Nëse po ndërtoni biznesin tuaj dhe po ndiqni, duhet të mbroni veten dhe përmbajtjen tuaj. Ndërsa OnlyFans fillimisht u përdor kryesisht për përmbajtje për të rritur, krijuesit e muzikës, ndikuesit dhe të tjerët janë kthyer në platformë për të përfituar nga ndjekësit e tyre. Përdoret nga të gjithë, nga personazhet e famshëm deri tek krijuesit e vegjël që duan të ndajnë një gamë më të gjerë përmbajtjesh sesa lejohet në Instagram ose platforma të tjera të mediave sociale. 

Nëse planifikoni të ndërtoni biznesin tuaj duke përdorur OnlyFans, të mësuarit për të krijuar një kompani me përgjegjësi të kufizuar ose LLC për OnlyFans mund të ndihmojë në mbrojtjen e aseteve tuaja personale dhe t'i shtojë vlefshmërinë biznesit tuaj. Lexoni për gjithçka që duhet të dini.

OnlyFans dhe Nevoja për Mbrojtje Ligjore

OnlyFans është një platformë e bazuar në pajtim, e krijuar fillimisht për përmbajtje vetëm për të rritur. Katapultoi në popullaritet gjatë pandemisë. Krijuesit postojnë video, foto dhe tekst dhe lidhen me fansat e tyre. Muzikantët madje kanë filluar të përdorin OnlyFans për të lançuar video muzikore. Të famshëm si Cardi B, Amber Rose, Jordyn Woods, Tyler Posey, Aaron Carter, Austin Mahone dhe Chris Brown kanë krijuar të gjithë llogaritë e OnlyFans.

Për t'u bashkuar, abonentët paguajnë një tarifë abonimi mujor midis 4.99 dhe 49.99 dollarë. Krijuesit mund të paguajnë gjithashtu 5 dollarë ose më shumë për këshilla ose mesazhe private të paguara, duke rritur ndjeshëm potencialin e fitimit për ata me një bazë abonentësh shumë të angazhuar.

Rreziqet e krijuesve të përmbajtjes dhe konsideratat ligjore në OnlyFans përfshijnë çështje të të drejtave të autorit, kthime të tarifave dhe mashtrime, mashtrime dhe madje edhe ndjekje. Kur ndani asetet tuaja personale nga asetet e biznesit tuaj duke formuar një LLC, ju mund të mbroheni më mirë nga përgjegjësia dhe rreziqet ligjore. 

A është LLC struktura më e mirë e biznesit për krijuesit e përmbajtjes OnlyFans?

Kur krijoni një biznes, mund të zgjidhni midis krijimit të një LLC ose një korporate. Strukturat e tjera të biznesit për OnlyFans - një pronësi e vetme ose një partneritet - nuk ofrojnë mbrojtje nga përgjegjësia. Si një krijues individual i përmbajtjes, një korporatë ka kërkesa shtesë ligjore dhe regjistrime të tatimit mbi të ardhurat, duke e bërë atë më të shtrenjtë dhe të vështirë për t'u mirëmbajtur. 

Kjo është arsyeja pse një LLC ka kuptim për pronarët e bizneseve të vogla që duan të mbrojnë veten nga përgjegjësia ligjore dhe të ndajnë financat personale dhe të biznesit. Ju mund të krijoni një LLC për çdo biznes, nga a kompani bluzash ne shtepilëshimi i një shtëpie diskografike. Disa shtete ofrojnë trajtim më të favorshëm, me shumë krijues që zgjedhin Wyoming ose Delaware për të krijuar një LLC. Ju gjithashtu mund të konsideroni një DAO LLC

Përfitimet e LLC për krijuesit e përmbajtjes OnlyFans

Ka përfitime të shumta për krijimin e një LLC për krijuesit e përmbajtjes, duke përfshirë:

1. Mbrojtja nga përgjegjësia personale

Duke vepruar si një SH.PK, pasuritë tuaja personale janë të ndara nga asetet e biznesit tuaj. Kjo ofron mbrojtje nga përgjegjësia në rast se kompania juaj paditet. Ai gjithashtu ndan fondet tuaja personale nga financat e biznesit nëse kompania duhet të hyjë në proces gjyqësor për çështjet e të drejtave të autorit ose markave tregtare. 

2. Besueshmëria dhe Profesionalizmi

Të operosh si një SH.PK u tregon klientëve, partnerëve dhe investitorëve të mundshëm se ju po drejtoni një entitet biznesi legjitim dhe jeni të përkushtuar për suksesin e tij afatgjatë. Gjithashtu, të kesh "LLC" pas emrit të biznesit tuaj shton një nivel profesionalizmi që mund të ndihmojë në tërheqjen dhe mbajtjen e klientëve. Kjo mund të lehtësojë bashkëpunimin me krijues të tjerë ose të shtojë besueshmëri kur punoni me kompani dhe furnitorë. 

3. Përparësitë e taksave

Si parazgjedhje, një SH.PK konsiderohet një entitet "kalues", që do të thotë se fitimet dhe humbjet e biznesit "kalojnë" te pronarët dhe raportohen në deklaratat e tyre tatimore personale. Përfitimet tatimore janë regjistrime të thjeshtuara. Si çdo biznes, ju mund të gjurmoni shpenzimet e biznesit dhe zbrit shpenzimet e lejuara për kursime të mundshme tatimore. Ju gjithashtu mund të zgjidhni të jeni një korporatë S ose S corp për avantazhe tatimore shtesë (në disa raste).

4. Menaxhim i lehtë i biznesit

Kërkesat administrative të një LLC janë përgjithësisht më të thjeshta dhe më pak të rënda se strukturat e tjera të biznesit. Ndërsa kërkesat ndryshojnë sipas shtetit, ju duhet të paraqisni një raport vjetor dhe të gjurmoni shpenzimet e biznesit. Sidoqoftë, nuk duhet të plotësoni asnjë kërkesë për takime vjetore, auditime ose kritere të tjera, përveç nëse e specifikoni këtë në marrëveshjen tuaj të funksionimit të LLC (më shumë për këtë më poshtë). 

5. Fleksibiliteti dhe potenciali i rritjes

Ju mund të keni një LLC me një anëtarë, ku jeni pronari i vetëm, ose një LLC me shumë anëtarë, ku mund të keni partnerë ose investitorë të shumtë. Ky fleksibilitet lejon zgjerim dhe rritje më të lehtë në të ardhmen. Me një LLC, shtimi i anëtarëve të rinj është i thjeshtë në mënyrë që struktura e biznesit tuaj të përshtatet me ju ndërsa kompania juaj rritet. 

Si të paraqisni një LLC për krijuesit e përmbajtjes OnlyFans?

Ka vetëm disa hapa për të krijuar një LLC dhe për të shtuar një shtresë mbrojtjeje ligjore për veten tuaj. Ja çfarë duhet të dini. 

Hapi 1: Hulumtoni dhe zgjidhni një emër biznesi

Nëse tashmë keni përdorur një llogari OnlyFans, mund të keni një emër biznesi të vendosur tashmë. Nëse jo, do të dëshironi të hulumtoni emrat e mundshëm dhe të konsideroni nëse dëshironi të keni faqen tuaj të internetit dhe të kontrolloni emrat e disponueshëm të domenit.

Më pas, do të dëshironi të kontrolloni me bazën e të dhënave të Sekretarit të Shtetit në shtetin ku planifikoni të krijoni LLC për të konfirmuar që emri i biznesit tuaj të zgjedhur nuk është marrë tashmë. Ju gjithashtu mund të dëshironi kërkoni në zyrën e patentave dhe markave tregtare të SHBA për të konfirmuar se emri nuk është markë tregtare.

Hapi 2: Zgjidhni një agjent të regjistruar

Një agjent i regjistruar është një individ ose subjekt biznesi i caktuar për të marrë dhe pranuar dokumente ligjore në emër të biznesit. Agjenti i regjistruar duhet të ketë një adresë fizike në shtet dhe të jetë i disponueshëm gjatë orarit normal të punës për të pranuar shërbimin e procesit nëse biznesi paditet. 

Në shumicën e shteteve, një agjent i regjistruar mund të jetë një person që banon në shtet, një korporatë vendase, një LLC, ose një korporatë e huaj ose LLC e huaj e autorizuar për të bërë biznes në shtet. Ju gjithashtu mund të veproni si agjenti juaj i regjistruar për sa kohë që mund të jeni të disponueshëm në vendndodhjen fizike të biznesit gjatë orarit normal të punës. 

Hapi 3: Regjistroni Nenet e Organizatës

Statuti i Organizatës është një dokument ligjor që ofron informacionin e nevojshëm për SH.PK-në, si emrin, adresën, qëllimin dhe emrat e anëtarëve ose drejtuesve të saj. Ky është dokumenti zyrtar i paraqitjes në shumë shtete për të krijuar LLC.

SH.PK bëhet një ent i njohur ligjërisht i ndarë nga pronarët e tij duke paraqitur Nenet e Organizatës tek Sekretari i Shtetit ose agjencia përkatëse qeveritare. Kjo do të thotë që ju përfitoni përfitimet e mbrojtjes nga përgjegjësia ndërsa ndani lehtësisht asetet personale nga të ardhurat e biznesit. 

Hapi 4: Krijoni një Marrëveshje Operative

Një marrëveshje operimi LLC është një dokument i rëndësishëm që përshkruan të drejtat, përgjegjësitë dhe procedurat e funksionimit të anëtarëve të një LLC. Edhe nëse krijoni një SH.PK me një anëtarë, krijimi i një marrëveshje operative është i rëndësishëm për të vendosur qeverisjen e biznesit. 

Ai shërben si një kontratë ndërmjet anëtarëve dhe rregullon punët e brendshme të kompanisë. Pikat e mbuluara në marrëveshjen e funksionimit përfshijnë shpërndarjen e fitimeve dhe humbjeve, strukturën e menaxhimit, procesin e vendimmarrjes dhe zgjidhjen e mosmarrëveshjeve. 

Elementet e përbashkëta të një marrëveshje operative LLC përfshijnë:

  • Vizioni dhe misioni i kompanisë
  • Përqindja e pronësisë për çdo anëtar
  • Përgjegjësitë e secilit anëtar
  • Të drejtat e votimit 
  • Kompetencat dhe detyrat e menaxherëve (nëse ka)
  • Shpërndarja e fitimeve dhe humbjeve
  • Orari i takimeve dhe kërkesat
  • Rregullat e blerjes dhe shitjes 
  • Politikat për shpërbërjen

Hapi 5: Merrni lejet dhe licencat e nevojshme

Në varësi të natyrës së biznesit tuaj dhe shtetit ku veproni, mund t'ju duhet të aplikoni për licencat ose lejet përkatëse me Sekretarin e Shtetit, qytetit ose qarkut. Ju mund të kontrolloni me Sekretarin e Shtetit dhe Dhomën lokale të Tregtisë për t'u siguruar që keni të gjitha licencat e nevojshme.

Hapi 6: Regjistrohuni për taksat dhe merrni një EIN

Të gjitha SH.PK-të duhet të marrin një numër identifikimi të punëdhënësit (EIN) nga IRS. EIN ju lejon të punësoni punonjës dhe të hapni një llogari bankare biznesi. Ju mund të aplikoni për një EIN në internet ose përmes postës duke përdorur Forma IRS SS-4. Pastaj, do të dëshironi të hapni një llogari rrjedhëse biznesi për të ndarë financat personale nga financat e biznesit. Një shërbim i formimit të LLC mund të përfshijë aplikimin për një EIN në mënyrë që të mund të filloni hapjen e një llogarie bankare LLC më shpejt. 

Mësoni më shumë rreth taksave të OnlyFans këtu. Nëse keni dyshime, bisedoni me një profesionist tatimor ose CPA për të kuptuar më shumë rreth dosjeve tatimore të kompanisë suaj.

Hapi 7: Qëndroni në përputhje

Pasi të keni krijuar një LLC, është thelbësore ta mbani LLC aktive dhe në përputhje. Do t'ju duhet të paraqisni raporte vjetore dhe të mbani regjistrat e duhur të kontabilitetit. Për të paraqitur taksat vjetore në tatimin kalimtar, ju duhet t'i kaloni të gjitha fitimet ose humbjet tek anëtarët e LLC. 

Ndërtimi i biznesit tuaj të vetëm fansave

Krijimi i një LLC është hapi i parë për të nisur biznesin tuaj. Ju mund të përdorni LLC për të rrotulluar në shumë drejtime, duke përfshirë nxitime anësore për studentët e gradave, nxitimet anësore të adoleshentëve, apo shkrimtarë, për të zgjeruar biznesin tuaj në drejtime të ndryshme. Ndërsa ndërtoni një biznes, ju duhet një ekip i besueshëm për të qenë i suksesshëm. 

Shërbimet e formimit të doola LLC mund të jenë ekipi juaj. doola garanton formimin e shpejtë të biznesit në çdo shtet. Ju merrni formimin e kompanisë, ndihmë në sigurimin e një EIN dhe hapjen e llogarisë tuaj bankare të biznesit. Merr doola të kujdeset për formacionin kështu që ju mund të përqendroheni në ndërtimin e biznesit tuaj kryesor. 

FAQs

Sa kushton për të formuar një LLC për biznesin tim OnlyFans? 

Kostoja për të formuar një LLC varet nga gjendja e formimit. Mund të jetë sa më pak se 40 dollarë në Kentaki ose deri në 500 dollarë në Massachusetts. Nëse zgjidhni të përdorni një shërbim të formimit të biznesit, kjo mund të shtojë 40 deri në 200 dollarë kostove, në varësi të shërbimeve të ofruara. 

Sa kohë duhet për të formuar një LLC për OnlyFans e mi?

Koha që duhet për të formuar një LLC për OnlyFans varet nga gjendja e paraqitjes dhe koha mesatare e përpunimit të tyre. Mund të duhen diku nga 24 orë deri në tetë javë që LLC-ja juaj të finalizohet. Në shumicën e shteteve, ju mund të merrni përpunim më të shpejtë duke paraqitur Nenet e Organizatës në internet. 

A mund ta shndërroj pronësinë time ekzistuese të vetme në një SH.PK për OnlyFans e mi?

Po, ju mund ta shndërroni pronësinë tuaj të vetme në një LLC për biznesin tuaj OnlyFans. Për të krijuar një LLC, do t'ju duhet të ndiqni hapat e mësipërm dhe të formoni një LLC me një anëtarë. Është një ide e mirë për të kthyer një pronësi të vetme në një LLC për të mbrojtur përgjegjësinë tuaj ligjore dhe për t'i shtuar legjitimitet biznesit tuaj. 

A duhet të jem shtetas i SHBA-së për të krijuar një LLC për OnlyFans e mia?

Jo, nuk keni nevojë të jeni shtetas amerikan për të krijuar një LLC për OnlyFans. Çdokush mund të krijojë një SH.PK, madje edhe jorezidentë. Sidoqoftë, pasi të krijoni një US LLC, do t'ju duhet të pajtoheni me të gjitha kërkesat ligjore për LLC. 

A kam nevojë për sigurim biznesi për OnlyFans LLC time?

Është e mençur të marrësh sigurim biznesi për një LLC. Shumë shtete kërkojnë që LLC-të me punonjës të mbajnë sigurimin e kompensimit të punëtorëve. Ju gjithashtu mund të konsideroni sigurimin e përgjegjësisë së përgjithshme dhe lloje të tjera sigurimesh bazuar në strukturën e biznesit tuaj. 

A mund ta ndryshoj emrin e biznesit tim OnlyFans pasi të formoj një LLC?

Për të ndryshuar emrin e biznesit tuaj OnlyFans pas formimit të një LLC, do t'ju duhet të pajtoheni me kërkesat e shtetit. Në shumicën e shteteve, ju mund të paraqisni për të ndryshuar emrin e LLC për sa kohë që nuk ka një biznes tjetër me të njëjtin emër. Ju gjithashtu mund të konsideroni përdorimin e një DBA në vend që të ndryshoni emrin e LLC. 

A mund ta shpërndaj OnlyFans LLC time nëse vendos të ndaloj biznesin tim?

Po, ju mund të shpërndani LLC nëse ndaloni biznesin. Ju duhet të ndiqni procedurat shtetërore për shpërbërjen e LLC dhe të informoni organizatat përkatëse qeveritare. Në shumicën e shteteve, kjo përfshin Sekretarin e Shtetit dhe shërbimet tatimore.  

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.