A duhet të keni një LLC për një biznes me qira?

Pra, dëshironi të zotëroni një pronë me qira? Afatgjatë, afatshkurtër, luks, pushime, apartamente? Nëse po mendoni për disa flukse të ardhurash pasive, pronat me qira janë a i madh filloni, veçanërisht nëse keni disa kontakte lokale për mirëmbajtjen e shtëpisë dhe disa para të kursyera për një paradhënie.

Por këtu është çelësi: a keni nevojë për një LLC për të filluar një biznes me prona me qira?

Krijimi i një kompanie me përgjegjësi të kufizuar (LLC) mund t'ju ofrojë mbrojtje shtesë nga përgjegjësia personale dhe ofron përfitime tatimore që mund t'ju ndihmojnë të kurseni para ndërsa rritni biznesin tuaj.

Çfarë është një LLC?

Një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar (LLC) është një strukturë biznesi që i ofron pronarit të saj mbrojtje nga detyrimet personale. Pra, nëse diçka ligjore ndodh me pronën tuaj me qira (ose çfarëdo biznesi që po drejtoni), LLC është përgjegjëse, jo ju. (Përndryshe, ju jeni në rrezik të humbni asetet tuaja personale, si shtëpia juaj.) Një LLC është një nga bizneset më të lehta për të filluar, ose duke shkuar në faqen e internetit të shtetit tuaj dhe duke aplikuar veten, ose duke lejuar ekipi ynë në doola t'ju ndihmojë me të.

A keni nevojë vërtet për një LLC për një biznes me qira?

Ligjërisht, jo; por është një zgjedhje e mençur për çdo pronar të pronës me qira që dëshiron të sigurojë mbrojtjen e aseteve. Një LLC do të krijojë një pengesë ligjore midis biznesit dhe pronarit, duke mbrojtur kështu asetet e tjera të pronarit në rast të ndonjë padie ose detyrimi që lidhet me pronën me qira.

Për pronarët e pronave me qira, kjo mund të ndodhë kur një qiramarrës beson se ju i keni diskriminuar, neglizhon të bëjë riparime në shtëpi që përfundojnë duke i dëmtuar ata ose nëse ata e konsiderojnë vendin e shtëpisë "të pabanueshëm". Si pronar biznesi, ju keni rëndësi bëni kërkimin tuaj mbi ligjshmëritë e posedimit të një prone me qira përpara se të ndërmerrni ndonjë sipërmarrje.

Nëse keni ndërmend të jepni me qira prona të shumta me disa qiramarrës ose dëshironi mbrojtje shtesë nga rreziqet e mundshme ligjore, duhet patjetër të konsideroni formimin e një LLC, por edhe nëse keni vetëm një, ajo mund të veprojë ende si mbrojtje.

Si të formoni një LLC për pronat me qira

Ju keni vendosur që formimi i një LLC është i duhuri për udhëtimin tuaj të pronës me qira - shkëlqyeshëm! Le të hedhim një vështrim në hapat e nevojshëm për të vendosur një të tillë.

Hapi 1. Skedari me shtetin tuaj.

Hapi i parë në formimin e një LLC për pronat me qira është të paraqisni dokumentet e nevojshme me Sekretarin e Shtetit të shtetit tuaj ose zyrën tjetër të licencimit të biznesit. Ju gjithashtu do të duhet të zgjidhni një emër për LLC-në tuaj dhe më pas të dorëzoni formularët e duhur.

  • Zgjidhni një emër: Zgjedhja e një emri të LLC nuk duhet të jetë e ndërlikuar - veçanërisht nëse jeni të mbingarkuar. Kur gjithçka tjetër dështon, mbajeni të thjeshtë. Mendoni për aliteracionet (Howard's Homes LLC), luani me emrin tuaj (Carlaminum LLC), ose nëse nuk dëshironi ta kufizoni LLC-në tuaj vetëm në shtëpi, thjesht mund ta mbani atë si emrin tuaj (për sa kohë që askush tjetër nuk e përdor atë si emrin e tij të LLC në shtetin tuaj).
  • Paraqisni Nenet tuaja të Organizatës: Kjo zakonisht është pjesë e procesit tuaj të formimit të LLC. Ai përfshin detaje si emri i kompanisë suaj, qëllimi, adresa dhe agjenti i regjistruar (nëse nuk jeni ju). Roli i fundit është vendimtar pasi ata do të jenë përgjegjës për pranimin e çdo njoftimi ligjor ose formular tatimor që dërgohet nga shteti. Në varësi të vendit ku regjistroheni, kjo mund të jetë marrë tashmë gjatë procesit origjinal të formimit të një SH.PK. Në fund të fundit, kjo dosje ofron prova konkrete ligjore që LLC-ja juaj është e regjistruar zyrtarisht në shtetin ku keni paraqitur dhe tregon se jeni gati të bëni biznes!
  • Merrni EIN-in tuaj nga IRS: Kjo do të ndihmojë në identifikimin dhe menaxhimin e biznesit tuaj për qëllime tatimore dhe është thelbësore për shumë (nëse jo, të gjitha) transaksionet financiare që kanë të bëjnë me sipërmarrjen tuaj të pronës me qira. Me një EIN, ju mund të hapni një llogari bankare biznesi dhe të aplikoni për licencë si pronar i pronës me qira.

A tingëllon kjo pak dërrmuese? Kemi marrë. Paraqisni LLC-në tuaj tani në kutinë tonë të vogël të përshtatshme të bisedës për një fillim të thjeshtë dhe pa stres të biznesit tuaj.

Hapi 2. Krijo një marrëveshje operimi.

Edhe nëse po e drejtoni shfaqjen vetëm, do të dëshironi të krijoni një Marrëveshje zyrtare operimi për t'ju mbrojtur nga çdo problem ligjor. Është më mirë të përfshihen masat rregullatore të LLC, kontributet nga anëtarët individualë, specifikat e strukturës së pronësisë dhe si do të ndahen fitimet dhe humbjet.

Të kesh këto hapa të përshkruara herët mund të jetë i dobishëm kur filloni të rritni fushëveprimin e kompanisë suaj dhe t'i delegoni përgjegjësitë stafit. Mendoni për një marrëveshje të detajuar operimi si dadot dhe bulonat që e mbajnë makinën tuaj të biznesit të funksionojë pa probleme. 🔧

Hapi 3. Merrni çdo licencë ose leje të nevojshme.

Të kesh licencat ose lejet e nevojshme për të qenë pronar i pronës me qira është gjithmonë i rëndësishëm për të filluar biznesin tuaj të pronës me qira. Licencat e kërkuara zakonisht përfshijnë një licencë biznesi, një licencë qiradhënësi ose një leje qiraje. Google "ligjet e menaxhimit të pronës në [shtetin tuaj]" dhe shanset janë që ju të gjeni informacionin që ju nevojitet!

Përfitimet e të pasurit një LLC si a pronë me qira pronar

Ne e duam të bëjmë biznes në mënyrën e duhur që në fillim, dhe kjo do të thotë të mbrojmë asetin e saj më të madh – ju! Këtu janë vetëm disa nga përfitimet e të pasurit një LLC si pronar i pronës me qira:

1. Mbrojtja e përgjegjësisë.

Ne e përmendëm këtë më parë, por thjesht nuk mund ta theksoj sa duhet! Një LLC u siguron pronarëve mbrojtje me përgjegjësi të kufizuar, a i madh përfitim për ata që zotërojnë prona me qira. Duke pasur një strukturë të SH.PK-së, çdo pretendim ligjor ose gjykim i bërë kundër SH.PK-së nuk mund të merret nga pasuritë personale të pronarëve të saj.

Me pronat me qira në mënyrë specifike, ka shumë rregulla dhe rregullore që të dyja palët duhet të dinë përpara se të përfshihen. Pa i lexuar ato, pa dëshirë mund të jeni në telashe ligjore, si për shembull mbajtja e një depozite sigurie për arsyen "e gabuar". Ju duhet t'i studioni këto pavarësisht nga statusi juaj i LLC, por nëse diçka do të ndodhte, LLC juaj është atje për t'ju mbrojtur.

2. Kursime të mundshme tatimore.

LLC-të mund të ofrojnë një shumëllojshmëri të kursimeve tatimore për pronarët kur krahasohen me subjektet e tjera të biznesit. Një përfitim kryesor është aftësia për të përfituar nga tatimi i përçuar, i cili lejon që fitimet të tatohen si të ardhura personale në vend që të jenë subjekt i tatimit të dyfishtë si korporatat. Ky është një përfitim i madh, sepse ju mund të tatoni si pasuri personale, dhe jo si biznes, dhe kështu nuk duhet të paguani taksa dy herë.

3. Fleksibilitet me pronësinë dhe menaxhimin.

Me një LLC, ju mund të jeni fleksibël me pronësinë dhe menaxhimin e strukturës së biznesit tuaj. Nëse dëshironi të transferoni një pjesë të punës suaj, mund ta bëni këtë lehtësisht duke i punësuar përmes një formulari të thjeshtë W-9. Në aspektin e pronësisë, në shumicën e shteteve, ju mund të keni sa më shumë anëtarë (pronarë, korporata, SH.PK të tjera) sa të dëshironi. Me organizata të tjera, si një Korpus S, ju jeni të kufizuar.

Gjërat që duhen marrë parasysh kur keni një LLC për një pronë me qira 

LLC-të janë mbrojtje e shkëlqyer për asetet tuaja, por ashtu si çdo sipërmarrje biznesi, ju do të dëshironi të bëni kërkimin tuaj se çfarë duhet të keni parasysh kur formoni një LLC për një pronë me qira, në mënyrë që të jeni plotësisht të përgatitur. Këtu janë 3 gjëra që duhen marrë parasysh kur keni një LLC për një pronë me qira:

1. Përcaktoni llojin e duhur të entitetit për pronën tuaj SH.PK.

Lloji i entitetit që zgjidhni do të varet nga situata dhe qëllimet tuaja personale. Për shembull, nëse zotëroni prona të shumta me qira dhe dëshironi që të gjitha të menaxhohen nga një kompani, atëherë formimi i një shoqërie me përgjegjësi të kufizuar (LLC) është ndoshta më e mira. Nga ana tjetër, nëse keni vetëm një pronë me qira dhe dëshironi të mbani detyrimin të ndarë nga aktivet tuaja, atëherë krijimi i një Korporate mund të ketë më shumë kuptim.

2. Merrni parasysh implikimet tatimore.

Është e rëndësishme të mbani në mend se krijimi i një LLC mund të ketë gjithashtu implikime të rëndësishme tatimore. Një konfigurim i LLC-së do të kërkojë paraqitjen e taksave si në nivel biznesi ashtu edhe në nivel individual dhe do të përfshijë dokumentet që lidhen me kërkesat e depozitimit në lidhje me gjëra të tilla si Taksa e Vetëpunësimit (Stabela C). Është gjithashtu e rëndësishme të kuptohet se cilat zbritje janë të disponueshme përmes këtij lloji të strukturës; konsultimi me një kontabilist të kualifikuar mund t'ju ndihmojë të kuptoni më mirë se si këto zbritje mund t'ju sjellin dobi kur zotëroni një pronë me qira.

3. Kuptoni anët e mundshme negative të krijimit të një LLC.

Fillimi i një biznesi do të vijë gjithmonë me dokumente shtesë dhe dokumente ligjore. Ndërsa është e ndërlikuar në fillim, shpesh ju ndihmon më vonë, nëse filloni në mënyrën e duhur. Diçka për t'u theksuar është nëse po kërkoni të investoni në këtë pronë me qira përmes LLC-së tuaj, marrja e një kredie biznesi mund të jetë më e ndërlikuar sesa marrja e një kredie personale, veçanërisht nëse sapo keni krijuar SH.PK-në tuaj.

4. Njohja kur nevojitet ndihma profesionale.

Edhe nëse po filloni një LLC me pronësi të vetme, kurrë nuk duhet të përballeni me sfida vetë. Profesionistët me përvojë janë këtu për të ndihmuar, pavarësisht nëse është për fillimin e LLC tuaj, për marrjen e ndihmës tatimore ose mbajtjen e kontabilitetit (për të gjitha këto doola mund t'ju ndihmojë!)

FAQs

A duhet ta vendos pronën time me qira në një kompani të kufizuar?

Është e mençur të konsideroni vendosjen e pronës suaj me qira në një kompani të kufizuar, siç është një LLC (shoqëri me përgjegjësi të kufizuar), sepse ofron shumë më tepër mbrojtje nga përgjegjësia dhe rreziqet financiare që lidhen me zotërimin e pasurive të paluajtshme.

Cili ent është më i miri për një pronë me qira?

Një LLC ofron mundësi të shkëlqyera për pronarët e pronave me qira, si fshirja e taksave, pronësia fleksibël dhe mbrojtja e aseteve.

A keni nevojë për emra të ndryshëm për SH.PK-të për një pronë me qira?

Jo domosdoshmërisht, por nëse doni të krijoni disa LLC për të mbajtur të dallueshme pronat ose bizneset e shumta, atëherë mund t'ju ndihmojë të qëndroni të organizuar.

Si tatohen të ardhurat nga qiraja?

Shumicën e kohës, të ardhurat tuaja nga qiraja do të konsiderohen "të ardhura pasive", përveç nëse jeni i përfshirë në aktivitete më aktive si zhvillimi, funksionimi, menaxhimi ose ndërtimi i pronës.

Si mund të zgjedh një emër LLC për pronën time me qira?

Sigurohuni që të jetë unike në shtetin ku ndodheni dhe të ketë kuptim në pjesën tjetër të sipërmarrjeve tuaja të biznesit. A keni një LLC tjetër të lidhur me diçka krejtësisht të ndryshme? Atëherë ndoshta emërtimi i biznesit tuaj të pronës me qira diçka unike për shtëpitë do t'ju ndihmojë të organizoni më mirë financat tuaja!

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.