Kur doni të përshpejtoni me të vërtetë rritjen tuaj, duhet të shikoni tregjet më të mëdha të Amazon: numri një është SHBA.

Si të filloni të shisni në Amazon FBA të SHBA nga kudo në botë

Shtetet e Bashkuara të Amerikës e mposhtën Amazon 314 miliardë dollarë në 2021 – kjo është një neto prej rreth 950 dollarë për çdo qytetar amerikan dhe një numër vërtet mahnitës. Kjo do të thotë se ka shumë klientë të uritur dhe hapësirë ​​për biznesin tuaj.

Por si mund të filloni nëse nuk jeni aktualisht shtetas i SHBA? Sot, ne do t'ju udhëzojmë hap pas hapi se si të filloni të shisni në Amazon.com.

Bazat: Çfarë është Amazon FBA?

Ne do të supozojmë se ju e dini se çfarë është Amazon FBA, por vetëm në rast se nuk e dini, këtu është TL;DR: Fulfillment By Amazon (FBA) është vendi ku i dërgoni produktet tuaja në një magazinë Amazon (ose shumë) dhe ata paketoni dhe shpërndani produktet tuaja për ju. Kjo do të thotë që klienti merr të gjitha përfitimet e efikasitetit të Amazon (dhe ka të ngjarë të Amazon Prime) dhe ju nuk keni nevojë të bëni asnjë nga paketimet ose transportet.

Si të filloni të shisni në Amazon SHBA me FBA

Hapi 1: Regjistrimi i biznesit

Hapi juaj i parë është të hiqni nga rruga ligjshmëritë, dhe kështu kjo mund të përfshijë ose jo regjistrimin e një biznesi në SHBA. Ju nuk kërkohen të ketë një Prania e biznesit në SHBA – për sa kohë që keni një prani të vlefshme biznesi në vendin tuaj të origjinës, mund të vazhdoni të veproni si ai biznes në Amazon.com pa pasur nevojë të regjistroni një biznes në SHBA.

Megjithatë, në varësi të vendit ku jetoni dhe llojeve të strukturave të biznesit që mund të zgjidhni, mund ta keni më të lehtë të regjistroni një LLC në SHBA. Këtu janë disa situata ku mund të ketë më shumë kuptim të regjistrohet një LLC në SHBA:

 • Ju nuk keni ende një ent biznesi dhe planifikoni të bëni shumicën e biznesit në SHBA
 • Nëse jeni shtetas amerikan, por po udhëtoni ose jetoni në një vend tjetër
 • Vendi juaj nuk ofron një strukturë biznesi që është aq e dobishme sa një LLC e SHBA

Nëse nuk jeni i sigurt se çfarë duhet të bëni ose nëse keni nevojë të krijoni një LLC, por nuk jeni të sigurt se si ta bëni këtë, ne mund t'ju ndihmojmë. Ne mund t'ju ndihmojmë të inkorporoni një US LLC, të merrni EIN-in tuaj, llogarinë bankare dhe llogarinë e shitësit të Amazon në SHBA, kështu që klikoni këtu për të mësuar më shumë dhe për të filluar.

Hapi 2: Krijoni llogarinë tuaj bankare në SHBA

Përsëri, ky hap është fakultativ. Nëse tashmë keni një llogari biznesi në vendin tuaj të origjinës, mund të vendosni të vazhdoni ta përdorni atë për të thjeshtuar gjërat. Sidoqoftë, ju duhet të jeni të vetëdijshëm për kursin e këmbimit dhe se si çdo tarifë do të ndikojë në fitimet tuaja. Nuk është fundi i botës, por vetëm diçka për të menduar.

Të kesh një llogari bankare biznesi në SHBA është zakonisht alternativa më e mirë pasi do t'ju lejojë të mbani dollarët tuaj "në dollarë", në vend që t'i shkëmbeni ato mbrapa dhe mbrapa sipas nevojës dhe të merreni me kurset e këmbimit. Mbajtja e disa monedhave të ndryshme mund të jetë e dobishme për biznesin tuaj, pasi nëse dikush merr një rënie në vlerë, mund të përdorni monedhën më ekonomike për të blerë atë që ju nevojitet. A Transferoni llogarinë pa kufi ose shërbim i ngjashëm do t'ju ndihmojë të ulni tarifat e kursit të këmbimit. Do t'ju duhet gjithashtu të merrni një adresë fizike biznesi për të hapur një llogari bankare në SHBA, gjë që është shumë e lehtë kaloni përmes partnerit tonë VPM.

Në fund të fundit, varet nga ju, por në përgjithësi është më praktike të paguheni drejtpërdrejt në dollarë, në mënyrë që të mund të punoni me të sipas dëshirës.

Përsëri, nëse keni nevojë për ndihmë për të krijuar një llogari biznesi në SHBA, ne mund te te ndihmojme.

Hapi 3: Vendosni llogarinë tuaj të shitësit në Amazon.com

Nëse shisni në ndonjë treg tjetër të Amazon, mund ta dini se ju nevojitet vetëm një llogari për të shitur në territore të caktuara. Për shembull, ju duhet vetëm një llogari për shitje në të gjitha vendet evropiane. Kjo ndryshon me Amazon.com - ju duhet një llogari e re e shitësit të Amazon në SHBA për të shitur në Amerikën e Veriut.

Pra, pasi një llogari evropiane ju lejon të shesni në MB, Gjermani, Francë dhe të tjera, llogaria juaj e Amerikës së Veriut do t'ju lejojë të shesni në SHBA, Kanadë, dhe Meksika.

Kjo do të thotë që në thelb po filloni nga e para: duhet të kaloni procesin e verifikimit dhe të paguani një tarifë tjetër mujore për llogarinë tuaj në SHBA. Tarifat janë nominale nëse jeni duke fituar mijëra dollarë në muaj, por janë diçka që duhet marrë parasysh nëse po filloni një biznes të ri.

Një paralajmërim për sa më sipër është nëse ju tashmë shitet në MB, mund të përdorni të njëjtin informacion llogarie për llogarinë tuaj në SHBA dhe më pas gjithçka që duhet të bëni është të siguroni dokumentet tuaja të verifikimit. Nëse shisni tashmë në MB, llogaria juaj ka të ngjarë të miratohet shumë më shpejt sesa nëse nuk e bëni, por mos u stresoni në asnjë mënyrë.

Hapi 4: Krijoni Listimet tuaja

Pasi të keni marrë llogarinë tuaj, mund të filloni të krijoni listimet tuaja - duhet ta bëni këtë përpara se t'i dërgoni Amazon aksionet tuaja.

Nëse keni lista për produktet tuaja që i shisni në MB, thjesht mund t'i importoni ato – megjithëse disa njerëz e kanë parë këtë veçori si temperament. Nëse nuk funksionon për ju, nuk është fundi i botës, pasi çdo listim duhet të optimizohet për tregun amerikan.

Mos harroni se çdo gjë që ndihet "jashtë" shpesh do të krijojë një ndjenjë mosbesimi ose shqetësimi te një blerës potencial dhe mund t'i bëjë ata të shkojnë te një konkurrent, kështu që ia vlen të siguroheni që të gjitha listimet dhe përshkrimet tuaja të kenë kuptim për tregun amerikan. Mos harroni ndryshimet drejtshkrimore, ndryshimet terminologjike dhe ndryshimet në matje.

Hapi 5: Dërgoni aksionet tuaja në Amazon US FBA

Ky hap nuk është gjithmonë aq i drejtpërdrejtë sa do të dëshironit të ishte. Nëse je një shitës i ri, mund të mendosh se është po aq e thjeshtë sa të bësh prodhuesin tënd (shpesh në Kinë) të dërgojë stokun tuaj direkt në një magazinë Amazon.

Fatkeqësisht, ata nuk do t'ju lejojnë ta bëni këtë. Amazon US nuk do të veprojë si importues, gjë që do të duhej të ishin nëse do ta bënit këtë. Në vend të kësaj, ju duhet të gjeni një importues të palës së tretë që do ta trajtojë këtë për ju. Po, kjo është një kosto e shtuar, por nëse gjeni partnerin e duhur, ky hap në proces mund të jetë pa dhimbje koke. Ata do të merren me procesin doganor dhe do të përcjellin aksionet tuaja në Amazon.

Shumica e kompanive të transportit e ofrojnë këtë shërbim, duke përfshirë të gjithë emrat e mëdhenj (DHL, TNT, UPS, etj). Thjesht duhet t'u drejtoheni atyre dhe të merrni kuota për atë që do t'ju nevojitet, dhe më pas të zgjidhni kompaninë tuaj të preferuar.

Tarifa e importit në SHBA është rreth 3% e kostos së mallrave, megjithëse kjo mund të ndryshojë ndjeshëm në varësi të mallrave. Kompania juaj e transportit zakonisht do t'ju faturojë për këto tarifa.

Hapi 6: Merrni taksat tuaja drejt

Sigurisht, nuk mund të bësh biznes pa taksa. nëse ti jetojnë në MB ose një vend tjetër evropian, SHBA ka një marrëveshje që eliminon tatimin e dyfishtë dhe kështu nuk do të duhet të paguani tatimin mbi të ardhurat në SHBA.

Nëse ju nuk kanë prezencë biznesi në SHBA ju duhet të plotësoni formularin tuaj W-8 ​​(brenda llogarisë tuaj në Amazon) për t'u thënë atyre se nuk keni nevojë të paguani taksa në SHBA. Ju paguani taksa për biznesin që bëni në SHBA në vendin tuaj.

Nëse nuk jetoni në një vend me një nga këto marrëveshje, mund të jetë më mirë të flisni me një ekspert për të gjetur se cila është mënyra më ekonomike për të bërë biznes në Amazon.com.

Shitja në Amazon.com dikur ishte shumë e ndërlikuar kur bëhej fjalë për taksat e shitjeve. Në fakt, ishte aq e ndërlikuar saqë shumë shitës të huaj thjesht prisnin të shihnin nëse ishin ligjërisht përgjegjës për mbledhjen e taksës së shitjes nga blerësit – diçka që thjesht nuk dukej e mundur.

Për fat të mirë, në ditët e sotme gjërat janë më të thjeshta.

Në shumicën e rasteve, nuk keni nevojë të shqetësoheni për taksën e shitjeve. Ju nuk keni nevojë të mbledhni tatimin mbi shitjet nëse nuk keni "lidhje tatimore mbi shitjet", që do të thotë se nuk keni një lidhje të rëndësishme në atë shtet. Meqenëse po kërkoni të filloni të shisni në Amazon.com me FBA, ne mund të supozojmë me siguri se kjo nuk do të zbatohet për ju. Ajo bën aplikohet për ju nëse:

 • Ju keni një vendndodhje në atë shtet
 • Ju keni një punonjës në atë shtet
 • Ju keni një partneritet dropshipping në atë shtet
 • Ju keni bashkëpunëtorë në atë shtet (mos u shqetësoni për filialet e Amazon këtu)
 • Ju i shisni produktet atje personalisht
 • Ju ruani inventarin atje

Ky i fundit është më i rëndësishmi për ju, por për fat të mirë, pothuajse të gjitha qendrat e përmbushjes së Amazon tani kanë një Ligj për Lehtësuesin e Tregut që do të thotë se Amazon do të mbledhë taksën e shitjeve në emrin tuaj. Pra, me kusht që të shisni vetëm përmes Amazon, nuk duhet të paraqisni taksa këtu.

Nëse keni një ent biznesi në SHBA, siç është një LLC, do të jeni përgjegjës për pagimin e taksave në SHBA. Nëse nuk jeni i sigurt se çfarë duhet të bëni këtu, kontaktoni një profesionist tatimor – ka shërbime në internet që mund ta menaxhojnë këtë për ju.

A duhet të regjistroj një markë tregtare në SHBA?

Nëse shisni produkte të markës, duhet të hapni një llogari të Regjistrit të markave në Amazon.com edhe nëse tashmë e keni një diku tjetër. 

Ju nuk keni nevojë të regjistroni një markë tregtare nëse e keni tashmë një në MB, thjesht duhet të konfiguroni llogarinë tuaj të Regjistrit të markave.

Për të konfiguruar këtë llogari, duhet të siguroni:

 • logo
 • Imazhet e produkteve
 • Informacioni i markës tregtare

Nëse tashmë keni një llogari të Regjistrit të markave në Mbretërinë e Bashkuar, gjithçka që duhet të bëni është të shtoni llogarinë tuaj të shitësit në SHBA si një "përdorues shtesë" në llogarinë tuaj aktuale të Regjistrit të markave.

Cila është mënyra më e lehtë për të krijuar një llogari shitësi në Amazon në SHBA?

Nëse e gjithë kjo tingëllon si shumë punë, mos u frikësoni. Mund të ndihet dërrmuese ose thjesht nuk dëshironi të kaloni kohën duke bërë punë zhgënjyese të administratorit. Nëse është kështu, ne mund të thjeshtojmë të gjithë procesin për ju nga formimi i një US LLC deri te krijimi i llogarisë suaj të shitësit në Amazon në SHBA. Për të mësuar më shumë rreth shërbimit tonë, klikoni këtu.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.