Lundrimi në labirintin ligjor: Si të filloni një LLC në Wisconsin në 8 hapa

Një rekord prej 10 milionë biznesesh të vogla u hapën në dy vitet e fundit, sipas Administrata Small Business. Me bizneset në lulëzim, tani është koha e përsosur për të kapërcyer valën e sipërmarrjes! Nëse jeni duke u kruar për të nisur sipërmarrjen tuaj në Badger State, ju jeni në vendin e duhur. Ky udhëzues gjithëpërfshirës se si të filloni një LLC në Wisconsin do të përshkruajë tetë hapat thelbësorë për të formuar një LLC, duke hapur dyert për avantazhet tatimore, mbrojtjen e detyrimeve dhe më shumë. 

Çfarë është një Wisconsin LLC?

A Kompani me përgjegjësi të kufizuar (LLC) është një lloj entiteti biznesi që ofron si mbrojtjen e përgjegjësisë së një korporate ashtu edhe përfitimet tatimore të një partneriteti. Në Wisconsin, formimi i një LLC ka përfitimet e veta unike, duke përfshirë një proces të thjeshtuar regjistrimi dhe tarifa të përballueshme konfigurimi. Plus, Wisconsin ofron një opsion tatimor të Korporatës "S" për LLC, i cili ju lejon të ulni potencialisht taksat tuaja të vetëpunësimit.

Çfarë duhet të merrni parasysh përpara se të formoni një LLC në Wisconsin?

Para se të zhyteni në formimin e një LLC në Wisconsin, do t'ju duhet të merrni disa vendime kryesore. Para së gjithash, identifikoni llojin e biznesi që synoni të drejtoni. Kjo do të udhëheqë planin tuaj të biznesit dhe do t'ju ndihmojë të kryeni kërkime të tregut dhe të klientëve për të vlerësuar fizibilitetin dhe kërkesën. 

Konsideroni me kujdes pse një LLC është struktura e duhur e biznesit për ju. Me lehtësinë e formimit, mbrojtjen me përgjegjësi të kufizuar dhe avantazhet tatimore, një LLC është një zgjedhje solide për shumë sipërmarrës - por ju duhet t'i peshoni këto përfitime kundrejt nevojave dhe qëllimeve specifike të biznesit tuaj.

Si të filloni një LLC në Wisconsin në 8 hapa

Këtu është një udhërrëfyes me tetë hapa për t'ju udhëhequr përmes procesit të formimit të LLC:

Hapi 1: Vendosni për një emër biznesi

La emri që ju zgjidhni për LLC-në tuaj vendos tonin për markën tuaj. Ai duhet të jetë unik dhe i dallueshëm nga çdo subjekt biznesi ekzistues në Wisconsin. Mund të filloni me një kërkim në Google, të kontrolloni për konflikte të markave tregtare dhe më pas të verifikoni disponueshmërinë e saj përmes databaza e emrave të biznesit të shtetit

Hapi 2: Zgjidhni një agjent të regjistruar

Ju do të duhet një agjent i regjistruar i cili do të jetë përgjegjës për marrjen e dokumenteve të rëndësishme ligjore dhe tatimore për biznesin tuaj. Ky person ose subjekt duhet të ketë një adresë fizike në Wisconsin dhe të jetë i aksesueshëm gjatë orarit standard të punës. Para se të bëni një zgjedhje, merrni parasysh të mirat dhe të këqijat e të qenit agjenti juaj i regjistruar kundrejt punësimit të një shërbimi profesional.

Hapi 3: Përgatitni dhe Regjistroni Nenet e Organizatës LLC 

Për ta zyrtarizuar LLC-në tuaj, do t'ju duhet të përgatitni dhe dorëzoni një dokument të njohur si Nenet e Organizatës. Kjo përshkruan informacione thelbësore për biznesin tuaj, si emrin, adresën dhe njerëzit e përfshirë. Dorëzimi i këtij dokumenti krijon LLC-në tuaj si një person juridik më vete, i cili ofron avantazhin e mbrojtjes së aseteve tuaja personale nga borxhet e lidhura me biznesin.

Hapi 4: Hartoni një Marrëveshje Operative LLC 

Megjithëse nuk është një kërkesë strikte, është shumë e këshillueshme të krijoni një Marrëveshje Operative LLC. Ky dokument i brendshëm do të përcaktojë rolet, përgjegjësitë dhe procedurat operative midis anëtarëve të LLC. Kjo mund të përfshijë mënyrën se si shpërndahen fitimet dhe humbjet, procesin e vendimmarrjes dhe madje edhe atë që ndodh në rast mosmarrëveshjesh.

Çfarë ndodh pas paraqitjes së një LLC në Wisconsin?

Për ta mbajtur LLC-në tuaj aktive dhe në gjendje të mirë, pajtueshmëria është thelbësore. Kjo përfshin disa hapa të tjerë, kështu që le të zhytemi në detaje.

Hapi 5: Aplikoni për EIN

Pasi LLC juaj është zyrtarisht në libra, hapi tjetër i menjëhershëm është të aplikoni për një Numri i identifikimit të punëdhënësitr (EIN). Një EIN është thelbësor për raportimin tatimor dhe është një kërkesë nëse planifikoni të punësoni punonjës ose të hapni një llogari bankare biznesi. Sigurohuni që të jeni në përputhje me ligjet tatimore të shtetit duke marrë EIN-in tuaj në kohën e duhur. Nëse po pyesni se si ta gjeni numrin tuaj EIN më vonë, procesi është mjaft i thjeshtë.

Hapi 6: Hapni një llogari bankare biznesi

Menaxhimi efektiv i financave tuaja është kritike për suksesin e biznesit tuaj. Kjo është arsyeja pse hapja e një dedikimi llogari bankare biznesi duhet të jetë lartë në listën tuaj të prioriteteve. Pasja e një llogarie të veçantë do ta bëjë më të lehtë gjurmimin e shpenzimeve të biznesit, menaxhimin e faturave dhe demonstrimin e legjitimitetit të biznesit tuaj për klientët dhe institucionet financiare. Për më tepër, ndarja e financave tuaja personale dhe të biznesit do të ofrojë një shtresë shtesë mbrojtjeje për asetet tuaja personale.

Hapi 7: Merrni licencat ose lejet

Në varësi të asaj që bën biznesi juaj, mund t'ju duhet të siguroni leje ose licenca të ndryshme. Kjo mund të nënkuptojë regjistrimin në Sekretarin e Shtetit, sigurimin e një licence biznesi lokal, apo edhe marrjen e lejeve të specializuara. Llojet e licencave që ju nevojiten ndryshojnë në varësi të aktiviteteve të biznesit tuaj, vendndodhjes dhe industrisë.

Këtu janë disa shembuj:

Sekretari i Shtetit për Regjistrimin

Nëse biznesi juaj bie nën një profesion të rregulluar si ligj, mjekësi ose inxhinieri, mund t'ju kërkohet të regjistroheni në Sekretarin e Shtetit. Ky regjistrim shpesh vjen me grupin e vet të kërkesave dhe tarifave, të cilat ndryshojnë sipas industrisë.

Licencat e Biznesit Lokal

Bizneset zakonisht kanë nevojë për një licencë të përgjithshme biznesi për të operuar brenda një qyteti ose qarku. Për shembull, nëse planifikoni të hapni një dyqan me pakicë në Milwaukee, do t'ju duhet të merrni një licencë të përgjithshme biznesi nga qyteti.

Lejet e shëndetit dhe sigurisë

Nëse biznesi juaj përfshin shitjen e ushqimit ose pijeve, do t'ju duhet një leje shëndetësore. Restorantet, kafenetë dhe madje edhe kamionët me ushqime bëjnë pjesë në këtë kategori. Leja siguron që biznesi juaj të jetë në përputhje me standardet lokale të shëndetit dhe sigurisë.

Licencat e alkoolit dhe duhanit

Shitja e pijeve alkoolike apo produkteve të duhanit? Ju do të keni nevojë për leje të specializuara për këto aktivitete, shpesh në nivel shtetëror dhe lokal. Këto licenca zakonisht kërkojnë një proces të detajuar aplikimi dhe i nënshtrohen rregulloreve të gjera.

Lejet mjedisore

Nëse biznesi juaj ka potencialin të ndikojë në mjedis - si prodhimi ose asgjësimi i mbeturinave - mund t'ju duhet një leje mjedisore. Kjo shpesh përfshin vlerësime dhe inspektime të rregullta për t'u siguruar që jeni në përputhje me të gjitha ligjet mjedisore.

Licenca specifike për industrinë

Disa industri kanë kërkesa të specializuara për licencim. Për shembull, nëse keni një çerdhe, do t'ju duhet një licencë për kujdesin e fëmijëve. Nëse jeni në ndërtim, mund të keni nevojë për leje për punë ndërtimi, elektrike dhe hidraulike.

Lejet e shitësit

Nëse biznesi juaj përfshin shitje në rrugë, mund t'ju duhet një leje shitësi. Kjo vlen për kamionët me ushqime, dyqanet që shfaqen, madje edhe për disa forma të argëtimit në natyrë.

Hapi: 8: Merrni sigurimin e biznesit

Në Wisconsin, LLC juaj pritet të ketë disa llojet e sigurimit. Kjo zakonisht përfshin sigurimin e përgjegjësisë së përgjithshme dhe sigurimin e kompensimit të punëtorëve. Lloje të tjera mbulimi mund të jenë gjithashtu të nevojshme bazuar në modelin tuaj të biznesit. Nuk jeni i sigurt se çfarë sigurimi ka nevojë për LLC-në tuaj? Ka burime të ndryshme në dispozicion për t'ju ndihmuar të kuptoni kërkesat tuaja.

5 Llojet e LLC-ve për t'u marrë parasysh në Wisconsin

A e dini se ka lloje të ndryshme të LLC-ve për të zgjedhur? Çdo lloj vjen me grupin e vet të rregullave dhe përfitimeve, duke u përshtatur nevojave dhe qëllimeve të ndryshme të biznesit. Le të zbërthejmë pesë llojet kryesore për t'ju ndihmuar të merrni një vendim të informuar.

SH.PK me një anëtarë

Si funksionon: Kjo është një LLC me vetëm një anëtar - ju. Të gjitha aktivet dhe detyrimet e biznesit janë të lidhura me këtë individ të vetëm.

Më e mira për: Solopreneurët, profesionistët e pavarur dhe pronarët e bizneseve të vogla që preferojnë një strukturë të thjeshtë.

Avantazhet: Lehtë për t'u vendosur, dokumente minimale, kontroll i plotë i vendimeve të biznesit.

Disavantazhet: Ju e mbani të gjithë rrezikun financiar vetëm dhe disa huadhënës mund t'i shohin SH.PK-të me një anëtarë si më pak të ligjshme sesa SH.PK-të me shumë anëtarë.

Sh.PK me shumë anëtarë

Si funksionon: Shumë njerëz ndajnë pronësinë në këtë lloj LLC, secili i njohur si "anëtar".

Më e mira për: Bizneset me themelues të shumtë, biznese familjare ose biznese të vogla që kërkojnë të rriten.

Përparësitë: Rreziku financiar i përbashkët, më shumë aftësi dhe burime, potencialisht më e lehtë për të marrë kredi.

Disavantazhet: Menaxhimi kompleks dhe vendimmarrja, potencial për konflikte të anëtarëve.

Seria LLC

Si funksionon: Ju lejon të krijoni "nën-LLC" nën një LLC master, secila me asetet, detyrimet dhe operacionet e veta.

Më e mira për: investitorët dhe bizneset e pasurive të paluajtshme me linja të ndryshme produktesh.

Avantazhet: Mbrojtja e aseteve, fleksibiliteti në operacionet e biznesit, efikasiteti administrativ.

Disavantazhet: Kërkesa komplekse rregullatore, jo të gjitha shtetet i njohin seritë LLC.

PLLC

Si funksionon: Në mënyrë të veçantë për profesionistët e licencuar si mjekë, avokatë dhe kontabilistë.

Më e mira për: Çdo biznes ku pronarët kanë nevojë për licenca profesionale për të operuar.

Avantazhet: Mbrojtje nga përgjegjësia duke ruajtur kredencialet profesionale, e specializuar për shërbime.

Disavantazhet: Kërkesa rregullatore më të rrepta, shpesh të mandatuara për të kryer sigurime shtesë.

Anonim LLC

Si funksionon: Projektuar për të mbrojtur privatësinë e anëtarëve të LLC duke mos zbuluar identitetin e tyre në të dhënat publike.

Më e mira për: Individët dhe bizneset që kanë nevojë për privatësi të zgjeruar për arsye të ndryshme.

Përparësitë: Rritja e privatësisë dhe konfidencialitetit, mbrojtje nga paditë joserioze.

Disavantazhet: Nuk njihet botërisht, mund të përballet me një kontroll shtesë nga institucionet financiare.

LLC për udhëtimin tuaj të biznesit

LLC-të ofrojnë një përzierje bindëse të fleksibilitetit, mbrojtjes nga detyrimet dhe avantazheve tatimore, duke i bërë ato një opsion të shkëlqyeshëm për një gamë të gjerë biznesesh - nga përkthyes të pavarur deri te bashkëpunimet me shumë anëtarë. Pavarësisht nëse udhëhiqeni nga ndikimi social ose maksimizimi i fitimeve, ka të ngjarë që një strukturë LLC të përshtatet me qëllimet tuaja. Por me shumë lloje për të zgjedhur, marrja e vendimit të duhur për situatën tuaj unike mund të jetë sfiduese. Pikërisht këtu vijnë në ndihmë ekspertët.

doola ka njohuritë dhe burimet për t'ju udhëhequr në çdo hap të procesit të formimit tuaj të LLC. Ekipi ynë i ekspertëve mund t'ju ndihmojë të lundroni në kompleksitetin e llojeve të LLC, duke ju siguruar që të merrni një vendim të informuar që e vendos biznesin tuaj drejt suksesit. Besoni doola për ta kthyer ëndrrën tuaj sipërmarrëse në një realitet të lulëzuar.

FAQs

Pse duhet të paraqes një LLC në Wisconsin?

Paraqitja e një LLC në Wisconsin ju siguron mbrojtje nga përgjegjësia, duke ndarë asetet tuaja personale nga asetet e biznesit tuaj. Politikat miqësore ndaj biznesit të Wisconsin dhe procesi i drejtpërdrejtë i regjistrimit e bëjnë gjithashtu atë një vend tërheqës për startup-et dhe bizneset e vogla.

Sa kohë duhet për të marrë një LLC në Wisconsin?

Koha që duhet për të marrë një LLC në Wisconsin mund të ndryshojë në varësi të metodës suaj të paraqitjes. Aplikimet online shpesh miratohen brenda pak ditësh pune, ndërsa aplikimet me postë mund të zgjasin deri në dy javë. Pas miratimit, do t'ju duhet kohë shtesë për të përmbushur kërkesat e tjera rregullatore si marrja e lejeve.

Sa kushton një LLC në Wisconsin?

La kostoja e dosjes Artikujt e Organizatës për një LLC në Wisconsin janë 130 dollarë nëse depozitohen në internet dhe 170 dollarë nëse dorëzohen me postë. Këto janë tarifa të paraqitjes një herë, por mbani në mend se mund të ketë kosto shtesë për kërkesa të tjera si marrja e licencave ose lejeve.

Si tatohet një LLC në Wisconsin?

Në Wisconsin, një LLC zakonisht konsiderohet një entitet "përçues" për qëllime tatimore, që do të thotë se fitimet ose humbjet e biznesit kalojnë tek anëtarët individualë që raportojnë këto të ardhura në deklaratat e tyre tatimore personale. Sidoqoftë, një LLC gjithashtu mund të zgjedhë taksimin e korporatave nëse kjo është më e favorshme.

A mund ta ndryshoj emrin e LLC-së sime në Wisconsin pasi të jetë formuar?

Po, ju mund të ndryshoni emrin e LLC-së tuaj në Wisconsin pas formimit duke paraqitur një formular të Neneve të Amendamentit me shtetin. Ka një tarifë depozitimi lidhur me këtë dhe do t'ju duhet gjithashtu të përditësoni çdo licencë, leje dhe regjistrime të tjera biznesi për të pasqyruar emrin e ri.

A mund të tatohet një LLC në Wisconsin si një S-Corporation?

Po, një LLC në Wisconsin mund të zgjedhë të tatohet si një S-Corporation duke paraqitur Formularin IRS 2553. Kjo mund të ofrojë avantazhe tatimore në kushte të caktuara, por gjithashtu vjen me kërkesa më strikte rregullatore.

A duhet të kem një zyrë fizike për LLC-në time në Wisconsin?

Jo, nuk ju nevojitet domosdoshmërisht një zyrë fizike për të pasur një LLC në Wisconsin, por ju duhet një agjent i regjistruar me një adresë fizike në shtet. Ky agjent është përgjegjës për marrjen e dokumenteve ligjore në emër të LLC-së tuaj.

A mund ta shpërndaj ose mbyll LLC-në time në Wisconsin nëse nuk kam më nevojë për të?

Po, ju mund ta shpërndani LLC-në tuaj në Wisconsin duke paraqitur Nenet e Shpërbërjes në Departamentin e Institucioneve Financiare të Wisconsin. Ju gjithashtu do t'ju duhet të shlyeni çdo borxh, të shpërndani aktivet e mbetura midis anëtarëve dhe të përmbushni çdo kërkesë tjetër shtetërore për mbylljen e një biznesi.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.