Udhërrëfyesi i Sipërmarrësit: Si të filloni një LLC në New Mexico në 8 hapa

Kur bëhet fjalë për formimin e një shoqërie me përgjegjësi të kufizuar (LLC), New Mexico qëndron si një zgjedhje e shkëlqyer. Krijimi i një LLC në Tokën e Magjepsjeve nuk është vetëm i thjeshtë, por edhe me kosto efektive. New Mexico ofron një avantazh unik që shumë sipërmarrësve u duket tërheqës: privatësi e zgjeruar.

Nëse po mendoni të filloni një LLC në New Mexico, ju jeni në vendin e duhur. Në udhëzuesin e mëposhtëm, ne do t'ju përcjellim hapat për të nisur udhëtimin tuaj të LLC në këtë shtet miqësor për biznesin, duke ju siguruar që të shijoni thjeshtësi, përballueshmëri dhe privatësi në çdo hap të rrugës.

Çfarë është një New Mexico LLC?

Një LLC, e cila qëndron për Kompani me përgjegjësi të kufizuar, është një strukturë biznesi që është mjaft popullore dhe e lehtë për t'u punuar me të. Është si një përzierje e mburojës së madhe mbrojtëse që kanë korporatat dhe qasjes së lehtë të një partneriteti. Tani, kur bëhet fjalë për New Mexico, formimi dhe drejtimi i një LLC këtu nuk është shumë i komplikuar.

Është e mrekullueshme për të dy llojet e sipërmarrësve, ata që sapo kanë filluar ose ata që kanë qenë rreth e qark. New Mexico nuk kërkon një mori dokumentesh të komplikuara, që do të thotë se mund t'i mbani private informacionet e biznesit tuaj. 

Çfarë duhet të merrni parasysh përpara se të formoni një LLC në New Mexico?

Përpara se të zhyteni në formimin e një LLC në New Mexico, ka disa gjëra të rëndësishme për të menduar. Së pari, ju duhet të kuptoni se çfarë lloj biznesi dëshironi të drejtoni. Jeni në shitjen e produkteve, ofrimin e shërbimeve ose diçka krejtësisht të ndryshme? Të kesh një ide të qartë është hapi i parë.

Është vërtet e rëndësishme që krijoni një plan biznesi. Kjo ju ndihmon të vendosni qëllime, të planifikoni financat tuaja dhe të vendosni se si do t'i drejtoni gjërat çdo ditë.

Hulumtimi i tregut dhe i klientëve është gjithashtu vendimtar. Ju do të dëshironi të dini se cilët janë klientët tuaj, çfarë kanë nevojë dhe si mund të dalloheni nga konkurrenca. Në këtë mënyrë, ju mund ta përshtatni biznesin tuaj për të përmbushur nevojat e tyre.

Së fundi, do t'ju duhet të pyesni veten pse dëshironi të shkoni me një LLC. A është për mbrojtjen e përgjegjësisë, fleksibilitetin, apo ndonjë arsye tjetër? Njohja e arsyes pse po zgjidhni këtë lloj entiteti biznesi do t'ju ndihmojë të përfitoni sa më shumë prej tij në planin afatgjatë. Një LLC nuk është opsioni i vetëm, kështu që ju do të dëshironi të eksploroni të gjitha strukturat e ndryshme të biznesit.

8 hapa për të filluar një LLC në New Mexico

Procesi për të filluar një LLC në New Mexico nuk është i komplikuar, por është i detajuar.

Hapi 1: Vendosni për një emër biznesi

Unike: Emri i biznesit tuaj duhet të jetë unik dhe i dallueshëm nga subjektet ekzistuese të biznesit në New Mexico.

Disponueshmëria: Mund të kontrolloni disponueshmërinë e një emri biznesi duke përdorur Sekretarit të Shtetit të Nju Meksikës databaza e emrave të biznesit.

Kërkimi i markës tregtare: Ju gjithashtu duhet të kryeni një kërkim të markës tregtare për të siguruar që emri i biznesit tuaj të mos cenojë ndonjë markë ekzistuese.

Hapi 2: Zgjidhni një agjent të regjistruar

A agjent i regjistruar është një individ ose ent që është caktuar për të marrë dhe pranuar dokumente ligjore në emër të LLC-së tuaj. Agjenti i regjistruar duhet të ketë një adresë fizike në Nju Meksiko dhe të jetë i disponueshëm gjatë orarit normal të punës për të pranuar shërbimin e procesit nëse LLC-ja juaj paditet.

Ju mund të zgjidhni të të jetë agjenti juaj i regjistruar, por kjo nuk rekomandohet. Është më mirë të punësoni një shërbim agjenti të regjistruar profesional për të siguruar që LLC juaj të jetë gjithmonë në përputhje me ligjin shtetëror.

Hapi 3: Përgatitni dhe Regjistroni Nenet e Organizatës LLC 

La Artikujt e Organizatës është një dokument ligjor që krijon zyrtarisht LLC-në tuaj. Ai duhet të përfshijë informacionin e mëposhtëm:

 • Emri i LLC-së tuaj
 • Adresa e LLC-së tuaj
 • Emri dhe adresa e agjentit tuaj të regjistruar
 • Data në të cilën LLC juaj do të fillojë të funksionojë
 • Qëllimi i LLC tuaj

Ju mund të paraqisni Nenet e Organizatës në internet ose me postë.

Hapi 4: Hartoni një Marrëveshje Operative LLC 

Një marrëveshje operimi LLC është një dokument ligjor që përshkruan të drejtat, përgjegjësitë dhe procedurat e funksionimit të anëtarëve të LLC-së tuaj. Është e rëndësishme të keni një marrëveshje funksionimi për të shmangur mosmarrëveshjet midis anëtarëve të LLC tuaj në të ardhmen. Ju mund të krijoni marrëveshjen tuaj të funksionimit ose të punësoni një avokat për t'ju ndihmuar.

Çfarë ndodh pas paraqitjes së një LLC në New Mexico?

Pasi të keni dorëzuar Nenet e Organizatës së LLC tuaj dhe të keni hartuar një marrëveshje operative, është e rëndësishme të ndërmerrni hapa për ta mbajtur LLC tuaj aktive dhe në përputhje. Kjo perfshin:

 • Aplikimi për një EIN
 • Hapja e një llogarie bankare biznesi
 • Marrja e licencave ose lejeve (nëse kërkohet)
 • Dorëzimi i raporteve vjetore (nëse kërkohet)
 • Pagimi i taksave

Hapi 5: Aplikoni për EIN

An EIN (numri i identifikimit të punëdhënësit) është një numër unik identifikimi që u caktohet bizneseve nga Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme (IRS). Ju duhet një EIN për të punësuar punonjës dhe për të hapur një llogari bankare biznesi. Ju mund të aplikoni për një EIN në internet ose me postë. Aplikimi është falas.

Hapi 6: Hapni një llogari bankare biznesi

Hapja e një llogari bankare biznesi për LLC tuaj është një hap i rëndësishëm në menaxhimin e financave të kompanisë suaj dhe ndarjen e shpenzimeve personale dhe të biznesit. Duke krijuar një llogari të veçantë, ju mund të gjurmoni lehtësisht transaksionet e biznesit tuaj, të mbani shënime të sakta financiare dhe të demonstroni legjitimitetin e biznesit tuaj për klientët, furnitorët dhe institucionet financiare. Ndihmon gjithashtu për të mbrojtur pasuritë tuaja personale dhe siguron që ju të jeni në përputhje me kërkesat ligjore dhe tatimore.

Për të hapur një llogari bankare biznesi, do të të duhet për të dhënë informacionin e mëposhtëm:

 • Emri dhe adresa e LLC-së tuaj
 • EIN-i juaj
 • Emri dhe informacioni i kontaktit të nënshkruesve tuaj të autorizuar
 • Një kopje e Neneve të Organizatës së LLC-së tuaj

Hapi 7: Merrni licencat ose lejet

Në varësi të natyrës së biznesit tuaj, mund t'ju duhet të merrni disa licenca ose leje nga shteti ose qeveria lokale. Ju mund të gjeni informacion në lidhje me licencat dhe lejet specifike që kërkohen për biznesin tuaj duke kontaktuar qeverinë e qytetit ose qarkut tuaj.

Këtu janë disa shembuj të licencave dhe lejeve që mund t'ju nevojiten për të marrë:

 • Licenca profesionale: Nëse ofroni shërbime profesionale, të tilla si kontabiliteti, drejtësia ose inxhinieria, mund t'ju duhet të merrni një licencë nga bordi shtetëror që rregullon atë profesion.
 • Lejet e zonimit: Nëse jeni duke operuar një biznes nga një vendndodhje fizike, mund t'ju duhet të merrni një leje zonimi nga qeveria lokale e qytetit ose e qarkut.
 • Lejet shëndetësore: Nëse jeni duke përgatitur ose shërbyer ushqim, mund t'ju duhet të merrni një leje shëndetësore nga departamenti juaj shëndetësor lokal.
 • Lejet e tatimit mbi shitjet: Nëse jeni duke shitur mallra ose shërbime në New Mexico, do t'ju duhet të merrni një leje tatimore mbi shitjet nga Departamenti i Tatimeve dhe të Ardhurave në Nju Meksiko.

Hapi: 8: Merrni sigurimin e biznesit

Kur bëhet fjalë për mbrojtjen e biznesit tuaj në New Mexico, sigurimi i biznesit është një domosdoshmëri. Shteti ka disa kërkesa në vend, kështu që do t'ju duhet të merrni disa lloje të mbulimit të sigurimit. Një prej tyre është sigurimi i përgjegjësisë së përgjithshme, i cili ndihmon nëse dikush lëndohet në pronën tuaj ose nëse biznesi juaj shkakton dëme në pronën e dikujt tjetër.

Sigurimi i kompensimit të punëtorëve është një tjetër i rëndësishëm. Kjo është thelbësore nëse keni punonjës, sepse mbulon shpenzimet e tyre mjekësore dhe pagat e humbura nëse lëndohen gjatë punës për ju.

Por këtu është gjëja: në varësi të llojit të biznesit që keni, mund t'ju duhet më shumë mbulim. Është një ide e mirë të bisedoni me një ekspert sigurimesh i cili mund t'ju udhëzojë për nevojat specifike të biznesit tuaj dhe të sigurohet që i keni mbuluar të gjitha bazat.

7 Llojet e LLC-ve për t'u marrë parasysh në New Mexico

Një tjetër gjë për t'u marrë parasysh është lloji i LLC që dëshironi të krijoni. Këtu janë disa opsione për t'u marrë parasysh:

SH.PK me një anëtarë

Kjo është e përkryer për sipërmarrësit e vetëm që duan mbrojtje nga përgjegjësia, por duan t'i mbajnë gjërat të thjeshta. Është e lehtë për tu vendosur dhe mirëmbajtur.

Sh.PK me shumë anëtarë

Nëse jeni duke hyrë në biznes me të tjerët, një LLC me shumë anëtarë është një zgjedhje e mirë. Kjo ju lejon të ndani përgjegjësitë dhe fitimet, por do të thotë gjithashtu vendimmarrje të përbashkët.

L3C

Nëse jeni të gjithë për të bërë biznes për një qëllim social, L3C mund të jetë bllokimi juaj. Është krijuar për bizneset që duan të bëjnë mirë duke bërë një fitim. Është e shkëlqyeshme për sipërmarrësit e ndërgjegjshëm social.

Seria LLC

Nëse keni shumë biznese nën një çati, një seri LLC mund t'ju ndihmojë t'i mbani ato të ndara. Çdo "seri" ka aktivet dhe detyrimet e veta.

PLLC

Nëse jeni në një profesion të licencuar si juridiku ose mjekësia, një kompani profesionale me përgjegjësi të kufizuar është për ju. Ofron mbrojtje nga përgjegjësia për profesionistët.

LLC e kufizuar

Ky lloj ju lejon të vendosni rregulla specifike për anëtarët tuaj të LLC. Është mirë nëse doni të personalizoni marrëveshjen e funksionimit të LLC-së tuaj.

Anonim LLC

Nëse e vlerësoni privatësinë, një LLC anonime mund ta mbajë identitetin tuaj të fshehur nga të dhënat publike. Është për ata që preferojnë të mbajnë një profil të ulët në biznes.

Zgjidhni doola Për një LLC pa probleme

Formimi i një LLC në New Mexico mund të jetë një lëvizje strategjike për sipërmarrësit dhe pronarët e bizneseve. Me konfigurimin e tij të përshtatshëm për përdoruesit, efektivitetin e kostos dhe veçoritë e privatësisë, ai ofron një përzierje të vlefshme të thjeshtësisë dhe mbrojtjes. Ndërsa mund të mos i përshtatet të gjithëve, ata që vlerësojnë formimin efikas të LLC që mund të kursejë para dhe të mbrojë asetet duhet ta konsiderojnë këtë opsion.

Pavarësisht nëse jeni një sipërmarrës për herë të parë ose një biznes i themeluar, zgjedhja për të formuar një LLC në New Mexico mund të jetë e mençur. Nëse dëshironi një proces formimi të LLC pa probleme, të udhëhequr nga ekspertët, doola LLC Formation Services është partneri juaj i besueshëm. Bëni lëvizjen e duhur për biznesin tuaj sot dhe siguroni një të ardhme më të ndritshme financiare.

FAQs

Pse duhet të paraqes një LLC në New Mexico?

Paraqitja e një LLC në New Mexico ofron avantazhe të thjeshtësisë, kostos dhe privatësisë. Ai mbron asetet personale dhe zvogëlon barrën administrative për pronarët e bizneseve.

Sa kohë duhet për të marrë një LLC në New Mexico?

Afati kohor për marrjen e një LLC në New Mexico mund të ndryshojë nga disa javë në disa muaj, në varësi të faktorëve si koha e përpunimit dhe përgatitja e dokumenteve.

Sa kushton një LLC në New Mexico?

Kostoja e formimit të një LLC në New Mexico ndryshon, por në përgjithësi është e përballueshme. Shpenzimet mund të përfshijnë tarifat shtetërore të dosjeve, tarifat e agjentit të regjistruar dhe kostot përkatëse.

Si tatohet një LLC në New Mexico?

LLC-të në New Mexico zakonisht tatohen si entitete kalimtare, ku fitimet dhe humbjet raportohen në deklaratat tatimore personale të anëtarëve, duke ofruar fleksibilitet tatimor dhe kursime të mundshme.

A mund ta ndryshoj emrin e LLC-së sime në New Mexico pasi të jetë formuar?

Po, ju mund të ndryshoni emrin e LLC-së tuaj në New Mexico pas formimit duke paraqitur një amendament me shtetin, duke u siguruar që emri i ri të jetë unik dhe i disponueshëm.

A mund të tatohet një LLC në New Mexico si një S-Corporation?

Ndërsa New Mexico LLC mund të zgjedhin taksimin e S-Corporation në nivel federal, konsultimi me një profesionist tatimor është thelbësor për të përcaktuar nëse i përshtatet nevojave të biznesit tuaj.

A duhet të kem një zyrë fizike për LLC-në time në New Mexico?

Ndërsa një zyrë fizike nuk kërkohet në mënyrë eksplicite, ju duhet të mbani një agjent të regjistruar me një adresë fizike në New Mexico për të marrë dokumente ligjore.

A mund ta shpërndaj ose mbyll LLC-në time në New Mexico nëse nuk kam më nevojë për të?

Po, ju mund të shpërndani ose mbyllni New Mexico LLC kur nuk është më e nevojshme. Kjo zakonisht përfshin paraqitjen e dokumenteve të shpërbërjes me shtetin dhe shlyerjen e detyrimeve të papaguara.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.