Nga ëndrra në realitet: Si të filloni një LLC në Dakotën e Jugut në 8 hapa

South Dakota LLC-të kanë këtë avantazh unik ku biznesi juaj mbrohet nga kreditorët tuaj personalë. Në shumë shtete të tjera, një kreditor personal mund të marrë potencialisht asetet e biznesit tuaj, por Dakota e Jugut kufizon ashpër atë që ata mund të nxjerrin nga biznesi juaj. 

Kjo është një nga arsyet pse shumë pronarë të bizneseve të vogla duan të mësojnë se si të fillojnë një LLC në Dakotën e Jugut në mënyrë që ata të mund të përfitojnë nga kjo mbrojtje unike.

Çfarë është një South Dakota LLC?

Një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar ose LLC është një lloj entiteti biznesi që ndihmon pronarët e bizneseve të mbrojnë asetet e tyre personale nga kreditorët e biznesit të tyre. Mund të ketë një ose më shumë anëtarë në një South Dakota LLC. Kjo strukturë biznesi është gjithashtu efikase tatimore, në të cilën të ardhurat rrjedhin te pronarët, të cilëve më pas kërkohet t'i raportojnë ato në kthimet e tyre personale. Përfshirja e një LLC në Dakotën e Jugut është e lehtë dhe i gjithë procesi mund të bëhet brenda pak ditësh.

Çfarë duhet të merrni parasysh përpara se të formoni një LLC në Dakotën e Jugut?

Kur është koha për të sjellë në realitet idetë tuaja për një biznes të ri, ju duhet të krijoni një LLC. Megjithatë, përpara se të filloni procesin, është e rëndësishme të merren parasysh disa faktorë që mund të kenë ndikim në biznes. Nëse jeni të vëmendshëm për to në këtë fazë, kjo do të ndihmojë që gjërat të ecin pa probleme në të ardhmen. 

Pasi të keni vendosur për llojin e biznesit që dëshironi të bëni, do t'ju duhet krijoni një plan biznesi. Ky është një dokument i rëndësishëm që do të përfshijë kërkimin e tregut që ju kryeni për të identifikuar boshllëqet në treg dhe se si do të pozicionohen produktet tuaja për t'i shfrytëzuar ato më së miri. Strategjia juaj e rritjes do të jetë gjithashtu pjesë e planit të biznesit pasi do t'ju ofrojë një udhërrëfyes se si ta çoni atë në nivelin tjetër.

Kjo është gjithashtu faza ku vendosni se cili lloj entiteti biznesi do t'i përshtatet më së miri kompanisë suaj. Ju mund të dëshironi të konsideroni një LLC nëse dëshironi diçka që është e lehtë për t'u ngritur, ka kërkesa minimale të dokumenteve të vazhdueshme dhe ofron mbrojtje thelbësore për asetet tuaja personale kundër borxheve dhe detyrimeve të biznesit.

Si të filloni një LLC në Dakotën e Jugut në 8 hapa

Përfshirja e një LLC është relativisht e lehtë, por mund të ketë disa çështje që përfundojnë duke ju ngatërruar. Duke ndjekur një plan hap pas hapi, mund të siguroheni që entiteti i biznesit tuaj është konfiguruar saktë dhe nuk do të ketë asnjë problem për shkak të kësaj në të ardhmen. 

Hapi 1: Vendosni për një emër biznesi

Nëse keni vendosur se si ta quani biznesin, kontrolloni disponueshmërinë e emrit të biznesit së pari. Ju nuk mund të ketë të njëjtin emër biznesi si dikush tjetër, kështu që nëse është marrë tashmë, ose markë tregtare, do t'ju duhet të gjeni një tjetër. Emri duhet të jetë unik dhe i dallueshëm nga subjektet e tjera afariste. 

Ju gjithashtu do të duhet të vendosni kompani me përgjegjësi të kufizuar ose shkurtesa LLC në fund të emrit të LLC që ju zgjidhni. Është e mundur të përdorni një emër fiktiv biznesi ose DBA në rast se dëshironi që emri i tregtimit të jetë i ndryshëm. 

Hapi 2: Zgjidhni një agjent të regjistruar

Të gjitha LLC-të në Dakotën e Jugut kërkojnë një agjent të regjistruar. Ju mund të zgjidhni bëhu agjenti i vetes suaj nëse jeni banor i shtetit. Agjentëve të regjistruar u kërkohet të kenë një adresë fizike në Dakotën e Jugut dhe ata duhet të jenë të disponueshëm gjatë orarit të rregullt të punës për të pranuar shërbimin e procesit dhe dokumentet e tjera ligjore.

Ata që nuk janë banorë të shtetit mund të zgjedhin një shërbimi i agjentit të regjistruar. Agjenti do të sigurojë që çdo dokument ligjor i dërguar në biznesin tuaj të merret. Agjentët zakonisht ofrojnë gjithashtu shërbime shtesë siç janë regjistrimet e raporteve vjetore.

Hapi 3: Përgatitni dhe Regjistroni Nenet e Organizatës LLC 

Ju do të duhet të vendosni të gjitha informacionet e rëndësishme për biznesin tuaj në një dokument të quajtur Artikujt e Organizatës. Informacioni do të përfshijë detaje rreth anëtarëve të njësisë ekonomike, adresën, qëllimin e biznesit dhe më shumë. Vetëm kur ky dokument depozitohet te Sekretari i Shtetit, LLC bëhet një ent i njohur ligjërisht i ndarë nga pronarët e tij. Pasi të jetë inkorporuar, South Dakota LLC juaj do të mbrojë asetet tuaja personale nga borxhet dhe detyrimet e biznesit.

Hapi 4: Hartoni një Marrëveshje Operative LLC 

Marrëveshja operative e LLC detajon se si do të qeveriset biznesi. Ai përfshin informacion në lidhje me të drejtat e anëtarëve, si dhe procedurat dhe përgjegjësitë e ndryshme të funksionimit të SH.PK. Ai siguron një strukturë menaxhimi për operacione efektive. 

Kjo marrëveshje do të përfshijë gjithashtu detaje se si do të shpërndahen fitimet dhe humbjet ndërmjet anëtarëve. Është më mirë të përvijoni një mekanizëm për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve në marrëveshjen operative në mënyrë që çdo problem i ardhshëm të mund të trajtohet në mënyrë efektive. Ky është një dokument i brendshëm për SH.PK-të e Dakotës së Jugut pasi Sekretari i Shtetit nuk kërkon që ju ta paraqisni atë. 

Çfarë ndodh pas paraqitjes së një LLC në Dakotën e Jugut?

Krijimi i një LLC është vetëm fillimi. Ju do të duhet të siguroni pajtueshmëri të vazhdueshme me rregulloret shtetërore dhe federale për të ruajtur statusin e saj si një aktivitet në vazhdimësi. Hapat e mëposhtëm do të theksojnë se çfarë duhet bërë për të qëndruar në përputhje.

Hapi 5: Aplikoni për EIN

Ju duhet të merrni një EIN ose Numri Identifikimi i Punëdhënësit për biznesin tuaj nga IRS. Është një numër nëntëshifror që është unik për biznesin tuaj. IRS e përdor këtë për të identifikuar bizneset për taksat. Kjo është arsyeja pse ju nuk mund të ketë shumë LLC nën një EIN, secili duhet të ketë të vetin. 

Ju mund të aplikoni për një EIN në internet dhe pasi aplikacioni të miratohet, do ta bëni gjeni EIN në formularin e miratuar që ju është kthyer. Nëse përfundoni duke e humbur atë, kontaktoni IRS për të rikuperoni EIN-in e humbur, ose gjeni letrën e konfirmimit që ju është dërguar kur aplikimi është miratuar.

Hapi 6: Hapni një llogari bankare biznesi

Përdorimi i llogarisë tuaj personale bankare për transaksione biznesi është një gabim që nuk duhet ta bëni. Monitorimi i saktë i të ardhurave dhe shpenzimeve është thelbësor për shëndetin financiar të biznesit. Kjo është arsyeja pse ju duhet të hapni një llogari të veçantë. Drejtohuni në bankën tuaj të preferuar dhe zgjidhni një llogari bankare biznesi.

Sa për mënyrën se si të hapni një llogari bankare biznesi, thjesht vizitoni bankën dhe pyesni për ofertat e tyre. Ju gjithashtu mund t'i pyesni ata pyetje rreth hapjes së një llogarie për biznesin tuaj, si p.sh. shërbimet shtesë që ofrojnë për bizneset e vogla.

Ata gjithashtu do t'ju njoftojnë çfarë ju nevojitet për të hapur një llogari bankare biznesi. I gjithë procesi është zakonisht shumë i shpejtë dhe llogaritë zakonisht hapen në vend nëse i gjithë dokumentacioni është në rregull.

Hapi 7: Merrni licencat ose lejet

Në varësi të linjës së punës në të cilën jeni, mund të kërkoni një licencë biznesi nga agjenci shtetërore ose të tjera lokale. Për të kuptuar nëse biznesi juaj ka nevojë për një licencë ose leje në Dakotën e Jugut, kontrolloni burimet në internet duke përfshirë faqen e internetit të Sekretarit të Shtetit. Ju gjithashtu mund të kontaktoni qendrat e zhvillimit të biznesit të vogël për më shumë informacion rreth kërkesave për licencim.

Procesi i dokumentacionit për këto dokumente ka tendencë të jetë mjaft i lehtë. Zakonisht ka një tarifë nominale për paraqitjen që duhet paguar. Për disa licenca dhe leje, mund t'ju kërkohet të pajtoheni me certifikimin e vazhdueshëm dhe pagesat e tarifave.

Hapi: 8: Merrni sigurimin e biznesit

Ndërsa Dakota e Jugut nuk e mandaton atë që LLC-të të marrin sigurimi i biznesit, do të ishte ende një ide e mirë për të marrë mbulim adekuat për biznesin tuaj. Nëse jeni duke punësuar punonjës, merrni parasysh sigurimin e kompensimit të punëtorëve. Sigurimi i përgjegjësisë së përgjithshme mund t'ju mbrojë nga shumica e rasteve, duke mbuluar një gamë të gjerë pretendimesh për lëndime ose dëme.

4 Llojet e LLC-ve për t'u marrë parasysh në Dakotën e Jugut

Ekzistojnë lloje të ndryshme të LLC-ve nga të cilat mund të zgjidhni. Sigurohuni që të zgjidhni atë të duhurin që përputhet më mirë me qëllimet e biznesit tuaj. Llojet e mëposhtme të LLC-ve mund të inkorporohen në Dakotën e Jugut:

SH.PK me një anëtarë

Një LLC me një anëtarë ka një pronar të vetëm që ushtron kontroll të plotë mbi biznesin. Është më mirë për ata që duan komoditetin e një sipërmarrjeje të vetme me mbrojtjen e përgjegjësisë që ofron një LLC. Taksimi i kalimit është një nga avantazhet më të mëdha, pasi fitimet dhe humbjet rrjedhin tek pronari i cili më pas i raporton ato në deklaratat e tyre tatimore. 

Sh.PK me shumë anëtarë

Ky lloj SH.PK funksionon në mënyrë të ngjashme, me ndryshimin e vetëm kryesor është se do të ketë dy ose më shumë anëtarë. Fitimet dhe humbjet do t'u kalojnë atyre dhe të gjithë do të kenë të njëjtin nivel mbrojtjeje nga përgjegjësia, ku asetet e tyre personale mbeten të sigurta nga borxhet e biznesit. Anëtarët mund të vendosin vetë për pjesën e kapitalit. Është një proces i thjeshtë për të ngritur një LLC me shumë anëtarë dhe ka kërkesa minimale të dokumenteve të vazhdueshme.

Seria LLC

Dakota e Jugut është ndër shtetet që njohin Series LLC. Kjo ju mundëson të keni shumë SH.PK të grupuara nën një LLC mëmë, në mënyrë që të mund të ndani pjesë të ndryshme të biznesit ndërsa ushtroni kontroll mbi to përmes një LLC parësore. 

Ky lloj SH.PK po bëhet shpejt një opsion i preferuar për bizneset e pasurive të paluajtshme pasi ato mund të menaxhojnë prona të ndryshme nën një LLC. Çdo filial SH.PK ka aktivet dhe detyrimet e veta të ndara nga shoqëria mëmë. Meqenëse Series LLC ende nuk njihen në shumë shtete, mund të jetë e vështirë të kuptosh kërkesat rregullatore.

PLLC

PLLC-të janë të përshtatshme për profesionistë të licencuar si mjekë, avokatë, etj. Jo vetëm që siguron mbrojtjen standarde të përgjegjësisë së një LLC konvencionale, por gjithashtu i mbron ata nga përgjegjësia personale që rrjedh nga keqpërdorimi. Prandaj, PLLC-të janë më të mirat për profesionistët e licencuar që duan të mbrojnë asetet e tyre personale në rast të një pretendimi për keqpërdorim. 

Fillimi i një South Dakota LLC u bë i lehtë

Pavarësisht nëse dëshironi mbrojtjen kundër kreditorëve personalë që mund të ofrojnë SH.PK-të e Dakotës së Jugut ose dëshironi të përfitoni nga mjedisi i lulëzuar i biznesit të shtetit, inkorporimi i një SH.PK është hapi i parë për të transformuar vizionin tuaj në realitet.

me shërbimet e formimit të doola's LLC, gjithçka është trajtuar për ju, kështu që ju mund të jeni të sigurt se të gjitha dosjet e kërkuara janë bërë. Hiqni stresin nga procesi në mënyrë që të përqendroheni në rritjen e biznesit.

FAQs

Pse duhet të paraqes një LLC në Dakotën e Jugut?

Ju duhet të paraqisni një LLC në Dakotën e Jugut për shkak të mbrojtjes unike që ofron, me anë të së cilës kreditorët personalë janë të kufizuar në atë që mund të nxjerrin nga biznesi juaj.

Sa kohë duhet për të marrë një LLC në Dakotën e Jugut?

Zakonisht nuk duhen më shumë se disa ditë për të vënë në funksion LLC-në tuaj në Dakotën e Jugut pasi të gjitha dokumentet e kërkuara të jenë dorëzuar te Sekretari i Shtetit.

Sa kushton një LLC në Dakotën e Jugut?

Tarifa zyrtare e paraqitjes për një LLC në Dakotën e Jugut është 150 dollarë. Kostoja juaj totale mund të përfundojë të jetë pak më e lartë nëse jeni duke përdorur një ofrues shërbimi për të përfunduar të gjithë procesin për ju.

Si tatohet një LLC në Dakotën e Jugut?

LLC-të zakonisht tatohen si entitete përçuese në Dakotën e Jugut. Biznesi nuk do të paguajë asnjë taksë. Fitimet dhe humbjet u kalohen anëtarëve të cilët më pas i raportojnë në deklaratat e tyre tatimore personale.

A mund ta ndryshoj emrin e LLC-së sime në Dakotën e Jugut pasi të jetë formuar?

Po, mund të ndryshoni emrin e LLC-së tuaj në Dakotën e Jugut pasi të jetë formuar. Thjesht paraqisni një amendament me Sekretarin e Shtetit dhe paguani tarifën e kërkuar të paraqitjes prej 60 dollarë.

A mund të tatohet një LLC në Dakotën e Jugut si një S-Corporation?

Një LLC në Dakotën e Jugut mund të zgjedhë të tatohet si një S-Corporation. Kjo do të kërkojë regjistrim Forma 2553 me IRS. LLC më pas lejohet të ruajë natyrën e saj të taksimit të përçueshëm duke përfituar gjithashtu nga rregullat tatimore të S-Corporation.

A duhet të kem një zyrë fizike për LLC-në time në Dakotën e Jugut?

Ju nuk keni nevojë për një zyrë fizike për LLC-në tuaj në Dakotën e Jugut nëse jeni duke përdorur një agjent të regjistruar. Ju duhet vetëm një nëse planifikoni të shërbeni si agjent i regjistruar për LLC-në tuaj.

A mund ta shpërndaj ose mbyll LLC-në time në Dakotën e Jugut nëse nuk kam më nevojë për të?

Po, ju mund të shpërndani ose mbyllni South Dakota LLC nëse nuk ju nevojitet. Paraqisni nenet e shpërbërjes me shtetin dhe paraqisni tarifën e depozitimit prej 10 dollarësh.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.