A është pronar i një rekord publik LLC?

Shumë pronarë të LLC preferojnë që të dhënat e tyre personale të mos jenë në të dhënat publike. Një nga përfitimet kryesore të fillimit të një LLC është mbrojtja e privatësisë që u ofron pronarëve. Ju mund të formoni një LLC anonime ose të listoni vetëm agjentin e regjistruar në disa shtete. Megjithatë, në shtetet e tjera, pronari i një LLC është në regjistrim publik. 

Kur duhet të përgjigjeni, "A është pronari i një regjistrimi publik të LLC?" Përgjigja varet nga vendi ku është formuar LLC. Nëse po përpiqeni të kontaktoni një pronar biznesi, ka mënyra për ta gjetur atë informacion. Lexoni më tej për të mësuar se si të gjeni informacionin e pronarit në LLC. 

Kuptimi i një LLC dhe Struktura e Pronësisë së saj

Një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar, ose LLC, është një ent ligjor biznesi i ndarë nga pronarët e saj. Një LLC u ofron pronarëve të saj, të quajtur anëtarë, mbrojtje nga përgjegjësia. Një LLC përzien disa nga karakteristikat e një korporate së bashku me disa karakteristika të një sipërmarrjeje ose partneriteti të vetëm. 

Kush zotëron një LLC? Një LLC mund të ketë një ose më shumë anëtarë. Një SH.PK me një anëtarë, siç nënkupton edhe emri, ka një anëtar. Një LLC me shumë anëtarë ka dy ose më shumë anëtarë. Nuk ka asnjë kufizim se sa anëtarë mund të ketë një LLC. 

Një LLC mund të menaxhohet nga anëtarët ose menaxherët. Në një LLC të menaxhuar nga menaxheri, anëtarët nuk marrin pjesë në menaxhimin e përditshëm të LLC. Në një LLC të menaxhuar nga anëtarët, anëtarët janë të përfshirë drejtpërdrejt në menaxhimin e përditshëm të kompanisë. Nëse një SH.PK menaxhohet nga anëtarët ose menaxhohet nga menaxheri, përshkruhet në marrëveshjen e funksionimit të LLC. 

Shtetet ku Pronarët e LLC janë rekord publik 

Në 24 shtete dhe Uashington DC, LLC-të duhet të përfshijnë emrat e të gjithë anëtarëve si pjesë e të dhënave publike. Në këto shtete, ju duhet të zbuloni të gjithë anëtarët e LLC, zakonisht në dokumentet e formimit ose nenet e organizimit. Shtetet ku pronarët e LLC janë të regjistruar publikisht përfshijnë:

 • Arizona
 • Arkansas
 • Kaliforni
 • Connecticut
 • District of Columbia
 • Florida
 • Hawaii
 • Idaho
 • Illinois
 • Indiana
 • Massachusetts
 • Misisipi
 • Maine (të paktën një anëtar zbulohet)
 • Montana
 • Nebraska
 • Nevada
 • New Jersey
 • New Mexico
 • North Carolina
 • Ohio
 • Oregon
 • Tennessee
 • Texas
 • Utah
 • Vermont

Në 20 shtete të tjera, ju duhet vetëm të listoni organizatorin e LLC, i cili mund të jetë një agjent i regjistruar, kontabilist, avokat, anëtar i familjes ose anëtar i LLC. 

Shtetet ku Pronarët e LLC janë anonimë 

A ka një shteti më i mirë për të filluar një LLC? Nëse keni nevojë për privatësi, ekzistojnë katër shtete që lejojnë LLC-të anonime: Delaware, Nevada, New Mexico dhe Wyoming

Për më tepër, shumë shtete kërkojnë vetëm që të listoni organizatorin e LLC në mënyrë që pronarët të mbeten anonimë. Nëse dëshironi të mbroni identitetin e agjentit të regjistruar ose kujtdo që lidhet me biznesin, mund të përdorni një shërbim agjenti të regjistruar komercial. Shtetet ku ju duhet vetëm të listoni organizatorin LLC përfshijnë:

 • Gjeorgji
 • Iowa
 • Kansas
 • Kentucky
 • Maryland
 • Michigan
 • Minesota
 • Misuri
 • New Hampshire
 • Nju Jork
 • North Dakota
 • Ohio
 • Oklahoma
 • Pennsylvania
 • Rhode Island
 • South Carolina
 • South Dakota
 • Virginia
 • Wisconsin

Si të gjeni pronarin e një LLC?

Nëse keni nevojë të gjeni pronarin e një SH.PK, ka disa hapa të thjeshtë që duhet të ndërmerrni, duke filluar me një kërkim të subjektit biznesor. Këtu janë hapat që mund të ndërmerrni për të gjetur pronarët e LLC.  

1. Kryeni një kërkim për subjektin e biznesit

Nëse e dini shtetin ku është formuar SH.PK, mund të filloni duke kryer një kërkim të entitetit të biznesit. Zakonisht mund të gjeni një kërkim për një subjekt biznesi në faqen e internetit të Sekretarit të Shtetit. Ju gjithashtu mund të paraqisni një kërkesë në zyrën e qeverisjes vendore ku ndodhet ose është regjistruar subjekti i biznesit. Në disa shtete, licencat e biznesit mund të jenë gjithashtu të dhëna publike.

2. Kontrolloni Marrëveshjen e Operimit të LLC

Nëse jeni anëtar i një LLC ose keni akses në një marrëveshje operative, ajo do të përshkruajë anëtarët, rolet dhe përgjegjësitë e tyre. Ai do të përfshijë gjithashtu përqindjen e pronësisë së secilit anëtar dhe pjesën e fitimeve ose humbjeve. 

Në marrëveshjen e funksionimit, nëse është e nevojshme, mund të gjeni edhe informacione për anëtarët 

të drejtat dhe përgjegjësitë e votës, shpërndarja e fitimeve dhe humbjeve dhe rregullat e blerjes dhe shitblerjes.

3. Kontaktoni Zyrën e Sekretarit të Shtetit 

Nëse nuk jeni në gjendje të gjeni pronarët e LLC përmes një kërkimi në bazën e të dhënave, kontaktimi me zyrën e Sekretarit të Shtetit në shtetin ku është regjistruar LLC mund t'ju ndihmojë të zbuloni pronarin e LLC. 

4. Kontaktoni agjentin e regjistruar

Agjenti i regjistruar mund të ketë informacione për pronarin e LLC ose të jetë në gjendje t'ju drejtojë te burimi i duhur. Sipas ligjit, adresa e agjentit të regjistruar dhe informacioni i kontaktit janë në të dhënat publike. Mund të kontaktoni agjentin e regjistruar me telefon ose email ose të shkoni në zyrën e regjistruar gjatë orarit të rregullt të punës. 

5. Kërkoni direktoritë dhe faqet e internetit në internet

Ka shumë drejtori online dhe faqe interneti që mbledhin informacione për bizneset dhe pronarët e tyre. Ju mund të kërkoni në internet. Shumë prej këtyre drejtorive do të paguajnë një tarifë të vogël, por nëse nuk e keni marrë informacionin e pronarit të LLC në ndonjë mënyrë tjetër, mund t'ia vlejë. 

6. Përdorni mediat sociale dhe platformat online

Pronarët e LLC-ve mund të kenë një prani në mediat sociale ose platformat e rrjeteve profesionale që mund të ofrojnë të dhëna ose informacione kontakti të drejtpërdrejta. Për shembull, pronarët mund të rendisin pronësinë e kompanisë si një pozicion profesional në LinkedIn, Twitter, Instagram ose Facebook.

Mbrojtja e privatësisë suaj me një LLC

Nëse dëshironi të krijoni një LLC për të mbrojtur privatësinë tuaj si pronar, shërbimet e formimit të biznesit doola ofrojnë formim të shpejtë, të lehtë dhe të besueshëm në të 50 shtetet, duke përfshirë Delaware, Nevada, New Mexico dhe Wyoming. Nëse jeni pronar i një LLC dhe duhet të qëndrojnë në përputhje me ligjin, doola mund të sigurojë që pas formimit, të mbani shënime të sakta për pajtueshmërinë. 

Merrni doola për të ndihmuar në formimin e kompanisë suaj, merrni EIN-in tuaj, hapni një llogari bankare biznesi dhe qëndroni të përditësuar, në mënyrë që të përqendroheni në ndërtimin e biznesit tuaj

FAQs

A mund të gjejë dikush se kush zotëron një LLC?

Ndërsa çdokush mund të përpiqet të zbulojë se kush zotëron një LLC, nëse ky informacion është lehtësisht i aksesueshëm varet nga shteti ku është formuar SH.PK. Nëse SH.PK nuk do të ishte formuar në një nga katër shtete që lejojnë SH.PK anonime, ju mund të aksesoni informacionin përmes Sekretarit të Shtetit, agjentit të regjistruar ose drejtorive në internet.

Si mund të zbuloj rregulloret specifike të pronësisë së LLC në shtetin tim?

Ju mund të gjeni rregullore specifike të pronësisë së LLC duke kontaktuar Sekretarin e Shtetit ku jetoni ose ku është krijuar LLC. Informacioni është gjithashtu i disponueshëm në shumicën e shteteve në faqen e internetit të Sekretarit të Shtetit. 

A ka ndonjë rast kur pronësia e LLC bëhet një rekord publik?

Në 25 shtete, pronësia e LLC është një çështje e të dhënave publike. Edhe në shtetet ku nuk kërkohet, mund të jeni në gjendje të gjeni informacione në lidhje me pronësinë e një LLC përmes Sekretarit të Shtetit, agjentit të regjistruar ose kërkimit në internet. 

Çfarë është një i nominuar?

Një i emëruar për një SH.PK shërben si përfaqësues publik për shoqërinë me përgjegjësi të kufizuar për të mbajtur private identitetet e pronarëve

A mund të përdor një besim për të ruajtur privatësinë?

Një besim mund të jetë një opsion i mirë nëse doni të ruani privatësinë në lidhje me statusin tuaj financiar. Trustet janë subjekte juridike diskrete, kështu që një kërkim i të dhënave publike zakonisht do të përjashtojë asetet nën kontrollin e një trusti, duke ofruar një shtresë privatësie. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.