15 Akullthyes për takime: Aktivitete argëtuese dhe kuptimplote

A keni hyrë ndonjëherë në një dhomë plot me njerëz me fytyra serioze dhe keni ndjerë sikur do të hynit në një vend me statuja të ngrira? Takimet mund të jenë të tilla - pak të ftohta dhe të sikletshme. Por ja një recetë sekrete për të ngrohur gjërat: akullthyes për takime! Këto aktivitete të vogla mund të largojnë ngathtësinë dhe t'i ndihmojnë të gjithë të bëhen miq, ose të paktën bashkëpunëtorë miqësorë. 

Pra, çfarë saktësisht janë këta thyes akull, ju pyesni? Le të zhytemi dhe të zbulojmë më shumë rreth këtyre aktiviteteve argëtuese që mund ta kthejnë një takim të mërzitshëm në diçka aq të mrekullueshme sa një luftë me topa bore (epo, jo fjalë për fjalë).

Çfarë janë Akullthyesit për Takime?

Thyesit e akullit për takimet janë aktivitete ose lojëra të krijuara posaçërisht për të krijuar një atmosferë të relaksuar dhe bashkëpunuese midis pjesëmarrësve. Ato shërbejnë si mjete për të thyer barrierat fillestare dhe tensionin, duke e bërë më të lehtë për njerëzit të lidhen dhe të ndërveprojnë gjatë takimeve. 

Këto aktivitete synojnë të nxisin ndjenjën e miqësisë, të inkurajojnë komunikimin e hapur dhe të promovojnë një dinamikë pozitive në grup.

Pse duhet të përdorni akullthyes për takimet tuaja?

Akullthyesit ofrojnë disa përfitime kur përfshihen në takime. Ato u ofrojnë pjesëmarrësve një mundësi për t'u njohur më mirë me njëri-tjetrin, gjë që mund të çojë në marrëdhënie më të forta pune. 

Nëpërmjet këtyre aktiviteteve, anëtarët e ekipit mund të zbulojnë interesa ose përvoja të përbashkëta, duke ndërtuar një bazë të bazës së përbashkët. Kjo, nga ana tjetër, kontribuon në rritjen e lidhjes së ekipit dhe një mjedis pune bashkëpunues.

Ata gjithashtu përmirësojnë komunikimin brenda grupit. Duke u angazhuar në ndërveprime të lehta në fillim të një takimi, pjesëmarrësit priren të ndihen rehat në shprehjen e mendimeve dhe ideve të tyre më vonë. Ky nivel i rritur i rehatisë mund të çojë në diskutime produktive dhe një nivel më të lartë angazhimi nga të gjithë anëtarët e ekipit.

Në takimet ku disa individë mund të hezitojnë të flasin, akullthyesit inkurajojnë pjesëmarrje më të gjerë. Këto aktivitete barazojnë fushën e lojës, duke i dhënë të gjithëve një shans për të kontribuar dhe për t'u dëgjuar. Ky përfshirje mund të rezultojë në ndarjen e një game të larmishme këndvështrimesh, duke çuar potencialisht në zgjidhje inovative dhe vendimmarrje efektive.

9 Pyetje për gotën e akullit për takime

Zbatimi i bisedave në takime mund të jetë po aq freskuese sa një fllad i freskët në një ditë të ngrohtë. Këtu janë nëntë pyetje për thyerjen e akullit për të ndezur diskutime tërheqëse dhe për t'i bërë të gjithë të flasin:

  • Nëse do të mund të kishit ndonjë superfuqi, cila do të ishte ajo dhe pse?
  • Cila është gjëja më aventureske që keni bërë ndonjëherë?
  • Ndani një libër, film ose këngë që ka lënë një ndikim të qëndrueshëm tek ju.
  • Nëse do të mund të udhëtonit në çdo vend të botës, ku do të shkonit dhe pse?
  • Cili është ushqimi juaj i preferuar pas një dite të gjatë?
  • Na tregoni për një talent apo hobi të fshehur që keni.
  • Cili është një objektiv për të cilin po punoni aktualisht, qoftë personalisht apo profesionalisht?
  • Nëse do të mund të hani darkë me ndonjë personazh historik, kush do të ishte ai dhe çfarë do t'i pyesnit?
  • Cila është këshilla më e mirë që keni marrë ndonjëherë?

Akullthyes për takime personale

Lidhja ballë për ballë mund të jetë një ndryshim i lojës, por ndonjëherë mund të jetë pak e vështirë i shtyni njerëzit të ndërveprojnë. Këtu janë tetë thyerësit e akullit të krijuar për të afruar ekipin tuaj:

1. Dy të vërteta dhe një gënjeshtër

Secili person ndan dy fakte të vërteta dhe një fakt të rremë për veten e tij. Grupi merr me mend se cila deklaratë është gënjeshtër. Është një mënyrë lozonjare për të mësuar fakte befasuese për njëri-tjetrin.

2. Bingo njerëzore

Shpërndani kartat bingo me tipare të ndryshme të personalitetit ose përvoja në kuti. Pjesëmarrësit duhet të gjejnë individë që përputhen me përshkrimet dhe t'i bëjnë ata të nënshkruajnë kutitë përkatëse. I pari që përfundon një rresht bërtet "Bingo!"

3. Muri i Kujtesës

Siguroni shënime ngjitëse dhe shënues. Pjesëmarrësit shkruajnë një kujtim ose arritje të dashur dhe e ngjitin në një mur të caktuar. Ndërsa njerëzit lexojnë shënimet, bisedat natyrshëm ndezin rreth përvojave të përbashkëta.

4. Rrjetëzimi i shpejtësisë

Krijoni çifte ose grupe të vogla. Secili person ka një kohë të kufizuar (p.sh. 2 minuta) për të ndarë emrin, rolin dhe diçka interesante për veten e tij përpara se të rradhës të takojë dikë të ri.

5. Ndarja e fotove

Lërini të gjithë të sjellin një foto nga jeta e tyre (familja, udhëtimet, kafshët shtëpiake, etj.). Secili person shpjegon foton që solli, duke i shtuar një prekje personale historive të ndara.

6. Ishulli i shkretë

Kërkojuni të gjithëve të përmendin tre gjëra që do të sillnin në një ishull të shkretë dhe pse. Është një mënyrë argëtuese për të mësuar rreth prioriteteve dhe preferencave individuale.

7. Bashkëpunëtorë me Jigsaw Puzzle

Jepni një puzzle dhe bëni pjesëmarrësit të punojnë së bashku për ta zgjidhur atë. Ky aktivitet promovon punën në grup dhe komunikimin pasi të gjithë kontribuojnë në plotësimin e enigmës.

8. Trego-dhe-Tregoni dy minuta

Jepini secilit person dy minuta për të paraqitur një artikull që ka me vete (një kujtim, një vegël, një libër). Ky sesion i shpejtë i shfaqjes dhe i tregimit zbulon interesa dhe histori personale.

Akullthyes për takime virtuale

Takimet virtuale mund të mungon prania fizike, por kjo nuk do të thotë se edhe atyre u mungon argëtimi. Këtu janë shtatë thyes kreativ të akullit për të aktivizuar takimet tuaja virtuale dhe për të nxitur lidhjet:

9. Emoji Prezantimet

Kërkojuni pjesëmarrësve të prezantojnë veten duke përdorur vetëm emoji. Ata mund të zgjedhin emoji që përfaqësojnë gjendjen shpirtërore, hobi ose fakte argëtuese rreth tyre. Të tjerët mund të marrin me mend kuptimet ose thjesht të shijojnë historitë e emoji.

10. Gjuetia pastruese virtuale

Krijoni një listë të artikujve që pjesëmarrësit duhet të gjejnë në mjedisin e tyre të afërt dhe t'i ndajnë nëpërmjet kamerës së internetit. Mund të jetë diçka e pazakontë, një libër i preferuar, apo edhe një suvenir i çuditshëm. Të gjithë marrin një goditje nga thesaret e papritura që njerëzit gjejnë.

11. Dy të vërteta dhe një destinacion ëndrrash

Vendosni një kthesë në lojën klasike duke bërë që pjesëmarrësit të ndajnë dy fakte të vërteta për veten dhe destinacionin e tyre të ëndrrave të udhëtimit. Është një mënyrë e shkëlqyer për të mësuar rreth aspiratave personale duke zbuluar interesat e përbashkëta.

12. Show and Tell: Workspace Edition

Ftojini të gjithë të shfaqin një artikull unik nga hapësira e tyre e punës dhe të shpjegojnë rëndësinë e tij. Pavarësisht nëse është një filxhan i çuditshëm ose një dekorim i pazakontë i murit, ky akullthyes i shton një prekje personale ndërveprimeve në distancë.

13. Shfaqja e sfondit virtual

Bëni një konkurs miqësor ku pjesëmarrësit konkurrojnë për sfondin virtual më kreativ ose argëtues. Është një mënyrë e lehtë për të parë personalitetet e njëri-tjetrit të shkëlqejnë përmes zgjedhjes së sfondit të tyre.

14. Starters histori

Filloni një histori me një fjali dhe bëni secilin pjesëmarrës të kontribuojë me një fjali për të ndërtuar një tregim bashkëpunues. Historia që rezulton mund të variojë nga qesharake në absurde, duke ndezur të qeshura dhe kreativitet.

15. Foto e një kujtimi

Kërkojuni të gjithëve të ndajnë një foto nga e kaluara e tyre së bashku me një përshkrim të shkurtër të kujtimit të bashkangjitur me të. Ky aktivitet ndihmon në krijimin e lidhjeve emocionale dhe bisedave më të thella mes pjesëmarrësve.

Një mirëseardhje e ngrohtë për takimet e zyrës

Në tapiceri madhështore të jetës së zyrës, ku tabelat mbretërojnë suprem dhe takimet janë po aq të rregullta sa kafeja juaj e mëngjesit, akullthyesit ndihmojnë për të lehtësuar gjërat. Ata janë si spërkatja e ngjyrës në një kanavacë të zbrazët. Ata shtojnë një lidhje njerëzore në rutinën e korporatës.

Dhe kur bëhet fjalë për menaxhimin e të dhënave tuaja financiare me finesë, ju keni doola në shërbimin Tuaj. Nuk ka nevojë për të thyer akullin - ata janë të gatshëm të ndihmojnë me të gjitha nevojat tuaja të kontabilitetit.

FAQs

A marrin akullthyesit shumë kohë në takime?

Akullthyesit janë krijuar për të qenë të shkurtër dhe efikas, zakonisht duke marrë vetëm disa minuta në fillim të një takimi.

Sa shpesh duhet të përdoren akullthyesit në takime?

Thyerësit e akullit mund të përdoren me masë, në mënyrë ideale në situata ku kohezioni i ekipit, kreativiteti ose ndërtimi i marrëdhënieve janë qëllimet kryesore.

A mund të përdoren akullthyesit në takime zyrtare?

Po, akullthyesit mund të përshtaten për t'iu përshtatur tonit të takimeve zyrtare, duke ndihmuar në lehtësimin e tensionit dhe promovimin e një atmosfere komode.

Çfarë duhet të bëni nëse pjesëmarrësit duken të paangazhuar ose të painteresuar gjatë një thyerjeje akulli?

Nëse pjesëmarrësit duken të paangazhuar, merrni parasysh zgjedhjen e thyerësve të akullit që kanë lidhje me interesat e tyre ose të ndryshoni qasjen për ta bërë atë tërheqëse.

A është e nevojshme të diskutoni ose diskutoni për thyerjen e akullit pas përfundimit të aktivitetit?

Përmbledhja e thyerësit të akullit mund të jetë e dobishme, pasi u lejon pjesëmarrësve të ndajnë mendimet dhe njohuritë e tyre, duke nxitur lidhje dhe komunikim të mëtejshëm.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.