgjidhin konfliktet më shpejt në krahasim me shtetet e tjera.

Pse LLC paguan më pak taksa?

SH.PK-të nuk paguajnë domosdoshmërisht më pak taksa, por në krahasim me një Korporatë C, ato i nënshtrohen asaj që quhet "taksim i përçuar", që do të thotë se nuk duhet të paguajnë tatimin federal mbi të ardhurat e korporatave, pasi taksa kalohet drejtpërdrejt në të. anëtarët).

Si e shmang SH.PK tatimin e dyfishtë?

Duke qenë ai që quhet "entitet kalimtar", që do të thotë se anëtarët po paraqesin si deklaratë tatimore individuale, në krahasim me një deklaratë tatimore të korporatës.

Cilat janë disavantazhet e një LLC?

Krahasuar me një sipërmarrje të vetme, kërkon pak kohë dhe përpjekje për të filluar (por ka tendencë të paguajë detyrimin). Krahasuar me një korporatë, pronësia e LLC është shumë më e vështirë për t'u zhvendosur (nëse kjo është e rëndësishme për biznesin tuaj).

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.