Duke e bërë atë zyrtare: Si të filloni një LLC në Massachusetts në 8 hapa

Nga qendra e tij ekonomike dhe kulturore e Bostonit deri te qytetet e tij bregdetare me famë botërore, Massachusetts ofron mundësi të ndryshme për bizneset. Qeveria e Massachusetts punon për të inkurajuar dhe promovuar në mënyrë aktive sipërmarrjen. Massachusetts është i njohur për politikat e tij pro-biznesit, duke përfshirë stimujt tatimorë dhe rregulloret mbështetëse, të cilat e bëjnë atë një vend tërheqës për të nisur një biznes. Lexoni se si të filloni një LLC në Massachusetts.

Çfarë është një Massachusetts LLC?

A Kompania me përgjegjësi të kufizuar në Massachusetts ose SH.PK është një ent ligjor biznesi që ofron përgjegjësi të kufizuar dhe tatimet përçuese për pronarët e saj, të quajtur anëtarë. Ju do të merrni fleksibilitetin e një pronësie të vetme ose një mbrojtje nga partneriteti dhe përgjegjësia. Çdo LLC me bazë në Massachusetts ose e regjistruar me Sekretarin e Shtetit për të bërë biznes në shtet konsiderohet si Massachusetts LLC.

Çfarë duhet të merrni parasysh përpara se të formoni një LLC në Massachusetts?

Përpara se të formoni një Massachusetts LLC, do të dëshironi të merrni parasysh strukturën e biznesit, qëllimet afatgjata të kompanisë dhe zbatimin e vizionit dhe misionit të kompanisë. Nëse planifikoni ta bëni kompaninë publike dhe dëshironi aksionarë, një korporatë mund të jetë struktura më e mirë e biznesit. Sidoqoftë, një LLC ofron hapa të thjeshtë formimi, mbrojtje nga përgjegjësia dhe paraqitje minimale vjetore për shumicën e bizneseve. Edhe më mirë, një LLC është një ent biznesi që do të mbrojë asetet tuaja personale dhe do t'i shtojë besueshmëri biznesit tuaj.   

Pasi të keni vendosur të krijoni një LLC, do të dëshironi të kryeni kërkime të tregut për të identifikuar mundësitë dhe për të përmirësuar tregun tuaj të synuar. Kuptimi dhe hulumtimi i thelluar i industrisë mund të ndihmojë në rritjen e suksesit. Do të dëshironi gjithashtu krijoni një plan biznesi që përshkruan objektivat e biznesit tuaj, identifikon mundësitë e mundshme të tregut dhe përfshin një analizë të përfitimit të rrjedhës së parasë. 

8 hapa për të filluar një LLC në Massachusetts

Fillimi i një LLC në Massachusetts është hapi i parë për të nisur një biznes. Është e thjeshtë për të filluar në disa hapa të përshkruar më poshtë. 

Hapi 1: Vendosni për një emër biznesi

Emri i biznesit tuaj është një mjet i fuqishëm markimi dhe marketingu. Kështu do të ndërtoni një reputacion në internet dhe do të krijoni besim fillestar midis klientëve të mundshëm. Kjo duhet të jetë unike dhe e dallueshme nga subjektet e biznesit ekzistues në shtet. Ndonjëherë, bizneset zgjedhin një DBA, emër tregtar ose emër fiktiv, edhe pse nëse duhet ta përdorni apo jo varet nga konsideratat individuale. 

Pasi të keni zgjedhur disa opsione emri, kërkoni zyrën e patentave dhe markave tregtare të SHBA për t'u siguruar që emrat nuk janë markë tregtare. Më pas, mund të kryeni një kërkimi i subjektit të biznesit me Divizionin e Korporatave të Massachusetts.

Mos harroni se emri duhet të përfshijë "shoqëri me përgjegjësi të kufizuar" ose një nga shkurtesat e tij si LLC. Shumica e bizneseve gjithashtu do kontrolloni domenet e mundshme të internetit të biznesit gjatë procesit të përzgjedhjes së emrit. Një kërkim në Google i emrave të mundshëm do t'ju tregojë se cilat faqe interneti ekzistojnë me emra të ngjashëm, në mënyrë që të zgjidhni një emër që ju lejon të siguroni një domen në internet për biznesin tuaj.

Hapi 2: Zgjidhni një agjent të regjistruar

Vini re se të gjitha LLC-të në Massachusetts duhet të ketë një agjent të regjistruar. Një agjent i regjistruar, i quajtur edhe agjent rezident, është një individ ose subjekt biznesi i caktuar për të marrë dhe pranuar dokumente ligjore në emër të biznesit. 

A Agjent i regjistruar në Massachusetts duhet të ketë një adresë fizike në shtet dhe të jetë në dispozicion gjatë orarit normal të punës për të pranuar shërbimin e procesit nëse biznesi është i përfshirë në procese gjyqësore.

Nëse jeni banor i Massachusetts dhe mund të jeni i disponueshëm gjatë orarit të rregullt të punës, mund ta konsideroni nëse dëshironi të jeni agjenti juaj i regjistruar.

Hapi 3: Përgatitni dhe Regjistroni Nenet e Organizatës LLC 

Paraqitja e artikujt e organizatës është një hap thelbësor për formimin e një LLC. Nenet e organizimit të një LLC janë një dokument ligjor që ofron informacionin e nevojshëm si emri i LLC, emrat e anëtarëve dhe menaxherëve, adresa, qëllimi dhe industria. 

Në Massachusetts, kjo quhet Certifikimi i Organizatës. Ju gjithashtu do t'ju duhet të paguani tarifën shtetërore të Massachusetts, 500 dollarë, kur të dorëzoni certifikatën e organizatës. Massachusetts ngarkon një shtesë prej 20 dollarësh nëse dorëzoni në internet ose me faks. 

Pas paraqitjes, SH.PK bëhet një ent i njohur ligjërisht i ndarë nga pronarët e saj. Kjo ju mbron ju dhe çdo anëtar tjetër të LLC nga përgjegjësia. Dhe, ju do të jeni në gjendje të ndani asetet tuaja personale nga borxhet dhe detyrimet e kompanisë (më shumë për këtë më poshtë).

Hapi 4: Hartoni një Marrëveshje Operative LLC 

Një marrëveshje operimi LLC është një dokument ligjor që përshkruan të drejtat, përgjegjësitë dhe procedurat e funksionimit të anëtarëve të një LLC. Anëtarët e LLC-së e nënshkruajnë atë pasi bien dakord për funksionimin e punëve të brendshme, nga oraret e takimeve deri te emërimet e menaxhmentit ose vendimmarrja. Ju do të duhet të krijoni një marrëveshje funksionimi që të gjithë anëtarët e LLC-së nënshkruajnë për të mbrojtur veten dhe për funksionimin e qetë të LLC.

Elementet e përbashkëta të një marrëveshje operative përfshijnë:

 • Struktura e menaxhimit
 • Procesi i vendimmarrjes
 • Struktura e kapitalit neto
 • Kontributi kapital
 • Shpërndarja e fitimeve, humbjeve dhe shpërndarjeve
 • drejtuesit
 • Votim
 • hollim
 • Transferim
 • blerje
 • shpërbërje
 • Marrëveshje ose pika të menaxhimit shtesë

Çfarë ndodh pas paraqitjes së një LLC në Massachusetts?

Pasi të keni depozituar LLC-në tuaj me Sekretarin e Shtetit dhe të keni vendosur një marrëveshje funksionimi, jeni më shumë se në gjysmë të rrugës për krijimin e një biznesi. Hapat përfundimtarë janë të nevojshëm për të ruajtur pajtueshmërinë ligjore dhe për të krijuar strukturat që lejojnë biznesin tuaj të funksionojë. 

Hapi 5: Aplikoni për EIN

Nëse planifikoni të hapni një llogari bankare biznesi ose të punësoni punonjës, do t'ju duhet një numri i identifikimit të punëdhënësit (EIN). Ju lehtë mund të aplikoni për një EIN duke përdorur Forma IRS SS-4. Ju gjithashtu mund të aplikoni në internet ose ta dërgoni aplikacionin me postë në IRS. 

Mbani në mend se çdo subjekt biznesi ka nevojë për EIN-in e vet. Shumë LLC nuk mund të ndajnë një EIN të vetëm. Nëse ju humbni EIN-in tuaj, ka disa mënyra për ta rikuperuar atë, duke përfshirë drejtpërdrejt me IRS.

Hapi 6: Hapni një llogari bankare biznesi

Pasi të keni EIN, hapi tjetër është hapja e një llogarie bankare biznesi. Hapja e një llogarie bankare është një hap thelbësor në ndarja e financave tuaja personale nga llogaritë e biznesit. Do të ndihmojë në mbrojtjen nga përgjegjësia dhe do ta bëjë më të lehtë mbajtjen e kontabilitetit. 

Hulumtimi dhe hapja e një llogarie bankare të biznesit gjithashtu ndihmon në përputhjen me kërkesat ligjore dhe tatimore. Mund të lehtësojë ndjekjen e transaksioneve të biznesit tuaj, mbajtjen e të dhënave të sakta financiare dhe demonstrimin e legjitimitetit të biznesit tuaj për klientët, furnitorët dhe institucionet financiare. Kur zgjidhni një llogari bankare biznesi, pyesni bankat në lidhje me normat e interesit, tarifat mujore dhe tarifat shtesë për të gjetur opsionin më të mirë të disponueshëm për kompaninë tuaj. 

Hapi 7: Merrni licencat ose lejet

Licencat ndryshojnë sipas kërkesave shtetërore dhe lokale. Në varësi të natyrës së biznesit tuaj, mund t'ju duhet të regjistroheni për licenca specifike me Sekretarin e Shtetit të Massachusetts ose të aplikoni për një licencë biznesi lokal në qytetin ose qarkun ku veproni. Massachusetts ofron a listën e licencave dhe lejeve të biznesit, Duke përfshirë licencat profesionale kështu që ju i kuptoni kërkesat për industrinë tuaj. 

Hapi: 8: Merrni sigurimin e biznesit

Massachusetts kërkon që të gjitha bizneset të kenë sigurimin e kompensimit të punëtorëve. Në varësi të industrisë dhe operacioneve të biznesit tuaj, mund të jetë i nevojshëm mbulim shtesë. Për shembull, mund të zgjidhni të shtoni shtesë sigurimi i biznesit, të tilla si sigurimi i përgjegjësisë së përgjithshme ose sigurimi komercial i automjeteve. 

Llojet e tjera të sigurimit të biznesit për t'u marrë parasysh përfshijnë: 

 • Sigurimi ombrellë
 • Sigurimi i përgjegjësisë së drejtorëve dhe zyrtarëve
 • Sigurimi i përgjegjësisë profesionale
 • Sigurimi i përgjegjësisë
 • Sigurimi i pronës
 • Politika e pronarit të biznesit
 • Sigurimi kibernetik

3 Llojet e LLC-ve për t'u marrë parasysh në Massachusetts

Tre lloje të LLC-ve janë në dispozicion për bizneset në Massachusetts. Këtu është një përmbledhje se kur mund të dëshironi të merrni parasysh secilën:

SH.PK me një anëtarë

Një SH.PK me një anëtar (SLLLC) formohet me një pronar ose anëtar të vetëm. Një SMLLC ofron të njëjtën mbrojtje ligjore për asetet tuaja personale nga përgjegjësia e biznesit si çdo LLC tjetër. Një SMLLC është një entitet biznesi i veçantë që ofron administrim dhe menaxhim të thjeshtuar dhe taksim kalimtar, në mënyrë që të mund të filloni me lehtësi biznesin. Massachusetts nuk kërkon që një SMLLC të ketë një marrëveshje funksionimi, megjithëse rekomandohet për të gjitha LLC-të. 

Sh.PK me shumë anëtarë

Një LLC me shumë anëtarë është çdo shoqëri me përgjegjësi të kufizuar me dy ose më shumë anëtarë. Një LLC me shumë anëtarë është një opsion i shkëlqyeshëm nëse doni të krijoni një biznes me një partner ose disa partnerë. Nuk ka kufi të sipërm se sa anëtarë mund të shtoni. Ju mund të krijoni një biznes së bashku duke fituar të gjitha përfitimet e LLC. 

Me një SH.PK me shumë anëtarë, ju fitoni një ent biznesi ligjor, mbrojtje nga përgjegjësia personale dhe përfitime të tjera të LLC, si taksimi dhe administrimi i thjeshtuar, ndërsa krijoni një biznes me aq partnerë sa të zgjidhni. 

PLLC

PLLC-të janë biznese të shërbimeve profesionale me të njëjtën mbrojtje ligjore si një LLC standard. Një PLLC është menduar për profesionistët e licencuar për të ofruar shërbimet e tyre unike. Ju mund të gjeni Formulari i Massachusetts PLLC për paraqitje këtu

Merrni mbështetjen që ju nevojitet për të rritur biznesin tuaj në Massachusetts

Një biznes në Massachusetts kërkon një ekip të jashtëzakonshëm dhe burime të mira që të rritet dhe të ketë sukses. Nëse keni nevojë për mbështetje për krijimin e një Massachusetts LLC, shërbimet e formimit të doola's LLC janë aty për t'ju ndihmuar me formimin e biznesit, marrjen e një EIN dhe hapjen e një llogarie bankare biznesi. Partner me doola për shërbime të thjeshtuara të formimit të biznesit, në mënyrë që të keni më shumë kohë për t'u fokusuar në ofertat tuaja kryesore të biznesit dhe mundësitë e rritjes në të ardhmen.  

FAQs

Pse duhet të paraqes një LLC në Massachusetts?

Një LLC thjeshton administrimin dhe hapet shpejt. Paraqitja e një LLC në Massachusetts është hapi i parë për ndërtimin e një biznesi që mund të ofrojë mbrojtje të aseteve personale dhe t'i japë legjitimitet kompanisë suaj. Massachusetts ofron gjithashtu një mjedis mbështetës biznesi dhe burime të shkëlqyera për të ndihmuar kompaninë të rritet. 

Sa kohë duhet për të marrë një LLC në Massachusetts?

Koha që duhet për të përpunuar një paraqitje LLC në Massachusetts varet nga mënyra se si e dorëzoni aplikacionin. Për aplikimet e paraqitura në internet, zakonisht duhen dy ditë pune për t'u përpunuar. Massachusetts mund të marrë deri në dy javë kohë përpunimi kur dorëzoni me postë.

Sa kushton një LLC në Massachusetts?

Kostot e formimit të LLC të Massachusetts janë një nga më të lartat në vend. Kushton 500 dollarë për të paraqitur për një LLC në Massachusetts, plus 20 dollarë nëse dorëzoni në internet ose me faks. Ju gjithashtu do të duhet të paguani një tarifë raporti vjetor prej 500 dollarësh.

Si tatohet një LLC në Massachusetts?

LLC në Massachusetts tatohen automatikisht nga IRS bazuar në numrin e anëtarëve. Kjo do të thotë në nivel federal dhe shtetëror, një LLC me një anëtar tatohet si një pronësi e vetme dhe një LLC me shumë anëtarë tatohet si një partneritet. LLC mund të zgjedhë të tatohet si një korporatë S ose një korporatë C.

A mund ta ndryshoj emrin e LLC-së sime në Massachusetts pasi të jetë formuar?

Po, ju mund të ndryshoni emrin e një Massachusetts LLC. Ju duhet të paraqisni një formular për ndryshimin e emrit në internet. Ju mund ta bëni këtë në MassTaxConnect.

A mund të tatohet një LLC në Massachusetts si një S-Corporation?

SH.PK-të mund të tatohen si një korporatë S ose një korporatë C ose mund të përdorin tatimin përçues. Kështu, ju keni fleksibilitet në strukturë me një Massachusetts LLC. Një Massachusetts LLC mund të zgjedhë të tatohet si një korporatë S duke paraqitur Formulari 2553 me IRS

A duhet të kem një zyrë fizike për LLC-në time në Massachusetts?

Po, duhet të keni një zyrë fizike, të quajtur zyrë e regjistruar për çdo Massachusetts LLC. Dikush duhet të jetë i disponueshëm në zyrën e regjistruar gjatë orarit të rregullt të punës. Nëse nuk keni një zyrë fizike për Massachusetts LLC-në tuaj, mund të përdorni një shërbim agjenti të regjistruar. 

A mund ta shpërndaj ose mbyll LLC-në time në Massachusetts nëse nuk kam më nevojë për të?

Për të anuluar Massachusetts LLC-në tuaj, do t'ju duhet të paraqisni një certifikatë anulimi te Sekretari i Masaçusetsit të Divizionit të Korporatave të Komonuelthit. Massachusetts nuk ofron një certifikatë specifike anulimi. Në vend të kësaj, ju duhet të hartoni dhe dorëzoni një certifikatë sipas marrëveshjes së funksionimit të LLC-së tuaj. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.