Zbërthimi i procesit: Si të filloni një LLC në Ohio në 8 hapa

A e dini se Ohio është shtëpia e një komuniteti të lulëzuar të bizneseve të vogla? Me 965,576 ndërmarrje të vogla, qyteti pret 99.6% të të gjitha bizneseve në shtet. Nëse po kërkoni t'i bashkoheni këtij peizazhi dinamik të sipërmarrjes, një nga hapat e parë që mund të merrni parasysh është krijimi i një shoqërie me përgjegjësi të kufizuar ose SH.PK. 

Në këtë udhëzues, ne do t'ju përcjellim hapat thelbësorë për të filluar LLC-në tuaj në Ohio, duke u siguruar që të keni një themel të fortë për t'u bërë pjesë e komunitetit të gjallë të biznesit të Ohajos. Pra, lexoni për të mësuar se si të filloni një LLC në Ohio në 8 hapa. 

Çfarë është një Ohio LLC?

Një Ohio LLC, shkurt për Kompani me përgjegjësi të kufizuar, është një strukturë biznesi legale që kombinon fleksibilitetin dhe thjeshtësinë e një ortakërie ose sipërmarrjeje individuale me mbrojtjen nga përgjegjësia e një korporate. Me fjalë më të thjeshta, është si të krijoni një mburojë rreth biznesit tuaj në Ohio. Kjo strukturë mbrojtëse ndihmon në mbajtjen e aseteve tuaja personale, të tilla si shtëpia ose makina, të ndara nga borxhet dhe detyrimet ligjore të biznesit tuaj. 

Formimi i një Ohio LLC është një zgjedhje popullore midis sipërmarrësve sepse siguron mbrojtje nga përgjegjësia duke minimizuar barrën administrative. Është një mënyrë e zgjuar për të filluar dhe drejtuar një biznes në shtetin Buckeye.

Çfarë duhet të merrni parasysh përpara se të formoni një LLC në Ohio?

Ka disa konsiderata që duhen mbajtur parasysh përpara se të filloni LLC-në tuaj në Ohio. Këto hapa hedhin themelet për një sipërmarrje të suksesshme:

1. Vendosni për llojin e biznesit tuaj:

Zgjidhni natyrën e biznesit tuaj, nëse është një shërbim, shitje me pakicë ose sipërmarrje në internet. Të kuptuarit e llojit të biznesit tuaj është hapi i parë drejt formësimit të LLC tuaj.

2. Hartoni një plan biznesi:

Krijo një plan biznesi gjithëpërfshirës duke përshkruar qëllimet e biznesit tuaj, strategjitë, parashikimet financiare dhe si planifikoni t'i arrini ato. Një plan i mirëmenduar mund të tërheqë investitorë dhe të drejtojë rritjen e biznesit tuaj.

3. Kryeni kërkime për tregun dhe klientët:

Njihni tregun dhe klientët tuaj të synuar. Hulumtoni kërkesën për produktet ose shërbimet tuaja në Ohio, kuptoni konkurrentët tuaj dhe identifikoni se çfarë e veçon biznesin tuaj.

4. Kuptoni pse dëshironi një LLC:

Përcaktoni pse zgjedhja e një LLC si entiteti juaj i biznesit ka kuptim. LLC-të ofrojnë fleksibilitet, mbrojtje nga përgjegjësia dhe një strukturë e drejtpërdrejtë. Sigurohuni që e kuptoni se si formimi i një LLC do të përfitojë nga biznesi juaj dhe do të mbrojë pasuritë tuaja personale.

8 hapa për të filluar një LLC në Ohio

Duke ndjekur këto tetë hapa, do të jeni në gjendje të filloni një LLC në Ohio.

Hapi 1: Vendosni për një emër biznesi

Para çdo gjëje tjetër, ju duhet një emër unik dhe i dallueshëm për LLC-në tuaj. Për t'u siguruar që emri juaj i zgjedhur është i disponueshëm, bëni një hulumtim të plotë. Përdor Google, kontrolloni për markat tregtare, dhe verifikoni bazën e të dhënave të emrave të biznesit të shtetit Ohio. Kjo siguron që identiteti i LLC-së tuaj të dallohet dhe të jetë në përputhje me rregulloret shtetërore.

Hapi 2: Zgjidhni një agjent të regjistruar

LLC juaj kërkon një agjent të regjistruar, një lojtar kyç përgjegjës për marrjen dhe pranimin e dokumenteve ligjore në emër të biznesit tuaj. Ky agjent duhet të ketë një adresë fizike në Ohio dhe të jetë i disponueshëm gjatë orarit të rregullt të punës për të pranuar shërbimin e procesit në rast të çështjeve ligjore. Zgjedhja e një agjenti të besueshëm të regjistruar siguron që biznesi juaj të mbetet në përputhje me ligjin.

Hapi 3: Përgatitni dhe Regjistroni Nenet e Organizatës LLC 

Tani, është koha për të transformuar idenë tuaj të biznesit në një entitet të njohur ligjërisht. Përgatitni dhe depozitoni Artikujt e Organizatës, një dokument ligjor vendimtar. Ai ofron informacion thelbësor për LLC-në tuaj, duke përfshirë emrin, adresën, qëllimin dhe emrat e anëtarëve ose menaxherëve të saj. 

Ky hap e krijon LLC-në tuaj si një entitet të veçantë nga pronarët e saj, duke ofruar mbrojtje nga përgjegjësia personale dhe duke lejuar që biznesi juaj të lulëzojë me qetësi.

Hapi 4: Hartoni një Marrëveshje Operative LLC 

Ndërsa Ohio LLC juaj merr formë, është thelbësore të përshkruani se si do të funksionojë. Këtu hyn në lojë një Marrëveshje Operative LLC. Mendoni si rregullore për LLC-në tuaj. Ky dokument ligjor përcakton të drejtat, përgjegjësitë dhe procedurat e funksionimit të anëtarëve të SH.PK-së. 

Ai mbulon aspekte thelbësore si shpërndarja e fitimit dhe humbjes, struktura e menaxhimit, proceset e vendimmarrjes dhe mënyra e zgjidhjes së mosmarrëveshjeve. Edhe nëse Ohio nuk e kërkon ligjërisht atë, rekomandohet shumë të kesh një Marrëveshje të qartë operimi për të parandaluar konfliktet e ardhshme dhe për të siguruar funksionim të qetë.

Çfarë ndodh pas paraqitjes së një LLC në Ohio?

Paraqitja e Ohio LLC tuaj është vetëm fillimi i udhëtimit tuaj sipërmarrës. Për ta mbajtur biznesin tuaj në rrugën e duhur, është thelbësore të qëndroni aktiv dhe të pajtueshëm. Në hapat e ardhshëm, ne do t'ju udhëzojmë përmes detyrave thelbësore:

Hapi 5: Aplikoni për EIN

Marrja e një Numri i identifikimit të punëdhënësit (EIN) është një hap vendimtar për të siguruar pajtueshmërinë e Ohio LLC tuaj me ligjet e taksave shtetërore dhe lehtësimin e aktiviteteve të ndryshme të biznesit. Një EIN, i njohur gjithashtu si Numri Federal i Identifikimit Tatimor, është si një numër i sigurimeve shoqërore për biznesin tuaj. Ai shërben për disa qëllime kritike. 

Do t'ju duhet një EIN për të përmbushur detyrimet tatimore të shtetit Ohio dhe për të përmbushur kërkesat federale të taksave. Nëse LLC juaj planifikon të punësojë punonjës, një EIN është i nevojshëm për raportimin e listës së pagave dhe taksave. Për më tepër, për të hapur një llogari bankare biznesi në Ohio, shumica e institucioneve financiare kërkojnë një EIN. 

Kjo ndarje e fondeve personale dhe të biznesit është thelbësore për menaxhimin e saktë financiar dhe siguron që SH.PK-ja juaj të jetë në përputhje me ligjet shtetërore dhe federale, duke ju lejuar të veproni pa probleme. 

Hapi 6: Hapni një llogari bankare biznesi

A llogari bankare biznesi ndan financat tuaja personale dhe të biznesit, thjeshton ndjekjen e transaksioneve, siguron regjistrime të sakta financiare dhe rrit besueshmërinë e biznesit tuaj. Kjo ndarje është thelbësore për mbrojtjen e aseteve tuaja personale, respektimin e kërkesave ligjore dhe tatimore dhe paraqitjen e një imazhi profesional për klientët dhe furnitorët. 

Zgjedhja e llojit të bankës dhe llogarisë së duhur është thelbësore, kështu që blini për përshtatjen më të mirë. Duke bërë këtë, ju jo vetëm që organizoni financat tuaja, por gjithashtu siguroni suksesin dhe jetëgjatësinë e Ohio LLC tuaj.

Hapi 7: Merrni licencat ose lejet

Në varësi të natyrës së biznesit tuaj, mund t'ju duhet të regjistroheni në Sekretarin e Shtetit, të aplikoni për një licencë biznesi nga qyteti ose qarku juaj, të merrni një numër federal identifikimi të punëdhënësit (EIN) dhe të siguroni leje ose licenca shtesë nga shteti ose pushteti vendor. 

Këto kërkesa ndihmojnë që biznesi juaj të funksionojë brenda kufijve të ligjit dhe të jetë në përputhje me rregulloret lokale.

Hapi: 8: Merrni sigurimin e biznesit

Në Ohajo, pronarët e bizneseve janë të detyruar të mbajnë lloje të veçanta të mbulimi i sigurimit të biznesit për të mbrojtur sipërmarrjet e tyre. Kjo zakonisht përfshin sigurimin e përgjegjësisë së përgjithshme dhe sigurimin e kompensimit të punëtorëve. Në varësi të llojit dhe operacioneve të biznesit tuaj, mund të jetë i nevojshëm mbulim shtesë për t'u mbrojtur nga rreziqe të ndryshme.

6 Llojet e LLC-ve për t'u marrë parasysh në Ohio

Kur filloni një LLC në Ohio, ju keni disa opsione për të zgjedhur për t'iu përshtatur nevojave të biznesit tuaj. Le të shqyrtojmë këto lloje:

1. SH.PK me një anëtarë

Një LLC me një anëtarë është ideale për sipërmarrësit solo. Është e drejtpërdrejtë dhe ofron mbrojtje nga përgjegjësia personale. Këtu janë detajet:

Si funksionon: Si pronar i vetëm, ju keni kontrollin dhe përgjegjësinë e plotë të LLC. Është një strukturë e thjeshtuar me më pak formalitete.

Më e mira për: Sipërmarrësit individualë dhe bizneset e vogla që kërkojnë mbrojtje nga përgjegjësia personale pa kompleksitetin e anëtarëve të shumtë.

Përparësitë: Thjeshtësia, taksimi i kalimit dhe mbrojtja e aseteve personale.

Disavantazhet: Ekspertizë dhe input i kufizuar, taksa potencialisht më të larta për vetëpunësimin.

2. Sh.PK me shumë anëtarë

Një LLC me shumë anëtarë në Ohio është krijuar për bizneset me më shumë se një pronar. Ja çfarë duhet të dini:

Si funksionon: Shumë individë ose subjekte ndajnë përgjegjësitë e pronësisë dhe menaxhimit. Një Marrëveshje Operative përcakton rolin e secilit anëtar, kontributet dhe pjesën e fitimeve dhe humbjeve.

Më e mira për: Bizneset me bashkëpronarë që duan të ndajnë kontrollin dhe vendimmarrjen duke shijuar mbrojtjen e përgjegjësisë personale.

Avantazhet: Përgjegjësi të përbashkëta, ekspertizë e larmishme dhe fleksibilitet në menaxhim.

Disavantazhet: Potenciali për konflikte midis anëtarëve dhe një proces kompleks vendimmarrjeje në krahasim me SH.PK-të me një anëtarë.

3. Seria LLC

Një Seri LLC është një strukturë unike që ju lejon të krijoni "seri" ose ndarje të shumta brenda një LLC të vetme.

Si funksionon: Çdo seri ka asetet, anëtarët dhe operacionet e saj të biznesit, ndërsa ndajnë mbrojtjen e përgjithshme të përgjegjësisë së LLC. Është një zgjedhje e gjithanshme për bizneset me segmente të ndryshme.

Më e mira për: Bizneset me divizione ose filiale të shumta, të tilla si investitorët e pasurive të paluajtshme ose fondet e investimeve.

Avantazhet: Ndan detyrimet midis serive, thjeshton menaxhimin dhe redukton kostot administrative në krahasim me formimin e SH.PK-ve të veçanta.

Disavantazhet: Nuk njihet në të gjitha shtetet, komplekse për t'u ngritur dhe mirëmbajtur.

(Shënim: Ohio njeh Series LLC, por ka rregulla specifike që rregullojnë përdorimin e tyre.)

4. PLLC

Një Shoqëri Profesionale me Përgjegjësi të Kufizuar (PLLC) është krijuar për profesionistë të licencuar që duan të ofrojnë shërbime duke kufizuar përgjegjësinë personale. 

Si funksionon: Profesionistët si avokatë, mjekë dhe kontabilistë mund të formojnë PLLC. Anëtarët zakonisht duhet të kenë licencat përkatëse profesionale.

Më e mira për: Profesionistët e licencuar që dëshirojnë të ushtrojnë profesionin e tyre duke mbrojtur asetet personale nga detyrimet e lidhura me biznesin.

Avantazhet: Mbrojtja e përgjegjësisë personale, fleksibiliteti në menaxhim dhe struktura e specializuar për profesionistët.

Disavantazhet: Të kufizuar në disa profesione, anëtarët duhet të mbajnë licenca profesionale aktive.

5. LLC e kufizuar

Një LLC e kufizuar është një strukturë e specializuar që kufizon transferimin e interesave të anëtarësimit.

Si funksionon: Vendosen kufizime në transferimin e interesave të pronësisë, duke siguruar kontroll më të madh se kush mund të bëhet anëtar.

Më e mira për: Bizneset që duan kontroll të rreptë mbi ndryshimet e pronësisë dhe transferimet e anëtarësimit.

Përparësitë: Kontroll i zgjeruar mbi ndryshimet e anëtarësimit, rreziku i reduktuar i anëtarëve të rinj të padëshiruar.

Disavantazhet: Fleksibilitet i kufizuar për shitjen ose transferimin e interesave të pronësisë.

6. Anonim LLC 

Një Anonim LLC ofron privatësi duke mbrojtur identitetet e anëtarëve nga të dhënat publike.

Si funksionon: Identitetet e anëtarëve mbahen konfidenciale në të dhënat publike, duke u ofruar privatësi pronarëve të bizneseve.

Më e mira për: Individët që vlerësojnë anonimitetin dhe duan t'i mbajnë private informacionet e tyre të pronësisë.

Përparësitë: Privatësia dhe mbrojtja e përmirësuar kundër vjedhjes së identitetit ose kërkesave të padëshiruara.

Disavantazhet: Disa shtete mund të kenë kufizime për LLC-të anonime dhe mund të jetë sfiduese të hapësh një llogari bankare ose të bësh biznes me anonimitet.

Formoni LLC-në tuaj me lehtësi 

Lundrimi në botën e LLC-ve në Ohio nuk duhet të jetë kompleks. Ne kemi mbuluar lloje të ndryshme të SH.PK-ve për t'iu përshtatur nevojave të ndryshme të biznesit, nga SH.PK me një anëtarë deri te strukturat e specializuara si PLLC dhe Series LLC. Ohio ofron një peizazh të gjithanshëm për sipërmarrësit dhe zgjedhja e llojit të duhur të LLC është thelbësore për t'u përafruar me qëllimet e biznesit tuaj.

Kur të jeni gati për të nisur Ohio LLC tuaj, merrni parasysh doola për nevojat tuaja të formimit të LLC. Ne e bëjmë procesin të lehtë dhe të përshtatshëm, duke ju lejuar të përqendroheni në atë që ka më shumë rëndësi – rritjen e biznesit tuaj dhe arritjen e ëndrrave tuaja sipërmarrëse. Filloni me doola sot dhe filloni udhëtimin tuaj drejt suksesit në shtetin Buckeye.

FAQs

Pse duhet të paraqes një LLC në Ohio?

Dorëzimi i një LLC në Ohio ofron mbrojtje nga përgjegjësia personale duke ndarë borxhet e biznesit tuaj nga asetet personale. Është një strukturë biznesi fleksibël dhe e thjeshtë, ideale për industri të ndryshme. Ohio gjithashtu ofron një mjedis të favorshëm biznesi me akses në burime dhe një bazë të madhe konsumatore.

Sa kohë duhet për të marrë një LLC në Ohio?

Koha e përpunimit për një Ohio LLC ndryshon, por zakonisht zgjat rreth 5-7 ditë pune kur depozitohet në internet. Opsionet e përshpejtuara janë të disponueshme për përpunim më të shpejtë, zakonisht brenda 2-3 ditëve të punës.

Sa kushton një LLC në Ohio?

Kostoja për të formuar një LLC në Ohio përfshin një tarifë depozitimi, e cila është 99 dollarë që nga përditësimi i fundit në shtator 2021. Përpunimi i përshpejtuar përfshin tarifa shtesë.

Si tatohet një LLC në Ohio?

Ohio LLC-të zakonisht tatohen si entitete përçuese, që do të thotë se fitimet dhe humbjet kalojnë te anëtarët, të cilët i raportojnë ato në deklaratat e tyre tatimore personale. Ohio nuk vendos një taksë të veçantë LLC në nivel shtetëror.

A mund ta ndryshoj emrin e LLC-së sime në Ohio pasi të jetë formuar?

Po, ju mund të ndryshoni emrin e Ohio LLC tuaj pas formimit duke paraqitur Nenet e Amendamentit me Sekretarin e Shtetit të Ohajos. Ka një tarifë të lidhur me këtë proces.

A mund të tatohet një LLC në Ohio si një S-Corporation?

Po, ju mund të zgjidhni taksimin e S-Corporation për Ohio LLC tuaj duke paraqitur Formularin 2553 në IRS. Kjo i lejon LLC-së të shmangë taksimin e dyfishtë dhe të kalojë të ardhurat dhe humbjet në deklaratat tatimore personale të anëtarëve.

A duhet të kem një zyrë fizike për LLC-në time në Ohio?

Ohio zakonisht nuk kërkon një zyrë fizike për një LLC. Ju mund të përdorni adresën e një agjenti të regjistruar ose një zyrë virtuale si adresën tuaj zyrtare të biznesit.

A mund ta shpërndaj ose mbyll LLC-në time në Ohio nëse nuk kam më nevojë për të?

Po, ju mund të shpërndani Ohio LLC tuaj duke paraqitur Nenet e Shpërbërjes me Sekretarin e Shtetit të Ohajos. Është thelbësore të përmbushni çdo detyrim të papaguar, përfshirë taksat dhe borxhet, përpara se të shpërndani LLC.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.