Si të filloni një LLC për një biznes hidraulik

Duke formuar një Shoqëri me Përgjegjësi të Kufizuar (SHPK), ju mund të krijoni biznesin tuaj hidraulik si një person juridik më vete. Kjo do të thotë që ju do të jeni heroi, duke e shpëtuar ditën nga fatkeqësitë hidraulike dhe duke mbrojtur veten nga përgjegjësia personale.

Një LLC ofron disa përfitime për hidraulikët. Së pari, ai mbron pasuritë personale nga borxhet dhe paditë e biznesit. Ai gjithashtu mbron kursimet personale dhe pronën nëse diçka shkon keq në një punë.

Plus, LLC-të ju japin fleksibilitet në mënyrën se si paguani taksat. Ndryshe nga një korporatë, fitimet nga SH.PK juaj hidraulike "kalojnë" në kthimin tuaj personal të taksave, duke shmangur taksimin e dyfishtë.

Po mendoni të filloni biznesin tuaj hidraulik dhe të merrni kontrollin e karrierës suaj? Ky udhëzues do t'ju udhëzojë nëpër hapat kryesorë të formimit të një LLC për shërbimet tuaja hidraulike. Ne do të mbulojmë gjithçka, nga marrja e licencave të nevojshme deri te ndërtimi i një pranie solide në internet për të tërhequr klientët.

Pra, kapni kutinë tuaj të veglave sepse ne jemi gati t'i kthejmë aftësitë tuaja hidraulike në një LLC të suksesshme!

Licencimi dhe Lejet

Përpara se të hidheni dhe të filloni të shtypni tubacionet për klientët që paguajnë, është një hap i parë vendimtar - licencimi dhe lejimi. Mendoni se keni një kostum superheroi; ju mund të keni aftësitë dhe mjetet, por nuk mund të operoni zyrtarisht si hidraulik pa autorizimin e duhur.

Kërkesat për licencim dhe leje ndryshojnë sipas shtetit, por mos u shqetësoni; ne do t'i zbërthejmë për ju.

Administrata e Bizneseve të Vogla në SHBA (SBA) ka një mjet të dobishëm në internet për t'ju ndihmuar të lundroni në licencimin e zonës tuaj specifike. Këtu është një përmbledhje e shpejtë e disa licencave standarde që nevojiten hidraulikët:

  • Licenca e hidraulikut Journeyman: Kjo është përgjithësisht kërkesa minimale për të punuar në mënyrë të pavarur në punë hidraulike. Zakonisht përfshin kalimin e një provimi dhe përmbushjen e kualifikimeve të përvojës të përcaktuara nga shteti juaj.

  • Licenca Master Hidraulik: Kjo licencë e avancuar ju lejon të mbikëqyrni hidraulikë të tjerë. Kjo ju lejon të zotëroni një biznes hidraulik dhe ndonjëherë edhe të nënshkruani lejet për punë të caktuara. Kërkesat për t'u bërë një hidraulik mjeshtër zakonisht përfshijnë mbajtjen e një licence mjeshtri për një numër të caktuar vitesh dhe kalimin e një provimi më gjithëpërfshirës.

Licencimi mund të jetë pengesa e madhe, por mos harroni për lejet! Këto zakonisht lëshohen nga bashkia juaj lokale dhe kërkohen për projekte specifike hidraulike. Lloji i lejes që ju nevojitet do të varet nga vetë puna.

Licencimi dhe lejimi mund të duket si një dhimbje koke, por mbrojtja ju dhe klientët tuaj është thelbësore. Siguron që të keni njohuritë dhe aftësitë e duhura për të trajtuar punët hidraulike në mënyrë të sigurt dhe sipas kodit.

Plus, duke ditur se jeni një profesionist i kualifikuar, u jep klientëve tuaj paqe mendore.

Formimi i biznesit për një biznes hidraulik

Formimi i biznesit për një biznes hidraulik

Me ligjshmëritë e licencimit dhe lejeve jashtë rrugës, le të shohim formimin zyrtar të LLC tuaj hidraulike.

Zgjedhja e një emri biznesi

Së pari, është koha për të zgjidhni një emër për ta bërë hidraulikun tuaj LLC të dallohet! Ky mund të duket si një detaj i vogël, por një emër tërheqës dhe profesional mund të shkojë shumë. Do të tërheqë klientët dhe do të krijojë njohjen e markës. Mbani mend, duhet të jetë i paharrueshëm, të pasqyrojë ekspertizën tuaj dhe të lërë një përshtypje të qëndrueshme.

Ne rekomandojmë gjithashtu të siguroheni që emri juaj i zgjedhur është unik dhe i përdorshëm ligjërisht. Është thelbësore të kontrolloni për disponueshmërinë me ndarjen e biznesit të shtetit tuaj.

Emërimi i një agjenti të regjistruar

Tani, keni nevojë për një portier të besueshëm për të marrë këto dokumente ligjore dhe për t'u siguruar që ato t'ju arrijnë. Këtu hyn një agjent i regjistruar!

Mendoni për ta si aleatin tuaj të besuar që gjurmon dërgesat zyrtare të biznesit tuaj hidraulik. Ata gjithashtu do të pranojnë shërbimi ligjor i procesit (një term i zbukuruar për padi dhe dokumente të tjera ligjore).

Plus, ata do t'ju mbajnë të informuar për ndonjë komunikimet kritike nga shteti.

Tani, kush mund të jetë agjenti juaj i regjistruar? Ju keni njëfarë fleksibiliteti. Ju mund të emëroni veten ose një anëtar tjetër të LLC-së tuaj ose madje të punësoni një shërbimi i agjentit të regjistruar si doola.

Regjistrimi i Neneve të Organizatës

Tani, është koha për t'i zyrtarizuar gjërat duke paraqitur Nenet e Organizatës. Mendoni për këtë dokument si certifikatën e lindjes së LLC-së tuaj. Procesverbali zyrtar me shtetin e deklaron biznesin tuaj hidraulik si person juridik të ndarë nga ju.

Nenet e Organizatës zakonisht përshkruajnë informacionin bazë për LLC-në tuaj, duke përfshirë emrin e saj, adresën e biznesit dhe nëse menaxhohet nga anëtarët apo menaxherët.

mos u shqetësoni; këto forma janë zakonisht të drejtpërdrejta dhe shumica e shteteve i kanë ato lehtësisht të disponueshme në internet përmes faqes së internetit të zyrës së Sekretarit të Shtetit.

Dorëzimi i Stateve të Organizatës është një proces relativisht i thjeshtë. Por është një hap vendimtar që përcakton ekzistencën ligjore të LLC-së tuaj.

Pasi të paraqisni dhe paguani tarifën përkatëse (e cila ndryshon sipas shtetit), do të merrni një dokument të mrekullueshëm të quajtur Certifikata e Formimit. Kështu, duke mirëpritur zyrtarisht LLC tuaj hidraulike në botën e biznesit!

Marrëveshje Operative

Për ta mbajtur ekipin tuaj hidraulik të funksionojë pa probleme dhe për të shmangur çdo keqkuptim gjatë rrugës, keni nevojë për një sërë rregullash të qarta, apo jo? Kjo është pikërisht ajo që bën një Marrëveshje Operative për LLC-në tuaj.

Mendoni për atë si një dokument që përshkruan të drejtat dhe përgjegjësitë e secilit të përfshirë.

Ai përshkruan përqindjet e pronësisë, si ndahen fitimet dhe humbjet dhe kush merr vendime të rëndësishme për biznesin.

Një marrëveshje funksionimi mund të mbulojë gjithashtu se si anëtarët e rinj mund të bashkohen, si zgjidhen mosmarrëveshjet dhe çfarë ndodh nëse një anëtar vendos të largohet nga SH.PK.

Të kesh një Marrëveshje Operacioni të mirëpërcaktuar është si të kesh një themel të fortë për biznesin tënd të hidraulikës. Ndihmon në parandalimin e konflikteve në të ardhmen.

Ndërsa shumë modele në internet janë të disponueshme, është gjithmonë një ide e mirë konsultohuni me një avokat për të krijuar një marrëveshje të personalizuar për strukturën dhe qëllimet tuaja specifike të biznesit.

Ky investim i vogël mund t'ju kursejë shumë dhimbje koke në planin afatgjatë.

Bazat e biznesit

Bazat e biznesit

Me ligjshmëritë e hekurosura, le të zhytemi në gjërat thelbësore për drejtimin e hidraulikut tuaj LLC:

Numri i identifikimit të punëdhënësit (EIN)

Mendoni për EIN si një ID unike tatimore posaçërisht për LLC-në tuaj. Një EIN vepron si një numër i sigurimeve shoqërore për biznesin tuaj. Kjo ju lejon të hapni një llogari bankare të dedikuar biznesi të ndarë nga kontrolli juaj personal.

Ndihmon në organizimin e gjërave dhe thjeshton paraqitjen e taksave. Do t'ju duhet gjithashtu një EIN për të punësuar punonjës (edhe nëse jeni vetëm ju tani për tani) dhe, në disa raste, të aplikoni për licenca biznesi.

Lajmi i mirë? Marrja e një EIN është një fllad! Ju mund ta merrni një të tillë falas në faqen e internetit të IRS. I gjithë procesi është online dhe zgjat rreth 10 minuta. Nëse jeni duke përdorur shërbimet e formimit të doola, madje mund t'ju ndihmojmë të merrni EIN-in tuaj si pjesë e paketës!

Llogaria bankare e biznesit

Ndarja e të ardhurave tuaja personale nga të ardhurat tuaja të biznesit hidraulik është thelbësore. Ai thjeshton depozitimin e taksave, mbron pasuritë tuaja personale dhe ju ndihmon të gjurmoni shëndetin financiar të biznesit tuaj.

Hapja e një llogarie bankare të dedikuar biznesi sepse LLC-ja juaj është çelësi për t'i mbajtur gjërat të qarta. Kjo llogari e veçantë vepron si një parajsë për të gjitha transaksionet tuaja të biznesit hidraulik. Do të depozitoni të ardhura nga punët e përfunduara dhe çdo shpenzim biznesi - si blerjet e mjeteve ose kostot e marketingut, do të paguhen nga kjo llogari.

Duke pasur një të përkushtuar llogari bankare biznesi ofron disa përfitime. Ai siguron një rekord të qartë të financave të biznesit tuaj, duke thjeshtuar përgatitjet tatimore. Gjithashtu krijon një imazh profesional kur kemi të bëjmë me shitës ose klientë.

Plus, krijon një pengesë financiare midis jetës suaj personale dhe biznesit tuaj. Nëse dikush do të padiste LLC-në tuaj, kursimet dhe asetet tuaja personale nuk do të rrezikoheshin.

Pra, hiqni dorë nga bashkimi i fondeve dhe hapni një llogari bankare biznesi për t'i mbajtur financat e biznesit tuaj hidraulik të pastra dhe të organizuara.

Sigurim

Imagjinoni të dëmtoni aksidentalisht dyshemenë e shtrenjtë prej mermeri të një klienti gjatë rregullimit të një tubi të plasur! Situata të tilla të paparashikuara mund të çojnë në fatura të majme, dhe këtu hyn sigurimi.

Sigurimi i përgjegjësisë së përgjithshme është një domosdoshmëri për çdo LLC hidraulike. Ai vepron si një rrjet sigurie financiare që mbron biznesin tuaj nga paditë.

Për shembull, nëse një klient pretendon se e keni lënë kuzhinën e tyre të përmbytur pas një riparimi, sigurimi i përgjithshëm i përgjegjësisë do të ndihmojë në mbulimin e tarifave ligjore dhe çdo shlyerje.

Por përgjegjësia e përgjithshme është vetëm shtresa e parë e mbrojtjes. Në varësi të madhësisë dhe fushëveprimit të biznesit tuaj hidraulik, mund të dëshironi të konsideroni mbulim shtesë.

Për shembull, sigurimi i kompensimit të punonjësit është vendimtar nëse keni punonjës. Ndihmon në mbulimin e shpenzimeve mjekësore dhe pagave të humbura nëse një punonjës lëndohet në punë.

Në varësi të nevojave tuaja specifike, mund t'ju nevojiten edhe opsione të tjera sigurimi, të tilla si mbulimi i mjeteve dhe pajisjeve ose sigurimi komercial i automjeteve.

Zgjedhja e planit të duhur të sigurimit mund të duket dërrmuese, por mos u shqetësoni! Konsultimi me një agjent sigurimesh të kualifikuar është një veprim i zgjuar. Ata mund të vlerësojnë rreziqet unike të biznesit tuaj dhe të rekomandojnë një paketë sigurimesh të personalizuar që ju mbron pa prishur bankën.

Uebfaqe biznesi

Në botën e sotme dixhitale, të kesh një faqe interneti nuk është më një luks për bizneset – është një domosdoshmëri! Faqja juaj e internetit vepron si vitrinë tuaj online. Ai do të shfaqë shërbimet tuaja hidraulike dhe do të tërheqë klientët e mundshëm që kërkojnë shërbime hidraulike.

Pavarësisht nëse e ndërtoni duke përdorur ndërtues të faqeve miqësore për përdoruesit ose punësoni një zhvillues uebi për një prekje të personalizuar, një prani e fortë në internet është çelësi për krijimin e LLC tuaj hidraulike dhe për të mbajtur orarin tuaj të plotë.

Marketingu i biznesit tuaj hidraulik

Baza ligjore është hedhur, faqja juaj e internetit është gati të shkëlqejë dhe kutia juaj e veglave është e pajisur. Tani, është koha për të transformuar kompaninë tuaj hidraulike për të tërhequr klientët. Këtu janë disa këshilla të fuqishme për të bërë ziljen e telefonit tuaj dhe për të rezervuar orarin tuaj.

Përdorni marketingun dixhital dhe shfrytëzoni fuqinë e SEO lokale (optimizimi i motorit të kërkimit) për t'u siguruar që uebfaqja juaj të shfaqet kur klientët potencialë në zonën tuaj kërkojnë shërbime hidraulike.

Optimizoni përmbajtjen e faqes suaj të internetit dhe listimet në internet me fjalë kyçe përkatëse për të rritur shikueshmërinë tuaj në internet, duke e bërë më të lehtë për banorët vendas të gjejnë shërbimet tuaja.

Por SEO nuk është arma e vetme në arsenalin tuaj të marketingut. Konsideroni përdorimin e reklamave të synuara të pagesës për klikim (PPC) për ta vendosur kompaninë tuaj hidraulike në krye të rezultateve të kërkimit lokal për të nxitur edhe më shumë të kualifikuar.

Rrjetëzimi me kontraktorët lokalë, sekserët dhe menaxherët e pronave mund të jetë një minierë ari për referime. Duke u vendosur si një hidraulik i besueshëm dhe profesionist, ju mund të krijoni një rrjet partnerësh të besuar.

Së fundi, mos e nënvlerësoni fuqinë e marketingut nga goja në gojë!

Inkurajoni klientët e kënaqur që të lënë komente të shkëlqyera në internet – dëshmitë pozitive janë si prova sociale për klientët e mundshëm, duke krijuar besim dhe besueshmëri për kompaninë tuaj hidraulike.

Konsideratat tatimore për Plumbing LLC tuaj

Eksitimi i drejtimit të biznesit tuaj vjen nga tema jo aq emocionuese e taksave. Megjithatë, mos lejoni që kompleksiteti i taksave t'ju dekurajojë! Të kuptuarit se si tatohen LLC-të mund të thjeshtojë procesin e paraqitjes.

Një nga përfitimet kryesore të formimit të një SH.PK është struktura e saj e taksave. Kjo do të thotë që vetë LLC juaj hidraulike nuk tatohet mbi fitimet e saj. Në vend të kësaj, fitimet (ose humbjet) e biznesit "kalojnë" në deklaratën tatimore personale të pronarit (ose të pronarëve), të raportuar në Shtojcën C për SH.PK-të e vetme anëtare dhe Formulari 1065 për SH.PK-të me shumë anëtarë.

Në terma më të thjeshtë, ju paguani taksa mbi të ardhurat e biznesit tuaj ashtu si do të paguani për të ardhurat tuaja personale. Kjo veçori e kalimit ndihmon në shmangien e taksimit të dyfishtë. Ai gjithashtu ofron njëfarë fleksibiliteti në varësi të situatës tuaj specifike.

Për shembull, LLC-të anëtare të vetme mund të zgjedhin të tatohen si S korporatat, e cila u lejon atyre të ndajnë të ardhurat e biznesit nga taksat e pagave.

Lundrimi në kodin tatimor mund të jetë i ndërlikuar, veçanërisht nëse LLC juaj ka anëtarë të shumtë ose aktivitete financiare komplekse. Kjo është arsyeja pse konsultimi me profesionistë të kualifikuar tatimor si doola Është shumë e rekomanduar.

Ne do t'ju këshillojmë për strategjinë më të mirë të depozitimit të taksave për strukturën tuaj specifike të LLC dhe do të sigurojmë që të maksimizoni të gjitha përfitimet e saj tatimore.

Nisni sot kompaninë tuaj hidraulike

Kur të zgjidhni doola

Pra, ja ku e keni! Ne ju kemi përcjellë hapat thelbësorë të formimit të një LLC për biznesin tuaj hidraulik. Nga marrja e licencave dhe lejeve të duhura deri te krijimi i një pranie të fortë në internet, ju e keni pajisur veten me njohuritë për të lundruar pronësinë e biznesit.

Në thelb, LLC juaj vepron si një pengesë mbrojtëse, duke siguruar që financat tuaja personale të mbeten të sigurta edhe nëse biznesi juaj përballet me sfida. Një përfitim tjetër i strukturës së LLC është fleksibiliteti i saj tatimor.

Ndryshe nga korporatat, SH.PK-të përfitojnë nga taksimi i kalimit. Kjo eliminon taksimin e dyfishtë, duke i mbajtur gjërat të thjeshta dhe efikase.

A jeni gati ta ktheni ëndrrën tuaj hidraulike në një LLC? Mos prisni më! Programoni një konsultë falas me një ekspert doola sot.

Ekipi ynë i specialistëve do t'ju udhëheqë përmes procesit të formimit të LLC, do t'i përgjigjet çdo pyetjeje dhe do të sigurojë që biznesi juaj i hidraulikës të ketë një fillim të fortë.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.