Shkoni të mëdha ose shkoni në shtëpi: Si të filloni një LLC në Oklahoma në 8 hapa

Imagjinoni që keni një ëndërr për të filluar biznesin tuaj në gjendjen e bukur të Oklahoma. Ju keni një ide të shkëlqyer, një plan të fortë dhe vendosmërinë për të pasur sukses. Por prisni, para se të nxitoni, le të flasim pse zgjedhja e një LLC është një veprim i zgjuar.

Fillimi i një biznesi mund të jetë si lundrimi në një aventurë të re. Ashtu siç nuk do të lundroni pa një jelek shpëtimi të besueshëm, nuk duhet të filloni një biznes pa një LLC. Pse? Sepse një LLC është si një rrjet sigurie për asetet tuaja personale.

Jeni kurioz të mësoni më shumë? Lexoni më tej dhe deri në fund, do të jeni gati për t'ia dalë mbanë në Sooner State. Shikoni këtë udhëzues: Si të filloni një LLC në Oklahoma në 8 hapa. 

Çfarë është një Oklahoma LLC?

An Oklahoma LLC, ose Shoqëria me Përgjegjësi të Kufizuar, është një strukturë ligjore që kombinon thjeshtësinë e një ortakërie ose të një sipërmarrjeje individuale me mbrojtjen e përgjegjësisë së një korporate. Me fjalë më të thjeshta, është si të formoni një klub zyrtar për biznesin tuaj në Oklahoma. Kjo strukturë ndihmon në mbrojtjen e aseteve tuaja personale, si makina ose shtëpia, nga borxhet dhe detyrimet e biznesit. 

Është një zgjedhje popullore për pronarët e bizneseve të vogla sepse ofron fleksibilitet, dokumente të reduktuara dhe një shtresë mbrojtjeje për sendet tuaja personale në rast se biznesi juaj përballet me probleme financiare. Pra, në thelb, është rrjeti i sigurisë së biznesit tuaj.

Çfarë duhet të merrni parasysh përpara se të formoni një LLC në Oklahoma?

Para se të formoni një LLC në Oklahoma, ka disa faktorë thelbësorë që duhen mbajtur parasysh. Këto konsiderata mund të ndikojnë ndjeshëm në suksesin dhe drejtimin e sipërmarrjes suaj të biznesit. Këtu është një përmbledhje e asaj që duhet të mendoni:

Lloji i biznesit: Filloni duke vendosur për llojin e biznesit që dëshironi të ndiqni. Jeni duke ofruar produkte apo shërbime? A është një biznes me pakicë, në internet ose i bazuar në shërbime? Të kuptuarit e llojit të biznesit tuaj është hapi i parë drejt formësimit të LLC tuaj.

Plan biznesi: Krijimi i një plani biznesi gjithëpërfshirës është vendimtare. Është udhërrëfyesi juaj për sukses. Përshkruani qëllimet e biznesit tuaj, strategjitë, parashikimet financiare dhe si planifikoni të arrini objektivat tuaja. Një plan biznesi i mirëmenduar mund të tërheqë investitorë dhe të drejtojë rritjen e biznesit tuaj.

Hulumtimi i tregut dhe i klientit: Njohja e tregut dhe klientëve tuaj të synuar është thelbësore. Hulumtoni kërkesën për produktet ose shërbimet tuaja në Oklahoma. Kuptoni konkurrentët tuaj dhe çfarë e dallon biznesin tuaj. Ky informacion do t'ju ndihmojë të përshtatni ofertat tuaja për të përmbushur në mënyrë efektive nevojat e tregut.

Zgjedhja e LLC: Më në fund, vendosni pse dëshironi të zgjidhni një LLC si entitetin tuaj të biznesit. LLC-të ofrojnë fleksibilitet, mbrojtje nga përgjegjësia dhe një strukturë e drejtpërdrejtë. Është thelbësore të kuptoni se si formimi i një LLC do të përfitojë nga biznesi juaj specifik dhe do të mbrojë pasuritë tuaja personale.

Si të filloni një LLC në Oklahoma në 8 hapa

Ka disa hapa kyç që do t'ju duhet të ndërmerrni për të filluar një LLC në Oklahoma. Këto hapa përfshijnë:

Hapi 1: Vendosni për një emër biznesi

Emri i biznesit tuaj jo vetëm që duhet të pasqyrojë markën tuaj, por edhe përputhen me kërkesat ligjore. Ai duhet të jetë unik dhe i dallueshëm nga subjektet ekzistuese të biznesit në shtetin e Oklahoma. Për ta arritur këtë, merrni parasysh këto hapa:

Kërkim në Google: Filloni duke kryer një kërkim të plotë në Google për të kontrolluar nëse emri i dëshiruar i biznesit tuaj është tashmë në përdorim. Kjo mund t'ju ndihmojë të identifikoni konfliktet e mundshme.

Kërkimi i markës tregtare: Kryeni një kërkim të markës tregtare për t'u siguruar që emri juaj i zgjedhur nuk është tashmë markë tregtare. Kjo ju mbron nga çështjet ligjore dhe siguron që ju të keni të drejtën për të përdorur emrin.

Baza e të dhënave të emrit të biznesit të shtetit: Oklahoma mban një databaza e emrave të regjistruar të bizneseve. Kontrolloni këtë bazë të dhënash për të konfirmuar që emri juaj i zgjedhur është i disponueshëm dhe nuk është pretenduar nga një biznes tjetër.

Hapi 2: Zgjidhni një agjent të regjistruar

Zgjedhja e një agjenti të regjistruar është një hap vendimtar në formimin e Oklahoma LLC tuaj. Ky individ ose subjekt biznesi luan një rol kyç në operacionet ligjore të kompanisë suaj. Ja çfarë duhet të dini:

Çfarë është një agjent i regjistruar?

Një ragjent i regjistruar është një përfaqësues i caktuar i cili është përgjegjës për marrjen dhe pranimin e dokumenteve ligjore në emër të LLC tuaj. Këto dokumente mund të përfshijnë njoftime ligjore, formularë tatimorë dhe korrespondencë të tjera të rëndësishme nga agjencitë qeveritare dhe gjykatat.

Kërkesat për një agjent të regjistruar në Oklahoma:

Adresa fizike: Agjenti juaj i regjistruar duhet të ketë një adresë fizike në Oklahoma, jo vetëm një kuti postare. Kjo siguron që ata të mund të marrin personalisht dokumente me siguri.

Disponueshmëria: Agjenti juaj i regjistruar duhet të jetë i disponueshëm gjatë orarit të rregullt të punës për të pranuar shërbimin e procesit. Kjo është thelbësore në rast se biznesi juaj paditet ose ka nevojë merrni njoftime zyrtare.

Hapi 3: Përgatitni dhe Regjistroni Nenet e Organizatës LLC

Tani që keni zgjedhur emrin e biznesit tuaj dhe agjentin e regjistruar, është koha për t'i dhënë LLC statusin e saj zyrtar. Kjo bëhet përmes Artikujt e Organizatës, një dokument ligjor kritik që ofron detaje thelbësore për LLC-në tuaj. 

Nenet e Organizatës përmbajnë informacion jetik për LLC-në tuaj, duke përfshirë emrin, adresën, qëllimin dhe emrat e anëtarëve ose menaxherëve të saj. Kur e dorëzoni këtë dokument në agjencinë përkatëse shtetërore, LLC-ja juaj bëhet një ent i njohur ligjërisht, i ndarë nga pronarët e tij.

Regjistrimi i Stateve të Organizatës është një moment kyç. Është ajo që i jep LLC-së tuaj ekzistencën ligjore dhe, më e rëndësishmja, siguron mbrojtje nga përgjegjësia për pronarët. Kjo do të thotë që asetet tuaja personale janë zakonisht të ndara nga borxhet dhe detyrimet e kompanisë, duke ruajtur mirëqenien tuaj financiare.

Hapi 4: Hartoni një Marrëveshje Operative LLC 

Mendoni për një marrëveshje operimi si rregullore për LLC-në tuaj. Ky dokument ligjor përshkruan të drejtat, përgjegjësitë dhe procedurat e funksionimit të anëtarëve të LLC-së tuaj. Ai mbulon aspekte të rëndësishme si shpërndarja e fitimit dhe humbjes, struktura e menaxhimit, proceset e vendimmarrjes dhe mënyra e zgjidhjes së mosmarrëveshjeve.

Krijimi i një Marrëveshje Operimi LLC nuk është vetëm një praktikë më e mirë; shpesh kërkohet me ligj në disa shtete. Ndihmon në parandalimin e konflikteve në rrugë dhe siguron që të gjithë të jenë në të njëjtën faqe.

Çfarë ndodh pas paraqitjes së një LLC në Oklahoma?

Formimi i një LLC është vetëm fillimi. Për t'i mbajtur gjërat të ecin pa probleme, është thelbësore të qëndroni aktiv dhe në përputhje me rregulloret shtetërore. Tani, le të shkojmë përpara në hapat vijues:

Hapi 5: Aplikoni për EIN

Për ta mbajtur LLC-në tuaj në përputhje me ligjet e taksave shtetërore dhe për të kryer aktivitete të caktuara biznesi, do t'ju duhet një Numri i identifikimit të punëdhënësit (EIN). Ky identifikues unik është si një numër i sigurimeve shoqërore për biznesin tuaj.

Hapi 6: Hapni një llogari bankare biznesi

Pasi Oklahoma LLC juaj të jetë në funksionim, është koha për të ngritur një llogari bankare e dedikuar biznesi. Kjo mund të duket si një detyrë e thjeshtë administrative, por ka një rëndësi të madhe për shëndetin financiar të kompanisë suaj. 

Krijimi i një llogarie të veçantë bankare për LLC-në tuaj është një hap kritik në menaxhimin efektiv të financave të biznesit tuaj. Ai shërben për disa qëllime thelbësore:

 • Ndarja e financave: Ju mban personale dhe afariste shpenzimet e ndara, gjë që është thelbësore për gjurmimin e saktë financiar.
 • Mbajtja e të dhënave financiare: Një llogari e dedikuar thjeshton mbajtjen e të dhënave, duke e bërë më të lehtë gjurmimin e të ardhurave dhe shpenzimeve për qëllime tatimore.
 • Besueshmëria: Ai demonstron legjitimitetin e biznesit tuaj për klientët, furnitorët dhe institucionet financiare.
 • Mbrojtja e aseteve: Ndihmon në mbrojtjen e aseteve tuaja personale duke mbajtur një dallim të qartë midis financave të biznesit tuaj dhe atyre personale.
 • Pajtueshmëria ligjore dhe tatimore: Pasja e një llogarie biznesi është shpesh një kërkesë ligjore dhe siguron që ju të jeni në përputhje me rregulloret tatimore.

Hapi 7: Merrni licencat ose lejet

Tani që Oklahoma LLC juaj po merr formë, është thelbësore të siguroheni që të keni të gjitha licencat dhe lejet e nevojshme për të vepruar ligjërisht. Kërkesat specifike mund të ndryshojnë në varësi të natyrës së biznesit tuaj, kështu që ja çfarë duhet të keni parasysh.

Në varësi të aktiviteteve të biznesit tuaj, mund t'ju duhet:

 • Regjistrohu me Sekretarin e Shtetit: Kjo siguron që LLC-ja juaj të njihet si një entitet legjitim në Oklahoma.
 • Aplikoni për një licencë biznesi: Qyteti ose qarku juaj mund të kërkojë një licencë biznesi për të operuar në nivel lokal.
 • Merrni një EIN Federal: Nëse nuk e keni bërë këtë tashmë, mund t'ju duhet të merrni një Numri Identifikimi i Punëdhënësit (EIN) nga IRS.
 • Lejet Shtetërore ose Lokale: Në varësi të industrisë ose vendndodhjes suaj, mund të kërkoni leje ose licenca specifike.

Hapi: 8: Merrni sigurimin e biznesit

Oklahoma merr sigurimi i biznesit seriozisht, dhe si pronar i LLC, është thelbësore të kesh mbulimin e duhur në vend. 

Mbulimi i Sigurimit të Detyrueshëm:

Pronarëve të bizneseve në Oklahoma përgjithësisht u kërkohet të mbajnë disa lloje sigurimesh, duke përfshirë:

 • Sigurimi i Përgjegjësisë së Përgjithshme: Kjo siguron mbrojtje në rast se biznesi juaj paditet për lëndim trupor, dëmtim të pronës ose dëmtim reklamues.
 • Sigurimi i Kompensimit të Punëtorëve: Nëse keni punonjës, ky mbulim është i detyrueshëm dhe ofron përfitime për punëtorët e lënduar në punë.

Në varësi të llojit të biznesit tuaj, mund të jetë i nevojshëm mbulim shtesë sigurimi. Është thelbësore të vlerësoni nevojat tuaja specifike dhe të konsultoheni me një profesionist të sigurimit për t'u siguruar që keni mbrojtjen e duhur.

2 Llojet e LLC-ve për t'u marrë parasysh në Oklahoma

Oklahoma ofron lloje të ndryshme të LLC-ve për t'iu përshtatur nevojave të ndryshme të biznesit. Le të shqyrtojmë këto opsione:

SH.PK me një anëtarë

Një LLC me një anëtarë është ideale për sipërmarrësit solo. Është e thjeshtë për tu vendosur dhe mirëmbajtur. Këtu janë detajet:

How It Works: Si pronar i vetëm, ju keni kontroll të plotë mbi LLC. Është relativisht e lehtë për t'u menaxhuar sepse të gjitha vendimet janë tuajat për t'u marrë.

Më e mira për: Sipërmarrës të vetëm dhe pronarë të bizneseve të vogla që duan mbrojtje nga përgjegjësia pa kompleksitetin e një strukture shumë-anëtarësh.

Përparësitë: Thjeshtësia, fleksibiliteti tatimor dhe mbrojtja e përgjegjësisë personale.

Disavantazhet: Input dhe ekspertizë e kufizuar, taksa potencialisht më të larta për vetëpunësimin.

Sh.PK me shumë anëtarë

Një LLC me shumë anëtarë është e përshtatshme për biznese me pronarë të shumtë. Ofron fleksibilitet dhe vendimmarrje të përbashkët.

How It Works: Pronarët ose anëtarët e shumtë, ndajnë përgjegjësitë e pronësisë dhe menaxhimit. Kontributet dhe rolet e secilit anëtar përcaktohen në Marrëveshjen Operative.

Më e mira për: Bizneset me bashkëpronarë që duan kontroll të përbashkët dhe mbrojtje nga përgjegjësia.

Përparësitë: Përgjegjësi të përbashkëta, ekspertizë të larmishme dhe fleksibilitet tatimor.

Disavantazhet: Konflikte të mundshme midis anëtarëve dhe vendimmarrje komplekse.

Formoni një LLC pa probleme me doola

Zgjedhja e llojit të duhur të LLC për biznesin tuaj në Oklahoma është një vendim kritik që mund të ndikojë në operacionet dhe strukturën tuaj ligjore. Pavarësisht nëse zgjidhni një LLC me një anëtarë për thjeshtësi ose një LLC me shumë anëtarë për pronësi të përbashkët, secili lloj ka avantazhet dhe disavantazhet e tij.

Merrni parasysh qëllimet tuaja të biznesit, numrin e pronarëve të përfshirë dhe planet tuaja afatgjata kur bëni këtë zgjedhje. Ju gjithmonë do të konsultoheni me profesionistë ligjorë dhe financiarë për të siguruar përputhjen me rregulloret e Oklahomas.

Gati për të ndërmarrë hapin tjetër në formimin e LLC-së tuaj? Thjeshtoni procesin me shërbimet e formimit të doola LLC. Ekspertët tanë mund t'ju udhëzojnë nëpër hapat, duke e bërë udhëtimin tuaj drejt sipërmarrjes në Oklahoma të qetë. 

FAQs

Pse duhet të paraqes një LLC në Oklahoma?

Paraqitja e një LLC në Oklahoma ofron disa përfitime. Ai siguron mbrojtje nga përgjegjësia për asetet tuaja personale, thjeshton tatimin me tatimin e përçuar dhe lejon fleksibilitet në menaxhim dhe pronësi. Për më tepër, formimi i një LLC mund të rrisë besueshmërinë dhe profesionalizmin e biznesit tuaj.

Sa kohë duhet për të marrë një LLC në Oklahoma?

Koha e përpunimit për një LLC në Oklahoma mund të ndryshojë, por zakonisht zgjat rreth 5 deri në 10 ditë pune. Shërbimet e përshpejtuara janë të disponueshme për një tarifë shtesë nëse keni nevojë që LLC-ja juaj të formohet shpejt.

Sa kushton një LLC në Oklahoma?

Kostoja për të formuar një LLC në Oklahoma përfshin një tarifë depozitimi, e cila zakonisht është rreth 100 dollarë. Mund të ketë tarifa shtesë për përpunim të përshpejtuar ose shërbime të tjera. Mbani në mend se tarifat vjetore të vazhdueshme mund të aplikohen gjithashtu.

Si tatohet një LLC në Oklahoma?

LLC-të në Oklahoma tatohen duke përdorur taksimin e kalimit, që do të thotë se fitimet dhe humbjet e biznesit raportohen në deklaratat tatimore personale të pronarëve. Shteti nuk vendos një taksë të veçantë mbi të ardhurat për SH.PK-të.

A mund ta ndryshoj emrin e LLC-së time në Oklahoma pasi të jetë formuar?

Po, ju mund të ndryshoni emrin e LLC-së tuaj në Oklahoma pasi të jetë formuar duke paraqitur një Nen të Amendamentit me Sekretarin e Shtetit. Do të ketë një tarifë të lidhur me këtë proces.

A mund të tatohet një LLC në Oklahoma si një S-Corporation?

Po, një LLC në Oklahoma mund të zgjedhë të tatohet si një S-Corporation duke paraqitur Formularin IRS 2553 dhe duke përmbushur kërkesat federale për statusin e S-Corporation.

A duhet të kem një zyrë fizike për LLC-në time në Oklahoma?

Oklahoma nuk kërkon që LLC-të të kenë një zyrë fizike në shtet. Ju mund të përdorni adresën e një agjenti të regjistruar për korrespondencën zyrtare.

A mund ta shpërndaj ose mbyll LLC-në time në Oklahoma nëse nuk kam më nevojë për të?

Po, ju mund të shpërndani ose mbyllni LLC-në tuaj në Oklahoma. Kjo zakonisht përfshin paraqitjen e dokumenteve të shpërbërjes me Sekretarin e Shtetit dhe përmbushjen e çdo detyrimi tatimor ose rregullator të mbetur.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.