Si të filloni një biznes vere

Industria e verërave është vlerësuar të ketë vlerë mbi 825 miliardë dollarë deri në vitin 2030, duke u zgjeruar me një CAGR (normë të përbëra të rritjes vjetore) prej 6.1%, kështu që nëse keni qenë kurioz se si të filloni një biznes vere, kjo duhet t'ju japë besim në potencialin e tregut. Pavarësisht nëse jeni të interesuar për prodhimin e verës, drejtimin e një dhome degustimi, një dyqani vere ose një klubi vere, ka më shumë se thellësi të mjaftueshme në industri për të mbështetur ambiciet tuaja.

Pse të filloni një biznes vere

Barriera për hyrjen në tregtinë e verërave është më e ulët nga sa mund të mendoni. Ju nuk keni nevojë të zotëroni vreshta rrotulluese dhe objekte moderne të përpunimit dhe mbushjes së shisheve për të drejtuar një biznes vere. Ju thjesht mund të blini verë të përfunduar nga prodhuesit e verës dhe të inovoni në anën e biznesit të gjërave për të dalluar veten nga konkurrenca. Ky është një avantazh i madh pasi nuk keni nevojë të jeni domosdoshmërisht një somelier i klasit të lartë ose të keni burimet e nevojshme për të blerë dhe operuar një vresht. 

11 hapa për të filluar një biznes vere

Fillimi i një biznesi të verës do të kërkojë shumë punë dhe përkushtim, por është e mundur që të përgatiteni për sukses që nga fillimi duke ndjekur këto hapa.

Hulumtoni Industrinë e Verës

Filloni duke hulumtuar tërësisht industrinë e verës për të kuptuar se si mundësitë e disponueshme përputhen me pasionin tuaj. Do të ketë konsiderata dhe kërkesa të ndryshme licencimi për t'u mbajtur parasysh në varësi të llojit të biznesit që zgjidhni të nisni. Kjo pjesë e procesit do të sigurojë që ju të jeni plotësisht të vetëdijshëm për sfidat që ekzistojnë në llojin e biznesit të verës që do të hapni. 

Zgjidhni një model biznesi

Pasioni juaj për verën mund të jetë i pakufishëm, por ju duhet ta kanalizoni atë në modelin e duhur të biznesit për të sjellë në jetë ëndrrat tuaja për të drejtuar një biznes të suksesshëm të verës.

Dyqane verërash me pakicë

Mënyra e preferuar për shumicën e njerëzve për të përkthyer pasionin e tyre për verën në një karrierë të suksesshme është hapja e një dyqani verërash me pakicë, qoftë në mënyrë të pavarur ose si ekskluzivitet. Lidhja me klientët për këtë dashuri të përbashkët është pika kryesore e këtij modeli biznesi. Marrja e rrugës së ekskluzivitetit gjithashtu bën të mundur ngritjen dhe funksionimin shpejt. 

Kostot janë një disavantazh i madh i drejtimit të një dyqani vere. Duhet të jetë në një lokacion të mirë për të pasur ritëm të lartë, kështu që qiraja më e lartë është një shpenzim i nevojshëm biznesi. Kërkesat për licencë dhe leje ndryshojnë dhe marrja e tyre shpesh mund të jetë një dhimbje koke. Mund t'ju duhet të punësoni edhe punonjës të tjerë për të siguruar funksionimin e qetë. 

Ju duhet të ndiqni këtë lloj biznesi nëse jeni një person i njerëzve dhe ju pëlqen ideja për të ndarë entuziazmin tuaj për verën me klientët.  

Dyqanet e verërave në internet

Është e mundur t'u shesësh verë klientëve online ose nëpërmjet një faqe interneti ose një aplikacioni celular, pasi të jenë marrë licencat përkatëse. Avantazhi më i madh i hapjes së një dyqani të verërave në internet është se ai nuk ka shpenzime të larta si një dyqan fizik. Është një model biznesi më fleksibël që mund ta operoni tërësisht vetë. 

Sfidat logjistike janë një disavantazh i madh. Shishet e verës janë të brishta dhe duhet të dërgohen me kujdes. Duhet të siguroheni që klientët t'i marrin ato shpejt. Një rritje në kostot e transportit mund të ndikojë në marzhe dhe të zvogëlojë përfitimin. 

Ju duhet ta ndiqni këtë biznes nëse keni njohuritë e duhura teknologjike të nevojshme për të drejtuar një platformë në internet. Nëse biznesi është tërësisht online, grupi i teknologjisë duhet të funksionojë pa probleme. 

Klubet e Verës

Dashamirët e verës zgjedhin t'i bashkohen një klubi për përvoja të kuruara dhe akses në ngjarje vetëm për anëtarët. Nëse ndiqni këtë lloj biznesi, do t'ju duhet t'u ofroni anëtarëve përvoja të kuruara të dërgesës së verës. Meqenëse klubet e verës zakonisht bazohen në abonime, ato sjellin të ardhura nga tarifat e përsëritura të anëtarësimit. 

Mund të jetë e vështirë të heqësh një klub vere nga toka. Mund t'ju duhet të shpenzoni shumë në përpjekjen fillestare të anëtarësimit për të futur anëtarë të rinj në bord. Konsideroni këtë lloj biznesi vetëm nëse jeni në gjendje të ofroni një shërbim që mund të vazhdojë të përmbushë pritshmëritë e anëtarëve.

wineries

Me një punishte vere, ju mund të prodhoni verë edhe nëse nuk keni një vresht. Mund të jetë një operacion i vogël ose në shkallë të gjerë që prodhon një shumëllojshmëri verërash ose specializohet në një lloj të veçantë. Veraritë zakonisht kanë një dhomë degustimi ku klientët mund të provojnë produktet. 

Drejtimi i një punishte vere ju mundëson të ofroni një produkt unik që përmbledh në mënyrë të përsosur vizionin tuaj për biznesin dhe gjithashtu ju fuqizon të konkurroni më mirë me rivalët. Megjithatë, blerja ose ngritja e një kantine të re është një përpjekje shumë intensive kapitale. 

Kjo është më e përshtatshme për njerëzit që kanë përvojë në drejtimin e operacioneve të prodhimit ose janë të gatshëm të investojnë kohën dhe përpjekjen e nevojshme për të fituar atë përvojë.

vreshtat

Vreshtat janë vendi ku rritet rrushi. Faktorë të tillë si toka, temperatura, uji, etj., të gjithë ndikojnë në shijen, që do të thotë se ju do të jeni në gjendje të krijoni një produkt vërtet unik. Mund të jetë shumë e shtrenjtë për të blerë ose marrë me qira tokë për një vresht. Nevojiten burime dhe pajisje të rëndësishme për mbjelljen, mirëmbajtjen dhe korrjen e hardhive. Ngarkesa e punës mund të jetë intensive dhe gjithmonë ekziston rreziku i humbjes së të korrave për shkak të mirëmbajtjes jo të duhur.

Meqenëse vreshtat priren të jenë unike, ju mund të krijoni një markë unike dhe kështu të komandoni marzhe më të larta për produktin. Ju gjithashtu mund të krijoni një punishte vere për të përmirësuar prodhimin dhe për të rritur më tej marzhet. Shpesh mund të duhet një kohë e gjatë që vreshtat e reja të sjellin një kthim nga investimi, prandaj merrni parasysh këtë vetëm nëse jeni të gatshëm t'i jepni kohën e nevojshme. 

Zhvilloni një plan biznesi

Një plan solid biznesi do të përcaktojë trajektoren e rritjes dhe do të sigurojë që biznesi juaj të jetë në rrugën e përfitimit që nga dita e parë. Një plan i mirë biznesi do të mbulojë elementët e mëposhtëm:

Tregu i synuar

Hulumtoni tregun e synuar për të marrë vendime të informuara në lidhje me shumëllojshmërinë e produktit, çmimet dhe marketingun. Nëse planifikoni të ofroni verëra të specializuara, shikoni nëse tregu i synuar është mjaft i madh që biznesi të jetë financiarisht i qëndrueshëm. Shikoni konkurrentët tuaj dhe produktet e tyre për të parë se ku ekzistojnë mundësitë për ju për të inovuar dhe për të prishur. 

operacionet

Pavarësisht nga lloji, operacionet për një biznes të verës do të jenë gjithmonë komplekse. Është një produkt i rregulluar dhe pronarët e bizneseve duhet të respektojnë kërkesat strikte, duke përfshirë sigurimin që produkti të mos u shitet blerësve të mitur. Funksionimi i një punishte vere ose vreshti është veçanërisht i ndërlikuar pasi mbulon të gjithë procesin nga fara në shishe. 

Shitësit e verërave në internet duhet të krijojnë platforma që e bëjnë procesin e blerjes së verës në internet të pandërprerë për klientët. Dyqanet e verërave me pakicë duhet të mbajnë inventar të konsiderueshëm dhe në përgjithësi të kenë punonjës të shumtë për të drejtuar dhe menaxhuar biznesin.

Kostot e parashikuara

Inventari është kostoja më e madhe fillestare për një dyqan vere me pakicë dhe mund të ndryshojë ndjeshëm në varësi të verërave që dëshironi të rezervoni. Për shembull, verërat e rralla dhe të cilësisë së mirë mund të kushtojnë disa mijëra dollarë ose më shumë për shishe. Ju gjithashtu do të keni nevojë për vitrina, ftohës vere, gota, rafte dhe pajisje të tjera. Kostoja mesatare e fillimit mund të jetë rreth 50,000 dollarë e lart, duke përjashtuar qiranë, pagat, licencimin dhe tarifat e lejeve.

Shitësit e verërave në internet shmangin shpenzimet e tjera dhe mund t'ia dalin me inventar të kufizuar. Ata duhet të investojnë në një zgjidhje të mirë të tregtisë elektronike në internet, e cila zakonisht mund të kushtojë disa qindra dollarë në muaj dhe të përdorin platformat e mediave sociale për të promovuar biznesin e tyre përmes fushatave të marketingut të synuara. 

Kostot janë shumë më të larta për kantinat e verës dhe vreshtat, duke shkuar lehtësisht në miliona dollarë, pasi toka do të jetë ndër shpenzimet më të mëdha, përveç korrjes, prodhimit dhe pajisjeve të shisheve.

Struktura e çmimeve

Struktura e çmimeve do të ndryshojë në varësi të llojit të klientit të cilit po i shet. Mund t'ju duhet të ofroni çmime të negociuara për klientët me shumicë me marzhe pak më të ulëta në vëllim më të lartë. 

Kur shisni përmes një dyqani me pakicë ose në internet, marzhet tuaja zakonisht do të jenë më të larta. Një shishe mesatare e verës së kuqe Shpenzimet ndërmjet 15-20 dollarë dhe verë e bardhë ndërmjet 30-40 dollarë. Kini parasysh se shumica e shitjeve drejtohen nga klientët në këtë segment të spektrit të çmimeve kur vendosni se çfarë të tarifoni për produktet tuaja.

Strategjia e marketingut

Një strategji solide marketingu është thelbësore për të nisur biznesin tuaj. Dyqanet me pakicë dhe ato në internet mund të përdorin platformat e mediave sociale për të rritur ndërgjegjësimin për biznesin e tyre dhe për të arritur klientë të rinj. Drejtimi i një promovimi në internet ose ofrimi i një zbritjeje për njerëzit që zbulojnë biznesin tuaj në internet është një mënyrë e shkëlqyer për të nxitur shitjet. 

Vreshtat mund të ofrojnë përvoja që u mundësojnë klientëve të vizitojnë vendndodhjen, të shohin se si rritet rrushi dhe të marrin pjesë në një ngjarje të kuruar degustimi. Veraritë u përqendruan kryesisht në klientët me shumicë të cilët mund të tregtojnë ofertat e tyre në revistat e industrisë, gazetat, grupet profesionale dhe konferencat.

Emri i biznesit

Zgjedhja e një emri unik biznesi është shumë e rëndësishme në biznesin e verërave. Emri është ai që e bën biznesin tuaj të dallohet nga të tjerët, kështu që duhet të jetë i paharrueshëm dhe i markueshëm. Idealisht, nuk duhet të jetë shumë komplekse që njerëzit të luftojnë për ta kujtuar atë, por duhet të përcjellin vizionin dhe idenë që qëndron pas biznesit.

Zgjidhni strukturën e biznesit tuaj

Ju duhet të krijoni një person juridik përpara se të filloni biznesin tuaj. Shumica e njerëzve në biznesin e verërave zakonisht zgjedhin një nga strukturat e mëposhtme:

Pronësi e vetme

Një pronësi e vetme është një biznes i pa inkorporuar që ka një pronar të vetëm. Ai nuk siguron asnjë ndarje midis pronarit dhe biznesit, kështu që ata mbeten përgjegjës për të gjitha detyrimet e biznesit, me ekspozim ndaj aseteve të tyre personale. Të gjitha të ardhurat i kalojnë pronarit i cili duhet të paguajë taksat mbi to përmes deklaratës së tatimit mbi të ardhurat. Ndërmarrjet individuale janë të lehta për t'u ngritur dhe kanë kërkesa minimale për dokumente, duke i bërë ato një alternativë të mirë nëse doni të filloni biznesin tuaj dhe të funksionojë shpejt.

Partneriteti i Përgjithshëm

Ngjashëm me pronësinë individuale, një partneritet i përgjithshëm përfshin dy ose më shumë pronarë dhe të gjithë ndajnë detyrimet e biznesit dhe gjithashtu mbajnë ekspozimin ndaj aseteve personale. Partneritetet e përgjithshme mund të krijohen mjaft shpejt pasi ka shumë pak kërkesa për dokumentacion dhe raportim, duke e bërë këtë një lloj entiteti të dobishëm për pronarë të shumtë për të bashkuar burimet e tyre dhe për të filluar një biznes.

Partneriteti i kufizuar

Partneritetet e kufizuara funksionojnë pak më ndryshe. Ato përfshijnë partnerë të shumtë që zgjedhin kolektivisht një partner menaxhues për të drejtuar biznesin. Pjesa tjetër e tyre nuk kanë kontroll menaxherial. Ortaku menaxhues merr përsipër përgjegjësi të pakufizuar për biznesin, ndërsa partnerët e tjerë kanë përgjegjësi të kufizuar në shumën që kanë investuar. Është një mënyrë më e thjeshtë për partnerë të shumtë për të investuar në një biznes të drejtuar nga një partner më kompetent në aspektin operacional. 

Kompani me përgjegjësi të kufizuar

Një kompani me përgjegjësi të kufizuar ose LLC është opsioni i preferuar për shumicën biznesit të vogël pronarëve pasi u siguron atyre mbrojtje nga përgjegjësia, duke kufizuar kështu ekspozimin ndaj aseteve të tyre personale në rast se biznesi nuk është në gjendje të përmbushë detyrimet e tij. LLC-të duhet të regjistrohen në Sekretarin e Shtetit dhe u kërkohet të paraqesin një raport vjetor. SHPK-të nuk operojnë në përjetësi, megjithatë, mund të shpërndahen në rast falimentimi ose vdekjeje të pronarit. 

Korporatë

Korporatat kanë kërkesa të rrepta raportimi, por ato gjithashtu ofrojnë mbrojtjen maksimale të përgjegjësisë për pronarët. Ato ekzistojnë si një person juridik më vete dhe mund të blejnë asete, të padisë dhe të lidh kontrata vetë. Korporatat gjithashtu mund të mbledhin fonde nga investitorët përmes shitjes së aksioneve. 

Financim i Sigurt

Fillimi i një biznesi të verës do të kërkojë fonde të konsiderueshme, kështu që mund të mendoni të kërkoni financim. Nëse keni kursime, mund t'i përdorni ato për të nisur biznesin tuaj. Institucionet financiare gjithashtu ofrojnë kredi për pronarët e bizneseve. Prisni që ata të bëjnë kujdesin e duhur përpara se t'ju miratojnë për një kredi. 

Ata zakonisht duan të shohin një plan biznesi dhe mund të kërkojnë gjithashtu një garanci personale. Ju gjithashtu mund të kërkoni investitorë, qofshin ata në rrethin tuaj shoqëror ose nëpërmjet palëve të treta, të cilët mund të jenë të gatshëm t'ju japin para. 

Vendosni vendndodhjen dhe merrni furnizime

Vendndodhja është ajo që krijon ose prish një biznes dhe kjo vlen edhe në industrinë e verës. Vendndodhja e vreshtave do të ndikojë në cilësinë e produktit dhe rrjedhimisht në aftësinë tuaj për të vlerësuar produktin. 

Nëse krijoni një dyqan verërash me pakicë, ai duhet të jetë në një vend të mirë që njerëzit mund ta gjejnë lehtësisht dhe duhet të jetë mjaft i madh për të strehuar me lehtësi shkallën e operacioneve tuaja. Do t'ju duhet gjithashtu të blini shumë furnizime të tjera, duke përfshirë, por pa u kufizuar në materialet e paketimit, stacionet e shijimit, raftet, gotat, frigoriferët dhe një sistem POS për të drejtuar në mënyrë efektive dyqanin. 

Regjistroni biznesin tuaj 

Në varësi të llojit të strukturës së biznesit që zgjidhni, ai do të duhet të regjistrohet në sekretarin e shtetit ku është i vendosur dhe gjithashtu do t'ju duhet të merrni një numër identifikimi të punëdhënësit (EIN) nga Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme (IRS). Mund të ketë kërkesa shtesë për regjistrim në qytetin ose shtetin tuaj, kështu që është gjithmonë mirë të zbuloni se cilat janë ato përpara se të vazhdoni.

Merrni licencat dhe sigurimin

Kërkesat e licencimit do të ndryshojnë në varësi të llojit të biznesit të verës që filloni. Një licencë për pije alkoolike do të kërkohet nëse u shisni klientëve përveç licencave standarde të biznesit që përfshijnë regjistrimin e tregtarit të alkoolit, licencën e shitësit me pakicë dhe licencën e verës. Sigurohuni që po merrni sigurim adekuat në mënyrë që biznesi juaj të ketë mbrojtje nga përgjegjësia. 

Hapni një llogari bankare të biznesit

Hapja e një llogarie bankare biznesi është gjëja e parë që duhet të bëni pasi të jetë ngritur entiteti. Gjithmonë rekomandohet të mbani të ndara financat tuaja personale dhe ato të biznesit. Kjo kontribuon në menaxhimin efektiv të biznesit dhe gjithashtu i bën gjërat më të lehta në sezonin tatimor. 

Ju mund të vizitoni një bankë për të hapur një llogari për biznesin tuaj. Ata në përgjithësi do t'ju kërkojnë dokumentet e formimit të biznesit tuaj dhe identifikimin personal përpara se të hapin llogarinë dhe të ofrojnë shërbime shtesë si një linjë kredie. 

Punësimi dhe Trajnimi i Stafit

Punonjësit përfaqësojnë biznesin tuaj dhe luajnë një rol të madh në përvojën e klientit. Punësoni dhe trajnoni stafin e duhur në mënyrë që ata të bëhen një pasuri për biznesin tuaj. 

Jepuni atyre njohuritë që u nevojiten për të rekomanduar në mënyrë efektive produktet dhe për t'iu përgjigjur çdo pyetjeje që mund të kenë klientët. Investoni kohën e nevojshme për t'i trajnuar ata dhe për të përmirësuar aftësitë e tyre në mënyrë që ata të mund të ofrojnë një përvojë të shkëlqyer të klientit. 

Tregoni biznesin tuaj të verërave

Biznesi juaj i verës ka nevojë për klientë, kështu që tani duhet të përqendroni energjitë tuaja në marketingun e saj. Këtu janë disa mënyra se si mund ta bëni këtë:

  • Një faqe interneti e mirë që nxjerr në pah ekspertizën tuaj
  • Llogaritë e mediave sociale që ndajnë përmbajtje të vlefshme
  • Optimizimi i motorit të kërkimit dhe reklamat me pagesë për klikim
  • Reklamat në media të shkruara, marketing përmes mjeteve të tjera konvencionale
  • Vizita e konferencave dhe ngjarjeve të rrjeteve

Së shpejti do të bëni dolli për suksesin tuaj

Një biznes vere mund të jetë një përpjekje fitimprurëse dhe përmbushëse, duke ju lejuar të ndani dashurinë tuaj për verën me klientët dhe të bëni një karrierë nga pasioni juaj. Nëse e konfiguroni siç duhet dhe e përdorni në mënyrë efektive, do të jeni të dolli për suksesin tuaj në një kohë të shkurtër. 

Menaxhimi efektiv financiar është çelësi për drejtimin e një biznesi të mirë dhe për këtë, ju duhet një kontabilitet i zellshëm. doola Kontabiliteti e bën menaxhimin e librave tuaj pa stres. Ai siguron shikueshmëri të plotë të të ardhurave dhe shpenzimeve tuaja, duke ju mundësuar të shihni të gjithë pamjen dhe të merrni vendime të informuara.

FAQs

A është fitimprurës biznesi i verërave?

Biznesi i verërave është shumë fitimprurës. Prodhuesit dhe vreshtat zakonisht kanë një diferencë bruto prej 50% për produktet e tyre, ndërsa shpërndarësit dhe shitësit me shumicë kanë një diferencë prej rreth 25-30%.

Sa para ju nevojiten për të hapur një punishte vere?

Shuma e parave të nevojshme për të blerë një punishte vere është e konsiderueshme, pritet që ajo të kushtojë mbi 500,000 dollarë dhe në miliona. Shumë varet nga çmimi i tokës ku ndodhet kantina dhe pajisjet që ajo ka.

A mund të hapësh një punishte vere pa vresht?

Mund të hapësh një punishte vere pa vresht, nuk është e nevojshme të blesh një vresht. Ju thjesht mund të blini rrushin dhe lëngun nga vreshtat, ndërsa përqendroheni në prodhimin, mbushjen në shishe dhe anën e biznesit të gjërave. 

Sa kohë duhet për të hapur një punishte vere?

Zakonisht duhen disa muaj për të filluar një punishte vere pasi ka procese të gjata të përfshira në blerjen e tokës, pajisjeve dhe të gjitha burimeve të tjera të nevojshme për të filluar një punishte vere që është në gjendje të prodhojë verë. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.