Po kërkoni të krijoni një LLC, por nuk e dini se me çfarë shërbimi të shkoni? Këtu është një përmbledhje e Incfile vs LegalZoom vs doola për t'ju ndihmuar të merrni një vendim!

Incfile vs LegalZoom vs doola: Cila është më e mirë për LLC?

Formimi i një LLC kërkon shumë dokumente dhe njohuri teknike. Këtu hyjnë shërbimet e inkorporimit në internet si Incfile, LegalZoom dhe doola. Këto kompani ofrojnë paketa për ta bërë më të lehtë, më të shpejtë dhe më të përballueshëm formimin e LLC sesa ta bëni vetë ose të punësoni një avokat.

Por kur bëhet fjalë për zgjedhjen e Incfile vs LegalZoom vs doola, ka faktorë të ndryshëm që duhet të keni parasysh. Këto shërbime të formimit të kompanive ndryshojnë në shumë mënyra, duke përfshirë shërbimet që ofrojnë, veçoritë dhe çmimet. Ai që zgjidhni do të varet nga karakteristikat që ju nevojiten dhe buxheti juaj.

Le të krahasojmë LegalZoom vs Incfile vs doola krah për krah për të përcaktuar se cili është më i mirë për formimin e LLC.

Llojet e kompanive që mund të formoni

Pavarësisht nëse jeni një biznes i vogël ose një sipërmarrës i ardhshëm, ju duhet të krijoni një kompani për të drejtuar një biznes legal. Ka lloje të ndryshme kompanish që mund të formoni me secilin prej këtyre shërbimeve të formimit. Disa kompani të zakonshme për t'u formuar përfshijnë;

LLC

Një LLC është lloji më i zakonshëm i entitetit të biznesit dhe ju lejon të mbroni asetet tuaja personale nga detyrimet e biznesit. Të tre shërbimet ofrojnë paketa formimi LLC me një tarifë të sheshtë.

Nëse dëshironi të formoni një LLC në shumë shtete, të tre shërbimet kanë oferta të ndryshme të përshtatura për formimin e LLC. Ata do t'ju ndihmojnë të bashkoni të gjitha Dokumentet ligjore të formimit të LLC si dhe kërkesat ligjore.

S Corporation

AS Corp është i ngjashëm me një LLC, por lejon disa avantazhe tatimore. Si Incfile ashtu edhe LegalZoom ofrojnë shërbime të përshtatura drejt formimit të S Corporation. Për shembull, Incfile ofron një paketë depozitimi S Corp për një tarifë të sheshtë.

C Corporation

AC Corp është lloji më kompleks i entitetit të biznesit dhe kërkon shumë dokumente. Incfile dhe LegalZoom të dyja ofrojnë paketa formimi të C Corp. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të zgjidhni atë që përputhet me nevojat dhe buxhetin e biznesit tuaj.

Nuk ka rëndësi se çfarë lloj biznesi po krijoni, Incfile, LegalZoom, doola kanë bazat e mbuluara me paketën më të mirë. Incfile ju lejon të formoni LLC, C Corporations, S Corporations, Nonprofits, dhe më shumë. LegalZoom ofron LLC, Partneritete me Përgjegjësi të Kufizuar (LLP) dhe lloje të tjera subjektesh. doola është e specializuar vetëm në formimin e SH.PK-ve. Pra, thjesht zgjidhni atë që plotëson nevojat tuaja specifike.

Formimi i një kompanie me Incfile

Shërbimi i formimit të Incfile LLC

Nëse kërkoni se si të krijoni një kompani, Incfile është një nga entitetet që do t'ju vijë në mendje. Pretendohet të jetë mënyra "më e lehtë dhe më e përballueshme" për të formuar një LLC. Por a e mban ajo premtimin e saj?

Çfarë është Incfile?

Incfile është një kompani e themeluar në vitin 2004 me qëllim që të ndihmojë sipërmarrësit të fillojnë bizneset e tyre me sa më pak telashe të jetë e mundur. Kompania është e bazuar në Houston Texas dhe synon ta bëjë formimin e kompanisë sa më pa stres të jetë e mundur.

Incfile ndihmon sipërmarrësit duke u ofruar atyre një sërë shërbimesh, duke përfshirë formimin e SH.PK-ve dhe depozitimin e taksave. Kompania gjithashtu ofron mbështetje të vazhdueshme për klientët e saj në formën e shërbimit ndaj klientit dhe aksesit në një bibliotekë burimesh.

Deri më sot, Incfile pretendon se ka ndihmuar më shumë se 500,000 pronarë të bizneseve të vogla të formojnë LLC-të e tyre.

Përfitime të tjera që merrni nëse zgjidhni të punoni me Incfile përfshijnë;

 • Çmime të pakrahasueshme për formimin e LLC
 • Uebsajt i lehtë për t'u përdorur
 • Aftësia për të formuar LLC në të 50 shtetet
 • Shërbimi i agjentit të regjistruar falas për vitin e parë
 • Mbështetje e vazhdueshme ndaj klientit dhe akses në një bibliotekë burimesh

Kostot e padobishme

Incfile ofron katër paketa, duke filluar nga 0 dollarë plus tarifat shtetërore. Paketa përfshin shërbime të krijimit të kompanisë dhe një vit shërbim agjenti të regjistruar.

Incfile gjithashtu ofron shërbime të vazhdueshme të pajtueshmërisë për t'ju ndihmuar të qëndroni në gjendje të mirë ligjore me IRS dhe qeverinë tuaj të shtetit.

Planet e çmimeve që ofron Incfile bazohen në llojin e shërbimeve që ju nevojiten.

Plani i Argjendtë

Nëse dëshironi të provoni këtë shërbim formimi pa shpenzuar një pasuri, mund të provoni me paketën më të ulët dhe ta përmirësoni pasi të dini se si funksionon. Plani më i ulët është plani i argjendtë i cili është një tarifë paketë 0 dhe mbulon;

 • Përgatitja dhe depozitimi i Stateve të Organizatës
 • Një kontroll i disponueshmërisë së emrit të biznesit
 • Mbështetje e vazhdueshme e agjentëve deri në një vit

Plani i Arit

Plani i artë është niveli tjetër, i cili kushton 199 dollarë dhe mbulon:

 • Gjithçka e mbuluar në planin e argjendtë
 • Një orë konsultim i vazhdueshëm me një ekspert të biznesit të Incfile
 • Alarmet e kompanisë gjatë gjithë jetës
 • Mundësia për të përdorur aplikacionin Incfile për të menaxhuar LLC-në tuaj
 • Numri i identifikimit të punëdhënësit
 • Llogaria e biznesit
 • Konsulencë tatimore
 • Marrëveshje Operative

Plani Platinum

Plani Platinum është niveli më i lartë i cili kushton 299 dollarë dhe përfshin;

 • Gjithçka e ofruar në planin argjendi dhe ari
 • Emri i Domainit
 • Email biznesi
 • Regjistrimi i përshpejtuar

Regjistroni shërbime shtesë

Incfile ofron gjithashtu shërbime shtesë që mund të shtohen në cilindo prej planeve të tyre. Ai ofron shërbime depozitimi të cilat ata i reklamojnë si një kohë depozitimi gjashtëjavore.

Sidoqoftë, nëse dëshironi që regjistrimi të bëhet mjaft shpejt, mund të paguani 50 dollarë shtesë dhe të përfundoni depozitimin brenda 5 ditëve të punës. Ju gjithashtu mund të përfitoni nga reklamat që ofron Incfile.

Formimi i një kompanie me LegalZoom

LegalZoom është një tjetër mundësi e shkëlqyer për shërbimet e formimit të LLC. Ajo ekziston që nga viti 2001 dhe pretendon se ka ndihmuar mbi gjashtë milionë klientë të krijojnë bizneset e tyre. LegalZoom siguron klientët e saj se ata do të jenë aty për të ofruar ndihmën dhe besimin për të filluar kompaninë e tyre të ëndrrave.

Pra, çfarë ka për të ofruar LegalZoom që e bën atë të dallohet nga shërbimet e tjera të formimit?

Çfarë është LegalZoom?

Formimi i LegalZoom LLC

LegalZoom është një ofrues shërbimi ligjor në internet që ofron një shumëllojshmëri produktesh, duke përfshirë shërbimet e formimit të LLC. Kompania ofron mbështetje nga avokatë me përvojë, të cilët mund t'ju ndihmojnë të lundroni në procesin e formimit të LLC-së tuaj, paraqitjes së dokumenteve dhe të kuptuarit e kërkesave ligjore të zotërimit dhe funksionimit të një biznesi.

Gjëja më e mirë për LegalZoom është se është një platformë DIY që ju lejon të kryeni me lehtësi të gjitha aktivitetet që ju nevojiten pa dalë nga shtëpia. Ndërfaqja ofron një përvojë miqësore për përdoruesit, kështu që ju mund të bëni gjithçka nga fillimi në fund.

Nëse e krahasoni LegalZoom vs Zenbusiness vs doola, do të zbuloni se ndryshimi është kryesisht në shërbimet e ofruara. Disa nga përfitimet që marrin sipërmarrësit dhe bizneset e vogla nga përdorimi i LegalZoom përfshijnë;

 • Ato ofrojnë një gamë të larmishme shërbimesh ligjore
 • Platforma e tyre e vetë-shërbimit është e lehtë për t'u përdorur
 • Ato ofrojnë ndihmë për krijimin e llogarive bankare të biznesit dhe shërbimeve tregtare
 • Tarifa të përballueshme për paraqitjen
 • Qasje te avokatë me përvojë për këshilla dhe udhëzime
 • Mbështetje e shkëlqyer e klientit dhe e-mail me orë të zgjatura

Kostot e LegalZoom

Për shkak se qëllimi kryesor i LegalZoom është të ndihmojë sipërmarrësit të përparojnë, ai ofron disa nga paketat më të përballueshme. Epo, paketat e tyre nuk janë më të lirat në treg, por duke marrë parasysh të gjitha shërbimet që ofrojnë, padyshim që ia vlen të shpenzohen.

Kostoja për të formuar një LLC me LegalZoom varet nga paketa që zgjidhni e cila zakonisht varion nga 79 deri në 379 dollarë. Ka paketa të ndryshme nga të cilat mund të zgjidhni, duke përfshirë;

Paketa e Ekonomisë

Paketa më e lirë për LegalZoom është paketa ekonomike e cila kushton 149 dollarë plus tarifat shtetërore. Me këtë paketë, ju keni akses në;

 • Kontrolli i emrit
 • Përgatitja dhe depozitimi i certifikatës suaj të partneritetit
 • Artikujt e Organizatës
 • Paqe e mendjes Rishikim
 • Mbështetja e klientit gjatë gjithë jetës
 • Letër autorizimi i llogarisë financiare

Paketa Standarde

Paketa standarde është pak më e shtrenjtë, kushton 259 dollarë plus tarifat shtetërore. Kjo paketë përfshin gjithçka në paketën e ekonomisë si dhe;

 • Marrëveshja e funksionimit të biznesit,
 • EIN (Numri i identifikimit të punëdhënësit)
 • Pasqyrat financiare
 • Certifikatat zyrtare dhe vula
 • Konsulencë mbi taksat e biznesit.
 • Koha e përpunimit të LegalZoom VIP

Paketa Express Gold

TheExpress Gold është paketa e plotë e cila është më e shtrenjta, që kushton 379 dollarë plus tarifat shtetërore të depozitimit. Kjo paketë përfshin gjithçka në paketat e tjera, si dhe një shërbim të përshpejtuar depozitimi, këshilla ligjore dhe regjistrimin e emrit të domenit.

Shërbime të tjera

LegalZoom ofron gjithashtu shërbime shtesë për formimin e biznesit, si p.sh. depozitimi i raporteve vjetore dhe shërbimet e agjentëve të regjistruar, të cilat nuk përfshihen në asnjë nga paketat. Këto shërbime vijnë me një kosto shtesë. Ju gjithashtu mund të paguani tarifa të ulëta fikse për shërbimet ligjore, duke përfshirë konsultimet me avokatët dhe rishikimet ligjore.

Shërbime të tjera që mund të merrni nga LegalZoom përfshijnë:

 • Fuqia e Prokurorit
 • Wills
 • Copyright
 • Patenta
 • Marka
 • Planifikimi i pasurive

Formimi i një kompanie me doola

shërbimi i formimit doola LLC

Nëse jeni duke pritur për të formuar një kompani amerikane edhe nëse nuk jetoni atje, doola ju mbulon. Ju ndoshta e dini se sa e vështirë mund të jetë të krijoni një kompani në SHBA dhe ta mbani atë në përputhje. Të gjitha dokumentet dhe kërkesat ligjore mund të jenë dërrmuese.

doola largon stresin e regjistrimit të një kompanie duke trajtuar gjithçka, nga formimi i kompanisë deri te kontabiliteti dhe lista e pagave. Por çfarë është në të vërtetë doola dhe pse duhet ta zgjidhni atë mbi shërbimet e tjera të formimit të kompanisë?

Çfarë është doola?

doola është një platformë në internet që ndihmon banorët jo amerikanë nga kompanitë në SHBA me lehtësi dhe lehtësi. Është një kompani me bazë në Nju Jork e formuar nga Arjun Mahadevan dhe JP Pincheira.

doola ofron mbështetje nga avokatë me përvojë të cilët mund t'ju udhëheqin gjatë procesit të formimit të LLC tuaj. procesi doola përfshin paraqitjen e dokumenteve, kuptimin e kërkesave ligjore për kompanitë amerikane dhe më shumë.

Pjesa më e mirë e doola është se është një dyqan me një ndalesë për të gjitha nevojat tuaja fillestare. Ajo ofron një gamë të gjerë shërbimesh duke përfshirë regjistrimin e taksave, ndihmën e kontabilitetit dhe menaxhimin e listës së pagave. Për më tepër, ajo ofron viza imigrimi si viza E2, mirëmbajtje e pajtueshmërisë dhe mbështetje për zyrën virtuale.

Pronarët e doola besojnë se ata duhet të heqin barrën e krijimit të një biznesi nga supet tuaja duke trajtuar të gjitha kërkesat ligjore për ju. Ju mund të përdorni kohën shtesë për të rritur biznesin tuaj dhe për të arritur qëllimet tuaja afatgjata.

Mundohuni të krahasoni Stripe Atlas vs Clerky vs doola për të parë sesi bie në sy ky shërbim formacioni. Disa nga veçoritë dhe përfitimet që merrni nga puna me doola përfshijnë:

 • Çmime të përballueshme për formimin e kompanisë
 • Platformë e sigurt dhe e besueshme në internet
 • Ekipi me shumë përvojë dhe njohuri
 • Mbështetja e klientit 24 / 7
 • Paketa gjithëpërfshirëse që plotësojnë çdo nevojë biznesi.

doola kushton

Sigurisht, të gjitha shërbimet e mahnitshme që doola u ofron sipërmarrësve të ndryshëm nuk janë pa pagesë. Ashtu si shërbimet e tjera të formimit të kompanisë, doola ka paketa të ndryshme që synojnë t'i përshtaten nevojave të ndryshme. Paketa që zgjidhni do të varet nga shërbimet që ju nevojiten dhe koha që do të duhet për të krijuar kompaninë tuaj.

Kostoja e formimit të një LLC përmes doola fillon nga 197 dollarë. Me këtë çmim, ju merrni shumicën e shërbimeve që ju nevojiten, të cilat përfshijnë:

 • Formimi i biznesit në SHBA
 • Emri dhe logoja
 • Kontrolli i markës tregtare
 • Konfigurimi i llogarisë bankare
 • Regjistrimi EIN
 • Marrëveshje operative me porosi

Shërbimet shtesë si vizat e imigracionit, mbështetja e zyrës virtuale dhe ndihma e kontabilitetit nuk vijnë me një kosto shtesë, ndryshe nga ajo që merrni kur krahasoni LegalZoom kundër Incfile. Ju gjithashtu mund të zgjidhni një paketë me të gjitha këmbanat dhe bilbilat me një tarifë shtesë. Çmimi për këto shërbime do të tregohet qartë në faqen e internetit.

doola shërbime shtesë

doola gjithashtu ofron shërbime shtesë si këshilla dhe konsultime ligjore, zhvillim softuerësh, shërbime të ligjit të imigracionit dhe partneritete biznesi. Këto shërbime vijnë me një kosto shtesë.

Pasqyra përfundimtare: Incfile vs LegalZoom vs doola

Krahasimi i këtyre tre shërbimeve të formimit të kompanive zbulon se zgjedhja se cili do të përdoret varet nga nevojat tuaja, buxheti dhe veçoritë që kërkoni. Disa nga veçoritë që e dallojnë secilën prej tyre përfshijnë;

Përballueshmërinë

Kur bëhet fjalë për përballueshmërinë, doola është alternativa më e lirë për t'u formuar. Edhe pse Incfile ofron paketa nga 0 dollarë, ai vjen me veçori të kufizuara. doola ofron disa nga paketat më të mira për formimin e një LLC në SHBA pa prishur bankën.

karakteristika

LegalZoom ofron një gamë të gjerë shërbimesh nga depozitimi i taksave deri te markat tregtare dhe patentat. Nga ana tjetër, Incfile ofron veçori themelore si kërkimi i emrit dhe shërbimet e agjentëve të regjistruar pa kosto. doola është e shkëlqyeshme për ata që kërkojnë veçori më të gjera, duke përfshirë adresën virtuale të zyrës, dërgimin e postës dhe shërbimet e listës së pagave.

Lehtësinë e përdorimit

Të tre kompanitë ofrojnë platforma të lehta për t'u përdorur për të vënë në funksion LLC-në tuaj. Sidoqoftë, Incfile ofron një proces më të thjeshtuar me pultin e tij miqësor për përdoruesit. doola kërkon që ju të kaloni nëpër hapa të ndryshëm në mënyrë që të përfundoni procesin e formimit i cili mund të zgjasë më shumë, por është më efikas.

Afati kohor

Kur bëhet fjalë për kornizën kohore, Legalzoom është opsioni më i shpejtë. Do të duhen vetëm disa ditë që procesi i formimit të kompanisë të përfundojë dhe ju mund të filloni të operoni biznesin tuaj në asnjë kohë.

Shërbime të tjera

Incfile nuk ofron shërbime shtesë si këshilla ligjore ose shërbime të agjentëve të regjistruar; këtu hyjnë LegalZoom dhe doola. LegalZoom ofron shërbime ligjore si konsultime me avokatë dhe aplikime për patentë. doola ofron viza imigrimi, menaxhim të listës së pagave dhe ndihmë kontabël.

Bottom line

Si përfundim, ju takon juve si sipërmarrës të vendosni se cili shërbim i formimit të kompanisë i përshtatet më së miri nevojave tuaja. Ju duhet të merrni parasysh faktorë të tillë si përballueshmëria, veçoritë dhe lehtësia e përdorimit kur merrni këtë vendim.

Doola mbështetet nga firma prestigjioze e sipërmarrjes, Y Combinator. Pra, nëse doni të krijoni një kompani në SHBA dhe të përmbushni të gjitha kërkesat ligjore edhe pa jetuar atje, doola është zgjedhja juaj më e mirë.

Me doola, ju mund të formoni LLC-në tuaj me një përpjekje minimale për një çmim shumë të arsyeshëm. Kjo është arsyeja pse doola është alternativa më e mirë për sipërmarrësit që kërkojnë një shërbim të besueshëm dhe buxhetor.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.