Si të rishisni shërbimet në firmën tuaj të kontabilitetit

Firmat e kontabilitetit mbështeten në orët e faturueshme dhe kthehen klientët. Edhe nëse keni ndërtuar një bazë të qëndrueshme klientësh, mundësitë e zgjerimit mund të përmirësojnë mbajtjen e klientit dhe të ofrojnë mundësi për të zgjeruar tuajin biznes. Partneritetet në rritje dhe strategjike ofrojnë mundësi të jashtëzakonshme për të ndërtuar rrjedha të reja të ardhurash duke ofruar paketa shërbimesh gjithëpërfshirëse.

 Kompanitë e të gjitha përmasave përdorin shitjet në rritje, ndër-shitje dhe partneritete për të nxitur rritjen. Si një profesionist i kontabilitetit, ju e dini se numrat e vegjël bëjnë një ndryshim me kalimin e kohës. Lexoni më tej për të mësuar se si të rishisni shërbimet në firmën tuaj të kontabilitetit dhe të gjeneroni rrjedha të reja të ardhurash në 2024. 

10 praktikat më të mira për të rishitur shërbimet tuaja të kontabilitetit

Rritja e shërbimeve të kontabilitetit mund të nënkuptojë se i njëjti klient qëndron me ju më gjatë ose blen një paketë premium. Për përpjekje minimale shtesë, ju e keni mbushur linjën tuaj përfundimtare. Këtu janë disa nga praktikat më të mira për të shitur shërbimet e kontabilitetit duke përmirësuar kënaqësinë e klientit. 

Ofroni shërbime plotësuese

Identifikoni shërbimet që plotësojnë ofertat tuaja kryesore të kontabilitetit dhe prezantojini ato klientëve si zgjidhje shtesë që mund të përfitojnë më tej biznesin e tyre. Organizimi i biznesit tuaj plotësimi i nevojave të klientit tuaj e bën më të lehtë realizimin e shitjeve që ndihen si zgjidhje.

Për shembull, ju mund të ofroni shërbime të krijimit të biznesit, shërbime të automatizuara të faturimit, shërbime të agjentëve të regjistruar ose shërbime të pajtueshmërisë së biznesit, së bashku me përgatitjen e taksave ose shërbimet e kontabilitetit. Kjo mund ta pozicionojë kompaninë tuaj si një zgjidhje biznesi me një ndalesë për bizneset e vogla dhe të mesme. Ndërsa disa nga këto shërbime mund të jenë plotësuese dhe të tjera të paguara, ideja që ju po u jepni klientëve vlerë shtesë duke u kursyer atyre kohë është thelbësore. 

Theksoni vlerën

Komunikoni vlerën dhe përfitimet e shërbimeve shtesë për klientët. A janë ato të nevojshme për pajtueshmërinë ligjore apo tatimore? Sa kohë do të kursejnë? A mund të zëvendësojnë këto shërbime një kontabilist me kohë të plotë ose ndonjë punonjës tjetër? 

Jepni rekomandime të përshtatura

Kuptoni nevojat, qëllimet dhe preferencat specifike të klientit tuaj dhe rekomandoni shërbime për shitje që adresojnë drejtpërdrejt këto nevoja. Ju duhet të njihni klientët tuaj, pikat e tyre të dhimbjes dhe mundësitë e mundshme të rritjes. Nëse klienti dëshiron të fillojë një etiketë privat, biznesit të transportitose biznesi ushqimor, ju mund të ofroni një zgjidhje të personalizuar biznesi. 

Ndërkohë që firma juaj mund të ofrojë një gamë të gjerë shërbimesh, caktimi i nevojave specifike të secilit klient mund të tregojë se ju e kuptoni biznesin tuaj dhe keni marrë kohë për të kuptuar nevojat e tyre. Kjo mund të krijojë besimin e klientit, ndërsa paketat e personalizuara që kursejnë para mund të përmirësojnë mbajtjen. 

Shërbimet e paketave

Gruponi shërbimet e lidhura së bashku dhe krijoni paketa tërheqëse që ofrojnë zgjidhje gjithëpërfshirëse. Për shembull, ju mund të ofroni një paketë përputhshmërie biznesi, një paketë gjithëpërfshirëse të kontabilitetit ose një paketë faturimi dhe menaxhimi të llogarive. 

Në këtë mënyrë, klientët e dinë se kur zgjedhin një paketë të caktuar, ata po marrin gjithçka që u nevojitet për sukses afatgjatë dhe nuk duhet të shqetësohen për mbajtjen e shërbimeve shtesë. Kjo mund të rrisë marrëdhëniet me klientët dhe të krijojë një situatë të favorshme ku ata kursejnë më shumë ndërsa kompania juaj fiton më shumë. Shërbimet e etiketës së bardhë të doola mund të ndihmojnë me këtë. 

Ofroni promovime ose zbritje speciale

Nxitini klientët të provojnë shërbimet e shitjes së lartë duke ofruar promovime ose zbritje speciale. Për shembull, ju mund të ofroni shërbime të përgatitjes së taksave me një abonim falas ose me zbritje të softuerit të kontabilitetit. 

doola ofron një zgjidhje të markës së bardhë për formimin e biznesit të jashtëzakonshëm dhe softuerin e kontabilitetit për të ofruar shërbime më të mira me përpjekje minimale. Kur klientët mendojnë se po marrin një marrëveshje, ata janë më të gatshëm të provojnë shërbime të reja që mund të bëhen thelbësore për operacionet e tyre të biznesit, si dhe të rrisin përfundimi i firmës së kontabilitetit

Edukoni klientët

Investimi në edukimin e klientëve tuaj është një investim në biznesin tuaj të ardhshëm. Përmbajtja informative, të tilla si postimet në blog, uebinarë ose seminare, mund të ndihmojnë në ndërtimin e besimit dhe besimit te klientët aktualë dhe të mundshëm. Nëpërmjet materialeve edukative, ndihmoni klientët të kuptojnë pse investimi në këto shërbime është i vlefshëm për biznesin e tyre kryesor dhe mund t'u kursejë atyre kohë dhe para. 

Përfshini të gjithë ekipin tuaj

Të gjithë në staf duhet të shesin shërbime për klientët që kanë tashmë. Merrni parasysh ofrimin e komisioneve të shitjeve të stafit ose shpërblimeve për të motivuar ekipin. Investoni në edukimin e stafit dhe ngjarjet e krijimit të ekipit për të punuar drejt qëllimeve kolektive dhe për të kultivuar një mjedis ku stafi kupton se si t'i sjellë vlerë më të madhe çdo klienti. 

Mos harroni se koha ka rëndësi 

Në biznes kaq shumë varet nga koha. Pasi klienti të ketë shprehur kënaqësinë me blerjen e tij fillestare ose gjatë shqyrtimit të opsioneve të lidhura, paraqisni ato me vlerën më të madhe. Po kështu, nëse keni nevojë për dëshmi ose rishikime, kërkoni pasi klienti të ketë shprehur kënaqësinë ose interesin për shërbime shtesë. Duke përshtatur përgjigjen tuaj dhe duke ofruar për secilin klient, ju do t'i jepni klientit një vlerë më të madhe duke përmirësuar mundësinë e shitjeve shtesë. 

Ofroni raste studimore dhe dëshmi 

Dëshmia anekdotike është një nga mjetet më efektive të shitjes. Ndani histori suksesi dhe dëshmi nga klientët ekzistues të cilët kanë përfituar nga shërbimet e "shitjes së lartë". Nëse është e mundur, shfaqni statistika specifike të rritjes së kompanisë dhe foto ose markë për të demonstruar vlerën e shërbimeve për kompanitë e krahasueshme dhe klientët kryesorë. 

Ndiqni dhe Ndiqni Përmes 

Pasi klienti të pranojë shitjen në rritje, sigurojeni një tranzicion të qetë dhe të qetë, siguroni çdo mbështetje ose udhëzim të nevojshëm dhe vazhdoni të ofroni shërbime të jashtëzakonshme ndaj klientit. Udhëtimi i klientit është një proces i vazhdueshëm. Pavarësisht nëse klienti e pranon ose jo shitjen e lartë, duke ofruar shërbime të jashtëzakonshme ndaj klientit dhe ndjekje, ndërton besimin e klientit dhe marrëdhënie të forta biznesi që mund të shtrihen përtej një shitjeje të vetme. 

Rritja e përfitimit me shërbime shtesë

Për firmat CPA të kontabilitetit, ofrimi i shërbimeve të jashtëzakonshme dhe produkteve me cilësi të lartë për shitje mund të shtojë të ardhura duke ndërtuar besimin e klientit. doola mund të ndihmojë me softuerin e jashtëzakonshëm të kontabilitetit të krijuar për themeluesit e zënë. Me shërbimin e etiketës së bardhë të doola-s, ju mund të përmirësoni produktivitetin e kompanisë dhe të zgjeroni ofertat për klientët e rinj duke ofruar një vlerë më të madhe. Shikoni shërbimet e kontabilitetit të doola për të filluar sot! 

FAQs

Pse duhet të konsideroj shitjen e shërbimeve në firmën time të kontabilitetit?

Rritja e shërbimeve në firmën tuaj të kontabilitetit mund të rrisë përfitimin dhe mbajtjen e klientëve, si dhe të zgjerojë bazën tuaj të klientit. Është një mënyrë e thjeshtë për të ofruar vlerë më të madhe dhe potencialisht për të fituar më shumë me përpjekje minimale. 

Si mund të identifikoj se cilat shërbime t'u shes klientëve të mi?

Për të identifikuar shërbimet për të shitur më shumë klientët, merrni parasysh ofertat tuaja aktuale dhe çfarë tjetër mund të kenë nevojë klientët tuaj. Për shembull, nëse tashmë ofroni shërbime të përgatitjes së taksave, merrni parasysh shtimin e shërbimeve të kontabilitetit ose softuerit të kontabilitetit të markës së bardhë. 

Çfarë duhet të bëj nëse klientët e mi nuk janë të interesuar në mundësitë e shitjes?

Nëse klientët tuaj nuk janë të interesuar në mundësitë e rritjes së shitjes, merrni parasysh shitjen e kryqëzuar. Dhe, si gjithmonë, ofroni shërbim dhe vlerë të jashtëzakonshme për produktet ose shërbimet që ata blejnë. 

Si mund t'i shes me sukses shërbimet pa u dukur shtytës apo i orientuar drejt shitjeve?

Për të rishitur me sukses shërbimet pa u dukur shtytës, do t'ju duhet të fokusoheni në ofrimin e vlerës dhe zgjidhjeve për problemet e klientit, dhe më pas nuk do të duket si një shitje e lartë.

A mund të shes përsëri shërbime edhe nëse kam një firmë më të vogël kontabël?

Po, edhe firmat më të vogla të kontabilitetit mund të mos shesin shërbime. Merrni parasysh se çfarë vlere mund të shtoni lehtësisht, si p.sh. softueri i kontabilitetit të etiketimit të bardhë doola.

Çfarë duhet të bëj nëse një klient heziton të marrë në konsideratë mundësitë e shitjes?

Nëse një klient heziton të pranojë një ofertë për shitje, merrni parasysh shitjen e kryqëzuar ose shtimin e vlerës shtesë për produktet ose shërbimet për të cilat po paguajnë tashmë. Ju gjithashtu mund të merrni parasysh shpërblimet, zbritjet ose ofertat e paketuara në mënyrë që ata të mendojnë se po marrin vlerë më të madhe. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.