Po kërkoni disa shembuj LLC nga kompani të njohura? Ne kemi përpiluar një listë të disa kompanive të shquara amerikane që fillimisht u formuan si një LLC. Kontrolloje!

7 shembuj të njohur të LLC nga kompani të njohura

A jeni një sipërmarrës aspirues që dëshironi të hapni kompaninë tuaj? Ndoshta ju jeni gati për të transformuar ngutje tuaj anësore në një ndërmarrje legjitime?

Një kompani me përgjegjësi të kufizuar (LLC) është një strukturë e përshtatshme biznesi që lejon pronarët e bizneseve të rrisin kompaninë e tyre pa i ekspozuar ndaj borxhit ose detyrimit personal.

Ekzistojnë lloje të ndryshme të strukturave të SH.PK-së që i përshtaten më së miri nevojave të një pronari biznesi dhe opsioni më i përshtatshëm për ju do të varet nga disa detaje. Qëndroni me ne ndërsa eksplorojmë llojet e ndryshme të LLC-ve dhe shembujt e jetës reale se si funksionojnë ato.  

Përfitimet e formimit të një LLC

Ka një arsye që kaq shumë biznese zgjedhin të regjistrohen si LLC kur fillojnë (dhe rritin) kompaninë e tyre. Përfitimet e mëposhtme të formimit të një LLC hedhin shumë dritë mbi vendimin strategjik.

 • Thjeshtësia - formimi i një LLC është një proces i lehtë me dokumente të kufizuara
 • Kontrolli mbi vendimet e biznesit - në varësi të strukturës së menaxhimit, pronarët e LLC kanë kontroll të plotë mbi vendimet e biznesit
 • Përgjegjësi e kufizuar personale - pronari është i ndarë nga biznesi dhe pasuritë e tij personale mbrohen
 • Përparësitë tatimore - si një entitet "përçues", të ardhurat kalojnë përmes biznesit te pronarët për qëllime të tatimit mbi të ardhurat për të shmangur taksimin e dyfishtë
 • Fleksibiliteti i ndarjes së fitimit - Marrëveshjet operative të LLC dhe planet e ndarjes së fitimit përcaktohen nga pronarët
 • Besueshmëria - SH.PK-të shihen si kompani të themeluara dhe kanë më shumë besueshmëri me klientët dhe shitësit

Cilat janë llojet e ndryshme të LLC-ve?

La koncepti i një LLC sugjeron që struktura e biznesit shkon përtej “pronarëve individualë dhe shoqatave të partneritetit” për të ofruar një nivel mbrojtjeje për pronarin e biznesit dhe asetet e tyre personale.

Ekzistojnë lloje të ndryshme të LLC-ve dhe ato janë të përshtatshme në raste të ndryshme. Pavarësisht dallimeve të tyre të nuancuara, IRS njeh një LLC si një entitet kalimtar për përfitimet tatimore - duke siguruar mbrojtje nga detyrimet.

 • LLC me një anëtarë - pronar i vetëm pa asnjë partner ligjor
 • Partneriteti i përgjithshëm - formimi i një LLC me shumë anëtarë
 • Sh.PK me shumë anëtarë - dy ose më shumë ortakë me një përqindje përqindjeje bazuar në investimin e tyre
 • LLC e menaxhuar nga menaxheri - anëtarët zgjedhin një menaxher (qoftë i brendshëm ose i jashtëm i palës së tretë)
 • LLC e menaxhuar nga anëtarët - anëtarët e menaxhojnë vetë LLC
 • Series LLC - një ombrellë ose mëmë LLC ka disa LLC më të vogla nën kontrollin e saj
 • L3C (LLC me fitim të ulët) - institucione fitimprurëse me qëllime filantropike
 • Ortakëritë e kufizuara familjare - të ngjashme me shoqëritë komandite, me anëtarët e familjes si pronarë
 • Anonim LLC - Struktura ligjore LLC që ruan identitetin e pronarëve, menaxherëve dhe anëtarëve
 • LLC e kufizuar - e disponueshme vetëm në Nevada, LLC e kufizuar ofron norma më të ulëta tatimore kur transferon pasuri te anëtarët e familjes
 • PLLC - një kompani me përgjegjësi të kufizuar profesionale për profesione të licencuara si mjekësia dhe ligji

Normat e taksave dhe ligjet lokale të biznesit ndikohen nga shteti ku është krijuar biznesi. Bizneset gjithashtu mund të zgjedhin të regjistrojnë biznesin e tyre si një SH.PK e huaj ose vendase. Një SH.PK vendase formohet brenda shtetit të saj të origjinës, ndërsa një SH.PK e huaj është një person juridik që kryen biznes jashtë juridiksionit ose shtetit të tij të origjinës.

7 kompani të njohura që kanë filluar si SH.PK

Një LLC është një nga llojet më të njohura të entiteteve të biznesit në Shtetet e Bashkuara, me biznese të ndryshme ikonike që flakërojnë gjurmët e suksesit. Merrni parasysh sa vijon Emrat e LLC nga kompanitë e suksesshme amerikane që kanë zgjedhur të strukturojnë organizatën e tyre si LLC.

1. Google LLC

Google LLC u themelua fillimisht në 1998 nga Sergey Brin dhe Larry Page dhe është një degë e kompanisë Holding Alphabet Inc.

Sot, gjigandi global i kërkimit ka zgjeruar ofertat e tij për të përfshirë një sërë shërbimesh në kërkim, reklamim dhe sisteme operative. Si motori më i popullarizuar i kërkimit në botë, Google ndihmon në udhëzimin e njerëzve se ku të presë flokët, ndihmon njerëzit të blejnë fluturime, burime recetash për kerri pule - dhe shumë më tepër!

Që nga fillimi i saj si LLC, Google ka zgjeruar portofolin e saj për të përfshirë produktet dhe shërbimet e mëposhtme:

 • Kërkim në Google
 • Google Chrome
 • Google Docs
 • Google Calendar
 • Fotot e Google
 • Takohen Google
 • Google Drive
 • Menaxheri i Google Ad
 • Librat e Google Play
 • Google Maps

Edhe pse me seli në Kaliforni, Shtetet e Bashkuara, Google ka një prani të fuqishme në mbarë botën, nga Evropa dhe Afrika në Lindjen e Mesme dhe Azi-Paqësor. Si një kompani shumëkombëshe e teknologjisë, Google është e specializuar në teknologjitë e reklamimit në internet, motorët e kërkimit, kompjuterin cloud dhe softuerin.

Google kishte fillime modeste, por është rritur në popullaritet dhe ndikim. Alphabet, kompania mëmë e Google, ka një kapital tregu prej 1.7 trilion dollarësh dhe ka përdorur suksesin e Google për të blerë kompani më të njohura – si YouTube, Nest dhe Waze.

2. qershor

Qershor është një mjet i zbatueshëm i analizës së produktit për kompanitë B2B SaaS. LLC u formua me doola dhe ka vazhduar të rritet nga forca në fuqi.

Nuk është sekret që numri i kompanive SaaS është në rritje dhe konkurrenca për të pasur sukses po bëhet më intensive. Vëzhgimi i ngushtë i të dhënave dhe analitikës i ndihmon kompanitë B2B SaaS të qëndrojnë përpara konkurrencës — dhe qershori i ndihmon këto marka të aktivizojnë regjistrimet, të mbajnë një bazë përdoruesish dhe të mbrojnë të dhënat.

Ndërsa Enzo Avigo, themeluesi i June, ka ekspertizë në softuer, ai kishte nevojë për ndihmë për të strukturuar formimin e kompanisë së tij. Aty hyri doola për të shpëtuar ditën.

Enzo shpjegon vendimin e tij për të formuar LLC me doola, duke thënë, “Ne donim pak mbështetje… Në asnjë mënyrë nuk do të merrnim reagime të menjëhershme nga [alternativa] nëse diçka shkon keq… Ne donim mbështetje praktike… Filluam të shikonim për zgjidhje ideale dhe nuk pamë asnjë, gjëja më e afërt që gjetëm ishin disa avokatë shumë të shtrenjtë.”

Ekipi i June ishte i bazuar në Francë dhe planifikoi të operonte në Shtetet e Bashkuara për të përmbushur nevojat e audiencës së synuar. Si pronarë biznesesh ndërkombëtare, qershori kërkoi pak më shumë mbështetje dhe udhëzime në formimin e LLC-së së tyre dhe doola ishte në gjendje të ofronte mbështetje praktike për proceset përmes shërbimit start-pack.  

A jeni një jo-rezident në SHBA që dëshironi të hapni një LLC në Shtetet e Bashkuara? Lexoni udhëzuesin tonë se si të hapni LLC si i huaj.

3. Blockbuster LLC

I njohur më parë si Blockbuster Video, Blockbuster LLC ishte një ofrues me bazë në Amerikë i shërbimeve të qirasë së filmave dhe lojërave video.

E themeluar në vitin 1985, Blockbuster LLC ndërpreu lojën e video-marrjes me qira duke u zgjeruar me shpejtësi. Ata u bënë një gjigant argëtimi gjatë një kohe kur shumica e dyqaneve video ishin operacione në shkallë të vogël. Duke formuar një LLC, detyrimet personale të themeluesit ishin të kufizuara - që ishte një lëvizje pozitive duke marrë parasysh se si peizazhi i argëtimit u zhvendos në vitet në vijim.

Në vitin 1994, Blockbuster u ble nga Viacom Inc, duke iu bashkuar markave të tilla si MTV dhe Nickelodeon. Në vitet në vijim, DVD-të pushtuan botën dhe Blockbuster u përshtat duke marrë me qira filma në DVD.

Megjithatë, formatet argëtuese vazhduan të evoluojnë dhe përfundimisht, transmetimi në internet i bëri të vjetëruara qiratë e videove. Deri në vitin 2014, i fundit nga dyqanet në pronësi të kompanisë ishte mbyllur dhe i vetmi Blockbuster që ekziston sot është një degë e pavarur në Bend, Oregon. Si ndërmarrje, Blockbuster LLC është bërë një degë e Dish Network.

Sot, reputacioni i Blockbuster është një ndërmarrje nostalgjike që ofron orë të pafundme argëtimi. Formimi si një LLC lejoi që biznesi i marrjes me qira të filmave të rritej dhe të zgjeronte numrin e ekskluziviteteve në të gjithë vendin duke reduktuar rrezikun personal të pronarit.

4. Renditur

renditet është një kompani moderne SEO që ndihmon bizneset e mëdha dhe të vogla të arrijnë rezultatet e dëshiruara të SEO. LLC u formua me doola, duke ofruar shërbime të shpejta dhe të thjeshta të formimit të biznesit në SHBA.

Me kaq shumë biznese që investojnë në një prani në internet, një strategji e thjeshtë SEO është thelbësore për t'u renditur në rezultatet e kërkimit të Google. Në vend që të humbni kohë (dhe para) në zgjidhje të shtrenjta SEO të motivuara nga posta e padëshiruar, Ranked ofron shërbime SEO transparente dhe të përballueshme për të ndihmuar bizneset të rrisin markën e tyre në mënyrë organike.

Ranked ofron një sërë shërbimesh të rëndësishme dhe efektive. Për shembull, kompania ofron përmbajtje informative dhe tërheqëse të blogut, optimizim nga lart-poshtë në faqe dhe lidhje me cilësi të lartë të fituara nga kontaktet me porosi dhe jo nga rrjetet e postës së padëshiruar. Ranked ofron gjithashtu shërbime Google My Business, duke ndihmuar në optimizimin e listimeve të bizneseve lokale.

Si një agjenci SEO, Ranked ka ndihmuar mbi 2,000 klientë, duke përfshirë startup të vegjël dhe themeluar kompani të Fortune 500. LLC gjithashtu krenohet me më shumë se 60,000 fjalë kyçe aktive të renditjes dhe ka më shumë se 250 agjenci që përdorin zgjidhjen e saj White Label.

Themeluesit e renditur operojnë me besim, duke e ditur se kanë kontroll të plotë mbi biznesin, përfitojnë nga përfitimet tatimore dhe kanë përgjegjësi të kufizuar personale.

5. IBM Credit LLC

IBM Credit LLC është një filial i IBM, duke ofruar shërbime financiare, duke përfshirë strategjitë e menaxhimit të aseteve. IBM Credit u shërben klientëve anembanë botës dhe është i regjistruar si LLC.

IBM Credit LLC është mjeti për IBM Financing për të marrë me qira para dhe për të ofruar shërbime financiare për klientët në Shtetet e Bashkuara dhe më gjerë. Duke operuar në industrinë e huadhënies së konsumatorit, IBM Credit LLC u inkorporua në 1981 në shtetin e Delaware si IBM Credit Corporation dhe më pas u konvertua në një kompani me përgjegjësi të kufizuar dhe u riemërua IBM Credit LLC në 2003.

Që atëherë, ajo i ka qëndruar provës së kohës si një filial indirekt, tërësisht në pronësi të IBM. Të gjitha interesat e LLC janë në pronësi të IBM GF International Holdings LLC.

Si një kompani huadhënëse, IBM Credit duhet të jetë veçanërisht e kujdesshme për të mbrojtur pronarët dhe themeluesit, duke siguruar që asetet e tyre personale të mos jenë në rrezik. Si një SH.PK, anëtari zotëron interesat e kompanisë, dhe kompania nuk ka asnjë klasë tjetër të letrave me vlerë të kapitalit të emetuara dhe të papaguara.

6. RRIZE Bakery

RAIZE furrë buke është një furrë buke inovative që ka rikrijuar biskotën tradicionale për të përmbushur kërkesat moderne. Duke funksionuar si LLC, RAIZE Bakery përdori doola për të krijuar biznesin e saj me lehtësi dhe efikasitet.

Kur aftësitë tuaja qëndrojnë në përzierjen e përbërësve dhe gudulisjen e shijeve, mund të mos keni të njëjtin pasion për administrimin dhe dosjet ligjore. Për të mos përmendur se ka shumë rrugë të ndryshme për t'u marrë parasysh kur zgjidhni se si të formoni kompaninë tuaj.

Zach Ranen, Themeluesi i RAIZE, ishte gati të ndërmerrte hapat e parë ligjorë për ta bërë realitet ëndrrën e tij sipërmarrëse, por ai kishte nevojë për një partner të besueshëm për ta udhëhequr atë gjatë procesit.  

Zach thotë: “Gjërat që ndoshta mendoni më pak për të dashur të bëni janë të bëni dosje ligjore ose të regjistroni kompaninë tuaj. Të kesh dikë si doola të kujdeset për këtë, me të vërtetë ju kursen kohë dhe ju lejon të përqendroheni në pjesët me vlerë më të lartë që mund ta çojnë vërtet biznesin tuaj përpara.”

doola u lidh me Zach-un dhe e udhëhoqi atë përmes opsioneve të ndryshme për biznesin e tij, duke vendosur përfundimisht për regjistrimin e LLC në Delaware dhe për kualifikimin e LLC në shtetin e Nju Jorkut. Brenda disa ditësh, të gjitha informacionet e Zach iu dorëzuan shtetit dhe një javë më vonë, ai mori konfirmimin e krijimit të biznesit.

7. Vehicles Hertz LLC

Hertz Vehicles LLC është një kompani e njohur globalisht e makinave me qira që bie nën ombrellën e Hertz. Kompania me përgjegjësi të kufizuar Delaware është e bazuar në Florida dhe operon nën markën Hertz.

Nëse hyni në internet dhe kërkoni një shërbim të marrjes me qira të makinave, padyshim që do të shfletoni opsione të ndryshme nga Hertz. Kompania zotëron një pjesë të tregut 36% dhe është një nga kompanitë më të mëdha botërore të marrjes me qira të automjeteve që operon në 160 vende.

Nuk mund të mohohet se Hertz është një lojtar kryesor në industrinë e makinave me qira, dhe gjithçka filloi duke formuar një LLC!

Regjistroni një LLC me doola

A jeni gati për ta zyrtarizuar biznesin tuaj? Filloni një LLC me doola. Është e dashur dhe e besuar në mbarë botën, me shumë pronarët e bizneseve flasin mirë e ndihmës së shpejtë dhe të besueshme të ekipit, qasjes inovative ndaj biznesit dhe shërbimit cilësor ndaj klientit.

Ne ofrojmë një sërë shërbimesh profesionale që janë dukshëm më të përballueshme se shumë opsione atje. Shërbimet tona janë shumë përfshirëse dhe rezultati ynë Trustpilot prej 4.9 flet vetë.

Procesi ynë i shpejtë dhe i lehtë përfshin ndihmën kur formoni kompaninë tuaj, merrni EIN-in tuaj, aplikoni për SHBA-në tuaj llogari bankare biznesi, duke ndihmuar me një përpunues pagesash dhe duke marrë një agjent të regjistruar që do të sigurohet që biznesi juaj të jetë në përputhje me IRS dhe sekretarin e shtetit.

Pavarësisht nëse jeni duke bërë biznes brenda ose jashtë SHBA-së, ekipi në doola është gati t'ju ndihmojë këshilla juridike dhe t'ju çojë në procesin e formimit (dhe menaxhimit) të kompanisë suaj. Si ekspertë në biznes, ne jemi në gjendje t'ju udhëzojmë në zgjedhjen e LLC-së më të mirë për të përmbushur nevojat tuaja dhe t'ju ndihmojmë në secilin prej hapave për të krijuar kompaninë tuaj.

Formoni LLC-në tuaj me doola sot!

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.