Si të aplikoni për një LLC për prodhimin e filmit

Krijimi i një LLC për prodhimin e filmit mund të mbrojë asetet tuaja personale në rast se diçka shkon keq. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për shkelje aksidentale të së drejtës së autorit, një aksident në xhirime ose për mbrojtjen e të drejtave të investitorëve të veçantë të filmit, një LLC mund të sigurojë që kontabiliteti, pagesat dhe mbrojtja ligjore të jenë më të thjeshta për një kompani filmike. 

Për shumicën e kineastëve të pavarur, një LLC është shpesh zgjidhja më e mirë për administrim të thjeshtuar dhe mbrojtje ligjore. Lexoni më tej për të kuptuar se si të formoni një LLC për prodhimin e filmit.

Pse një prodhim filmik duhet të konsiderojë formimin e një SH.PK?

A keni vërtet nevojë për një LLC për prodhimin e filmit? Formimi i një entiteti biznesi ofron përfitime të rëndësishme, nga mbrojtja nga përgjegjësia deri te lehtësimi në punësimin e ekuipazhit dhe aktorëve. Këtu është një përmbledhje e përfitimeve kryesore dhe pse kjo strukturë mund të ketë kuptim për kompaninë tuaj të pavarur të filmit. 

1. Përgjegjësia e Kufizuar

Duke vepruar si një SH.PK, asetet personale të pronarëve të prodhimit të filmit janë të ndara nga detyrimet e kompanisë, duke kufizuar ekspozimin e tyre financiar personal. Kjo do të thotë që pasuritë tuaja personale janë të sigurta nëse kompania e prodhimit të filmit paditet për ndonjë arsye. Kursimet tuaja, shtëpia, makina dhe pasuritë e tjera janë të ndara nga prodhimi i filmit. 

2. Përfitimet tatimore

Me një LLC, ju mund të zgjidhni të tatoheni si një pronësi e vetme, partneritet, korporatë S ose korporatë C. Ky fleksibilitet i lejon kompanitë e prodhimit të filmit të optimizojnë strategjinë e tyre tatimore dhe potencialisht të kursejnë para. Zgjedhja tatimore do të varet nga madhësia e prodhimit dhe qëllimet tuaja. 

Në të gjitha rastet, një SH.PK ofron fleksibilitet për t'u përshtatur me nevojat e prodhimit, pavarësisht nëse zgjidhni taksimin e përçuar ose zgjidhni të tatoheni si korporatë. Mësoni më shumë rreth fillimi i një biznesi për qëllime tatimore

3. Mbrojtja Ligjore dhe Kontraktore

Një LLC ofron mbrojtje ligjore duke vendosur rregulla dhe përgjegjësi të qarta midis anëtarëve, duke mbrojtur të drejtat dhe interesat e të gjitha palëve të përfshira. Kjo do të thotë që me pronarë ose investitorë të shumtë, ju mund të përcaktoni ligjërisht të drejtat, përgjegjësitë dhe pjesën e fitimeve ose borxheve të secilit individ në marrëveshjen e funksionimit. 

Për më tepër, një LLC mund të ndihmojë në negocimin dhe menaxhimin e kontratave në mënyrë më efektive. LLC do të ketë një EIN dhe ju mund të punësoni punonjës përmes LLC. Në mosmarrëveshjet kontraktuale me punonjësit, pasuritë tuaja personale do të mbeten të mbrojtura. 

4. Besueshmëria dhe Profesionalizmi

Formimi i një SH.PK krijon një entitet të veçantë biznesi. Veprimtaria si LLC i shton besueshmëri kompanisë së prodhimit të filmit, duke e bërë atë të duket profesionale dhe e besueshme për klientët, investitorët dhe bashkëpunëtorët e mundshëm. 

5. Akses në financim dhe investitorë

Pasja e një strukture LLC mund ta bëjë më të lehtë për kompanitë e prodhimit të filmit të kërkojnë fonde dhe të tërheqin investitorë që mund të jenë të prirur të investojnë në një entitet të formalizuar dhe jo në një individ. Po kështu, ajo i lejon SH.PK-së të krijojë marrëveshje ligjore me investitorët për huatë ose kthimet e investimeve, duke i shtuar legjitimitet funksionimit të biznesit. 

6. Planifikimi i vazhdimësisë dhe vazhdimësisë

Një LLC mund të ketë një ekzistencë të përhershme, që do të thotë se mund të vazhdojë të funksionojë edhe nëse një anëtar largohet ose vdes. Ju mund të përshkruani në marrëveshjen e funksionimit veprimet që duhen ndërmarrë në rast se një anëtar vdes ose zgjedh të largohet nga kompania. Kjo siguron vazhdimësi dhe mundëson planifikim efektiv të vazhdimësisë. 

Në mënyrë të ngjashme, ju mund të parashtroni procesin e vendimmarrjes, duke përfshirë emërimin e menaxherëve dhe të drejtat dhe përgjegjësitë e tyre. Kjo heq paqartësitë në administrimin, përgjegjësitë dhe emërimet e SH.PK-së në përjetësi. 

Hapat për të formuar një LLC për prodhimin e filmit

Për të formuar një LLC për prodhimin e filmit, do t'ju duhet të ndiqni të njëjtat hapa për formimin e LLC specifike për shtetin tuaj. Hapat bazë janë:

  • Zgjidhni një shtet për të formuar LLC-në tuaj (zakonisht shtetin tuaj të origjinës)
  • Zgjidhni një emrin për prodhimin tuaj të filmit LLC. Mësoni më shumë rreth emërtimi i një SH.PK
  • Zgjidhni një agjent të regjistruar dhe një zyrë të regjistruar
  • Paraqisni Nenet e Organizatës (ose ekuivalente) me Sekretarin e Shtetit
  • Përgatitni një marrëveshje operimi LLC
  • Merrni një EIN
  • Hapni një llogari bankare biznesi

Dokumentacioni dhe tarifat e kërkuara ndryshojnë sipas shtetit, por variojnë nga 40 deri në 500 dollarë. Ju duhet të caktoni një agjent të regjistruar në shtet me një zyrë të regjistruar. 

Përveç kësaj, në varësi të kërkesave shtetërore dhe lokale, mund t'ju duhet të merrni leje specifike ose licenca biznesi për të drejtuar një kompani prodhimi filmash. Ju mund të kontrolloni me Sekretarin e Shtetit dhe Dhomën e Tregtisë lokale për lejet e kërkuara dhe licencat e biznesit. 

A ka nevojë për sigurim biznesi prodhimi juaj i filmit?

Ndërsa çdo prodhim filmi është unik, mund të lindin rreziqe të zakonshme, të tilla si dëmtimi i pajisjeve, dëmtimi i pronës dhe lëndimi trupor i kastit ose anëtarëve të ekuipazhit. Sigurimi i biznesit mund të mbulojë këto rreziqe, duke siguruar që çdo humbje financiare ose shpenzime ligjore të mbulohen. 

Shumica e shteteve kërkojnë që LLC-të me punonjës të kenë sigurimin e kompensimit të punëtorëve. Përveç kësaj, ju mund të konsideroni:

  • Sigurimi i përgjegjësisë së përgjithshme
  • Pajisjet, sigurimi i punëtorëve 
  • Sigurimi i gabimeve dhe lëshimeve 
  • Sigurimi i pronarit
  • Sigurimi i automjeteve komerciale
  • Sigurimi special

Si të menaxhoni financat dhe kontratat me një LLC?

Ju do të duhet të mbani llogari të veçanta financiare për LLC. Kjo e bën më të lehtë kontabilitetin dhe gjithashtu mbron financat tuaja personale duke i ndarë ato nga financat e biznesit. 

Pavarësisht nëse përdorni tabela bazë ose punësoni një kontabilist, mbajtja e të dhënave të sakta financiare është thelbësore. Ju nevojiten regjistrime dhe regjistrime të sakta tatimore për të siguruar përputhjen me ligjet tatimore federale dhe shtetërore. Për të menaxhuar të ardhurat, shpenzimet dhe buxhetet brenda strukturës së LLC, merrni parasysh një sistem të thjeshtë kontabiliteti si libra doola për ta bërë më të lehtë kontabilitetin. 

Është gjithashtu e rëndësishme që LLC të përdorë kontrata kur punëson punonjës. Një LLC mund ta lehtësojë këtë proces pasi mban përgjegjësinë e prodhimit dhe detyrimet e tij janë të deklaruara në kontrata, në vend që të rrezikojë asetet personale të investitorëve, kineastëve ose pronarëve.

Si të ruhet pajtueshmëria dhe detyrimi ligjor?

Përgjegjësitë e vazhdueshme të një LLC në industrinë e prodhimit të filmit përfshijnë dosjet vjetore në shumicën e shteteve. Përveç kësaj, do t'ju duhet të rinovoni të gjitha lejet e nevojshme dhe licencat e biznesit sipas nevojës. 

Së fundi, ju do të jeni përgjegjës për të gjitha dosjet përkatëse tatimore, pavarësisht nëse zgjidhni të tatoheni si korporatë ose përdorni taksimin e kalimit. Kjo përfshin 1099 paraqitje për kontraktorët e pavarur që fituan më shumë se 600 dollarë nga LLC gjatë vitit kalendarik, plus taksat përkatëse dhe të gjitha raportimet e kërkuara të punonjësve. 

Krijimi i LLC-së tuaj për prodhimin e filmit

Formimi i një SH.PK për prodhimin e filmit ose realitet virtual është një proces i thjeshtë që mund të ketë një ndikim të gjerë në mbrojtjen e kompanisë suaj dhe aseteve tuaja private. Megjithatë, nisja e një biznesi kërkon një ekip të mirë për të siguruar pajtueshmërinë. 

Shërbimet e formimit të biznesit doola dhe LLC mund të ndihmojnë. Merrni ndihmën që ju nevojitet nga shërbimet e shpejta të formimit të biznesit të doola për të krijuar një LLC për prodhimin e filmit në të 50 shtetet. doola do t'ju ndihmojë të formoni një LLC, të merrni një EIN dhe të hapni një llogari bankare biznesi në mënyrë që të mund të përqendroheni në filmin tuaj të ardhshëm dhe nisjen e biznesit. 

FAQs

A mund ta ndryshoj strukturën ligjore të kompanisë sime të prodhimit të filmit nga një pronësi e vetme ose partneritet në një SH.PK?

Po, ju mund të krijoni një LLC në çdo kohë. Ky është një çelës i zakonshëm për mbrojtje shtesë nga përgjegjësia. Ndiqni hapat e mësipërm për të formuar një LLC për prodhimin e filmit. 

A duhet të kem partnerë për të krijuar një LLC për kompaninë time të prodhimit të filmit?

Jo, nuk keni nevojë për partnerë për të krijuar një SH.PK për prodhimin e filmit. Ju mund të formoni një LLC me një anëtarë për prodhimin e filmit dhe të përfitoni të gjitha përfitimet e përshkruara këtu. 

A ka ndonjë kufizim në emrin e prodhimit tim të filmit LLC?

Ju duhet të kontrolloni që emri i synuar nuk është përdorur tashmë nga një kompani tjetër në shtet dhe se nuk është një emër i markës tregtare. Në shumicën e shteteve, emri duhet të përfshijë fjalët kompani me përgjegjësi të kufizuar ose shkurtesat e tij. 

A kam nevojë për një marrëveshje operimi për prodhimin tim të filmit LLC?

Po, është një ide e mirë që të gjitha SH.PK-të të kenë një marrëveshje funksionimi të nënshkruar nga të gjithë anëtarët për të përmirësuar menaxhimin dhe për të qartësuar administrimin, shpërndarjen e fitimeve dhe shpërbërjen. 

A mund të shpërndaj një LLC për kompaninë time të prodhimit të filmit?

Po, ju mund të shpërndani një LLC në çdo kohë. Për të shpërndarë LLC-në tuaj për prodhimin e filmit, do t'ju duhet të ndiqni procedurat përkatëse të shtetit tuaj, të cilat zakonisht përfshijnë paraqitjen pranë Sekretarit të Shtetit dhe autoriteteve tatimore të shtetit. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.