Lundrimi në labirint: Si të filloni një LLC në Montana në 8 hapa

Montana përpiqet të sigurojë një mjedis të favorshëm biznesi për sipërmarrësit dhe mbetet një treg i rëndësishëm për shkak të vendndodhjes së saj. Është veçanërisht e favorshme për ata me makina të shtrenjta dhe ekzotike pasi Montana nuk ka taksë shitjeje për blerjet e makinave. Kjo është kryesisht arsyeja pse shihni kaq shumë supermakina në pjesë të tjera të Shteteve të Bashkuara me targa Montana. 

Nëse dëshironi të krijoni një biznes atje ose dëshironi të ulni faturën e taksave në udhëtimin tuaj të fundit luksoz, do t'ju duhet të mësoni se si të filloni një LLC në Montana. Ndiqni tetë hapat e thjeshtë në këtë udhëzues për ta bërë këtë.

Çfarë është një Montana LLC?

Një Montana LLC ose Kompani me përgjegjësi të kufizuar është një njësi ekonomike që ofron mbrojtjen e detyrimeve që korporatat kanë normalisht me kërkesat e thjeshtuara të përçimit të taksave të sipërmarrjeve individuale. Ngritja e një LLC në Montana është një ushtrim me kosto efektive dhe procesi efikas e bën të lehtë vënien në funksion të njësisë suaj në vetëm disa ditë.

Çfarë duhet të merrni parasysh përpara se të formoni një LLC në Montana?

Ju do të duhet të zgjidhni disa gjëra përpara se të formoni një LLC në Montana. Si fillim, duhet të jeni të sigurt për llojin e biznesit që dëshironi të ndiqni. Pasi të keni vendosur për biznesin në të cilin dëshironi të jeni, atëherë do t'ju duhet të bashkoni një Plani i biznesit me hulumtime gjithëpërfshirëse të tregut dhe të klientëve për të marrë një kuptim të vërtetë të potencialit që ekziston në vend si dhe konkurrencës me të cilën do të duhet të përballet biznesi juaj.

Vetëm kur t'i keni kuptuar të gjitha këto do të bëhet e qartë se cilën strukturë biznesi duhet të zgjidhni. Për shembull, ju mund të dëshironi të konsideroni krijimin e një korporate nëse keni ndërmend të rrisni kapital nga aksionarët ose ta bëni kompaninë publike në të ardhmen. 

Nëse preferoni një qasje më të thjeshtë, një LLC do të ishte më e mirë, pasi do të siguronte mbrojtje të përshtatshme nga përgjegjësia dhe do të kërkonte pajtueshmëri minimale rregullatore. Kjo ju lejon të mbani pasuritë tuaja personale të izoluara nga borxhet e biznesit.

8 hapa për të filluar një LLC në Montana

Është e rëndësishme të ndiqni një plan të mirëmenduar ndërsa vendosni të krijoni një ent biznesi në mënyrë që i gjithë procesi të shkojë pa probleme. Ka dosje të rëndësishme për t'u bërë, të cilat nëse bëhen gabimisht, mund të përfundojnë duke shkaktuar probleme në të ardhmen. Duke ndjekur këto tetë hapa, ju mund të gozhdoni procesin e formimit të LLC dhe të filloni të përqendroheni në rritjen e biznesit tuaj.

Hapi 1: Vendosni për një emër biznesi

Vendimi juaj i parë do të jetë të kuptoni se si do ta quani biznesin tuaj. Është e rëndësishme të mos ngecni shumë nga emri, por ai duhet të jetë ai që me të vërtetë përmbledh vizionin tuaj për biznesin. Emri duhet të jetë i ndryshëm nga subjektet e tjera në shtetin ku po veproni si ju nuk mund të ketë të njëjtin emër biznesi si dikush tjetër. Është gjithmonë një ide e mirë që kontrolloni disponueshmërinë e emrit të biznesit parë. 

Shteti në të cilin po inkorporoni do të ketë një bazë të dhënash të emrave të biznesit që mund ta kontrolloni. Ju gjithashtu duhet të kërkoni në Google për të kontrolluar nëse emri që keni vendosur tashmë është markë tregtare.

Ju duhet të vendosni kompani me përgjegjësi të kufizuar ose një shkurtim si LLC në emër të biznesit gjithashtu. Sidoqoftë, nuk ka nevojë të jetë emri i tregtimit, siç mundeni përdorni një DBA ose emër fiktiv për të kryer biznes nën atë LLC.

Hapi 2: Zgjidhni një agjent të regjistruar

Një agjent i regjistruar vepron si ndërlidhës mes jush dhe Sekretarit të Shtetit. Ai pranon dokumente ligjore në emër të biznesit tuaj dhe ndihmon në sigurimin e pajtueshmërisë me kërkesat e depozitimit. Këto janë vetëm disa arsye pse keni nevojë për një agjent të regjistruar.

Ju ose mundeni të jetë agjenti juaj i regjistruar ose përdorni një ofrues shërbimi. Megjithatë, që nga agjent i regjistruar për një Montana LLC duhet të keni një adresë fizike në shtet dhe të jeni të disponueshëm gjatë orarit të punës për të pranuar shërbimin e procesit, nuk mund të veproni si agjenti juaj i regjistruar nëse nuk jetoni në shtet.

Hapi 3: Përgatitni dhe Regjistroni Nenet e Organizatës LLC 

Mendoni për Artikujt e Organizatës si themeli mbi të cilin është strukturuar biznesi juaj. Ky është një dokument kyç themelor që parashtron të gjithë informacionin e rëndësishëm rreth biznesit. Kjo do të përfshijë emrin e biznesit, adresën, emrat e të gjithë anëtarëve, qëllimin e biznesit dhe më shumë. 

Vetëm kur ky dokument depozitohet në Sekretarin e Shtetit, SH.PK bëhet një person juridik i ndarë nga pronari i saj. Njësia ekonomike mbron më pas aktivet personale të pronarëve nga detyrimet e saj financiare, duke u mundësuar atyre të kryejnë biznes në mënyrë më efikase.

Hapi 4: Hartoni një Marrëveshje Operative LLC 

Marrëveshja e funksionimit është një tjetër dokument ligjor thelbësor që duhet të krijoni gjatë procesit të formimit të LLC. Ai përcakton përgjegjësitë, të drejtat dhe procedurat e funksionimit të LLC. Është në fakt një kontratë që të gjithë anëtarët e LLC nënshkruajnë për të rregulluar punët e brendshme të njësisë ekonomike. 

Kjo marrëveshje ofron një kuadër për drejtimin e biznesit, me drejtime të qarta se si do të shpërndahen fitimet dhe humbjet, cila do të jetë struktura e menaxhimit, si do të ndahet kapitali midis partnerëve, cila do të ishte metoda e zgjidhjes së mosmarrëveshjeve, etj.

Çfarë ndodh pas paraqitjes së një LLC në Montana?

urime! Tani keni krijuar një ent biznesi që është pothuajse gati për të filluar të bëjë biznes. Ka ende disa hapa që duhet të ndërmerrni, të tilla si marrja e një EIN dhe hapja e një llogarie bankare, përpara se biznesi juaj të mund të fillojë me të vërtetë. Çdo licencë dhe leje përkatëse duhet gjithashtu të merret në mënyrë që biznesi të jetë në përputhje me të gjitha rregulloret e zbatueshme për të.

Hapi 5: Aplikoni për EIN

Ju do të duhet të aplikoni për një EIN ose Numri i Identifikimit të Punëdhënësit pasi të gjitha bizneset kanë nevojë për një. Kërkohet të hapni një llogari bankare biznesi dhe të punësoni punëtorë. Nëse keni shumë biznese, do t'ju duhet një EIN i veçantë për secilin, si ju nuk mund të ketë shumë LLC nën një EIN.

Është një proces shumë i thjeshtë për të marrë një EIN. Paraqisni formularin SS-4 me IRS ose në internet ose përmes postës. Nëse keni aplikuar për një në të kaluarën, por humbi EIN-in tuaj, mund ta rikuperoni duke u kontaktuar me IRS. Nëse keni letrën e konfirmimit të dërguar pasi aplikimi juaj është miratuar, ajo do të përmendë gjithashtu EIN.

Hapi 6: Hapni një llogari bankare biznesi

Menaxhimi efikas financiar është çelësi për drejtimin e një biznesi të mirë. Hapi i parë është që shmangni përdorimin e llogarisë tuaj personale bankare për transaksione biznesi. Kjo jo vetëm që redukton detyrimet tuaja, por gjithashtu e bën shumë më të lehtë mbajtjen e kontabilitetit. Kryesor gjërat që ju nevojiten për të hapur një llogari bankare biznesi do të përfshijë dokumentet e inkorporimit, ID-në tuaj dhe EIN. 

Pasi ta keni hapni një llogari bankare biznesi, bëhet shumë më e thjeshtë gjurmimi i transaksioneve dhe mbajtja e shënimeve të sakta. Ai gjithashtu reflekton bukur në biznesin tuaj pasi klientët dhe furnitorët shohin që entiteti është legjitim.

Shumica e bankave ofrojnë shumë lloje të ndryshme llogarish. Zgjidhni atë që i përshtatet nevojave të biznesit tuaj. Shikoni ofertat, tarifat dhe tarifat e shërbimit dhe krahasojini ato me bankat e tjera zgjidhni atë të duhurin. Stafi tenton të jetë i dobishëm kështu që ju pyetje në lidhje me llogaritë bankare të biznesit do të përgjigjet në mënyrë efektive.

Hapi 7: Merrni licencat ose lejet

Montana kërkon që shumica e bizneseve të marrin një licencë ose leje. Kjo mund të kërkojë regjistrim në autoritetet shtetërore dhe lokale. Disa madje mund të kërkojnë regjistrim në Sekretarin e Shtetit. Pjesa më e madhe e kësaj mund të bëhet lehtësisht në internet dhe do të gjeni shumë informacione në lidhje me lejet që mund të kërkohen. Zakonisht duhet të bëhen disa dosje për të marrë këto licenca dhe ka të ngjarë të ketë tarifa që ju duhet të paguani gjithashtu.

Hapi: 8: Merrni sigurimin e biznesit

Të gjitha bizneset përballen me rreziqe dhe ruajnë adekuate mbulimi i sigurimit është një mënyrë e shkëlqyer për ta zbutur atë. Shteti gjithashtu kërkon që një Montana LLC të ketë sigurimin e kompensimit të punëtorëve nëse ata kanë një ose më shumë punonjës, dhe sigurimi komercial i automjeteve kërkohet gjithashtu për drejtimin e biznesit. Është më mirë të zgjedhësh mbulim shtesë si sigurimi i përgjegjësisë së përgjithshme dhe pronës për të siguruar menaxhim të kujdesshëm të rrezikut për njësinë tuaj.

5 Llojet e LLC-ve për t'u marrë parasysh në Montana

Ndërsa filloni procesin e formimit të LLC, do t'ju duhet të vendosni se cilin lloj LLC dëshironi të krijoni për biznesin tuaj në Montana. Ekzistojnë lloje të ndryshme të LLC-ve që mund të krijoni në Montana. Le t'i shqyrtojmë ato në detaje:

1. SH.PK me një anëtarë

Një SH.PK me një anëtarë është një ent i regjistruar që ka një pronar të vetëm. Ai ndërthur lehtësinë e sipërmarrjes së vetme me mbrojtjen e përgjegjësisë së një shoqërie me përgjegjësi të kufizuar. Ai trajtohet si një ent përçues për tatimin. Krijimi i një LLC me një anëtarë është i lehtë dhe kërkon dokumente minimale.

Anëtari i vetëm ushtron kontroll të plotë mbi të gjitha vendimet e biznesit. LLC-të me një anëtarë janë më të mirat për sipërmarrësit e biznesit të vogël dhe për ata që duan të mbrojnë pasuritë e tyre personale nga detyrimet e biznesit.

Një disavantazh është se pronarit zakonisht do t'i kërkohet të paguajë taksat e vetëpunësimit mbi fitimet e krijuara nga LLC. Struktura me një anëtarë e bën të vështirë gjithashtu mbledhjen e kapitalit nga investitorët e jashtëm.

2. Sh.PK me shumë anëtarë

Një LLC me shumë anëtarë është struktura e përshtatshme për një biznes me dy ose më shumë partnerë. Nuk ka kufi për numrin e anëtarëve që mund të ketë një LLC. Kjo siguron një mënyrë të lehtë për shumë njerëz që të bashkohen dhe të fillojnë një biznes.

Të njëjtat mbrojtje ndaj përgjegjësisë gëzojnë të gjithë anëtarët e LLC dhe ata gjithashtu ndajnë në fitimet dhe humbjet e biznesit. SH.PK-të me shumë anëtarë gjithashtu ofrojnë taksim kalimtar me kërkesa të thjeshtuara për dokumente.

3. L3C

Shoqëria me Përgjegjësi të Kufizuar me Fitim të ulët (L3C) është një lloj i ri SH.PK që ofron një strukturë hibride me karakteristika fitimprurëse dhe jofitimprurëse. Ata duhet të kenë si objektiv parësor një mision social, ndërsa gjenerimi i fitimit mund të jetë vetëm objektiv dytësor. Kjo i bën ato të shkëlqyera për fondacionet private që duan të ruajnë statusin e tyre të përjashtuar nga taksat ndërsa investojnë në biznese dhe bamirësi të kualifikuara.

L3C-të mund të tërheqin investime nga fondacione dhe investitorë privatë. Të gjithë anëtarët e L3C kanë përgjegjësi të kufizuar, të kufizuar në kapitalin që kanë kontribuar në njësinë ekonomike. Ata nuk janë personalisht përgjegjës për ndonjë borxh ose kontratë të biznesit. 

Meqenëse gjenerimi i fitimit mund të jetë vetëm objektivi dytësor i një L3C, është e pafavorshme ta zgjidhni atë nëse nuk do të fokusoheni kryesisht në një kauzë bamirësie. 

4. Seria LLC

Montana është një nga shtetet e pakta që lejon Series LLC. Ky ent është unik në atë që ju mundëson të krijoni shumë SH.PK dhe t'i gruponi ato nën një LLC mëmë. Është një mënyrë efektive për të ndarë pjesë të ndryshme të biznesit në LLC të veçanta. Kjo përmirëson më tej mbrojtjen e aktiveve pasi detyrimet e secilit segment të biznesit janë të izoluara.

Çdo filial i SH.PK-së ushtron një aktivitet të ndryshëm biznesi dhe ka aktivet dhe detyrimet e veta. Është veçanërisht i dobishëm për bizneset në industrinë e pasurive të paluajtshme pasi ato mund të menaxhojnë prona të shumta veçmas nën një LLC mëmë. 

Ai gjithashtu u ofron pronarëve të bizneseve një mënyrë me kosto efektive për të menaxhuar sipërmarrje të ndryshme biznesi. Mund të jetë pak e lodhshme të vazhdosh me të gjitha kërkesat rregullatore për Series LLC pasi ato mund të ndryshojnë sipas juridiksionit. Ky kompleksitet i shtuar është gjithashtu arsyeja pse shumë shtete ende nuk i njohin Series LLC.

5. PLLC

Një Montana PLLC është një strukturë unike biznesi për profesionistë të licencuar si avokatë, arkitektë, terapistë, mjekë, etj. Vetëm profesionistët që kërkojnë një licencë të shtetit Montana për të praktikuar mund të zgjedhin një PLLC. 

Ai u siguron atyre të gjitha përfitimet e një LLC, ndërsa gjithashtu siguron mbrojtje nga përgjegjësia personale. Avantazhi më i madh i një PLLC është se mbron anëtarët nga përgjegjësia personale që rrjedh nga keqpërdorimi profesional. Kështu ata mund të drejtojnë praktikën e tyre si një person juridik i veçantë. 

Thjeshtimi i procesit të formimit të LLC në Montana

Montana mbetet një destinacion i preferuar për të vendosur nga pronarët e bizneseve

 ngritën LLC-të e tyre. Sidoqoftë, procesi i formimit të LLC mund të duket i frikshëm për dikë që nuk ka përvojë me të. Rregulloret dhe dokumentet mund të jenë të vështira për t'u kuptuar. 

Kjo është arsyeja pse doola's Shërbimi i formimit të LLC e bën shumë të lehtë për pronarët e bizneseve të reja të ngrihen dhe të funksionojnë shpejt. Me gjithçka të renditur për ju, gjithçka që duhet të bëni është të përqendroheni në ngritjen e biznesit tuaj në lartësi të reja.

FAQs

Pse duhet të paraqes një LLC në Montana?

Ju duhet të paraqisni një LLC në Montana sepse ofron shumë përfitime, veçanërisht për ata që blejnë makina luksoze. Montana është gjithashtu një nga shtetet ku mund të ngrihet një Series LLC, duke e bërë atë një opsion të shkëlqyeshëm në veçanti për investitorët e pasurive të paluajtshme.

Sa kohë duhet për të marrë një LLC në Montana?

Zakonisht mund të duhen disa ditë deri në disa javë për të marrë një LLC në Montana. Koha e përpunimit mund të reduktohet kur regjistrimet bëhen në internet pasi më pas varet kryesisht nga sa shpejt zyra e Sekretarit të Shtetit të Montana mund ta përpunojë aplikacionin.

Sa kushton një LLC në Montana?

Kostoja për të formuar një LLC në Montana mund të ndryshojë bazuar në disa faktorë. Për shembull, nëse zgjidhni shërbime shtesë si përpunimi i përshpejtuar, mund të ketë një tarifë shtesë. Në minimum, do t'ju duhet të paguani 35 dollarë që është tarifa fillestare e paraqitjes për një Montana LLC. Pasi të formohet, ju gjithashtu duhet të paguani 20 dollarë për të paraqitur raportin vjetor çdo vit.

Si tatohet një LLC në Montana?

LLC-ve në Montana u kërkohet të paraqesin taksa shtetërore dhe federale. LLC-të me një anëtarë trajtohen si entitete kalimtare, kështu që anëtarët do të raportojnë të ardhurat në deklaratat e tyre tatimore. Anëtarët mund të jenë gjithashtu përgjegjës për shitjet, listën e pagave dhe taksat e vetëpunësimit. Montana lejon LLC-të të zgjedhin të tatohen si korporata.

A mund ta ndryshoj emrin e LLC-së sime në Montana pasi të jetë formuar?

Po! Është e lehtë të ndryshoni emrin e LLC-së tuaj në Montana pasi të jetë formuar. Ju do të duhet të paraqisni formularin e Neneve të Amendamentit me Sekretarin e Shtetit, duke përshkruar ndryshimin e emrit. Ka një tarifë prej 15 dollarë për këtë. Pasi të miratohet, ju mund të ndryshoni zyrtarisht emrin e LLC-së tuaj.

A mund të tatohet një LLC në Montana si një S-Corporation?

Po, një LLC në Montana mund të zgjedhë të tatohet si S-Corporation. Kërkon paraqitjen e një formulari në IRS, Forma 2553 të jetë i veçantë. Në varësi të natyrës së biznesit, zgjedhja për t'u taksuar si S-Corporation mund të sjellë përfitime tatimore, por është e rëndësishme që së pari të konsultoheni me profesionistin tuaj tatimor përpara se të bëni këtë ndryshim.

A duhet të kem një zyrë fizike për LLC-në time në Montana?

Jo, nuk keni nevojë për një zyrë fizike për LLC-në tuaj në Montana. Sidoqoftë, do t'ju duhet një agjent i regjistruar që ka një adresë fizike në shtet. Ato duhet të jenë të disponueshme gjatë orarit të rregullt të punës për të pranuar dokumente ligjore dhe tatimore në emër të biznesit tuaj.

A mund ta shpërndaj ose mbyll LLC-në time në Montana nëse nuk kam më nevojë për të?

Po, ju mund të shpërndani një LLC në Montana duke paraqitur formularin e plotësuar të Neneve të Përfundimit me Sekretarin e Shtetit. Ka një tarifë depozitimi prej 15 dollarësh dhe ekziston një mundësi për të kërkuar një ditë shërbimi për 20 dollarë shtesë.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.