Rritni të ardhurat tuaja si ndikues duke mbajtur më shumë nga ato që fitoni. Mësoni se si të maksimizoni përfitimet tuaja tatimore dhe të kurseni para me këshillat tona të ekspertëve.

Cilat fshirje tatimore janë në dispozicion për influencuesit?

A jeni një ndikues që kërkon të kurseni para në taksat tuaja? Ju mund të habiteni kur mësoni se sa fshirje tatimore janë në dispozicion për ju! Nga shpenzimet e udhëtimit te mjetet e biznesit, ka një sërë zbritjesh që mund t'ju ndihmojnë të zvogëloni barrën tuaj tatimore. Vazhdoni të lexoni për të zbuluar se çfarë fshirjesh taksash janë në dispozicion për ndikuesit.

Shpesh thuhet se ka dy siguri në jetë, njëra prej të cilave është taksat. IRS do të vijë gjithmonë për të drejtën e saj, pavarësisht se në çfarë biznesi jeni. Përsëri, asnjë biznesi nuk i pëlqen të ndahet me paratë e tij të fituara me vështirësi, por taksat kanë mbetur një pashmangshmëri. Megjithatë, ata janë në gjendje të kërkojnë zbritje që ndihmojnë në uljen e faturës tatimore.

Mënyra se si kryhet biznesi ka ndryshuar në mënyrë eksponenciale që nga fillimi i internetit. Ai gjithashtu shkaktoi forma krejtësisht të reja biznesi. Për shembull, ndikuesit përdorin llogaritë e tyre të mediave sociale për të promovuar produkte dhe shërbime. Marketingu me ndikim është një industri shumëmiliardëshe dhe të jesh në gjendje të marrësh një pjesë të vogël të asaj byreku mund të jetë mjaft fitimprurëse. Nëse jeni duke fituar të ardhura si një ndikues, duhet të filloni të mendoni të punoni me një profesionist për të kuptuar më mirë se çfarë fshirjesh janë në dispozicion për ju.

Shumë ndikues e kanë këtë shqetësim pasi marketingu me ndikim nuk i përshtatet përkufizimit të përgjithshëm të biznesit. IRS shikon ndikuesit dhe krijuesit e përmbajtjes si pronare individuale. Në realitet, është krejtësisht e ligjshme që ndikuesit të kërkojnë fshirjen e taksave për disa nga shpenzimet që ata bëjnë për drejtimin e biznesit të tyre. 

Në varësi të llojit të punës që bëni, mund të ketë disa zbritje të ndryshme tatimore për ndikimin e mediave sociale që mund t'ju ndihmojnë të zvogëloni të ardhurat tuaja të tatueshme, disa prej të cilave i diskutojmë në këtë postim. 

Fshirja e taksave për influencuesit

Fshirja e taksave është një pjesë e rëndësishme e çdo biznesi dhe ndikuesit nuk bëjnë përjashtim. Si një ndikues, ka disa fshirje tatimore nga të cilat mund të përfitoni për të ulur të ardhurat tuaja të tatueshme. Këto fshirje mund të ofrojnë kursime të konsiderueshme, në varësi të llojit të punës së influencuesit që bëni.

Zbritjet e zakonshme për ndikuesit: 

  • Fluturimet, 
  • Strehim
  • Ushqimi
  • Shpenzimet e automjeteve
  • Argëtim
  • kamera
  • Laptopë
  • Pajisjet e përdorura në prodhimin e përmbajtjes
  • Marketingu dhe reklamimi
  • Kostot e tjera të të bërit biznes

Duke përfituar nga këto fshirje tatimore, ndikuesit mund të ulin ndjeshëm të ardhurat e tyre të tatueshme. Megjithatë, është e rëndësishme të mbani mend se këto zbritje duhet të merren në përputhje me ligjet dhe rregulloret në fuqi. Është gjithashtu e rëndësishme të mbani mend mbani shënime të detajuara për të gjitha shpenzimet në mënyrë që të mund të përfitoni plotësisht nga shlyerjet e disponueshme. 

Shumë shpenzime të nevojshme kryhen gjatë drejtimit të një biznesi. IRS e njeh këtë fakt edhe për ndikuesit. Këto fshirje zbriten nga të ardhurat totale që i nënshtrohen taksave. Kjo çon në një reduktim të përgjithshëm në faturën tuaj të tatimit mbi të ardhurat, që do të thotë se ju do të paguani më pak taksa sesa do të kishit ndryshe. 

Influencer Write Off në detaje

Kur i kategorizoni shpenzimet tuaja si ndikues, mund të justifikoni disa nga këto shpenzime të zakonshme në varësi të llojit të përmbajtjes që krijoni.

Shpenzimet e udhëtimit

Kjo është veçanërisht e dobishme nëse jeni krijues i përmbajtjes së udhëtimeve. Çdo udhëtim pune mund të anulohet. Kjo përfshin fluturimet e brendshme dhe ndërkombëtare, si dhe çdo shpenzim të lidhur. Kjo mund të përfshijë, por nuk kufizohet në transportin, akomodimin, ushqimin dhe argëtimin. Këto shpenzime duhet të kryhen larg shtëpisë tuaj tatimore që ato të jenë të pranueshme.

Marketingu dhe reklamimi

Këto janë shpenzime shumë të nevojshme për çdo biznes dhe aq më tepër për njerëzit në këtë industri. Marketingu dhe reklamimi janë zbritje tatimore shumë të rëndësishme për ndikimin e mediave sociale. Çdo shpenzim i bërë për reklama dhe fushata në Facebook, Google, YouTube, Instagram etj mund të zbritet nga të ardhurat totale të tatueshme.

Zyre ne shtepi

Shumë influencues punojnë nga shtëpia pikërisht sepse një zbritje e zyrës në shtëpi lejohet nga IRS. Kjo ju lejon të zbrisni një përqindje të qirasë, interesit të hipotekës, taksave dhe primeve të sigurimit nga të tatueshme. Megjithatë, ju lejohet të kërkoni vetëm zonën që përdoret ekskluzivisht për punë.

Shpenzimet e faqes në internet

Një faqe interneti është një mjet thelbësor për ndikuesit për të promovuar shërbimet e tyre. Ndërtimi dhe funksionimi i një faqe interneti vërtet të shkëlqyer kërkon shpenzime të konsiderueshme për domenin, dizajnin, hostimin, shtojcat, etj. Të gjitha këto kosto mund të fshihen.

Elektronikë dhe pajisje

Ndikuesit kanë nevojë për më të mirën nga më të mirat për të krijuar përmbajtje cilësore. Kjo kërkon investime të konsiderueshme në kamera, mikrofona, laptopë, softuer përpunimi dhe më shumë. Pajisjet për studiot, mobiljet për zyra dhe furnizime të tjera të lidhura janë ndër fshirjet e taksave për Influencers.

Tarifat profesionale 

Ndërsa drejtoni biznesin tuaj, mund t'ju kërkohet të kërkoni ndihmë nga profesionistë. Kjo mund të përfshijë këshilla tatimore, opinione ligjore, shërbime redaktimi, fotografë, etj. Këto janë shpenzime të arsyeshme dhe të nevojshme që lejohen të fshihen.

Përfitimet e pretendimit të fshirjes tatimore

Fshirja e taksave është një mënyrë e shkëlqyeshme për ndikuesit për të ulur të ardhurat e tyre të tatueshme dhe për të kursyer para në taksat e tyre. Ka një sërë shlyerjesh në dispozicion të ndikuesve që mund t'i ndihmojnë ata të kursejnë para në taksat e tyre.

Paratë që ju mbeten pasi të keni zbritur të gjitha shpenzimet tuaja nga të ardhurat totale janë të ardhurat tuaja të tatueshme dhe për këtë duhet të paguani taksat. Fshirja e taksave ju lejon të reduktoni më tej të ardhurat e tatueshme duke zbritur shpenzime të tilla si ato të theksuara më sipër. Kjo ul të ardhurat e përgjithshme të tatueshme dhe ju ndihmon të kurseni para në pagesën e taksave. 

Përcaktimi i përshtatshmërisë për fshirjet e taksave

Për t'u kualifikuar për ndonjë nga këto fshirje të taksave, ndikuesit duhet të mbajnë shënime të sakta të shpenzimeve të tyre, si dhe çdo të ardhur të krijuar nga aktivitetet e tyre. Është e rëndësishme të theksohet se fshirjet e taksave janë të disponueshme vetëm për ndikuesit që konsiderohen të vetëpunësuar dhe që depozitojnë taksat si një pronar i vetëm. Për më tepër, ndikuesit duhet të sigurojnë që çdo zbritje e pretenduar është shpenzim legjitim i biznesit, pasi IRS ka rregulla strikte që rregullojnë llojet e zbritjeve që mund të kërkohen.

Mënyra se si e strukturoni biznesin tuaj luan gjithashtu një rol të rëndësishëm në përcaktimin e detyrimeve tuaja tatimore. Për disa, Përfitimet tatimore të LLC mund të jetë tërheqës, të tjerët mund të konsiderojnë një S-Corp vs LLC dhe zgjidhni të parën. Ajo që duhet të mbani mend është se IRS lejon vetëm fshirjen e taksave për ndikuesit që konsiderohen të vetëpunësuar dhe depozitojnë taksat si pronar i vetëm.

Nuk mund të theksohet mjaftueshëm se mbajtja e saktë e kontabilitetit është e domosdoshme. Ju duhet të mbani shënime për shpenzimet e kërkuara dhe të ardhurat e krijuara prej tyre. Zbritjet tatimore të ndikuesve të mediave sociale që pretendoni duhet të jenë të ligjshme shpenzimet e biznesit

IRS nuk i trajton keqdeklarimet. Pretendimi i gabuar i zbritjeve aty ku ato nuk ekzistojnë është një mënyrë e sigurt për ta vendosur veten në telashe me IRS. Autoriteti tatimor ka specifikuar rregulla strikte që duhen respektuar kur kërkohen zbritjet.

Si mund ta fshini stresin e depozitimit tuaj tatimor

Mbani mend, fshirja e taksave është një mënyrë plotësisht ligjore për të ulur faturën tuaj tatimore. Gjithçka që kërkon është pak kontabiliteti i zellshëm dhe njohuri adekuate të zbritjeve të disponueshme në mënyrë që të mund të ekzekutoni biznesin tuaj në një mënyrë për të maksimizuar përfitimin. 

E kuptojmë, depozitimi i taksave mund të jetë stresues, veçanërisht nëse kjo është hera e parë që e bëni atë si një pronar i vetëm. Mund të jetë e vështirë të kuptosh se çfarë formularësh duhet të plotësosh, çfarë informacioni dhe dokumentesh duhet të japësh dhe si të kërkosh zbritjet përkatëse për të kursyer para në taksat tuaja. 

doola mund të ndihmojë largoni stresin nga deklarimi i taksave. Menaxhoni biznesin tuaj me qetësi të plotë, duke pasur parasysh të gjitha gjërat e ndërlikuara. 

FAQs

A mund të anulojnë ndikuesit pushimet? 

Nëse jeni një bloger udhëtimesh, çdo udhëtim dhe ushqim mund të anulohet nëse shpenzimet lidhen me blogun tuaj. Ndikuesit në vende të tjera nuk mund t'i shlyejnë pushimet.

A munden ndikuesit e mediave sociale të heqin dorë nga veshjet? 

Ndikuesit e mediave sociale mund të heqin dorë nga veshjet për sa kohë që janë në gjendje të vërtetojnë se rrobat kërkoheshin për aktivitetet e tyre të ndikuesve në internet.

Si i bëjnë taksat influencuesit? 

Ndikuesit shpesh mbështeten te ofruesit e shërbimeve si p.sh doola për të kryer siç duhet taksat e tyre dhe për të siguruar përmbushjen e të gjitha detyrimeve të tyre tatimore.

A mund t'i shlyeni shpenzimet si Youtuber?

Ju mund t'i shlyeni shpenzimet si YouTuber nëse ato janë bërë për qëllimin e vetëm për të drejtuar biznesin tuaj në platformën e ndarjes së videove.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.