Jeni në gardh për formimin e një LLC ose C-Corp? Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë katër përfitimet e njohura tatimore të LLC që i bëjnë SH.PK-të një entitet biznesi popullor.

4 përfitime tatimore të LLC për të cilat duhet të dini patjetër

Nëse jeni duke u përgatitur për të nisur një biznes në SHBA, një nga vendimet e para që duhet të merrni është struktura e kompanisë suaj.

Ju keni disa struktura për të zgjedhur, por një kompani me përgjegjësi të kufizuar (ose LLC) është një nga opsionet më të njohura. 

A jeni në gardh për të filluar një LLC në vend të një korporate C ose S-corporation? A po pyesni se cila është më e mira për të kursyer para dhe për të reduktuar faturën tuaj vjetore të taksave (veçanërisht si një sipërmarrës jashtë shtetit?

Nëse po, ky udhëzues është për ju.

Më poshtë, ne zbërthejmë përfitimet tatimore më të rëndësishme të LLC që duhet të dini dhe ju mësojmë se si të filloni LLC-në tuaj.

Si i zvogëlon taksat një LLC?

LLC-të ulin taksat tuaja sepse ato janë tatohen ndryshe sesa njerëz individualë ose çifte të martuara.

Mënyra se si qeveria e SHBA e takson LLC-në tuaj dhe kursimet specifike që merrni ndryshojnë bazuar në disa faktorë të ndryshëm. Këtu janë tre mënyra se si një LLC mund të ulë taksat në varësi të numrit të anëtarëve dhe preferencave tuaja si pronar biznesi:

SH.PK me një anëtarë

Siç sugjeron emri, një LLC me një anëtarë ka vetëm një pronar. IRS (Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme) taton këtë lloj LLC si një kompani me pronësi të vetme.

Një LLC me një anëtar duhet të paraqesë një Formular 1040 dhe një Shtesë C për të raportuar fitimet dhe humbjet e tyre të biznesit. Paraqitësi mund të zbresë humbjet e biznesit të tyre nga fatura e tyre tatimore dhe të ulë shumën që i detyrohen qeverisë. 

SH.PK me shumë anëtarë

Një LLC me shumë anëtarë ka shumë pronarë. IRS i takson këto biznese si partneritete. Procesi i depozitimit është i ngjashëm me procesin për një sipërmarrje individuale.

Anëtarët e një LLC me shumë anëtarë duhet të dorëzojnë një deklaratë partneriteti 1065 dhe të ofrojnë formularët e Programit K-1 për të zbërthyer pjesën e secilit anëtar në të ardhurat e biznesit, humbjet, etj. Çdo anëtar mund të zbresë humbjet e biznesit për të ulur faturën e tyre tatimore.

SH.PK si korporata

Nëse dorëzoni Formularin 2553, IRS mund ta taksojë LLC-në tuaj si S-Corp. Ju gjithashtu mund të paraqisni Formularin 8832 për të taksuar LLC-në tuaj si C-Corp.

Regjistrimi si S-Corp ju lejon të kurseni para në taksat e vetëpunësimit. Nëse keni një LLC, të gjitha fitimet i nënshtrohen taksave të vetëpunësimit. Nëse keni një S-Corp, vetëm paga e pronarit të biznesit i nënshtrohet këtyre taksave, duke ulur shumën totale që ju detyroheni.

Nëse IRS taton LLC-në tuaj si C-Corp, ju mund të përfitoni nga përfitimet tatimore që vijnë nga ndarja e të ardhurave. Ndarja e të ardhurave është një strategji që zvogëlon të ardhurat tuaja bruto në mënyrë që të paguani më pak para në taksa.

Ndarja e të ardhurave mund të jetë një mënyrë e dobishme për të ulur faturën tuaj tatimore. Sidoqoftë, është gjithashtu kompleks (dhe nëse e bëni gabimisht, mund të goditeni me dënime të rënda nga IRS). Shumica e pronarëve të LLC zgjedhin të mos marrin këtë rrugë të veçantë nëse nuk kanë ndihmë nga një Kontabilist Publik i Certifikuar (ose CPA).

4 avantazhe tatimore që SH.PK-të kanë për bizneset e vogla

Tani që dini më shumë rreth mënyrës se si qeveria i takson LLC-të, le të shqyrtojmë avantazhet specifike të taksave të korporatave që ato ju ofrojnë si pronar biznesi me bazë në SHBA ose jo në SHBA.

Këtu janë katër përfitime tatimore që do të gëzoni kur të nisni një LLC në SHBA:

1. Tatimet si subjekt përçues

Një nga përfitimet më domethënëse të drejtimit të një LLC është se IRS e konsideron atë si një "entitet kalimtar". Ky emër vjen nga fakti se të ardhurat e biznesit "kalojnë" nga pronari dhe tatohen si pjesë e paraqitjes së tatimit mbi të ardhurat e tyre individuale.

Pothuajse të gjitha bizneset e regjistruara në SHBA (Qind 95) ndjekin këtë taksim të përçuar, pjesërisht për shkak të përfitimeve tatimore që ofron kjo strukturë.

Për shkak se biznesi juaj është një ent i përçueshëm, qeveria nuk do t'ju kërkojë të paguani taksat dy herë. Ju do të paguani taksat vetëm një herë kur të raportoni fitimet dhe humbjet tuaja në deklaratat tuaja të tatimit mbi të ardhurat personale (duke përdorur Formularin 1040).

Në të kundërt, nëse do të kishit një C-Corporation në vend të një LLC, do të taksoheshit dy herë. Ju do të paguani taksa në nivelin e korporatës (Qind 21) dhe në nivel personal (the Norma e taksave në SHBA ndryshon në bazë të të ardhurave tuaja). Këto janë shumë para që shkojnë në IRS në vend të llogarisë tuaj bankare!

2. Zgjedhja e mënyrës së taksimit

Si pronar biznesi me një LLC, ju gjithashtu mund të shijoni fleksibilitet shtesë dhe zgjidhni se si paguani taksat për kompaninë tuaj. Disa pronarë të LLC vendosin se duan të tatohen si pronarë të vetëm ose partneritet. Të tjerët zgjedhin të tatohen si C-Corporation ose S-Corporation.

Siç e përmendëm më herët në këtë udhëzues, ka përfitime të kursimit të parave që vijnë me secilën prej këtyre opsioneve.

Sidoqoftë, shumica e njerëzve preferojnë të paraqiten si pronar i vetëm, partneritet ose S-Corporation për të shmangur taksimin e dyfishtë. Përjashtimi i vetëm, në shumicën e rasteve, janë ata që duan të përfitojnë nga strategjia e ndarjes së të ardhurave të biznesit.

3. Zbritje tatimore për shpenzimet e biznesit

Shumë pronarë biznesi zgjedhin strukturën e biznesit të LLC në mënyrë që ata të mund të zbresin shpenzimet e biznesit kur dorëzojnë deklaratat e tyre tatimore. 

Pavarësisht se çfarë lloj biznesi drejtoni, shpenzimet tuaja mund të shtohen shpejt, veçanërisht në fillim kur thjesht po përpiqeni ta largoni kompaninë tuaj.

Lajmi i mirë është se IRS u lejon pronarëve të bizneseve të shlyejnë shumë nga shpenzimet e tyre (duke përfshirë kostot e fillimit dhe kostot e vazhdueshme operacionale) dhe të ulin shumën që paguajnë në taksa çdo vit.

Çfarë shpenzimesh lejohet të zbritni? Më poshtë janë disa nga zbritjet më të rëndësishme tatimore për pronarët e LLC që duhet të kenë parasysh gjatë paraqitjes: 

Pagesat e qirasë ose hipotekës

Pronarët e bizneseve që marrin me qira ose zotërojnë hapësirë ​​zyre ka të ngjarë të zbresin interesin nga pagesat e tyre mujore. 

Kostot e zyrës në shtëpi

Pronarët e bizneseve me zyra në shtëpi mund të zbresin një përqindje të qirasë, shërbimeve, interesit të hipotekës dhe kostos së bojës dhe riparimeve të tjera.

Është e rëndësishme të theksohet se IRS ka rregulla strikte në lidhje me atë që kualifikohet si zyrë në shtëpi, kështu që do t'ju duhet t'i kontrolloni ato përpara se të zbritni kostot e zyrës në shtëpi.

Shërbime komunale

Pavarësisht nëse merrni me qira ose zotëroni vendndodhjet e biznesit tuaj, mund të zbrisni koston e shërbimeve si energjia elektrike, uji, gazi dhe marrja e mbeturinave. Ju gjithashtu mund të zbrisni koston e telefonit tuaj celular dhe të shërbimit të internetit.

Mobilje, pajisje dhe makineri

IRS i sheh artikujt që do të zgjasin më shumë se një vit - të tilla si tavolinat, kompjuterët desktop, laptopët, makineritë ose sistemet e pikave të shitjes - si aktive.

Ju ose mund të zbrisni të gjithë koston e aktivit në vitin e parë pas blerjes së tij ose koston e amortizimit. Amortizimi i referohet zvogëlimit të vlerës së aktivit me kalimin e kohës. Një profesionist tatimor si CPA mund t'ju ndihmojë të llogaritni këtë shumë. 

furnizimet e zyrës

Nga stilolapsat dhe letra e printerit deri te furnizimet dhe dosjet e pastrimit, ju mund të zbrisni koston e furnizimeve të zyrës që e mbajnë biznesin tuaj të funksionojë pa probleme.

Reklamim dhe marketing

Çdo gjë që shpenzoni për të promovuar markën tuaj mund të zbritet nga taksat tuaja. Lista e shpenzimeve të reklamimit dhe marketingut përfshin reklama me pagesë për klikim, billborde dhe karta biznesi.

Shpenzimet e faqes dhe softuerit

Këto ditë, çdo biznes ka nevojë për një faqe interneti të dizajnuar në mënyrë profesionale. Nëse hezitoni të hapni një faqe interneti sepse jeni të shqetësuar për koston, mbani mend se ato shpenzime janë të zbritshme nga taksat. 

Ju mund të zbrisni koston e një ndërtuesi të faqes në internet, tarifat e një zhvilluesi të faqes në internet dhe koston e emrave të domeneve, pritjes në internet dhe mirëmbajtjes.

Ushqimet e biznesit dhe shpenzimet e udhëtimit

Ju gjithashtu mund të zbrisni koston e udhëtimit të biznesit ose vakteve të biznesit (për shembull, marrja e një klienti në drekë). Mbani në mend gjithashtu se nëse udhëtoni jashtë kufijve të qytetit tuaj, paratë e shpenzuara llogariten si shpenzim udhëtimi.

Shpenzimet e automjeteve

Nëse biznesi juaj kërkon që të udhëtoni me makinë, mund të zbrisni koston e gazit, naftës, sigurimit të automjeteve dhe riparimeve/mirëmbajtjes. Ju gjithashtu mund të zbrisni kostot e amortizimit nëse blini një automjet dhe e përdorni për qëllime biznesi të paktën 50 për qind të kohës.

Payroll

Shpenzimet e listës së pagave përfshijnë pagat, shpërblimet dhe komisionet për punonjësit dhe kontraktorët me kohë të plotë.

përfitimet e punonjësve 

A ofroni sigurim shëndetësor për punonjësit tuaj apo kontribuoni në planet e tyre të daljes në pension? Nëse po, ju mund të zbrisni koston e primeve të sigurimit. Ju gjithashtu mund të zbrisni koston e sigurimit të vetëpunësuar.

Tarifat e anëtarësimit

Nëse jeni anëtar i ndonjë organizate profesionale, mund të zbrisni koston e tarifave të anëtarësimit. Megjithatë, ju nuk mund të zbritni tarifat për klubet sociale. 

Tarifa profesionale dhe shërbime biznesi

Nëse punoni me një agjenci marketingu ose keni një CPA në mbajtës, mund të zbritni koston e shërbimeve të tyre. E njëjta gjë vlen edhe për avokatin tuaj, zhvilluesin tuaj të internetit dhe çdo profesionist tjetër që punon me ju gjatë gjithë vitit për të rritur biznesin tuaj.

Trajnimi dhe edukimi

Kur paguani për të marrë pjesë në konferenca, seminare ose ngjarje të tjera trajnimi, mund t'i zbritni ato shpenzime. Mos harroni se ju gjithashtu mund të zbrisni koston e trajnimit dhe arsimimit të punonjësve tuaj.

4. Nuk ka taksa për tregtitë ose bizneset jo-SHBA

Një tjetër e rëndësishme përfitim tatimor për pronarët e bizneseve të vogla me LLC është se ju mund të mos duhet të paguani fare taksat e biznesit nëse nuk jeni të përfshirë në tregti ose biznes në SHBA.

Për shembull, le të themi se ju jeni pronari i vetëm i një konsulence LLC dhe jetojnë në Indi. Nëse askush në SHBA nuk punon për LLC-në tuaj dhe biznesi juaj nuk fiton para në SHBA, nuk keni nevojë të paguani taksat e SHBA-së.

Nëse keni një korporatë, nga ana tjetër, do të paguani taksa mbi dividentët dhe të ardhurat e tjera të tatueshme të fituara në Shtetet e Bashkuara.  

Mbani parasysh gjithashtu se nuk duhet të jeni shtetas amerikan për të regjistruar biznesin tuaj si LLC në SHBA. Megjithatë, ju duhet të aplikoni për një numër identifikimi të tatimpaguesit (ose TIN) ose numër identifikimi të punëdhënësit (ose EIN). 

Pas dorëzimit të aplikimit tuaj, duhen rreth 18 javë që numri juaj të caktohet, prandaj sigurohuni që ta ndërmerrni këtë hap më shpejt se sa më vonë.

Si të filloni LLC-në tuaj me doola

A jeni i bindur se një LLC është struktura më e mirë për biznesin tuaj në SHBA? A jeni gati të përjetoni përfitimet tatimore të LLC të listuara më sipër? doola ju lejon të krijoni një LLC dhe të filloni një biznes në SHBA në më pak se 10 minuta.

Merrni këto katër hapa për të ngritur LLC-në tuaj me doola sot:

1. Formoni kompaninë tuaj

Për të formuar kompaninë tuaj, ju vetëm duhet të jepni disa pjesë të informacionit:

  • Emri i kompanisë
  • Adresa juaj personale (ju mund të gjendeni kudo në botë)
  • Adresa juaj e-mail

Ju nuk keni nevojë të paraqisni asnjë dokument në këtë fazë. Na duhet rreth një javë që ne të përdorim informacionin që keni dhënë dhe të krijojmë kompaninë tuaj.

2. Merrni EIN-in tuaj

Pas formimit të një LLC, doola do të fillojë të punojë duke marrë numrin tuaj të identifikimit të punëdhënësit (EIN).

Mos harroni se nuk keni nevojë për një numër të sigurimeve shoqërore në SHBA (ose SSN). Megjithatë, nëse e keni një të tillë, mund ta përshpejtojë këtë hap.

Me një SSN, zgjat rreth një javë. Pa një SSN, duhen rreth 3-4 javë, në varësi të shpejtësisë së përpunimit të IRS.

3. Aplikoni për një llogari bankare në SHBA

Ju duhet një EIN për të aplikuar për një llogari bankare në SHBA. Pasi të keni marrë EIN-in tuaj, mund të përdorni portalin tonë të personalizuar të partnerëve për të aplikuar dhe hapur llogarinë tuaj bankare.

Mbani në mend se do t'ju duhet një pasaportë për të përfunduar këtë hap. Duhen rreth 1-2 javë për të përfunduar.

4. Lidhni llogarinë tuaj bankare dhe procesorin e pagesave 

Hapi i fundit është të lidhni llogarinë tuaj bankare në SHBA me procesorin tuaj të pagesave. doola ju ndihmon t'i kombinoni këto të dyja, në mënyrë që të keni akses në pagesat nga klientët ose klientët tuaj. Ky hap i fundit zgjat mesatarisht vetëm disa ditë!

Formoni LLC-në tuaj sot

Nuk ka rëndësi nëse jeni një banor i huaj që kërkon të filloni një biznes në SHBA ose jeni një shtetas i SHBA. Ju mund të përdorni doola për të formuar shpejt kompaninë tuaj amerikane, për të marrë EIN-in tuaj, hapni një llogari bankare biznesi.

Kur të punoni me ne, do të jeni gati të filloni të punoni me klientët dhe të pranoni pagesa në asnjë kohë!

A jeni gati për të formuar LLC tuaj?

Regjistrohu sot dhe krijoni biznesin tuaj në SHBA me doola në vetëm pak minuta. Nëse tashmë keni një biznes dhe dëshironi të migroni në doola, klikoni këtu për një konsultë.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.