Projekti i fillestarëve: Si të filloni një LLC në Uashington në 8 hapa

Imagjinoni që po filloni një biznes të vogël dhe dëshironi të mbroni asetet tuaja personale duke shijuar avantazhet tatimore. Këtu hyn në lojë një kompani me përgjegjësi të kufizuar ose LLC. Një LLC ofron një mburojë kundër përgjegjësisë personale dhe hap përfitime tatimore për bizneset e vogla. 

Lexoni më tej për të mësuar se si të filloni një LLC në Uashington.

Çfarë është një Uashington LLC?

A Uashington LLC, që qëndron për "Shoqëri me Përgjegjësi të Kufizuar", është një lloj i veçantë strukture biznesi që ofron një ekuilibër mbrojtjeje dhe fleksibiliteti për sipërmarrësit dhe pronarët e bizneseve të vogla në shtetin e Uashingtonit. Mendoni për atë si një mënyrë ligjore për të drejtuar biznesin tuaj që kombinon disa nga aspektet më të mira të një sipërmarrjeje të vetme (ku ju jeni pronari i vetëm) dhe një korporate (një strukturë më e madhe, më komplekse).

Kur krijoni një Uashington LLC, ajo ndan asetet tuaja personale nga asetet e biznesit tuaj. Kjo do të thotë që nëse biznesi juaj përballet me probleme financiare ose përballet me probleme ligjore, gjërat tuaja personale si shtëpia dhe kursimet në përgjithësi mbrohen. Me fjalë më të thjeshta, krijon një rrjet sigurie për ta mbajtur jetën tuaj personale të ndarë nga biznesi juaj.

Një tjetër gjë interesante për një Uashington LLC është se është mjaft fleksibël. Ju keni lirinë të zgjidhni se si dëshironi të menaxhoni biznesin tuaj dhe si do të taksoheni. Mund të kesh vetëm një person (ky je ti!) ose shumë njerëz që drejtojnë shfaqjen dhe mund të vendosësh nëse dëshiron të tatoheni si një pronësi e vetme, një partneritet apo edhe një korporatë. Ky fleksibilitet ju lejon të përshtatni LLC-në tuaj për t'iu përshtatur nevojave tuaja unike të biznesit.

Në thelb, një Uashington LLC është një strukturë biznesi e krijuar për t'ju dhënë pak qetësi duke mbrojtur asetet tuaja personale duke ju lejuar të drejtoni biznesin tuaj ashtu siç dëshironi. Është si të kesh më të mirën nga të dyja botët për pronarët e bizneseve të vogla në shtetin me gjelbërim të përjetshëm.

Çfarë duhet të merrni parasysh përpara se të formoni një LLC në Uashington?

Përpara se të filloni dhe të krijoni një LLC në Uashington, ka disa faktorë të rëndësishëm për t'u marrë parasysh. Këto konsiderata mund t'ju ndihmojnë të merrni vendime të informuara dhe të vendosni biznesin tuaj për sukses. Ja çfarë duhet të mendoni:

Lloji i biznesit: Filloni duke vendosur për llojin e biznesit që dëshironi të ndiqni. Çfarë produkte apo shërbime do të ofroni? A do të jeni një profesionist i pavarur, konsulent, apo të drejtoni një dyqan me pakicë? Kuptimi i llojit të biznesit tuaj është thelbësor për planifikimin e ardhshëm.

Plan biznesi: Krijoni një plan biznesi solid. Ky dokument përshkruan qëllimet e biznesit tuaj, strategjitë, tregun e synuar dhe parashikimet financiare. Është si një udhërrëfyes që udhëheq vendimet e biznesit tuaj.

Hulumtimi i tregut dhe i klientit: Përpara se të zhyteni, bëni kërkime të tregut për të kuptuar konkurrencën tuaj, audiencën e synuar dhe tendencat e industrisë. Njohja e mirë e tregut tuaj mund t'ju ndihmojë të poziciononi biznesin tuaj në mënyrë efektive.

Pse dëshironi një LLC: Vendosni pse dëshironi të zgjidhni një LLC si entitetin tuaj të biznesit. A është për mbrojtjen nga përgjegjësia që ofron? Apo ju tërheq fleksibiliteti në menaxhim dhe taksa? Kuptimi i arsyeve do t'ju ndihmojë të përfitoni sa më shumë nga LLC-ja juaj.

Kostot fillestare: Jini të përgatitur për kostot që lidhen me formimin e një LLC, duke përfshirë tarifat e depozitimit, tarifat e agjentit të regjistruar dhe tarifat e mundshme të avokatit nëse kërkoni këshilla ligjore.

Pajtueshmëria: Qëndroni të informuar për kërkesat e vazhdueshme të pajtueshmërisë, të tilla si raportet vjetore dhe taksat, për ta mbajtur LLC-në tuaj në gjendje të mirë.

Si të filloni një LLC në Uashington në 8 hapa

Tani që keni një kuptim të gjerë të hapave thelbësorë të përfshirë në fillimin e një LLC në Uashington, le të thellohemi më thellë në secilin prej këtyre hapave për t'u siguruar që jeni të përgatitur mirë për procesin aktual të formimit të LLC.

Hapi 1: Vendosni për një emër biznesi

Zgjedhja e një emër unik i biznesit është jetike pasi jo vetëm që përfaqëson markën tuaj, por gjithashtu siguron që emri i LLC-së tuaj të jetë ligjërisht i dallueshëm nga bizneset e tjera në Uashington. Kryerja e një kërkimi të plotë, duke përfshirë kërkimet dhe kontrollet në Google kundër bazës së të dhënave të emrave të biznesit të shtetit, është thelbësore për të siguruar që emri juaj i zgjedhur është i disponueshëm. 

La SBA ofron gjithashtu një bazë të dhënash të kërkimit të emrit së bashku me informacionin se si të regjistroni emrin e biznesit tuaj.

Hapi 2: Zgjidhni një agjent të regjistruar

Juaj agjent i regjistruar luan një rol vendimtar në çështjet ligjore të LLC-së tuaj. Ata duhet të kenë një adresë fizike në Uashington, të jenë të disponueshëm gjatë orarit të rregullt të punës për të marrë dokumente ligjore dhe mund të jenë ose një individ ose një shërbim agjenti i regjistruar. Zgjedhja e një agjenti të regjistruar të besueshëm dhe të përgjegjshëm është thelbësor për funksionimin normal të biznesit tuaj.

Hapi 3: Përgatitni dhe Regjistroni Nenet e Organizatës LLC

Paraqitja e Artikujt e Organizatës është një proces zyrtar ligjor që krijon LLC-në tuaj. Ky dokument përfshin detaje thelbësore për biznesin tuaj, si emrin, adresën dhe emrat e anëtarëve ose menaxherëve të tij. Pasi të paraqitet në shtet, SH.PK-ja juaj bëhet një person juridik më vete, duke siguruar mbrojtje nga përgjegjësia personale për pronarët e saj.

Hapi 4: Hartoni një Marrëveshje Operative LLC 

Një marrëveshje operative LLC mund të mos kërkohet nga ligji i shtetit të Uashingtonit, por rekomandohet shumë. Ky dokument përshkruan funksionimin e brendshëm të LLC-së tuaj, duke përfshirë mënyrën se si do të shpërndahen fitimet dhe humbjet, strukturën e menaxhimit dhe zgjidhjen e mosmarrëveshjeve midis anëtarëve. Të kesh një marrëveshje të qartë dhe gjithëpërfshirëse operimi mund të parandalojë konfliktet dhe të sigurojë funksionimin e qetë të biznesit tuaj.

Çfarë ndodh pas paraqitjes së një LLC në Uashington?

Është e rëndësishme të ruani statusin aktiv të LLC-së tuaj dhe të qëndroni në përputhje me të gjitha rregulloret shtetërore dhe federale. Dështimi për ta bërë këtë mund të çojë në dënime, komplikime ligjore dhe madje edhe shpërbërjen e LLC tuaj. Tani, le të vazhdojmë me hapat e ardhshëm në rrugëtimin tuaj për të krijuar dhe mbajtur një Uashington LLC të suksesshme.

Hapi 5: Aplikoni për EIN

Marrja e një Numri i identifikimit të punëdhënësit (EIN) nga IRS është e nevojshme për aktivitete të ndryshme biznesi, të tilla si punësimi i punonjësve, hapja e një llogarie bankare biznesi dhe pagesa e taksave federale. EIN juaj shërben si një identifikues unik për LLC tuaj, duke thjeshtuar raportimin dhe pajtueshmërinë tatimore.

Hapi 6: Hapni një llogari bankare biznesi

Hapja e një llogarie bankare të dedikuar biznesi është thelbësore për mbajtjen e të dhënave të sakta financiare dhe ndarjen e financave personale dhe të biznesit. Ai gjithashtu demonstron profesionalizmin e LLC-së tuaj dhe ndihmon në mbrojtjen e aseteve tuaja personale nga detyrimet që lidhen me biznesin. Ju do të dëshironi të krahasoni bankat dhe shikoni se cila ofron opsionet më të mira për bizneset e vogla.

Hapi 7: Merrni licencat ose lejet

Në varësi të natyrës dhe vendndodhjes së biznesit tuaj, mund t'ju duhet të merrni licenca dhe leje specifike për të vepruar legalisht në Uashington. Ky hap siguron që biznesi juaj të jetë në përputhje me rregulloret shtetërore dhe lokale, duke shmangur problemet e mundshme ligjore në rrugë.

Hapi: 8: Merrni sigurimin e biznesit

Uashingtoni kërkon disa lloje të mbulimi i sigurimit, duke përfshirë sigurimin e përgjegjësisë së përgjithshme dhe sigurimin e kompensimit të punëtorëve për bizneset. Në varësi të industrisë tuaj dhe rreziqeve specifike, mbulimi shtesë i sigurimit mund të jetë i nevojshëm për të mbrojtur LLC-në tuaj kundër ngjarjeve dhe detyrimeve të paparashikuara.

7 Lloje LLC për t'u marrë parasysh në Uashington

Në Uashington, ju keni mundësi të ndryshme kur bëhet fjalë për zgjedhjen e llojit të LLC që i përshtatet më së miri nevojave të biznesit tuaj. Çdo lloj ka karakteristikat dhe avantazhet e veta unike. 

SH.PK me një anëtarë

Një LLC me një anëtarë është në pronësi dhe operohet nga një individ i vetëm, duke ofruar thjeshtësi dhe fleksibilitet. Është një zgjedhje e shkëlqyer për sipërmarrësit solo dhe bizneset e vogla. Përparësitë përfshijnë lehtësinë e menaxhimit dhe taksimin e përçueshëm, por mund të ketë mundësi të kufizuara financimi në krahasim me LLC-të me shumë anëtarë.

Sh.PK me shumë anëtarë

Një LLC me shumë anëtarë ka dy ose më shumë pronarë, duke ofruar përgjegjësi dhe burime të përbashkëta. Është ideal për bizneset me partnerë ose investitorë të shumtë. Përparësitë përfshijnë vendimmarrjen e përbashkët dhe një bazë më të gjerë financiare, por mund të kërkojë procese më komplekse të menaxhimit dhe vendimmarrjes.

L3C (shoqëri me përgjegjësi të kufizuar me fitim të ulët)

Një L3C është një lloj unik i SH.PK-së i krijuar për bizneset me qëllim kryesisht bamirësie ose shoqërore. Është më i përshtatshmi për organizatat që synojnë të kombinojnë fitimin me një ndikim pozitiv në shoqëri. Përparësitë përfshijnë tërheqjen e investitorëve të ndërgjegjshëm shoqërorë, por mund të ketë akses të kufizuar në burimet tradicionale të financimit.

Seria LLC

Një Seri LLC ju lejon të krijoni "seri" të veçanta brenda një LLC të vetme, secila me asetet, anëtarët dhe operacionet e veta. Eshte i pershtatshem per biznese me aktivitete apo investime te ndryshme. Përparësitë përfshijnë mbrojtjen e aseteve dhe shpenzimet e reduktuara administrative, por është një koncept relativisht i ri dhe mund të mos kuptohet mirë nga të gjithë.

PLLC (Shoqëri profesionale me përgjegjësi të kufizuar)

Një PLLC është e rezervuar për profesionistë të licencuar si mjekë, avokatë dhe arkitektë. Ai ofron mbrojtje nga përgjegjësia për profesionistët duke i lejuar ata të ofrojnë shërbimet e tyre. Përparësitë përfshijnë mbrojtjen e aseteve personale, por zakonisht kërkon pajtueshmëri me rregullore specifike profesionale dhe mund të kufizojë llojet e shërbimeve të ofruara.

LLC e kufizuar

Një LLC e kufizuar është krijuar për bizneset që duan të kufizojnë transferimin e interesave të anëtarësimit, duke siguruar kontroll më të madh se kush mund të bëhet pronar. Është i përshtatshëm për biznese me kritere të veçanta anëtarësimi. Përparësitë përfshijnë kontrollin e anëtarësimit, por ai mund të kufizojë aftësinë për të sjellë anëtarë ose investitorë të rinj.

Anonim LLC

Një Anonim LLC ofron një shtresë shtesë të privatësisë duke mos zbuluar emrat e anëtarëve në të dhënat publike. Shpesh përdoret për mbrojtjen e privatësisë dhe aseteve. Përparësitë përfshijnë privatësinë e zgjeruar, por mund të ngrenë pyetje në lidhje me transparencën dhe pajtueshmërinë me rregullore të caktuara.

Bërja e zgjedhjes së duhur për biznesin tuaj

Fillimi i një LLC në Uashington ofron një sërë opsionesh për t'iu përshtatur nevojave të biznesit tuaj. Pavarësisht nëse drejtoni një biznes vetëm, jeni duke bashkëpunuar me të tjerët ose keni një qëllim të veçantë social në mendje, ka të ngjarë të ketë një lloj LLC që i përshtatet situatës suaj. Këto LLC janë si mburoja mbrojtëse për asetet tuaja personale, të gjitha duke ju dhënë fleksibilitet në mënyrën se si i drejtoni gjërat dhe si tatoheni.

Por është e rëndësishme të mbani mend se procesi mund të jetë i ndërlikuar dhe ndjekja e rregullave është një domosdoshmëri për të shijuar të gjitha përfitimet e llojit tuaj të zgjedhur LLC. Kjo është arsyeja pse kërkoni ndihmë nga ekspertë si doola's Shërbimet e Formimit LLC është një zgjedhje e mençur. Ata mund t'ju udhëheqin nëpër hapat, t'ju ndihmojnë të merrni vendime të zgjuara dhe të thjeshtojnë procesin e ngritjes së LLC tuaj.

FAQs

Pse duhet të paraqes një LLC në Uashington?

Paraqitja e një LLC në Uashington është thelbësore për të mbrojtur pasuritë tuaja personale nga detyrimet e biznesit, për të shijuar fleksibilitet në menaxhim dhe taksa dhe për të shtuar besueshmërinë e biznesit tuaj.

Sa kohë duhet për të marrë një LLC në Uashington?

Në mënyrë tipike, duhen rreth 1 deri në 2 javë për të marrë një SH.PK në Uashington nëse dorëzoni në internet. Megjithatë, kohët e përpunimit mund të ndryshojnë në bazë të metodës së zgjedhur dhe kohës së përpunimit të gjendjes.

Sa kushton një LLC në Uashington?

Kostoja e formimit të një LLC në Uashington ndryshon. Dorëzimi i Neneve të Organizatës pranë shtetit zakonisht kushton rreth 180 dollarë, por mund të ketë tarifa shtesë për përpunim të përshpejtuar ose shërbime profesionale.

Si tatohet një LLC në Uashington?

Në Uashington, LLC-të zakonisht tatohen si entitete përçuese, që do të thotë se fitimet dhe humbjet kalojnë në deklaratat tatimore personale të pronarëve. Nuk ka taksë mbi të ardhurat shtetërore në Uashington, por taksat federale ende zbatohen.

A mund ta ndryshoj emrin e LLC-së sime në Uashington pasi të jetë formuar?

Po, ju mund të ndryshoni emrin e LLC-së tuaj në Uashington pasi të jetë formuar duke paraqitur një ndryshim në Nenet e Organizatës dhe duke paguar tarifat e nevojshme.

A mund të tatohet një LLC në Uashington si një S-Corporation?

Po, ju mund të zgjidhni që LLC-ja juaj në Uashington të tatohet si S-Corporation duke paraqitur Formularin 2553 të IRS, me kusht që të përmbushni kriteret e pranueshmërisë së IRS për S-Corporations.

A duhet të kem një zyrë fizike për LLC-në time në Uashington?

Ndërsa një zyrë fizike nuk kërkohet për LLC-në tuaj në Uashington, ju duhet të keni një agjent të regjistruar me një adresë fizike në shtet për të pranuar dokumente ligjore.

A mund ta shpërndaj ose mbyll LLC-në time në Uashington nëse nuk kam më nevojë për të?

Po, ju mund të shpërndani ose mbyllni LLC-në tuaj në Uashington nëse nuk keni më nevojë për të duke paraqitur dokumentet e duhura të shpërbërjes me shtetin dhe duke shlyer çdo detyrim të papaguar.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.