Si të përdorni librat doola për faturim dhe kontabilitet

Kur drejtoni një kompani, lehtë mund të kapeni nga operacionet e përditshme dhe shuarjet e zjarrit. Jeni të përqendruar në lazer për të bërë shitje dhe për t'u shërbyer klientëve, kështu që ka të ngjarë të mos keni kohë për shumë më tepër.

Pavarësisht punës dhe përkushtimit tuaj të palodhur, kompania juaj mund të vuajë nëse nuk monitoroni nga afër shëndetin e saj financiar. Qëndrimi i përditësuar me tuajin biznes financat mund të jenë sfiduese kur jeni të mbytur dhe nuk keni një kontabilist.

Ju mund ta gjeni veten duke kruar kokën duke u përpjekur të kuptoni pse nuk keni më shumë para në llogarinë tuaj bankare. Ose ndoshta thjesht nuk mund të dalloni nëse kompania juaj po funksionon me fitim ose humbje. Nëse kjo tingëllon si situata juaj, ose nëse po kërkoni një mënyrë për të reduktuar punën administrative, lajmi i mirë është se mund t'i rregulloni financat tuaja kur të mësoni se si të përdorni doola Books për faturimin dhe mbajtjen e kontabilitetit. 

Çfarë është Doola Books?

Doola Libra është softuer i kontabilitetit që ju jep informacionin që ju nevojitet për të menaxhuar në mënyrë efektive financat e kompanisë suaj. Thjesht lidhni llogarinë tuaj bankare të biznesit dhe doola Books tërheq të gjitha transaksionet tuaja financiare në një vend. Në fakt, ju mund të lidhni sa më shumë llogari bankare që ju nevojiten, së bashku me llogaritë e kartës së kreditit dhe llogaritë e përpunimit të tregtarëve.

Rrjedha e parasë dhe përfitimi nuk janë kurrë një mister me doola. Përdorni pultin e doola për një përmbledhje të shpejtë të fitimeve dhe humbjeve të kompanisë suaj, fluksit të parave dhe faturave të papaguara. Edhe koha e taksave bëhet pak më e lehtë kur i gjithë aktiviteti juaj financiar kalon përmes këtij programi kontabël të lehtë për t'u përdorur.  

Ju gjithashtu mund t'i faturoni me lehtësi klientët tuaj për pagesë dhe të mbani gjurmët e statusit të faturës. Mbani gjurmët e të dhënave financiare në kohë reale me doola Books.

Si të përdorni librat doola për faturim dhe kontabilitet?

Kur të hyni në pultin e doola, klikoni Librat skedën në të majtë për të shkuar te doola Books. Faqja e platformës përmban pesë metrikë kyçe të rëndësishme për operacionet e kompanisë suaj: fitimi dhe humbja, fluksi i parave, shpenzimet e biznesit, të ardhurat dhe faturat.

1. Qendra e Faturave

Qendra e faturave ju lejon të shihni të gjitha faturat e papaguara dhe të përfunduara. Me një grafik të shpejtë, ju shihni se sa para ka faturuar dhe marrë kompania juaj, si dhe sa para duhet ende.

Po kërkoni më shumë detaje se sa para pret të mbledhë kompania juaj? Klikoni mbi grafikun për të shkuar në qendrën e faturave. Këtu mund të shihni më shumë informacion se kush ju ka borxh para dhe sa. Plus, mund të ndërmerrni disa veprime, si dërgimi i një kujtese, ndarja e faturave, bërja e ndryshimeve shtesë ose dublikimi i faturave.

Klikoni butonin "Shto faturë të re" në faqe për të shtuar një faturë të re. Ndiqni hapat e përmendur më poshtë për të krijuar një faturë të re.

 • Nga kutitë rënëse, ju zgjidhni emrin e kompanisë suaj, klientin që dëshironi të faturoni dhe adresën e tyre të emailit. Jepni adresën e emailit kujtdo tjetër që dëshironi të dërgoni një kopje të faturës.
 • Më pas, shtoni artikujt për të cilët planifikoni të faturoni klientin tuaj. Këtu mund të jepni një përshkrim të mallrave ose shërbimeve, sasisë dhe shumës.
 • Nëse është e aplikueshme, ulni normën e tatimit mbi shitjet.
 • Bashkangjitni skedarë si porositë e shitjeve, faturat e transportit ose dokumente të tjera përkatëse kur dërgoni faturën.
 • Ju gjithashtu mund t'i shtoni një mesazh të personalizuar klientit tuaj.
 • Caktoni datën e faturës dhe kushtet e faturimit. Në varësi të biznesit tuaj, ju mund të kërkoni pagesë kur klienti të marrë faturën e tij. Ose, mund të zgjasni kushtet e kredisë, të tilla si faturimi 30 ose 60-ditor.
 • Zgjidhni frekuencën e faturës. Ju mund të vendosni automatikisht faturat për të gjeneruar kur i faturoni klientët çdo javë, mujore ose vjetore.  
 • Ju mund ta shikoni paraprakisht faturën duke zgjedhur butonin "tjetër".

Nëpërmjet Doola Invoicing, ju mund të lidhni opsione të ndryshme të përpunimit të pagesave me faturën. Duke përdorur Stripe Connect, klientët mund t'ju paguajnë drejtpërdrejt nga llogaria e tyre bankare ose karta e kreditit. Tarifat e shiritave zbriten nga shumat e ngarkuara. Ose, mund të zgjidhni opsionin para ose çek. 

Pasi të keni kontrolluar faturën, zgjidhni "Ruaj dhe Dërgo" për të dërguar me email faturën. Mund ta ruani faturën nëse nuk jeni gati ta dërgoni. Pavarësisht nëse e dërgoni faturën apo e ruani për më vonë, një procesverbal i faturës shfaqet në qendrën tuaj të faturave. 

Karakteristikat e tjera të qendrës së faturave përfshijnë:

Raportet e plakjes: Veçoria e vjetërsimit të doola Books gjeneron raporte faturash që kapin të gjitha faturat e hapura për një periudhë, si p.sh. 30 ose 60 ditë. Raporti i plakjes dërgohet direkt në emailin tuaj dhe kujtdo tjetër që ju zgjidhni. Nëse nuk keni fatura të papaguara nga lista juaj e klientëve, doola Books ju tregon kështu që të mos mbeteni të pyesni veten.

Dërgoni kujtesë: Ju mund t'u dërgoni një email rikujtues klientëve që ju kanë borxh para. 

Karakteristika te tjera: Qendra e faturave ju lejon të ndani faturat me njerëz të tjerë. Mund të shtoni pagesa dhe të printoni kopje të faturave. 

2. Qendra e të Ardhurave

Skeda e qendrës së të ardhurave jep një pasqyrë të shpejtë të faturave të kompanisë. Ai përditëson automatikisht të ardhurat e kompanisë suaj kur lidhni llogarinë tuaj të biznesit me doola Books. Thjesht zgjidhni butonin Lidhja e llogarive dhe zgjidhni bankën tuaj. Integrimi Plaid përditëson pa probleme llogarinë tuaj doola Books me aktivitetin tuaj bankar.

Mund të futni manualisht transaksione që nuk shfaqen në llogarinë tuaj bankare. Thjesht shtoni disa informacione bazë për paratë e marra, të tilla si data, shuma dhe burimi. 

3. Qendra e shpenzimeve

Qendra e Shpenzimeve tregon të gjitha transaksionet e shpenzimeve të kompanisë suaj. Një përmbledhje e shpejtë tregon se si janë shpenzuar paratë tuaja. Klikoni në skedën e shpenzimeve për të parë një listë të detajuar të asaj që keni shpenzuar.

 Mënyra më e lehtë për të transferuar të dhënat e shpenzimeve tuaja në doola Books është duke lidhur llogarinë tuaj bankare. Pasi të lidheni, transaksionet tuaja bankare ngarkohen automatikisht. Përmirësoni menaxhimin e shpenzimeve duke lidhur llogaritë e kartës së debitit dhe kartës së kreditit.

Ju mund ta futni manualisht shpenzimin nëse vendosni të mos lidhni llogarinë tuaj ose nëse keni bërë shpenzime që nuk shfaqen në pasqyrat tuaja bankare ose në pasqyrat e kartës së kreditit. 

 • Zgjidhni butonin e shtimit të shpenzimeve dhe plotësoni detajet në ekran, duke përfshirë datën, shitësin, shumën, kategorinë dhe statusin (biznes, personal ose i ndarë).
 • Mund të shtoni frekuencën e shpenzimeve, pavarësisht nëse është një herë ose e përsëritur. 
 • Kategoria e avancuar ju lejon të shtoni informacione të tilla si:
  •  Specifikoni llojin e shpenzimeve nga kutia rënëse: aktiv, detyrim, kapital, COGS, shpenzim ose shpenzime të tjera.
  • Zgjidhni kategorinë e shpenzimeve, të tilla si mobiljet dhe pajisjet, depozitat e sigurisë ose kostot e automobilave.

Pavarësisht nëse shpenzimet tuaja përditësohen automatikisht ose futen manualisht, ju mund të ngarkoni kopje të faturave, faturave ose raporteve të shpenzimeve si mbështetje. 

Merrni financat e kompanisë suaj në rregull me doola Books  

Do t'ju duhen të gjitha burime ju mund të gjeni për të drejtuar biznesin tuaj pa probleme. Drejtimi i një kompanie kërkon shumë kohë dhe plot sfida strategjike dhe operacionale. Fatmirësisht, mbajtja e librave dhe të dhënave tuaja të përditësuara nuk është e nevojshme. Lehtë për t'u aksesuar, mbajtja e pastër e të dhënave ju ndihmon të mbani në rregull çështjet tuaja financiare.

Duke përdorur doola Books, ju e dini se ku qëndrojnë financat e kompanisë suaj në çdo kohë. Me platformën e saj intuitive, është e lehtë të mësosh se si të përdorësh doola Books për faturim dhe kontabilitet. Me doola Books si mbajtësin tuaj të regjistrimit, është e lehtë të qëndroni në krye të faturave të hapura të kompanisë suaj, të monitoroni shpenzimet tuaja dhe të njihni fundin e kompanisë suaj.  

FAQs

A mund të gjenerojë doola Books raporte financiare?

Doola Books gjeneron raporte të shëndetit financiar. Këto raporte ofrojnë një pasqyrë të performancës financiare të kompanisë suaj dhe mund të ndihmojnë në marrjen e vendimeve të biznesit.  

A ka një provë falas për doola Books?

Ju mund të paguani një tarifë mujore ose vjetore për të hyrë në Doola Books. Kur përdorni Pajtueshmëria totale për të ngritur strukturën e biznesit tuaj, nuk paguhet asnjë tarifë për doola Books. Kontaktoni shërbimin e klientit të doola për pyetje rreth zbritjeve dhe stimujve të veçantë. 

Sa shpesh shfaqen përditësimet dhe veçoritë e reja në doola Books?

Përditësimet dhe veçoritë e reja shpërndahen rregullisht.

A mund të marr mbështetje për klientët për doola Books?

Mund të kontaktoni mbështetjen e klientëve përmes bisedës ose përmes emailit. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.