Si të filloni një LLC për mjekë dhe dentistë

Imagjinoni që jeni Dr. Max Goodwin nga seriali i njohur Amsterdam i Ri. Për ata që nuk e kanë parë ende serialin, ja një fragment i shpejtë: Dr. Goodwin është një drejtor mjekësor shumë i prirur dhe idealist, i cili merr përsipër një spital publik në vështirësi për të reformuar praktikat e tij dhe për t'i dhënë përparësi kujdesit ndaj pacientit mbi gjithçka tjetër.

Udhëtimi i tij, megjithëse i trilluar, pasqyron sfidat dhe aspiratat e shumë mjekëve dhe dentistëve të jetës reale. 

Dhe tani, ju keni të njëjtin motivim të nivelit të Dr. Goodwin që gumëzhin brenda jush. Pra, një ditë të bukur, pas një ndryshimi të veçantë kaotik në spital, ju vendosni se është koha për të krijuar një pjesë të vogël të parajsës tuaj shëndetësore.

Një vend ku çdo pacient, pavarësisht prejardhjes së tij, ndihet i përkujdesur vërtet. Pra, filloni të shikoni opsionet për ta bërë realitet këtë ëndërr. Ju filloni të eksploroni opsionet dhe pengoheni në idenë e formimit të një LLC (Shoqëri me Përgjegjësi të Kufizuar).

Por prisni - çfarë është stërvitja këtu? Çfarë hapash përfshihen? A mund t'i bëni të gjitha vetë? Dhe, cilat janë implikimet tatimore të formimit të një LLC?

Koka juaj ndoshta po rrotullohet nga të gjitha këto pyetje. Ne e kuptojmë plotësisht. Në një moment, ne të gjithë i kemi ndjerë ato nervozizëm, pasiguri, ndjenjën e qëndrimit në buzë të diçkaje të madhe dhe të pyesim veten nëse do të jeni në gjendje ta largoni atë.

Por mos u shqetësoni! Seriozisht, mos. Ne kemi bërë ngritjen e rëndë dhe detyrat e shtëpisë për ju. Ky blog do t'u përgjigjet të gjitha pyetjeve tuaja, një nga një. 

Deri në fund të këtij blogu, do të ndiheni më të sigurt për të ndërmarrë atë hap të madh drejt klinikës suaj të ëndrrave 🙌

Le të fillojmë atëherë.

Pse mjekët dhe dentistët duhet të konsiderojnë formimin e një LLC?

Gjërat e para Së pari, pse mjekët dhe dentistët duhet të konsiderojnë formimin e një SH.PK

Këtu janë disa avantazhe thelbësore të duke formuar një SH.PK si mjek apo dentist, të gjitha të shtruara bukur për ju.

Mbrojtje me përgjegjësi të kufizuar

Me një LLC, nëse diçka shkon keq me klinikën tuaj si një padi ose borxh - pasuritë tuaja personale (si shtëpia, makina dhe kursimet tuaja) mbeten të sigurta. Këto asete nuk mund të përdoren për të shlyer borxhet e biznesit.

Kjo batanije sigurie është një lehtësim, apo jo? Është njësoj si të kesh një rrjet sigurie në udhëtimin tënd profesional, duke të lejuar të përqendroheni në atë që bëni më mirë – duke ofruar kujdes shëndetësor cilësor.

Fleksibiliteti tatimor

Tani, LLC-të mund t'ju kursejnë shumë para në taksa. Ju mund të zgjidhni se si dëshironi të taksoheni, qoftë si pronësi e vetme, partneritet, S Corporation apo C Corporation.

Ky fleksibilitet ju vendos në vendin e shoferit, duke ju lejuar të zgjidhni trajtimin tatimor që i përshtatet më mirë situatës suaj financiare, duke ju kursyer potencialisht një shumë të konsiderueshme parash. Megjithatë, konsultohuni me një profesionist tatimor për të përcaktuar se cili opsion është më i dobishëm për rrethanat tuaja specifike. 

Besueshmëria dhe Profesionalizmi

Duke pasur "LLC" në fund të emrit të klinikës suaj rrit besueshmërinë tuaj në fushën mjekësore. Për më tepër, distinktivi "LLC" u sinjalizon pacientëve dhe partnerëve se klinika juaj është një ent i njohur ligjërisht.

Kjo sugjeron që ju keni ndërmarrë hapat e nevojshëm për të krijuar një strukturë formale biznesi, e cila mund ta bëjë praktikën tuaj të duket më e qëndrueshme dhe profesionale. Ndonjëherë, pacientët mund të pyesin nëse klinika juaj është një operacion i vogël, i vetëm ose nëse i mungon mbështetja formale e një biznesi të regjistruar nëse nuk keni një regjistrim LLC. 

Më pak shkresa

Krahasuar me korporatat, LLC-të janë më të lehta për t'u menaxhuar. Ka më pak dokumente dhe më pak dhimbje koke administrative. Më shumë kohë për ju që të përqendroheni te pacientët tuaj! Merrni si shembull Dr. Smith, i cili drejton një klinikë të vogël.

Nëse Dr. Smith formon një LLC, asaj i duhet vetëm të:

???? Paraqisni Nenet e Organizatës.

???? Hartoni një Marrëveshje Operative.

???? Paraqisni një raport të thjeshtë vjetor me shtetin.

Nëse Dr. Smith formon një korporatë, ajo duhet:

???? Paraqisni nenet e themelimit.

???? Krijoni akte nënligjore të korporatës.

???? Lëshoni certifikatat e aksioneve.

???? Mbani dhe dokumentoni takimet vjetore.

???? Mbani të dhënat e detajuara të korporatës.

???? Paraqisni deklarata të veçanta tatimore të korporatave.

Është e qartë se rruga LLC lejon Dr. Smith të shpenzojë më pak kohë në detyrat administrative dhe të fokusohet më shumë te pacientët e saj.

Oh, btw, nëse ende po mendoni se rruga e korporatës mund të jetë bllokimi juaj, mos e lodhni. Shkoni përpara dhe merrni një konsultë falas me ne. Do të ndiheni shumë më të rregulluar pas vetëm një bisede me ne.

Ju gjithashtu mund të keni pronarë të shumtë (të quajtur anëtarë) në një LLC. A nuk mendoni se është e shkëlqyeshme nëse jeni duke menduar për partneritet me mjekë ose dentistë të tjerë? Me më shumë anëtarë, ju mund të shpërndani ngarkesën e punës, të ndani përgjegjësitë dhe të grumbulloni burimet. Kjo mund ta bëjë menaxhimin e klinikës më efikase dhe më pak stresuese.

Tani që i dini avantazhet, Le të flasim se si të formojmë një LLC

Tani që i dini avantazhet, Le të flasim se si të formojmë një LLC

Siç u premtuam, ne jemi këtu për të pastruar dyshimet tuaja një nga një. Ato nerva të tensionuara kanë filluar të lehtësohen paksa? E shkëlqyeshme! Tani, le të zhytemi në seksionin tjetër, ku parashtrojmë procesin e formimit të një LLC. 

Ne do të mbulojmë gjithçka që ju nevojitet - çfarë të mbledhni për dokumentet, nga kush të kërkoni këshilla dhe një ide të drejtë për kostot e përfshira. Pra, merrni një filxhan kafe, rehatohuni dhe le të fillojmë! 

Hapi 1: Zgjidhni një emër unik për klinikën tuaj

Emri dallon biznesin tuaj dhe kërkohet për qëllime ligjore. A emër unik gjithashtu shton profesionalizmin dhe rrit identitetin e markës së klinikës suaj. Kontrolloni bazën e të dhënave të emrave të biznesit të shtetit tuaj për t'u siguruar që emri nuk është marrë tashmë. Sigurohuni që emri të përfshijë "LLC" ose "Shoqëri me Përgjegjësi të Kufizuar" në tabelë.

Hapi 2: Paraqisni Nenet e Organizatës

Paraqisni Nenet e Organizatës në zyrën e regjistrimit të biznesit të shtetit tuaj. Ju duhet ta bëni këtë hap me shumë kujdes pasi ajo regjistron zyrtarisht LLC-në tuaj në shtet, që do të thotë se jeni të njohur ligjërisht nga qeveria.

Megjithëse ju mund ta bëni këtë vetë në faqen e internetit të regjistrimit të biznesit të shtetit tuaj, është gjithmonë e këshillueshme që të kërkoni ndihmën e një eksperti në mënyrë që të mos ketë hapësirë ​​për ndonjë gabim. 

Hapi 3: Merrni një EIN (Numër Identifikimi i Punëdhënësit)

"EIN" mund të jetë një term i njohur dhe i zhurmshëm në komunitetin e startup-eve dhe sipërmarrësve. Të gjithë mund të biem dakord për këtë. Por ndërsa termi është i njohur, procesi për të marrë një EIN mund të jetë mjaft i ndërlikuar. Pse pyet? Aplikimi EIN fillimisht mund të duket relativisht i drejtpërdrejtë, por çdo gabim ose lëshim mund të shkaktojë vonesa zhgënjyese.

Përveç kësaj, formulari IRS për EIN kërkon informacion specifik për biznesin tuaj dhe është e lehtë të pengoheni nga terma ose kërkesa të panjohura. Në fakt, mënyra se si e plotësoni formularin mund të ndikojë në statusin tatimor dhe pajtueshmërinë e biznesit tuaj.

Për shembull, nëse zgjidhni llojin e gabuar të subjektit, mund të shikoni disa detyrime tatimore të papritura. Dhe sinqerisht, kush do ta dëshironte këtë?

Udhëzuesi i vetëm që do t'ju nevojitet në EIN: Si të aplikoni për një EIN

Hapi 4: Krijoni një Marrëveshje Operative

Më pas, do t'ju duhet të hartoni një dokument të quajtur an Marrëveshje Operative. Mendoni për këtë si rregullore për LLC-në tuaj. Ai përshkruan se si do të drejtohet LLC juaj, përcakton rregullat dhe rolet brenda biznesit tuaj dhe ndihmon në parandalimin e konflikteve dhe mosmarrëveshjeve të ardhshme.

Përveç kësaj, ai ofron një kornizë të strukturuar për operacionet e biznesit tuaj, duke siguruar që të gjithë të jenë në të njëjtën faqe.

Hapi 5: Qëndroni ankesën

Kur dikush thotë se duhet të qëndroni të bindur, çfarë ju vjen në mendje? Sigurisht, mbajtja e LLC tuaj në gjendje të mirë ligjore është përgjigjja e qartë. Por ka më shumë për të. Le të zhytemi në atë që nuk duhet të anashkaloni kur bëhet fjalë për pajtueshmërinë.

✅ Paraqitja e raporteve vjetore dhe tarifave

E qartë, por e rëndësishme. Paraqitja e raportit tuaj vjetor dhe pagesa e tarifave përkatëse janë të detyrueshme.

Këto raporte përditësojnë gjendjen mbi informacionin bazë të biznesit tuaj. Dhe mungesa e këtyre dosjeve mund të rezultojë në gjoba apo edhe shpërbërje të LLC-së tuaj.

Përditësimi i informacionit të biznesit

Ju duhet të informoni gjendjen për çdo ndryshim në biznesin tuaj, si p.sh. një adresë të re, ndryshime në pronësi ose përditësime në biznesin tuaj agjent i regjistruar

Pajtueshmëria me ligjet e punësimit

Nëse keni punonjës, sigurohuni që të respektoni ligjet e punësimit, të cilat përfshijnë taksat mbi pagat, kompensimin e punëtorëve dhe respektimin e standardeve të punës me çdo kusht.

Mospërputhja këtu mund të çojë në gjoba të mëdha dhe probleme të ndërlikuara ligjore. Ju gjithashtu mund të përfitoni shërbimet e kontabilitetit nëse doni të mbani gjurmët e të gjitha dokumenteve financiare të punonjësve tuaj. 

✅ Rinovimi i licencave dhe lejeve

Mos lejoni që licencat dhe lejet tuaja të skadojnë. Mbani gjurmët e datave të rinovimit për çdo licencë profesionale dhe leje që kërkohet për të operuar biznesin tuaj.

4 gabime kritike që duhen shmangur gjatë formimit të një LLC

4 gabime kritike që duhen shmangur gjatë formimit të një LLC

Ne kemi mbledhur disa përvoja dhe histori të dorës së parë nga mjekë dhe dentistë që kanë marrë guximin të formojnë një LLC dhe kanë hasur në disa gunga gjatë rrugës. Këtu janë gabime të zakonshme kanë bërë, të cilat patjetër duhet t'i keni parasysh:

Kapërcimi i Marrëveshjes Operative

Disa pronarë të LLC me një anëtarë mund të mendojnë se nuk kanë nevojë për një Marrëveshje Operative. Pra, mos e bëni atë gabim. Pa një marrëveshje operimi, ju mund të jeni personalisht përgjegjës nëse LLC-ja juaj paditet, pasi mungesa e ndarjes formale mund të çojë në një gjykatë që ta trajtojë LLC-në tuaj si një pronësi të vetme.

Përzierja e financave personale dhe të biznesit

Është një jo-jo e madhe. Duke përdorur të njëjtën Llogari bankare sepse të dyja çojnë në konfuzion financiar, mund ta bëjnë më të vështirë për ju që të gjurmoni me saktësi shpenzimet e biznesit tuaj. Më e rëndësishmja, i vë në rrezik asetet tuaja personale nëse biznesi juaj paditet për ndonjë arsye.

Mbani llogari të ndara, përdorni një kartë krediti biznesi, mbani shënime të detajuara dhe konsultohuni me një profesionist për t'u siguruar që LLC-ja juaj të mbetet e mbrojtur dhe e menaxhuar mirë.

Dëshironi të hapni një llogari bankare për LLC-në tuaj? Këtu është e juaja Udhëzues hap pas hapi për hapjen e një llogarie bankare Mercury

Mos marrja e ndihmës profesionale kur është e nevojshme

Po përpiqeni të trajtoni gjithçka vetë pa u konsultuar me një avokat apo kontabilist? Kjo është një recetë për fatkeqësi. Profesionistët mund t'ju ndihmojnë të shmangni minat ligjore tokësore, t'i rregulloni gjërat që në fillim dhe të siguroheni që të mos lini para në tryezë gjatë kohës së taksave. Pra, mos u përpiqni të jeni një rojtar i vetëm në këtë peizazh kompleks ligjor. 

Zgjedhja e strukturës së gabuar të biznesit

Duke mos hulumtuar nëse një LLC është struktura më e mirë për situatën tuaj specifike. Në varësi të rrethanave tuaja, një strukturë tjetër biznesi mund të ofrojë përfitime më të mira.

Gjithmonë vlerësoni opsionet tuaja ose konsultohuni me një profesionist.

Gati për të marrë zhytjen? Lëreni doola t'ju ndihmojë

Kur të zgjidhni doola

Dhe kjo është një mbështjellje! Shpresojmë që ky udhëzues t'ju ketë dhënë sigurinë se fillimi i një LLC nuk është aq frikësues sa mund të duket. Sigurisht, ka disa ndërlikime, tendenca që ndryshojnë shpejt dhe rregulla e rregullore gjatë rrugës.

Por mendoni për gjithë punën e vështirë që keni bërë – netët pa gjumë të stuhisë së ideve dhe shumë orë kërkime. Ju meritoni të shihni të gjitha ato përpjekje të shpërblehen.

Me këshilltarët e duhur në krah, ato nervozizëm do të zhduken përfundimisht. Mbani mend, çdo udhëtim i mrekullueshëm fillon me një hap të vogël, dhe ju tashmë keni bërë tuajin. Ky është përparim i vërtetë!

Dhe nëse keni ndonjë pyetje, qofshin ato të vogla, të mëdha ose ato që mund të mendoni se janë budallaqe, mos ngurroni të na kontaktoni për një konsultim falas. Ekipi ynë i ekspertëve është këtu për t'ju ndihmuar dhe për ta bërë procesin e fillimit të një LLC më pak të frikshëm dhe më të realizueshëm

Planifikim i lumtur, dhe këtu është praktika juaj e suksesshme dhe e lulëzuar 🥂

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.