Ne personalisht kemi ndihmuar qindra themelues nga e gjithë bota të hapin, mirëmbajnë dhe rrisin US LLC. Këtu është një listë e pyetjeve të tyre më të zakonshme.

Edhe pa qenë rezident në SHBA, mundeni krijoni kompaninë tuaj dhe të përfitoni nga ëndrra amerikane.

Hapja e një LLC mund të jetë hapi i parë për të nisur biznesin tuaj në SHBA. Edhe si jorezident, ju mund të hapni dhe të operoni LLC në të gjithë SHBA.

Ne kemi ndihmuar qindra themelues në mbarë botën për të nisur, mirëmbajtur dhe rritur US LLC. Më poshtë, ne kemi përpiluar një listë të pyetjeve më të zakonshme se si të paraqisni një LLC për banorët jo-SHBA.

A jeni gati për filloni një LLC dhe të mësoni më shumë rreth hapjes së një kompanie amerikane? Vazhdoni të lexoni dhe ndiqni hapat për të filluar.

Çfarë do të mbulojmë:

Dëshironi të filloni tani?

Nëse jeni gati për të dorëzoni LLC-në tuaj sot, merrni një llogari bankare në SHBA dhe krijoni një kompani për të marrë pagesa, do t'ju duhet të ndiqni vetëm disa hapa të thjeshtë. doola mund të ndihmojë me çdo hap - le të fillojmë!

1. Formimi

Me doola, ju mund të merrni një entitet LLC në një javë, ose mesatarisht katër javë pa një Numri i Sigurimeve Shoqërore (SSN).

Më pas mund të dorëzoni vetë përmes shteteve të Delaware ose Wyoming ose çdo shteti tjetër që ju zgjidhni. doola ofron shërbime të shpejta formimi ose inkorporimi për të ngritur dhe funksionuar biznesin tuaj. 

2. Bankar

Merkur mbështet banorët jo-SHBA me ose pa një SSN të SHBA. Ata ju japin një llogari bankare të siguruar nga FDIC të konfiguruar lehtësisht në internet. 

3. pagesat

Shirit ju lejon të pranoni pagesa përmes faqes ose vendndodhjes tuaj të tregtisë elektronike.

Kjo thjeshton përpunimin e pagesave dhe ju lejon të pranoni pagesa në internet ose në vendndodhje. Stripe mund ta ndihmojë biznesin tuaj të pranojë pagesat dhe të krijojë një prani profesionale. 

4. telefon

OpenPhone ju lejon të merrni një linjë telefonike amerikane nga kudo në botë.

Bankat shpesh kërkojnë verifikim nëpërmjet telefonatës ose mesazhit në një numër telefoni në SHBA. Gjithashtu ju lejon të listoni një numër telefoni të SHBA-së në faqen tuaj të internetit dhe kartat e biznesit, duke krijuar një prani profesionale në SHBA. 

Përfitimet e zgjedhjes së SHBA për të filluar biznesin tuaj

SHBA ka një nga reputacionin më të mirë në botë për të qenë miqësore me biznesin, madje edhe për qytetarët jo amerikanë!

SHBA ka gjithashtu një sistem shumë konkurrues tatimor të korporatave dhe një strukturë biznesi që është e lehtë për t'u formuar dhe e thjeshtë për t'u menaxhuar në një kompani me përgjegjësi të kufizuar (LLC).

Një nga përfitimet më të mëdha të fillimit të një biznesi në SHBA është kostoja e ulët e fillimit në krahasim me shumë vende të tjera dhe prestigji i të pasurit një kompani me bazë në SHBA.

A mundet një rezident jo-amerikan të fillojë një LLC të SHBA?

Një keqkuptim i zakonshëm në lidhje me krijimin e kompanive amerikane është se ju duhet të jeni shtetas i SHBA për të filluar një të tillë dhe të keni një Numër të Sigurimeve Shoqërore të SHBA (SSN).

Për fat të mirë, kjo është e rreme. Ju nuk duhet të jeni shtetas i SHBA-së, banor i SHBA-së ose mbajtës i kartës së gjelbër dhe nuk keni nevojë për një SSN të SHBA-së.

Kjo do të thotë që ju mund të filloni një US LLC si jorezident, në internet, si i huaj dhe të merrni:

 • Një SH.PK

 • Një llogari bankare amerikane

 • Qasje në pagesat e SHBA

 • Dhe më shumë!

Një nga përfitimet më të mëdha të të qenit një jorezident në SHBA duke filluar një US LLC është se një LLC është një "entitet kalimtar", që do të thotë se taksat mund të kalojnë tek pronarët.

Kjo do të thotë që biznesi juaj nuk do t'i nënshtrohet taksave amerikane për sa kohë që LLC-ja juaj:

 • Është 100% në pronësi të rezidentëve tatimorë jo amerikanë (persona fizikë ose juridikë)

 • Nuk ka prezencë apo substancë ekonomike në SHBA

 • Të ardhurat nuk duhet të jenë "të lidhura në mënyrë efektive"

Avantazhet e krijimit të një LLC si jorezident përfshijnë:

 • Mbrojtja e përgjegjësisë personale 

 • Tatimi i thjeshtuar (taksimi i përçueshëm)

 • Fleksibilitet në menaxhim dhe pronësi

 • Besueshmëri e rritur e biznesit

 • Privatësia e pronarit dhe mbrojtja e aseteve

Çfarë është një LLC?

Një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar ose LLC është një ent ligjor biznesi që lejon kompaninë tuaj të funksionojë si një ent i pavarur. Një LLC mund të krijojë një llogari bankare, të marrë pagesa dhe siç nënkupton emri kompani me përgjegjësi të kufizuar, t'ju mbrojë nga përgjegjësia.

E thënë thjesht, një LLC funksionon si një ent i pavarur nga pronarët ose anëtarët e LLC.

Kjo do të thotë që SH.PK është përgjegjëse për paditë kundër biznesit ose borxhet. Pasuritë personale të anëtarëve ose pronarëve të LLC nuk mund të përdoren për të përmbushur borxhet e biznesit.

Për shumicën e pronarëve, kjo është një arsye kryesore për të krijuar një LLC. 

A duhet të formoj një LLC apo një C Corp?

Nëse jeni duke kërkuar për mbrojtje nga përgjegjësia dhe fleksibilitet (mirëmbajtje e kufizuar e administratorit, fleksibilitet tatimor), një LLC është një zgjedhje e shkëlqyer për bizneset e reja. LLC-të konsiderohen më të lehta për t'u nisur dhe mirëmbajtur.

Nëse jeni duke rritur ose do duhet për të rritur kapitalin sipërmarrës të SHBA dhe për të bërë publike një kompani, një Korporatë C është një zgjedhje e shkëlqyer. Investitorët amerikanë kërkojnë një C-Corporation për të investuar kapital sipërmarrës.

Sidoqoftë, në fund të fundit: është biznesi juaj, zgjedhja juaj!

Ju mund të mësoni më shumë për LLC kundrejt C-corp këtu.

Cili është shteti më i mirë për të formuar LLC-në time?

Shteti më i mirë për të formuar LLC-në tuaj është pothuajse gjithmonë shteti juaj i origjinës. Kjo është për shkak se kompania juaj po bën biznes kryesisht në atë gjendje, pavarësisht nëse është një biznes fizik ose një biznes online. Megjithatë, për jorezidentët ose disa SH.PK, ka alternativa më të mira. 

Dy përjashtimet nga rregulli "formë në shtetin tuaj" janë:

 • Ju jeni një banor jo-amerikan, në të cilin rast mund të zgjidhni çdo shtet - ne rekomandojmë një Wyoming LLC ose Delaware LLC.

 • Nëse në thelb keni një pasuri të paluajtshme LLC, "rregulli i shtetit vendas" nuk zbatohet.

Shtetet me përfitime shtesë përveç shtetit tuaj të origjinës janë Wyoming dhe Delaware.

Ja pse:

 • Delaware – Ofron anonimitetin e pronarit të biznesit. Delaware është unik dhe nuk kërkon që pronari të listojë emrin e tij në dokumentacionin e formimit të entitetit.

 • Wyoming - Lejon pronarin e biznesit të listojë një "të emëruar" si pronar të LLC, përveç emrit të tij.

Ju mund të lexoni më shumë rreth shtetet më të mira për të formuar një LLC këtu

Wyoming vs Delaware – Çfarë rekomandoni?

DelawarevsWyoming

Ne e rekomandojmë Delaware-in vetëm nëse planifikoni ta shndërroni LLC-në tuaj në një C-Corp (për të rritur kapitalin sipërmarrës nga investitorët amerikanë) ose nëse vërtet dëshironi "prestigjin" për të thënë se kompania juaj është nga Delaware. Disa klientë thonë se kjo ka rëndësi për ta dhe nëse ka, është biznesi juaj, zgjedhja juaj!

Përndryshe, Wyoming. Pse?

Wyoming është shteti më popullor për sipërmarrësit jorezidentë që drejtojnë biznese në internet, biznese të tregtisë elektronike ose pronarë biznesesh që duan një mënyrë të lehtë dhe të thjeshtë për të formuar dhe menaxhuar kompanitë e tyre.

Është shteti më i popullarizuar në mesin e klientëve të doola, ka tarifa vjetore më të ulëta (62 dollarë kundrejt 300 dollarë në Delaware), tarifë të ulët të depozitimit (100 dollarë) dhe ishte shteti i parë që krijoi një strukturë biznesi LLC.

Gjithashtu, mos flini edhe me prestigjin e Wyoming-ut; ka një mjedis miqësor biznesi dhe madje është quajtur "Zvicra e Maleve Shkëmbore".

Nëse doni të merrni më shumë në barërat e këqija mbi ndryshimet midis Wyoming dhe Delaware, shikoni këtë udhëzues në Wyoming kundër Delaware.

8 hapa për të hapur një LLC për jorezidentët amerikanë

Nëse nuk jeni rezident në SHBA dhe jeni gati për të hapur një LLC, ka tetë hapa për të krijuar një LLC.

Ndiqni për t'u siguruar që të mos humbisni asnjë hap kyç!

1. Vendosja se si të formoni LLC-në tuaj

Ju keni disa opsione këtu dhe ne do të shqyrtojmë secilën prej tyre.

doola

Nëse jeni duke kërkuar për një zgjidhje afatgjatë "me një ndalesë" që ju ndihmon jo vetëm formoni LLC-në tuaj por edhe me marrjen e një agjenti të regjistruar, një adresë biznesi në SHBA, EIN, numrin e telefonit, dosjet tatimore të IRS dhe shërben si një partner afatgjatë, shikoni doola.

Paraqisni vetë me shtetin

Ju mund të formoni një LLC duke paraqitur drejtpërdrejt në shtet në internet!

Për ta bërë këtë, së pari duhet të bëni disa gjëra:

1. Zgjidhni një agjent të regjistruar

Ju mund ta bëni këtë nëpërmjet një kërkimi në Google dhe kërkohet një agjent i regjistruar në çdo shtet për një LLC. Ata ngarkojnë tarifa vjetore, në varësi të shtetit, nga 25 dollarë deri në 200 dollarë.

2. Zgjidhni një emër LLC

Kërkoni në regjistrin tuaj të shtetit nëse emri është marrë. Ai gjithashtu duhet të përfundojë me "LLC" ose "LLC" (LLC zakonisht është më i popullarizuari)

3. Paraqisni LLC-në tuaj në internet.

Ju mund ta bëni këtë drejtpërdrejt edhe përmes shtetit (google për të gjetur lidhjen e tyre!) Secili shtet ka tarifa të ndryshme regjistrimi, të cilat mund të variojnë nga $50 në $500+. Mund të duhen disa ditë deri në një javë më shumë që shteti të kthehet tek ju.

Shteti do t'ju dërgojë dokumentet tuaja të formimit të cilat do të përfshijnë edhe marrëveshjen tuaj të funksionimit.

Nëse dëshironi të paraqisni vetë në Wyoming ose Delaware:

2. Si të merrni një adresë postare në SHBA

Ka një mori opsionesh të ndryshme atje për të marrë një adresë fizike për postën tuaj (që mund ta përdorni nga distanca).

Ju mund të përdorni një mjet si Mail VirtualPost, ose doola ofron një adresë postare në SHBA si pjesë e paketës së saj.

3. Si të merrni një EIN

Zakonisht mund të aplikoni për një EIN lehtë, por mund të ketë një periudhë pritjeje në varësi të situatës suaj. Dëshironi të shihni se sa kohë duhet aktualisht për të marrë një EIN në kohë reale?

Më poshtë do të trajtojmë procesin e marrjes së një EIN:

 • A mund të aplikoj për një EIN në internet?

 • Cili është procesi i përgjithshëm për të aplikuar për një EIN?

 • A mund të nënshkruaj në mënyrë dixhitale Formularin SS4?

 • Cili është afati kohor më i fundit ose sa kohë do të duhet për të rikthyer një EIN?

 • A mund ta kontrolloj vetë statusin tim EIN?

 • EIN vs ITIN vs SSN

A mund të aplikoj për një EIN në internet?

Në mënyrë që të aplikoni për një EIN online, personi që aplikon duhet të ketë një numër të vlefshëm identifikimi të tatimpaguesit (SSN ose ITIN).

Nëse nuk keni një numër të sigurimeve shoqërore ose një numër identifikimi individual të tatimpaguesit, atëherë duhet të dërgoni me postë ose me faks një aplikacion për të marrë një EIN për kompaninë tuaj amerikane.

Cili është procesi i përgjithshëm për të aplikuar për një EIN?

 • Me SSN: Nëse keni një numër të sigurimeve shoqërore, mundeni aplikoni për EIN tuaj online. Nëse të gjitha informacionet tuaja janë të vlefshme, ju do të merrni EIN-in tuaj brenda pak minutash!

 • Pa SSN: Nëse nuk keni një numër të sigurimeve shoqërore, duhet të plotësoni një SS-4 dhe ta dërgoni me faks në IRS. Mund të zgjasë diku nga 8-11 javë nga dita e dorëzimit.

A mund të nënshkruaj në mënyrë dixhitale Formularin SS-4 (aplikim për një EIN)?

Për shkak të ngjarjeve të fundit, IRS ka lehtësuar disa kërkesa për nënshkrimin e lagësht.

Ju mund të lexoni më shumë këtu në këtë Përditësimi i redaksisë së IRS. Për ne në doola, nënshkrimet dixhitale kanë funksionuar pa asnjë problem. Ne kemi dërguar vetëm SS-4 me nënshkrime dixhitale dhe kemi marrë EIN me to!

Cili është afati kohor më i fundit ose sa kohë do të duhet për të rikthyer një EIN?

Në shumicën e rasteve, mund ta ktheni EIN-in tuaj menjëherë pas paraqitjes së LLC.

Unë jam skeptik në lidhje me këto vonesa, a mund t'i konfirmoj ato vetë/check-in në statusin e aplikacionit MyEin?

Nëse dëshironi të kontaktoni IRS për të kontrolluar Aplikacionin tuaj EIN, këtu janë hapat:

 • Telefononi linjën tatimore të biznesit dhe specialitetit në 800-829-4933

 • Orari i punës është 7:00-7:00 me orën lokale, nga e hëna në të premte.

 • Ndiqni udhëzimet për të diskutuar EIN

Do t'ju duhet formulari juaj SS-4 i disponueshëm për të konfirmuar çdo informacion që mund të kërkojë IRS.

EIN vs ITIN vs SSN

Këto akronime mund të bëhen mjaft konfuze, kështu që menduam se do të ishte e dobishme t'i përkufizonim! Ne kemi një postimi i plotë i blogut në EIN kundrejt ITIN kundër SSN për të kuptuar se çfarë ju nevojitet këtu.  

Çfarë është një EIN?

EIN qëndron për Numri i identifikimit të punëdhënësit.

IRS lëshon një EIN për një biznes për kërkesat e raportimit tatimor dhe ju duhet gjithashtu një EIN për të hapur një llogari bankare biznesi në SHBA pasi të keni hapur një LLC.

Kliko këtu për të merrni EIN-in tuaj ose shikoni këtë postim në blog për më shumë informacion mbi si të merrni një EIN.

Çfarë është një SSN?

SSN qëndron për Numri i Sigurimeve Shoqërore.

SSA e SHBA (Administrata e Sigurimeve Shoqërore) lëshon një SSN për të identifikuar a Qytetar i Shteteve te Bashkuara, Banor i perhershemose Punëtor jo-emigrues i përkohshëm.

Çfarë është një ITIN?

ITIN qëndron për Numri individual i identifikimit të tatimpaguesit.

IRS lëshon një ITIN për njerëzit që kanë një paraqitje tatimore në SHBA (ose kërkesë për raportim informativ) dhe nuk kanë të drejtë për një SSN.

Si mund të marr një ITIN / A kam nevojë për një?

Nëse nuk jeni duke paraqitur një deklaratë tatimore në SHBA ose duke u përpjekur të krijoni një llogari në PayPal në SHBA, nuk keni nevojë për një ITIN.

Nëse vendosni që ju duhet patjetër një, aplikoni për ITIN ose mësoni më shumë këtu rreth si të merrni një ITIN.

4. Si të merrni një numër telefoni në SHBA? Keni nevojë për një?

Do t'ju duhet një numër telefoni në SHBA për të aplikuar për një llogari bankare në SHBA dhe për të konfiguruar llogarinë tuaj Stripe (dhe më shumë). Këtu janë disa nga arsyet kryesore pse një numër telefoni në SHBA është i rëndësishëm:

 • Verifikimi i biznesit: Kur aplikoni për një llogari bankare, Stripe, PayPal, Llogaria e shitësit në Amazon, dhe më shumë, kërkohet një numër telefoni në SHBA.

 • Dëshmia e vendndodhjes: Shumë shërbime do të kërkojnë një faturë të shërbimeve si një dëshmi e vendndodhjes për të kryer biznes. Nëse dëshironi të shesni në Amazon, kjo është një domosdoshmëri!

 • Mbështetja e klientit: Ndonjëherë klientët duan të flasin me njerëzit në vend që të lexojnë një faqe interneti për të kërkuar përgjigje.

 • Profesionalizmi: Jepini LLC-së tuaj një element të shtuar profesionalizmi me një numër telefoni biznesi në SHBA në vend të një celulari ndërkombëtar ose pa numër fare.

Për sa i përket opsioneve të numrave të telefonit, ka shumë ofrues në internet. Një kërkim i shpejtë në Google mund t'ju tregojë një sërë mundësish të ndryshme, por ne ju rekomandojmë ta përdorni OpenPhone.

5. Si të krijoni një llogari bankare biznesi në SHBA

Për fat të keq, ka mundësi shumë të kufizuara kur bëhet fjalë për bankën për sa i përket asaj se kush mund të mbështesë:

 • Banorët jo amerikanë

 • Pa një SSN të SHBA

 • Nuk ka kërkesë për të udhëtuar në SHBA

Ne rekomandojmë dy bankat e mëposhtme që mund të mbështesin themeluesit që nuk kanë një SSN të SHBA ose që nuk janë rezidentë të SHBA.

Këto janë: 

Cilat janë disa opsione të tjera bankare?

Nëse jeni kurioz për opsionet e tjera bankare dhe cilat janë kërkesat e tyre, ky udhëzues përshkruan si të hapni një llogari bankare biznesi në SHBA, dhe përfshin një listë të bankave që mund t'i drejtohen dhe cilat janë kërkesat e tyre: 

Në udhëzues mund të shihni të gjitha kërkesat për bankat e mëposhtme:

 • i mençur

 • Banka e Amerikës

 • Wells Fargo

 • Lili

 • Republika e Parë

 • i ri

 • Brex

 • Dhe më shumë!

Pasi të kem një llogari bankare, a duhet të përdor Stripe apo PayPal?

Shirit nuk kërkon një SSN të SHBA dhe kërkon vetëm një EIN dhe dokumentet e formimit.

PayPal kërkon një SSN të SHBA ose NË TË përveç një EIN dhe dokumentin e formimit. Fatkeqësisht, nëse nuk keni një SSN të SHBA ose NË TË, PayPal nuk është një opsion.

Duke pasur parasysh kërkesat e mësipërme, ne kemi parë nga mijëra themelues në mbarë botën se Stripe është një opsion shumë më i përshtatshëm!

6. Si të krijoni një llogari në SHBA Stripe

Për të hapur një llogari në US Stripe, do t'ju duhet:

 • Një SHPK

 • An EIN Numër

 • Një vendndodhje fizike në vendin e EIN-it tuaj

 • Një numër telefoni në atë vend

 • Një ID qeveritare nga çdo vend

Gjithashtu duhet të siguroheni që nuk jeni në listën e bizneseve të kufizuara të Stripe. Për sa kohë që nuk e shihni biznesin tuaj në listë, ka pak arsye për të besuar se nuk do të jeni në gjendje të punoni me Stripe.

Lexoni më shumë rreth si të hapni një llogari në US Stripe, duke përfshirë kërkesat e sakta nga Stripe.

7. Si mund të krijoj një llogari në PayPal në SHBA?

Për të krijuar një llogari Business PayPal, do t'ju duhet:

 • Një SHPK

 • Një numër telefoni i kompanisë

 • Adresa e një kompanie

 • Një numër EIN

 • Një numër i sigurimeve shoqërore ose një numër identifikimi individual i tatimpaguesit

Lexoni më shumë rreth si të hapni një llogari në PayPal në SHBA dhe mësoni për kërkesat e tyre të sakta (siç është thënë drejtpërdrejt nga PayPal).

8. Si të depozitoni taksat dhe të qëndroni në përputhje me IRS

Kërkesat për paraqitjen e taksave dhe IRS mund të jenë jashtëzakonisht konfuze. Pra, më poshtë është një përmbledhje e dosjeve të kërkuara + afatet kryesore që duhen mbajtur parasysh për të qëndruar në krye të taksave dhe/ose kërkesave të depozitimit të IRS për LLC-në tuaj.

Lexoni më shumë rreth përditësimeve më të fundit kërkesat për regjistrimet tatimore në SHBA.

Unë jam një pronar i vetëm i huaj / pronar i vetëm (LLC me Anëtar të Huaj të vetëm).

Nëse zotëroni një SH.PK me një anëtar të huaj të vetëm dhe nuk konsideroheni si "të angazhuar në tregti ose biznes në SHBA", nuk ju kërkohet të paraqisni 1040NR ose të paguani taksa mbi të ardhurat personale.

Si një "I huaj jo-rezident" (i njohur ndryshe si i huaj), ju kërkohet të depozitoni dhe paguani taksat në SHBA vetëm nëse keni të ardhura nga burimi FDAP për të cilat mbajtja në burim nuk është bërë në burim ose keni të ardhura të lidhura efektivisht me tregtinë ose biznesin në SHBA.

Megjithatë, që nga viti 2017, ju ende raportoni informacion si një korporatë (shih Seksionin 1.6038A-1). Prandaj, nëse nuk jeni regjistruar si korporatë, të gjitha SH.PK-të me një anëtar i nënshtrohen këtyre kërkesave. Dështimi për të paraqitur ose depozitimi i pasaktë do të sjellë një gjobë minimale prej 25,000 dollarë.

Regjistrimet kryesore

 • Përgatitja e raportit të pronarit të huaj (Forma 5472)

Datat kryesore

 • 15 Prill 2021: Afati i fundit për deklaratat tatimore të LLC kur paraqitet si Ent i shpërfillur në pronësi të huaj (Formularët 1120 dhe 5472) ose për të kërkuar një zgjatje gjashtëmujore të kohës për paraqitje.

 • 15 Prill 2021: Afati i fundit për të paraqitur deklaratat tatimore individuale për individët e huaj (Formulari 1040NR) ose për të kërkuar një zgjatje për gjashtë muaj shtesë për të paraqitur deklaratën tuaj.

Unë jam një pronar me shumë (Multiple Anëtar LLC)

Regjistrimet kryesore

 • Përgatitja e kthimit të partneritetit (Forma 1065)

Datat kryesore

 • 15 Mars 2024: Afati i fundit për partneritetin dhe SH.PK-të në pronësi të anëtarëve të shumtë për të paraqitur deklarata tatimore (Formulari 1065) ose për të kërkuar një zgjatje gjashtëmujore të kohës për të paraqitur.

A duhet të paguaj një CPA profesionale për të paraqitur ndonjë formular të nevojshëm?

Jo, nuk ju kërkohet ta bëni këtë. Por njerëzit ndonjëherë i shohin këto forma konfuze, ose stresuese për t'i plotësuar, kështu që puna me një profesionist është gjithmonë një opsion për të hequr njëfarë stresi.

Ku mund të dorëzoj raportin / paraqitjen time vjetore të LLC?

Siç u përmend më lart në Wyoming, ka një pagesë prej 62 dollarë + një raport vjetor që i detyrohet shtetit çdo vit, dhe në Delaware, ka një taksë ekskluzive vjetore prej 300 dollarësh.

Të dyja këto mund të paguhen online, direkt në shtet duke ndjekur lidhjet e mëposhtme.

Ju gjithashtu mund të shikoni udhëzuesit tanë se si të dorëzoni këto dosje për çdo shtet:

Gati për të formuar LLC-në tuaj? Le të Ndihmojmë!

Është e mundur të hapet dhe të rritet një biznes US LLC nga kudo në botë (pa pasur nevojë për nënshtetësi amerikane). Dhe është gjithashtu e mundur ta bëni vetë.

Por ka shumë pjesë lëvizëse këtu, kështu që mund të jetë e dobishme të kesh një dorë ndihmëse dhe një partner afatgjatë që ju çon në procesin e formimit të biznesit pa probleme dhe saktësi.

Në fund të fundit, është biznesi juaj, zgjedhja juaj, nëse vendosni të hapni një biznes në SHBA dhe si do ta bëni atë.

Nëse je gati për të hapur një US LLC por dëshirojmë ndihmë me dokumentet, bankat dhe pajtueshmërinë me taksat – ne jemi këtu për të ndihmuar.

Get filluar duke iu përgjigjur disa pyetjeve dhe ne do ta marrim prej andej.

Ju gjithashtu mund të rezervoni një konsultë falas me një nga ekspertët tanë doola.

FAQs

A është e nevojshme të caktoni një agjent të regjistruar për një SH.PK si jorezident?

Po, çdo LLC ka nevojë për një agjent të regjistruar. Sekretari i Shtetit mund të veprojë si agjent i regjistruar në disa shtete. Sidoqoftë, në shumicën e shteteve, do t'ju duhet të caktoni një agjent të regjistruar. 

Sa kohë zgjat zakonisht procesi i formimit të një LLC si jorezident?

Formimi i LLC për jorezidentët zakonisht zgjat katër javë mesatarisht. Nëse keni një numër të sigurimeve shoqërore, LLC mund të formohet brenda një jave.

A mundet një pronar jorezident i LLC të marrë një vizë biznesi në SHBA?

Një pronar jorezident i LLC mund të aplikojë për një vizë biznesi në SHBA. Ju mund të aplikoni për një vizë biznesi B-1 ose një Vizë investitori E-1 ose E-2, në varësi të situatës suaj dhe sa kohë planifikoni të qëndroni në SHBA.

A është e mundur që një pronar jorezident i LLC të marrë pjesë në kontratat e qeverisë amerikane?

Pronarët jorezidentë të LLC mund të marrin pjesë në kontratat e qeverisë amerikane, në varësi të kritereve specifike. Shumica e agjencive qeveritare mirëpresin ofertat nga çdo kompani e kualifikuar për të përfunduar kontratën.

A mundet një pronar jorezident i LLC të punësojë punonjës në SHBA?

Po, një pronar jorezident i LLC-së mund të punësojë punonjës amerikanë për të punuar për LLC. 

A mund të aplikojë një pronar jorezident i LLC për markat tregtare ose patentat e SHBA?

Ndërsa ju nuk mund të paraqisni për Marka tregtare ose patenta amerikane drejtpërdrejt pa një adresë vendbanimi në SHBA, një avokat me bazë në SHBA mund të paraqesë për markat tregtare ose patentat në emrin tuaj. 

Çfarë ndodh nëse një pronar jorezident i LLC-së bëhet rezident ose shtetas i SHBA?

Nëse një pronar jorezident i LLC-së bëhet rezident ose shtetas i SHBA-së, ai duhet të respektojë ligjet e SHBA-së dhe të dorëzojë formularët e duhur në lidhje me taksimin e kalimit të LLC. 

A mund të jetë një i huaj partner në një SH.PK?

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.