Po kërkoni të filloni një Australi LLC por nuk dini nga të filloni? Lexoni udhëzuesin tonë se si të krijoni një LLC në Australi në 2023.

Si të krijoni një LLC në Australi në 2023

Nëse jetoni në Australi, nuk mund të hapni një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar (LLC). Megjithatë, kur ju duhet të përfitoni nga kjo strukturë e shkëlqyer dhe popullore e biznesit, ju keni një opsion - të krijoni një LLC me bazë në SHBA dhe ta drejtoni atë nga Australia.

Ky artikull do t'ju tregojë se si të krijoni një LLC në Australi. Ne do t'ju përcjellim të gjithë hapat e kërkuar, si p.sh. marrja e një llogarie bankare në SHBA dhe një EIN dhe konfigurimi i procesorit tuaj të pagesave që të mund të merrni dollarë amerikanë.

A mund të krijoj një LLC në Australi?

Ju nuk mund të hapni një LLC në Australi. Vendi nuk e ka realisht këtë lloj biznesi, kryesisht për shkak të dallimeve në mënyrën se si funksionon sistemi tatimor atje.

Nëse dëshironi të hapni një kompani australiane që është një LLC, alternativa juaj më e mirë është të krijoni një LLC me bazë në SHBA dhe ta drejtoni atë nga Australia si një kompani e huaj. Ky konfigurim do t'ju japë akses në tregun e SHBA-së duke ofruar të tjera të mira Përfitimet e LLC, si tatimi përçues dhe mbrojtja kundër përgjegjësisë personale.

Cili është ndryshimi midis LLC dhe LTD në Australi?

Siç e përmendëm, Australia nuk ofron mundësinë e hapjes së një LLC si një person juridik. Opsioni më i afërt që ka është një kompani e kufizuar me pronësi. Në përgjithësi shkurtohet në PTY LTD, ky është lloji më i popullarizuar i biznesit në Australi.

Kompanitë pronësore në Australi janë në pronësi private. Me fjalë të tjera, ata nuk kanë ofruar aksione për publikun e gjerë. Pronësia e kompanive Australiane PTY LTD është e kufizuar në 50 aksionarë jo-punonjës.

Një tipar interesant i një PTY LTD është se si kufizon zbulimin e investitorëve. Ndërsa këto biznese zakonisht funksionojnë pa investitorë ose mbështetës, ato herë pas here kanë grupe të vogla investitorësh. Megjithatë, këtyre aksionerëve u ofrohet privatësia nën Seksioni 45A i Aktit të Korporatave 2001 (Cth).

Disa nga avantazhet e një PTY LTD në Australi janë:

 • Madhësia e kompanisë nuk kufizohet nga qarkullimi ose asetet
 • Privatësi e gjerë për aksionarët
 • Detyrime të kufizuara ndaj zbulimit
 • Reduktimi i barrës rregullatore dhe të pajtueshmërisë

Një e kufizuar ose LTD kompania në Australi është të paktën pjesërisht në pronësi publike. Në mënyrë konfuze për audiencën amerikane, këto biznese shpesh quhen si kompani me përgjegjësi të kufizuar sepse u ofrojnë pronarëve të bizneseve përgjegjësi të kufizuar.

Dallimi më domethënës midis një LTD dhe një PTY LTD është aftësia për të gjeneruar kapital nëpërmjet pronësisë publike. Për ta bërë këtë, një LTD është e detyruar të sigurojë llogari publike vjetore për ASIC, i njohur ndryshe si Komisioni Australian i Letrave me Vlerë dhe Investime, i cili është i ngjashëm me Komisionin e Shkëmbimit të Sigurisë së SHBA (SEC).

Disa ndryshime të tjera të dukshme midis strukturave Australian LTD dhe PTY LTD janë se:

 • Biznesi i LTD duhet të ketë të paktën tre drejtorë; PTY LTD mund të ketë një të tillë
 • Kompanitë LTD mund të kenë një sasi të pakufizuar aksionerësh
 • Kompanitë LTD janë të rregulluara nga ASIC dhe Autoriteti i Rregullimit Prudencial Australian (APRA)

6 hapa për të krijuar një LLC në Australi

Nëse po pyesni se si të krijoni një LLC në Australi, ky seksion ofron të gjitha përgjigjet.

Ndiqni këto gjashtë hapa të thjeshtë dhe mund të shijoni avantazhet e një LLC me bazë në SHBA të drejtuar në Australi.

1. Dilni me një emër për LLC-në tuaj

Çdo biznes i vogël duhet të fillojë nga diku. Dhe hapi i parë në rrugën drejt krijimit të një LLC në Australi është krijimi i një emri të kompanisë.

Duke ardhur me Idetë për emrin e LLC është mjaft emocionuese. Është koha kur ëndrra juaj po bëhet realitet. Megjithatë, nuk është vetëm e rëndësishme sepse komunikon se për çfarë ka të bëjë biznesi juaj; është gjithashtu një kërkesë ligjore për plotësimin e biznesit tuaj.

Sekretari amerikan i Shtetit ka vendosur disa kërkesa që duhet t'u përmbaheni kur filloni një biznes. Këtu janë ato më të rëndësishmet që duhet të dini.

 • Biznesi juaj duhet të përfshijë ose "LLC", "LLC" ose "Shoqëri me Përgjegjësi të Kufizuar" në emrin e tij.
 • Nuk mund të përdorësh fjalë që janë në emrin e një bashkie ose organizate qeveritare, si "FBI", "Thesari" ose "Departamenti i Shtetit".
 • Fjalët ose frazat që lidhen me bankat, ligjin, financat, sigurimet etj., nuk mund të përdoren nëse nuk merrni leje nga autoriteti shtetëror që rregullon këto industri.
 • Emri juaj i LLC nuk mund të mashtrojë publikun, duke përfshirë situata të tilla si riorganizimi i emrit të bizneseve të njohura
 • Emri juaj i LLC nuk mund të përdorë fjalë nënçmuese, fyese ose përçarëse.

Pasi të vendosni për një emër, duhet të ndiqni këto hapa për të siguruar që emri juaj të jetë unik.

 • Kërkoni faqen e internetit të Sekretarit të Shtetit
 • Kontrolloni nëse domeni i uebit për emrin e biznesit tuaj është i disponueshëm
 • Shihni nëse emri është markë tregtare nëpërmjet Sistemit të Kërkimit Elektronik të Markave Tregtare të SHBA-së
 • Kërkoni në internet për kompani me emra të ngjashëm

2. Formoni kompaninë tuaj me një RA (Agjent i regjistruar)

Hapi tjetër në formimin e një LLC në Australi është përdorimi i një Agjenti të Regjistruar për procesin e inkorporimit. Sekretari i Shtetit kërkon që një LLC të ketë një agjent të regjistruar (RA) që operon në shtetin ku është krijuar biznesi. Ky hap është vendimtar nëse doni të hapni një LLC në Australi.

Por çfarë është një agjent i regjistruar? Shkurtimisht, një RA është një person ose ent që:

 • Jeton në shtetin ku është formuar LLC-ja juaj
 • Është i gatshëm të pranojë korrespondencë zyrtare në emrin tuaj

Nëse dëshironi të operoni një LLC me bazë në SHBA nga Australia, ju duhet një përfaqësues i cili është fizikisht i bazuar në vend. Në thelb, Sekretari i Shtetit kërkon që të keni dikë që mund të pranojë gjëra të tilla si njoftimet tatimore, thirrjet ligjore, paditë, etj., në emrin tuaj.

Ju mund të përdorni një mik ose anëtar të familjes me bazë në SHBA si agjentin tuaj të regjistruar. Megjithatë, ka disa kritere strikte. Ata duhet:

 • Keni informacione kontakti të disponueshme publikisht
 • Jini në dispozicion pesë ditë në javë

Kur doni të hiqni dorë nga telashet për të pyetur dikë që njihni, ju mund të përdorni doola si RA tuaj profesionale. Ne ofrojmë një RA falas për vitin e parë nëse përfshini LLC-në tuaj nga Australia përmes shërbimit tonë.

3. Merrni një adresë postare fizike në SHBA

Çdo banor australian që dëshiron të formojë një LLC me bazë në SHBA do të ketë nevojë për një adresë postare fizike. Në pjesën e mëparshme, ne shpjeguam se si ju nevojitet një agjent i regjistruar me një adresë fizike në shtetin tuaj për të marrë korrespondencën zyrtare.

Megjithatë, nëse doni të hapni një llogari bankare në SHBA, në përgjithësi do t'ju duhet një adresë aktuale fizike. doola u ofron përdoruesve të saj një adresë fizike me një qira të vërtetë. Ju mund ta përdorni këtë dokument ligjor si dëshmi të adresës kur aplikoni për një llogari bankare në SHBA.

Për më tepër, ne ofrojmë një shërbim të plotë të kutisë postare ku mund të marrim postën tuaj, ta skanojmë dhe t'jua dërgojmë. Ne mund ta ofrojmë këtë shërbim edhe nëse nuk keni një numër të sigurimeve shoqërore në SHBA, gjë që na dallon nga konkurrentët tanë.

4. Merrni EIN-in tuaj

Më pas, do t'ju duhet një numër identifikimi i punëdhënësit (EIN). Të referuar edhe si Numrat Federal të Identifikimit Tatimor, këta identifikues janë mënyra se si Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme (IRS) gjurmon biznesin tuaj për qëllime tatimore.

Një EIN është i detyrueshëm nëse dëshironi të:

 • Punësoni punonjës
 • Hapni një llogari rrjedhëse biznesi dhe respektoni kërkesat bankare
 • Ndërtoni kredi ose aplikoni për kredi
 • Krijoni llogari me platforma si Stripe US, PayPal US, FBA, etj.

Aplikimi për një EIN kërkon shumë kohë për të plotësuar formularët. Këtu janë disa nga hapat që duhet të bëni:

Merrni miratimin e shtetit për LLC-në tuaj: Ju duhet të bëni që shteti të japë miratimin për LLC-në tuaj përpara se të aplikoni për një EIN. Dështimi për ta bërë këtë mund të nënkuptojë marrjen e një EIN për emrin ose biznesin e gabuar. Probleme si këto janë një makth për t'u zgjidhur dhe për të gëlltitur kohën e çmuar.

Dërgoni një formular SS-4: Nëse jeni duke lexuar një artikull se si të krijoni një LLC në Australi, ka një shans të mirë që të mos keni një SSN. Nëse është kështu, mënyra më e drejtpërdrejtë për të marrë një EIN është duke plotësuar një formular SS-4.

Sidoqoftë, duhet të dini se IRS nuk do ta pranojë aplikimin tuaj në internet. Ju duhet t'i dërgoni me faks ose me postë formularin e plotësuar.

Përfshi adresën tuaj në SHBA: Ndërsa nuk është e nevojshme të keni një adresë postare në SHBA, plotësimi i një në seksionet 4a dhe 4b të formularit ka disa përparësi.

 • Disa banka do ta pranojnë këtë si provë ose adresë
 • Përfshirja e një adrese në SHBA mund të shkurtojë kohën e pritjes për aplikimin tuaj

Bashkangjisni Certifikatën tuaj të Formimit: Nuk është rreptësisht e nevojshme të bashkëngjitni Certifikatën e Formimit të LLC-së tuaj. Megjithatë, rekomandohet shumë.

Prisni letrën tuaj të konfirmimit: Pasi të ketë përfunduar gjithçka, është koha të prisni letrën tuaj të konfirmimit EIN. IRS do ta dërgojë këtë dokument në adresën që keni dhënë në formular. Një opsion i njohur është përdorimi i një sistemi të dërgimit të postës dhe dërgimi i tij në Australi.

Përndryshe, ju mund të merrni doola për t'u kujdesur për aplikimin për EIN tuaj. Procesi është i përfshirë në planin tonë të biznesit. Për shkak se ne kemi shumë përvojë për ta bërë këtë në emër të themeluesve të tjerë australianë, ne mund të sigurojmë që aplikimi juaj të jetë i qetë dhe pa probleme.

5. Aplikoni për një llogari bankare biznesi në SHBA

Hapi tjetër kur mësoni se si të krijoni një LLC në Australi është marrja e një llogarie bankare në SHBA. Ky hap është absolutisht i nevojshëm nëse operoni në SHBA, por jetoni në Australi: LLC-ja juaj me bazë në SHBA duhet të ketë një llogari bankare në SHBA.

Në përgjithësi, marrja e një llogarie bankare me bazë në SHBA ndërsa jeton jashtë vendit është shumë sfiduese. Së paku, dikur kërkonte një vizitë personalisht në SHBA. Megjithatë, ne ndërtuam shërbimin tonë për të ndihmuar themeluesit ndërkombëtarë në këtë hap të vështirë.

doola ka bashkëpunuar me disa banka amerikane. Si rezultat, ne mund t'i ndihmojmë themeluesit të hapin një llogari bankare në SHBA, edhe nëse nuk janë shtetas amerikanë. Për më tepër, nuk do t'ju duhet një SSN kur përdorni shërbimin tonë.

Ne kemi marrë kohë për të verifikuar çdo partner bankar tërësisht. Ju nuk do të keni nevojë të shqetësoheni për dërgimin e depozitave ose fondeve të instalimeve elektrike. Për më tepër, meqenëse i njohim këto banka, ne mund t'ju ndihmojmë në gjurmimin e shpejtë të aplikimit tuaj.

Një tjetër mundësi e mirë për marrjen e pagesave në USD është përdorimi doola Banking. Ne kemi ndihmuar mijëra themelues ndërkombëtarë të krijojnë një llogari bankare në SHBA me këtë shërbim, i cili përfshin një kartë globale VISA të biznesit, menaxhimin e llogarisë dhe, së shpejti, telat dhe pagesat ndërkombëtare.

doola Banking

doola Banking ju jep gjithashtu akses në shërbimet e taksave dhe kontabilitetit. Kur doni të hiqni dhimbjen e kokës nga pajtueshmëria, përdorni tonën Paketa e Pajtueshmërisë totale për t'u siguruar që llogaritë tuaja janë të paguara dhe të përditësuara.

6. Konfiguro procesor(ët) e pagesave

Hapi i fundit i rëndësishëm është të vendosni se cilin procesor pagese dëshironi të përdorni. Ky vendim nuk është diçka që duhet ta merrni lehtë; do të ketë pasoja për biznesin tuaj.

Disa nga faktorët për të cilët duhet të mendoni janë:

 • Tarifat e transaksionit
 • Tarifat e mikropagesave (d.m.th., për pagesat nën 10 dollarë)
 • Tarifat e kthimit të tarifave
 • Qasja në kohët e fondeve
 • Bartja e të dhënave
 • Integrimi i softuerit dhe API-të

Pra, mendoni për modelin tuaj të biznesit dhe çfarë lloj pagesash do të merrni kur të vendosni se cilin procesor pagese (ose përpunues) përdorni.

Ju do të jeni në gjendje të krijoni një llogari PayPal ose Stripe pasi të keni sa vijon:

 • EIN-i juaj
 • Një adresë virtuale

Për një zhytje më të thellë se si të krijoni një PayPal për një biznes me bazë në SHBA, lexoni artikullin tonë të dobishëm Si të krijoni një llogari të PayPal në SHBA - Udhëzues Ndërkombëtar i Themeluesit.

Nëse po anoni drejt Stripe si procesori juaj i pagesave, mos u shqetësoni, ne ju kemi mbuluar gjithashtu. Shikoni artikullin tonë të gjerë Si të krijoni një llogari amerikane Stripe – Udhëzues Ndërkombëtar i Themeluesit, për të marrë pakësimin se si të përpunoni pagesat me LLC-në tuaj në Australi.

Sa kohë duhet për të krijuar një LLC në Australi?

Krijimi i një LLC me bazë në SHBA nga Australia përfshin shumë dokumente dhe aplikime. doola është alternativa më e mirë kur jeni duke kërkuar për një konfigurim të shpejtë sepse ne kemi shumë përvojë në ngritjen e LLC me bazë në SHBA për themeluesit në të gjithë botën.

Koha që duhet për të ngritur një LLC nga Australia është diku nga një javë deri në dhjetë ditë pune. Megjithatë, mund të jetë më i shpejtë ose më i gjatë në bazë të sezonalitetit.

Për më shumë detaje, lexoni artikullin tonë të dobishëm Sa kohë duhet për të marrë një LLC në 2023?

Ose nëse jeni gati për të shkuar, klikoni këtu për të Fillo.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.