Filloni biznesin tuaj: Si të filloni një LLC në Misuri në 8 hapa

Misuri po bëhet shpejt një destinacion i preferuar për sipërmarrësit që kërkojnë të inkorporojnë një LLC. Shteti ofron programe bujare të kreditimit të taksave për bizneset e reja të vogla. Këto stimuj ndihmojnë bizneset të rriten, përmirësojnë ekonominë lokale dhe ndihmojnë në sjelljen e më shumë vendeve të punës për shtetin. 

Për të përfituar nga këto stimuj, së pari duhet të mësoni se si të filloni një LLC në Misuri. Procesi është mjaft i thjeshtë dhe nëse ndiqni hapat e theksuar më poshtë, do të jeni në gjendje të ngriheni dhe të funksiononi atje brenda një kohe të shkurtër.

Çfarë është një Misuri LLC?

An LLC është një lloj subjekti afarist që u siguron pronarëve të tij mbrojtje jetike nga përgjegjësia. Ajo mbron pasuritë e tyre personale nga borxhet dhe detyrimet e biznesit. Një Missouri LLC mund të ketë një ose më shumë anëtarë. Kjo është një strukturë biznesi me efikasitet tatimor, pasi të gjitha të ardhurat rrjedhin përmes LLC dhe duhet të raportohen në kthimet personale të anëtarëve. Është e lehtë të inkorporosh një LLC në Misuri. I gjithë procesi zakonisht nuk merr më shumë se disa ditë për të përfunduar.

Çfarë duhet të merrni parasysh përpara se të formoni një LLC në Misuri?

Përpara se të mendoni të inkorporoni një LLC, duhet të jeni i sigurt se në cilën linjë pune dëshironi të jeni. Pasi të keni vendosur për biznesin që dëshironi të bëni, do të ketë disa parakushte për të përfunduar. Do t'ju duhet krijoni një plan biznesi që nxjerr në pah mundësinë që po kërkoni të përdorni. Ai gjithashtu do të përfshijë kërkimin e tregut dhe të klientit që keni bërë pasi kjo do të ishte jetike për të vendosur se cilat produkte dhe shërbime do të ofroni. 

Pasi të jetë bërë kjo punë ligjore, do të bëhet e qartë se çfarë lloj subjekti biznesi duhet të regjistroheni. Një LLC do të jetë struktura e përshtatshme nëse jeni duke kërkuar për një ent të thjeshtë që mbron pasuritë tuaja personale dhe ka kërkesa të thjeshta përputhshmërie. Nëse jeni të interesuar për të mbledhur kapital të jashtëm, mund të konsideroni një lloj tjetër entiteti si një korporatë. 

8 hapa për të filluar një LLC në Misuri

Ndërsa procesi për të inkorporuar një LLC është mjaft i thjeshtë, mund ta keni të vështirë të kuptoni disa çështje, veçanërisht nëse nuk keni ndonjë përvojë paraprake në ngritjen e një biznesi. Kjo është arsyeja pse duke ndjekur planin e thjeshtë të theksuar më poshtë, mund të jeni të sigurt që subjekti i biznesit tuaj është i regjistruar siç duhet, në mënyrë që të mund të filloni të drejtoni biznesin tuaj pa asnjë problem.

Hapi 1: Vendosni për një emër biznesi

Duhet të keni vendosur tashmë se si do ta quani biznes. Filloni me duke kontrolluar disponueshmërinë e emrit të biznesit për të siguruar që nuk ka asnjë biznes tjetër me të njëjtin emër. Do t'ju duhet të gjeni një emër tjetër nëse një biznes tjetër tashmë e përdor atë. Idealisht, emri që zgjidhni duhet të jetë lehtësisht i dallueshëm dhe gjithashtu të nxjerrë në pah vizionin e biznesit tuaj. 

Një kërkim i thjeshtë në internet mund të zbulojë nëse emri është tashmë në përdorim dhe nëse është markë tregtare nga dikush. Ju gjithashtu mund të kërkoni në bazën e të dhënave të emrave të biznesit të shtetit. Çfarëdo emri të vendosni, do të duhet të vendosni LLC ose Shoqëri me Përgjegjësi të Kufizuar në fund të saj.

Nëse dëshironi që një emër më i shkurtër të shfaqet në materialet tuaja të marketingut, komunikimet, etj., mundeni shkoni për një DBA ose një emër fiktiv. Në thelb është një leje për LLC për të kryer biznes me një emër që është i ndryshëm nga emri i saj i regjistruar.

Hapi 2: Zgjidhni një agjent të regjistruar

Një Missouri LLC kërkohet të ketë një agjent të regjistruar. Është e mundur për ju që të jetë agjenti juaj i regjistruar nëse jeni banor i shtetit. Misuri kërkon që agjentët e regjistruar për LLC duhet të kenë një adresë fizike në shtet dhe të jenë të disponueshëm gjatë orarit normal të punës për të pranuar dokumentet ligjore dhe shërbimin e procesit. 

Një arsye tjetër pse keni nevojë për një agjent të regjistruar është ndihma që ata mund t'ju ofrojnë. Ata do të dërgojnë rikujtues kur të bëhen raportet vjetore dhe gjithashtu do t'ju ndihmojnë të qëndroni në krye të çdo dosje tjetër rregullatore që duhet të bëhet. A Agjent i regjistruar në Misuri mund të bëjë edhe formimin e LLC në emrin tuaj, duke ju kursyer kështu shumë kohë në proces.

Hapi 3: Përgatitni dhe Regjistroni Nenet e Organizatës LLC 

Dokumenti që përfshin të gjitha informacionet e rëndësishme për biznesin tuaj, si emri, të dhënat e të gjithë anëtarëve, qëllimi i biznesit, adresa dhe më shumë quhet Artikujt e Organizatës. Ky është themeli mbi të cilin është ndërtuar biznesi juaj, kështu që është e rëndësishme të jeni të ndërgjegjshëm për të gjitha aspektet teknike kur jeni duke mbledhur këtë dokument. 

Pasi të jetë hartuar, do t'ju duhet ta dorëzoni këtë dokument tek Sekretari i Shtetit. Vetëm kur dokumenti të jetë shqyrtuar dhe miratuar nga autoriteti, LLC-ja juaj do të bëhet një person juridik i ndarë nga pronari i tij. Pasi të jetë inkorporuar, ju si anëtar i LLC do të gëzoni mbrojtje nga përgjegjësia, ku asetet tuaja personale do të mbeten të ndara nga biznesi.

Hapi 4: Hartoni një Marrëveshje Operative LLC 

Një tjetër dokument themelor për LLC-në tuaj është marrëveshja e funksionimit. Këtu do të përmenden të gjitha të drejtat, procedurat operative dhe përgjegjësitë e LLC. Është një mënyrë për të sjellë strukturë në punët e menaxhimit të biznesit. Kur gjithçka vihet në letër, të gjithë anëtarët e dinë se çfarë pritet prej tyre dhe si duhet të operojnë në lidhje me biznesin.

Marrëveshja e funksionimit përfshin gjithashtu detaje se si fitimet dhe humbjet e biznesit do të shpërndahen midis anëtarëve. Struktura e menaxhimit është gjithashtu e qartësuar kështu që zinxhiri i komandës është vendosur qartë që nga fillimi. 

Nuk është e pazakontë që bizneset të kenë mosmarrëveshje të brendshme. Sigurohuni që të ketë një metodë efektive të zgjidhjes së mosmarrëveshjeve të përshkruara në marrëveshje në mënyrë që çështje të tilla të mund të trajtohen siç duhet në të ardhmen.

Çfarë ndodh pas paraqitjes së një LLC në Misuri?

Procesi nuk përfundon pasi të jetë formuar LLC. Kanë mbetur edhe disa hapa përpara se biznesi të funksionojë. Ju do të duhet të merrni një EIN nga IRS pasi kjo është thelbësore jo vetëm për hapjen e një llogarie bankare biznesi, por edhe për punësimin e punëtorëve. 

Kjo është gjithashtu faza ku do të aplikoni për çdo licencë ose leje që mund t'ju nevojitet. Kjo është bërë për të siguruar pajtueshmërinë me çdo dhe të gjitha rregulloret, si federale ashtu edhe shtetërore.

Hapi 5: Aplikoni për EIN

Numri i identifikimit të punëdhënësit ose EIN është një numër nëntëshifror që është unik për një subjekt biznesi. Kjo është arsyeja pse ju nuk mund të ketë shumë LLC në një EIN. Ai duhet të jetë i veçantë për çdo subjekt pasi IRS përdor EIN për të identifikuar bizneset për taksat. Për të marrë një EIN, do t'ju duhet të paraqisni formularin SS-4 në IRS. Kjo mund të bëhet në internet ose përmes postës. Ju do të gjeni EIN-in tuaj në formularin e miratuar që IRS ju kthen.

Në rast se keni humbi EIN-in tuaj, mos u shqetësoni, mund të rikuperohet shumë lehtë. Mund të kontaktosh me IRS dhe ata do t'ju zgjidhin. Mund ta gjeni gjithashtu në letrën e konfirmimit që IRS dërgoi pasi aplikimi juaj EIN u miratua. Numri do të përmendej në të. 

Hapi 6: Hapni një llogari bankare biznesi

Me EIN në dorë, drejtohuni në bankën tuaj të preferuar për të hapur një llogari për biznesin tuaj. Mos e përdorni llogarinë tuaj personale për biznes transaksionet pasi kjo mund të shkaktojë probleme më vonë, veçanërisht kur duhet të raportoni të ardhurat dhe shpenzimet e biznesit në deklaratat tuaja tatimore. Vetëm zgjidhni llogarinë e duhur bankare bazuar në nevojat unike të biznesit tuaj.

Lista e gjërat që duhet të bëni për një llogari të re bankare është shumë e thjeshtë. Vizitoni bankën tuaj të preferuar dhe flisni me ta për llogaritë e ndryshme që ofrojnë. Marrja e qartësisë në lidhje me tarifat e tyre dhe tarifat e lidhura duhet të jetë ndër pyetje që duhen bërë përpara se të hapni një llogari bankare.

Pasi të jeni të kënaqur me gjithçka, jepini atyre dokumentet dhe informacionin përkatës në mënyrë që ata të mund të përfundojnë procesin në fund të tyre dhe hapni llogarinë tuaj bankare të biznesit. Shumica e bankave mund ta bëjnë atë në vend dhe mund t'ju ofrojnë gjithashtu shërbime shtesë për të ndihmuar në zgjerimin e biznesit tuaj.

Hapi 7: Merrni licencat ose lejet

Në varësi të natyrës së biznesit tuaj, Misuri do t'ju kërkojë të merrni licenca ose leje. Procesi mund të përfshijë regjistrimin me autoritetet shtetërore dhe lokale, duke përfshirë Sekretarin e Shtetit. Shumica e dosjeve janë të lehta për t'u përfunduar dhe mund të bëhen në internet, kështu që nuk do t'ju duhet të kaloni shumë kohë duke shkuar nga një zyrë në tjetrën. 

Sidoqoftë, kini parasysh faktin se mund të ketë disa tarifa të lidhura me këto dosje. Ju mund të gjeni lehtësisht shumë informacione në lidhje me licencat dhe lejet e kërkuara për biznesin tuaj në internet, kështu që përdorni mirë internetin për të zbutur çdo problem të mundshëm në të ardhmen.

Hapi: 8: Merrni sigurimin e biznesit

Është gjithmonë një ide e mirë që të keni sigurim për biznesin tuaj pasi mund të ketë çështje të paparashikuara që mund të krijojnë një rrezik të madh financiar dhe të kërcënojnë ekzistencën e kompanisë. Misuri gjithashtu mandaton bizneset që kanë pesë ose më shumë punonjës të kenë sigurimin e kompensimit të punëtorëve.

Llojet e tjera të sigurimit të biznesit LLC që mund të konsideroni përfshijnë sigurimin e përgjegjësisë së përgjithshme dhe sigurimin e automobilave. Ju duhet të përpiqeni të ruani mbulimin e duhur të sigurimit në mënyrë që biznesi juaj të mbrohet në çdo rast.

5 Llojet e LLC-ve për t'u marrë parasysh në Misuri

LLC është një term ombrellë pasi ka shumë lloje të ndryshme të LLC-ve që mund të zgjidhni në varësi të nevojave unike të biznesit tuaj. Është e rëndësishme të zgjidhni llojin e duhur të LLC-së pasi kjo do të siguronte mjedisin më të favorshëm për zhvillimin e biznesit tuaj. Këtu janë të gjitha opsionet e LLC të disponueshme për ju që të përfshini në Misuri.

1. SH.PK me një anëtarë

Siç sugjeron emri, një SH.PK me një anëtar ka një pronar, kështu që është efektivisht një pronësi e vetme me mbrojtjen e përgjegjësisë që ofron një njësi ekonomike e inkorporuar. Është e lehtë për t'u përfshirë dhe ka dosje minimale për t'u bërë çdo vit. Meqenëse ka një pronar të vetëm, ata ushtrojnë kontroll të plotë drejtues mbi njësinë ekonomike. 

SH.PK-të janë subjekte përçuese për tatimin. Kjo do të thotë që të ardhurat rrjedhin te pronari i cili duhet t'i raportojë në deklaratën e tyre tatimore personale. LLC-të janë të shkëlqyera për pronarët e bizneseve të vogla që dëshirojnë të mbrojnë asetet e tyre nga detyrimet e biznesit të tyre. Pronarët duhet të kenë parasysh se mund t'u kërkohet të paguajnë taksa të vetëpunësimit mbi fitimet që gjeneron biznesi i tyre. 

2. Sh.PK me shumë anëtarë

Këto janë mjaft të ngjashme me SH.PK-të me një anëtarë me ndryshimin kryesor është se ato kanë shumë anëtarë. Dy ose më shumë njerëz që duan të bashkohen dhe të drejtojnë një biznes mund ta bëjnë këtë nën një LLC me shumë anëtarë. Ata të gjithë kanë të njëjtin nivel mbrojtjeje nga përgjegjësia, kështu që asetet e tyre personale mbeten të mbrojtura. 

I takon anëtarëve të vendosin përqindjen e kapitalit të tyre dhe mënyrën se si do të shpërndahen fitimet dhe humbjet ndërmjet tyre. Lehtësia e krijimit të një LLC me shumë anëtarë dhe kërkesat minimale të dokumenteve janë arsyeja pse shumica e pronarëve të bizneseve të vogla që operojnë në një partneritet zgjedhin të formojnë një LLC me shumë anëtarë.

3. L3C

Një L3C përshkruhet si një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar me fitim të ulët ku qëllimi kryesor nuk është të prodhojë të ardhura nëpërmjet biznesit ose vlerësimit të pronës. Qëllimi kryesor i një L3C duhet të jetë bamirës ose social. Gjenerimi i fitimit mund të jetë vetëm objektivi dytësor i këtij subjekti. Ato janë të dobishme për fondacionet private që dëshirojnë të mbajnë statusin e tyre të përjashtuar nga taksat, ndërsa vazhdojnë të investojnë në bamirësi dhe biznese të kualifikuara. 

L3C-të janë gjithashtu të afta të rrisin investime nga investitorët privatë. Njësia ekonomike ofron një shkallë të lartë mbrojtjeje nga detyrimi pasi të gjithë anëtarët e një L3C kanë detyrimin e tyre të kufizuar në kapitalin që ata kanë kontribuar. Ata nuk kanë asnjë përgjegjësi personale për borxhet e biznesit. 

4. Seria LLC

Misuri është ndër shtetet e pakta që njohin Series LLC. Është një lloj entiteti unik ku mund të keni shumë LLC të grupuara nën një LLC mëmë. Kjo ju mundëson të keni një ndarje midis pjesëve të ndryshme të biznesit ndërsa i menaxhoni ato nga një LLC kryesore. Kjo është gjithashtu një mënyrë për të përmirësuar më tej mbrojtjen e aktiveve pasi detyrimet e secilit segment të biznesit përfshihen brenda një SH.PK të veçantë.

Seritë LLC janë bërë të njohura me njerëzit në biznesin e pasurive të paluajtshme pasi u lejon atyre të menaxhojnë prona të ndryshme nën një prind LLC. Çdo filial mund të ketë aktivitetin e vet të biznesit me aktive dhe pasive të ndara nga mëma. Pronarët e bizneseve gjithashtu mund ta përdorin këtë strukturë për të reduktuar kostot e tyre operative nëse ata drejtojnë disa sipërmarrje të ndryshme biznesi. 

E vetmja pengesë është se Series LLC-të ende nuk njihen në shumë shtete, gjë që mund ta bëjë paksa të mundimshme për të kuptuar kërkesat rregullatore.

5. Anonim LLC

LLC-të anonime lejohen në Misuri, kështu që ju mund ta mbani identitetin tuaj konfidencial nga të dhënat publike, duke përfituar kështu nga shtresa shtesë e privatësisë që ofrohet. Ju lejohet të keni menaxherë të emëruar që shfaqen në të dhënat publike, kështu që informacioni i tyre do të dalë në vend të juaji sa herë që dikush kërkon të dhënat e pronësisë së LLC. 

Ky është një opsion i shkëlqyeshëm për ata që janë shumë të veçantë për privatësinë e tyre dhe po kërkojnë një mënyrë për t'i mbajtur të matura asetet e tyre personale. Mbani në mend se Anonim LLC-të nuk njihen në të gjitha shtetet, kështu që zbatueshmëria e tyre mbetet e kufizuar.

Formimi Hasslefree Missouri LLC është brenda mundësive

Pavarësisht nëse tërhiqeni nga kreditë tatimore të ofruara nga Misuri ose nga fakti që mund të keni një LLC anonime këtu, do t'ju duhet të kaloni të njëjtin proces për të përfshirë një të tillë. Nëse dëshironi të keni ndihmë profesionale gjatë gjithë procesit, do të jeni të lumtur që e gjeni shërbimi i formimit të doola's LLC

Gjithçka trajtohet për ju nga fundi në fund, duke ju çliruar nga shqetësimet e paraqitjes së të gjitha dokumenteve të ndryshme dhe përmbushja e të gjitha kërkesave. E vetmja gjë në të cilën duhet të përqendroheni është se si do ta zgjeroni biznesin.

FAQs

Pse duhet të paraqes një LLC në Misuri?

Ju duhet të mendoni për paraqitjen e një LLC në Misuri sepse shteti ofron kredi të ndryshme tatimore për bizneset e reja. Kjo potencialisht mund t'ju ofrojë një bazë të mirë mbështetjeje në fazat e hershme të biznesit tuaj. Misuri ofron gjithashtu shumë lloje të ndryshme të LLC, duke përfshirë LLC anonime, që nuk mund t'i merrni në shtete të tjera.

Sa kohë duhet për të marrë një LLC në Misuri?

Nuk merr shumë kohë për të krijuar kompaninë tuaj me përgjegjësi të kufizuar në Misuri. Procesi nis me dorëzimin e të gjitha dokumenteve të kërkuara te Sekretari i Shtetit. Mund të prisni që procesi të përfundojë brenda një jave.

Sa kushton një LLC në Misuri?

Ka një tarifë depozitimi prej 50 dollarësh nëse po e bëni procesin në internet. Ajo rritet në një tarifë prej 105 dollarësh nëse vendosni ta bëni atë përmes postës. Ka të ngjarë që do t'ju duhet të paguani ekstra për një agjent të regjistruar dhe shërbime të tjera si përpunimi i përshpejtuar.

Si tatohet një LLC në Misuri?

Një Missouri LLC duhet të paraqesë taksa shtetërore dhe federale. Njësia ekonomike konsiderohet si kalim për tatimin, që do të thotë se anëtarët duhet të raportojnë të ardhurat në deklaratat e tyre të tatimit mbi të ardhurat personale. Mund t'ju kërkohet gjithashtu të paguani taksat për vetëpunësimin dhe listën e pagave. Është e mundur të zgjidhni që LLC-ja juaj të tatohet si korporatë.

A mund ta ndryshoj emrin e LLC-së sime në Misuri pasi të jetë formuar?

Po, është e mundur të ndryshoni emrin e LLC-së tuaj në Misuri pasi të jetë formuar. Paraqisni formularin e ndryshimit dhe prisni deri në 10 ditë që të përpunohet. Ju do të merrni një konfirmim të amendamentit sapo të miratohet. Ka një tarifë prej 25 dollarë për këtë proces.

A mund të tatohet një LLC në Misuri si një S-Corporation?

Po, ju mund të zgjidhni që LLC juaj të tatohet si një S-Corporation në Misuri. Për ta bërë këtë, shkoni përpara dhe depozitoni Forma 2553 me Shërbimin e të Ardhurave të Brendshme. Mund të përfitoni potencialisht shumë përfitime tatimore duke zgjedhur ta bëni këtë, por sasia e kursimeve do të varet nga lloji i biznesit në të cilin jeni. Profesioni juaj tatimor do të jetë në gjendje të ofrojë udhëzime më të mira nëse kjo ka kuptim për biznesin tuaj.

A duhet të kem një zyrë fizike për LLC-në time në Misuri?

Misuri kërkon që LLC-të të kenë një agjent të regjistruar që ka një adresë fizike në shtet dhe është gjithashtu i disponueshëm gjatë orarit të rregullt të punës për të pranuar dokumente në emër të biznesit. Pra, edhe nëse nuk mbani një zyrë fizike për veten tuaj në Misuri, agjenti i regjistruar që zgjidhni atje duhet të ketë një të tillë.

A mund ta shpërndaj ose mbyll LLC-në time në Misuri nëse nuk kam më nevojë për të?

Po, ju mund ta shpërndani lehtësisht Misuri LLC nëse nuk keni më nevojë për të. Dërgoni një formular Njoftimi për Braktisjen e Bashkimit ose Konsolidimit të Përgjegjësisë së Kufizuar ose një Njoftim për Përfundim Sekretarit të Shtetit. Ka një tarifë prej 25 dollarësh për shpërbërjen e LLC.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.