Përpiquni të dini nëse marrja e një LLC është masa e duhur për ju? Në këtë udhëzues ne do të shpjegojmë saktësisht se çfarë është një LLC dhe nëse keni nevojë për një të tillë.

Çfarë është një LLC? A keni nevojë edhe për një LLC? – Udhëzuesi i LLC

Vendosja e strukturës së biznesit tuaj mund të jetë një nga hapat e parë më të frikshëm të biznesit tuaj. Ju keni idenë tuaj, jeni gati të filloni t'u shërbeni klientëve, por duhet të siguroheni që i keni të gjitha gjërat e duhura ligjërisht për të ecur përpara. Duket e thjeshtë derisa të filloni të shikoni strukturat e ndryshme dhe të pyesni se cilat duhet të zgjidhni. A duhet t'i mbani gjërat të thjeshta si një pronar i vetëm, apo keni nevojë për një korporatë?

Një nga mënyrat më të mira për të gjetur rrugën e mesme dhe për të përfituar nga struktura juaj ligjore është që zgjidhni një LLC. Në këtë udhëzues, ne do të shpjegojmë saktësisht se çfarë është një LLC, pse ato janë të dobishme dhe do t'ju ndihmojmë të vendosni nëse një LLC është struktura e duhur e biznesit për ju.

Çfarë është një LLC?

Një LLC është një kompani me përgjegjësi të kufizuar, që do të thotë se pronari(ët) e biznesit kanë një distancë ligjore nga vetë biznesi. Kjo do të thotë se nëse SH.PK hyn në një betejë ligjore, si p.sh. paditë ose vështirësi financiare, pasuritë e pronarit mbrohen.

Kjo e bën një LLC një nga strukturat më të mira dhe më të njohura të biznesit, veçanërisht për bizneset e vogla. Një LLC është pak më ndryshe nga 4 strukturat e tjera kryesore të biznesit (pronar i vetëm, partneritet, S-Corp, C-Corp) sepse kombinon tiparet më të mira të atyre strukturave me mbrojtjet dhe përfitimet e shtuara të LLC.

Pra, nëse është kaq popullor, pse të gjithë nuk formojnë një LLC? Një LLC nuk është e duhura për të gjithë, kështu që le të hedhim një vështrim më të afërt në përfitimet dhe disavantazhet e një LLC.

Cilat janë përfitimet e formimit të një LLC?

·      Mbrojtja e aseteve të anëtarit (pronarit). – arsyeja kryesore që njerëzit zgjedhin të formojnë një LLC është për mbrojtjen e përgjegjësisë që ofron. “Përgjegjësi e kufizuar” do të thotë që pronari(ët) e SH.PK-së (të quajtur anëtarë) nuk janë personalisht përgjegjës për ndonjë borxh financiar apo problem që has LLC. Kjo do të thotë që nëse do të ndodhte diçka nga e cila biznesi juaj do të luftonte për ta rikuperuar financiarisht, ju nuk mund të humbni shtëpinë tuaj, kursimet tuaja ose çdo pasuri tjetër që keni.

·      Mbrojtja pa kompleksitet: Kalimi i tatimit – Një arsye tjetër e shkëlqyeshme për të zgjedhur një LLC është se ajo ofron përgjegjësi të kufizuar pa e komplikuar në mënyrë të panevojshme biznesin tuaj. Për shembull, ju mund të krijoni një SH.PK me një anëtarë në vend të një sipërmarrjeje të vetme, e cila do t'ju jepte përgjegjësi të kufizuar, megjithëse do të vazhdoni të depozitoni taksat tuaja sikur të ishit një pronar i vetëm. LLC-të shihen si "entitete kalimtare", që do të thotë se ato nuk tatohen më vete në një nivel federal.

·      Mbrojtja pa kompleksitet: Administrimi– LLC-të ofrojnë gjithashtu përgjegjësi të kufizuar pa kompleksitetin administrativ të të qenit një korporatë, si bordet dhe mbledhjet e aksionarëve, drejtorët, etj. Edhe kur drejtoni një korporatë me pak njerëz, ju duhet të krijoni dhe mbani të gjitha këto dokumente.

·      Ju mund të zgjidhni se si taksoheni – Sh.PK-të mund të tatohen në të njëjtën mënyrë si çdo strukturë tjetër e biznesit. Kur krijoni një LLC, ju mund të zgjidhni të taksoheni në mënyrën që ju jep përfitimet më të mëdha për rrethanat tuaja. Siç e përmendëm më lart, ju mund të vazhdoni të tatoheni si një pronësi e vetme nëse kjo funksionon më mirë për ju. Sidoqoftë, nëse jeni duke bërë një shumë të konsiderueshme, mund të funksionojë në favorin tuaj që të taksoheni si korporatë.

·      E bën biznesin tuaj të besueshëm – Në varësi të industrisë, mallrave dhe shërbimeve tuaja, disa klientë do t'ju shohin më të besueshëm si LLC sesa nëse jeni duke vepruar si pronar i vetëm ose partneritet. Kjo tregon se jeni serioz dhe mund t'i siguroni klientët se nuk do të zhdukeni brenda natës.

Cilat janë disavantazhet e formimit të një LLC?

·      Mund të jetë më e shtrenjtë – Në shumicën e shteteve, kushton shumë pak të marrësh një licencë biznesi dhe të fillosh të operosh si pronar i vetëm. Megjithatë, LLC-të shpesh kushtojnë më shumë për të krijuar dhe mirëmbajtur. Shumë shtete kanë një tarifë ose taksë vjetore për SH.PK-të, e cila është rreth 100 dollarë në shumicën e shteteve, megjithëse është 800 dollarë në Kaliforni, dhe disa ngarkojnë tarifa shtesë për LLC-të fitimprurëse.

Përsëri, Kalifornia është shteti më i kushtueshëm për të qenë, me tarifat për LLC që bëjnë mbi 250,000 dollarë që variojnë nga 900 deri në 12,000 dollarë në varësi të sa të ardhurave keni në Kaliforni. Kjo nuk do të jetë shqetësuese për shumicën, dhe tarifat më të larta janë për bizneset që fitojnë mbi një milion, por është diçka për t'u hulumtuar dhe mbajtur parasysh.

·      Ata nuk funksionojnë mirë nëse planifikoni të dilni publikisht ose të gjeni investitorë engjëll - LLC-të funksionojnë jashtëzakonisht mirë në një nivel personal, por nëse planifikoni që biznesi juaj të ketë rritje meteorike, ndoshta nëpërmjet investitorëve engjëj ose kapitalistëve sipërmarrës, ka të ngjarë të jetë në interesin tuaj më të mirë të formoheni si një korporatë. Nëse planifikoni që biznesi juaj të dalë publik relativisht shpejt (ku aksionet tuaja mund të blihen në bursë), duhet të mendoni gjithashtu për inkorporimin.

A kam nevojë edhe për një LLC?

Formimi i një LLC nuk është aq i komplikuar, por ka më shumë përgjegjësi sesa nëse do të krijonit një pronësi të vetme ose partneritet. Kjo mund t'ju bëjë të pyesni veten nëse vërtet keni nevojë për një LLC, veçanërisht nëse sapo po filloni. Këtu janë disa pyetje që duhet t'i përgjigjeni për të zbuluar nëse një LLC është e duhura për ju, apo jo:

·      A punoj vetëm, apo me të tjerët? Nëse do të punoni me një partner ose partnerë të shumtë, një LLC do të jetë gjithmonë më e mira. Do t'ju duhen 30 sekonda për të gjetur një histori horror partneriteti në internet, dhe definitivisht nuk dëshironi të bëheni të tillë. Sigurisht, disa njerëz me të vërtetë mund të punojnë mirë së bashku për dekada, por pse ta rrezikojmë? Ju mund të keni të njëjtat përfitime si një partneritet me një LLC, dhe LLC do të thotë që nuk mund të jeni përgjegjës nëse partneri juaj i biznesit merr një vendim të keq (dhe anasjelltas).

·      A rrezikoj të jem në gjyq? Këto ditë, kapja në një proces gjyqësor nuk është aq e pazakontë sa do të donim të mendonim, veçanërisht kur biznesi juaj gjen sukses. Mendoni seriozisht nëse dikush mund të vijë pas biznesit tuaj - nuk ka gjasa, por mund të ndodhë. Nëse keni një dyqan fizik, jepni këshilla ligjore, biznesi, shëndetësore ose financiare, ose punoni në asetet më të vlefshme të njerëzve, pothuajse me siguri ia vlen të krijoni një LLC.

Këtu ka një paralajmërim - disa shtete nuk do t'ju lejojnë ta bëni këtë nëse jeni një profesionist i licencuar. Në këtë rast, merrni parasysh formimin e një shoqërie ose korporate profesionale me përgjegjësi të kufizuar.

·      A është kjo një nxitim anësor? Nëse po planifikoni të fitoni vetëm pak para, atëherë mund të mos keni nevojë të krijoni një LLC ende, veçanërisht nëse tarifat në shtetin tuaj do të hanë ndjeshëm fitimet tuaja.

Formimi i një LLC do të jetë vendimi i duhur për shumicën pasi mbron pasuritë personale. Ju duhet vetëm të mendoni vërtet dy herë nëse mund të jeni më mirë të formoni një korporatë tani, ose nëse jetoni në një shtet ku mbajtja e një LLC është e kushtueshme dhe nuk parashikoni që të ardhurat tuaja të jenë të mëdha për vitin e parë ose dy. biznesi. Mbani mend, gjithmonë mund të krijoni një LLC më vonë, dhe nëse ndonjëherë jeni në dyshim, konsultohuni me një kontabilist lokal.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.