A duhet të formoni një LLC për çdo pronë me qira?

Kur investoni në prona me qira, krijimi i një shoqërie me përgjegjësi të kufizuar (SHPK) për çdo qira mund të thjeshtojë administrimin. Më tej, përfitimet e formimit të një LLC për çdo pronë me qira janë të shumta. Ju mund të ulni taksën e transfertave, të aplikoni për hipoteka të shumta dhe të mbroni pronat tuaja të tjera me qira. 

Me kaq shumë përparësi kryesore për të formuar një LLC për investim, shumë investitorë preferojnë të krijojnë shumë LLC për pronat me qira. A duhet të merrni një LLC për çdo pronë me qira? Lexoni për të kuptuar të mirat dhe të këqijat. 

Përparësitë e formimit të një LLC për çdo pronë me qira

Ka përfitime të shumta nga formimi i një LLC për çdo pronë me qira, nga mbrojtja e përgjegjësisë deri te sigurimi i hipotekave të shumta. Madje mundeni transferoni një pronë me qira që tashmë e zotëroni te një LLC. Le të zbulojmë më shumë më poshtë:

Mbrojtja e përgjegjësisë

Formimi i një LLC për secilën pronë mund të sigurojë mbrojtje të konsiderueshme nga përgjegjësia pasi aktivi mbahet në një kompani me përgjegjësi të kufizuar. Kjo do të thotë që pasuritë tuaja mbrohen nëse ka probleme me qiramarrësit ose detyrime të tjera që lidhen me shtëpinë. 

Për shembull, nëse dikush lëndohet në shtëpi dhe bën një padi për dëmtim personal kundër pronarit të shtëpisë, pronari është LLC. Padia nuk do të prekë shtëpinë, kursimet dhe asetet e tjera. Po kështu, një incident i madh në një pronë nuk do të ndikojë në pronat e tjera nëse zotëroni prona të shumta me qira. 

Shmangni Tatimin e Transferimit

Një LLC ju lejon të shtoni ose hiqni pronarët, të quajtur anëtarë, në çdo kohë. Kjo do të thotë që nëse keni një LLC me një anëtarë që mban pronën me qira, ju mund të transferoni pronësinë e LLC dhe jo pronësinë e pronës. 

Në SHBA, 38 shtete vendosin taksat e transfertave. Ndonjëherë, këto quhen taksa e regjistrimit, taksa e transportit ose taksa e pullës së aktit. Qeveritë vendore mund të vendosin gjithashtu taksa për transferimin e pasurive të paluajtshme. Kur e mbani shtëpinë në një SH.PK, mund ta shisni SH.PK-në në vend të pronës dhe të shmangni taksën e transferimit.

Për shembull, nëse prona me qira me vlerë 310,000 dollarë mbahet në LLC, kur ta shisni, ju do të shisni LLC dhe do të transferoni anëtarësimin brenda LLC. Përveç kësaj, nëse shtëpia ka një hipotekë të marrë në emër të LLC, shitësi i ri më pas mund të marrë hipotekën. Mësoni më shumë rreth Përfitimet tatimore të LLC

Aplikoni për hipoteka të shumëfishta

Nëse aplikoni për një kredi nën LLC të ndryshme, mund të konsideroheni ende një blerës i shtëpisë për herë të parë dhe të kualifikoheni për opsione të favorshme financimi si kreditë FHA ose VA. Çdo LLC mund të aplikojë për një hipotekë në mënyrë të pavarur. Kjo jo vetëm që thjeshton administrimin, por mund të çojë në kursime të konsiderueshme tatimore.

Gjërat që duhen marrë parasysh kur formoni një LLC për çdo pronë me qira

Para se të formoni një LLC për çdo pronë me qira, do të dëshironi të merrni parasysh kërkesat për të mbajtur LLC në gjendje të mirë dhe implikimet e mundshme financiare. 

Tarifat e depozitimit dhe rinovimit

Mund të jetë e shtrenjtë për të formuar një LLC për çdo pronë me qira, veçanërisht nëse keni më shumë se 10 prona me qira dhe nëse shteti ka tarifa të larta regjistrimi dhe rinovimi. Nëse ka kuptim për ju, varet nga të ardhurat e mundshme nga qiraja. 

Për shembull, të gjitha SH.PK-të duhet të paguajnë një taksë ekskluzive vjetore prej 800 dollarësh në Kaliforni. Kjo mund të zvogëlojë ndjeshëm marzhet vjetore të fitimit. Nga ana tjetër, mund t'ia vlejë kostoja dhe mundi në shtetet me tarifa të ulëta të paraqitjes. 

Normat e larta të hipotekës

Kur merrni një kredi përmes një LLC, normat e hipotekës janë zakonisht më të larta se sa për hipotekat personale. Sa më e lartë varet nëse LLC ka një histori krediti dhe politika shtesë nga huadhënësi.  

Garancia personale për kredinë

Shumica e bankave do të kërkojnë një garanci personale për kredinë. Në atë rast, nëse SH.PK-ja juaj dështon në pagesat, banka mund të ndjekë ju dhe pasuritë tuaja personale për të përmbushur gjykimin. 

Në raste të tjera, banka mund të pranojë pronën si kolateral, duke mbrojtur asetet tuaja. Konsideroni me kujdes opsionet e disponueshme të huadhënësve përpara se të vendosni nëse do të aplikoni për një hipotekë përmes një LLC. 

Zgjidhje alternative: Grumbulloni pronat tuaja në LLC të ndryshme

Si një alternativë për të bërë një LLC për secilën pronë, ju mund të konsideroni grupimin e pronave sipas sasisë, klasës së aseteve ose vendndodhjes. Këtu janë strukturat që mund të merrni parasysh gjatë formimit një LLC për qira.

sasi

Nëse keni më shumë se 10 prona, mund t'i gruponi në disa LLC. Kjo mund të zvogëlojë kostot administrative dhe kohën duke siguruar ende pronat dhe duke fituar përfitimet e tjera të një LLC. 

Klasa e Aseteve

Nëse planifikoni të investoni në pasuri të paluajtshme përmes strategjive të ndryshme, mund të krijoni LLC të ndryshme për klasa të ndryshme. Për shembull, mund të krijoni një LLC për shitjen e pronave me shumicë për shtëpi me të ardhura të ulëta, njësi shumëfamiljare, apartamente dhe prona me të ardhura të larta.

Drejtësi

Ju gjithashtu mund të konsideroni grupimin e pronave sipas sasisë së kapitalit që keni aktualisht në pronë. Ndonjëherë, investitorët do të kenë SH.PK individuale për prona me vlerë të lartë kapitali dhe grupojnë prona me qira me kapital të ulët në një të vetme LLC

Lokacioni

Nëse zotëroni prona në shumë shtete ose rajone, grupimi i tyre sipas vendndodhjes mund të jetë një zgjidhje praktike. Nëse, për shembull, i mbani të gjitha pronat me qira që zotëroni në Kaliforni në një LLC dhe pronat që zotëroni në Oregon në një LLC tjetër, kjo mund të thjeshtojë administrimin. 

Mbështetni LLC-të tuaja për prona me qira me doola

Si një investitor i zënë, marrja e mbështetjes më të mirë për mbajtjen e saktë të kontabilitetit mund të thjeshtojë administrimin e pronës dhe të sigurojë që ju të mund të mbani lehtësisht shumë LLC në gjendje të mirë. Nëse keni nevojë për ndihmë me llogaritjen e pronave me qira, merrni parasysh shërbimet e kontabilitetit të doola. 

Doola Libra është krijuar për profesionistë të zënë si ju. Merrni shërbimet e kontabilitetit doola për softuerin më të mirë të kontabilitetit në klasë, në mënyrë që të mund të shpenzoni më shumë kohë për të gjetur prona të reja me qira ose duke ndjekur mundësi të tjera investimi. 

FAQs

A është e nevojshme të formohet një LLC e veçantë për çdo pronë me qira që zotëroj?

Jo, formimi i një LLC të veçantë për çdo pronë me qira që zotëroni nuk është e nevojshme. Megjithatë, mund të jetë një ide e mirë në shumë raste. 

A mund të menaxhoj shumë prona me qira nën një LLC?

Po, ju mund të menaxhoni prona të shumta me qira nën një LLC. Megjithatë, ka të mirat dhe të këqijat për këtë, dhe ju do të humbni mbrojtjen nga përgjegjësia e pronave të mbajtura në të njëjtën LLC, pasi vlera e aseteve të njërës mund të konfiskohet për të mbuluar detyrimet e një tjetri. 

Cilat janë detyrimet e vazhdueshme të mbajtjes së një SH.PK për çdo pronë me qira?

Për të mbajtur një LLC për pronat me qira, duhet të plotësoni të gjitha kërkesat e shtetit, duke përfshirë raportet vjetore dhe tarifat e depozitimit. Ju mund të kontrolloni me Sekretarin tuaj të Shtetit ose Departamentin e Shtetit të Korporatave për të konfirmuar detyrimet për të mbajtur një LLC në shtetin tuaj. 

A mund të shpërndaj një LLC nëse vendos të shes pronën time me qira?

Po, ju mund të shpërndani një LLC nëse shisni pronën tuaj me qira. Përndryshe, ju mund ta transferoni LLC-në te pronari i ri i pronës dhe potencialisht të kurseni në taksat e transferimit. Mësoni si të shpërndani një LLC në Teksas ose Ohio

A mund të ketë një LLC punonjës për të menaxhuar pronat me qira?

Po, një LLC mund të aplikojë për një numër identifikimi të punëdhënësit (EIN) dhe të punësojë punonjës. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.