Si të hapni një faqe interneti për biznesin tuaj

Ndërtimi i një faqe interneti mund të nisë biznesin tuaj përtej llaçit, ndërkohë që punon si një mjet efektiv shitjesh dhe marketingu. Pavarësisht nga ofertat, një faqe interneti biznesi konsiderohet tani një kërkesë standarde që shton legjitimitet dhe lehtësinë e aksesit në ofertat tuaja. 

Ju dëshironi një faqe interneti që të dallohet për përvojën e saj të shkëlqyer të përdoruesit, por nuk dëshironi të shpenzoni mijëra dollarë ose ditë pune për ta vënë atë në funksion. Mësoni se si të filloni një faqe interneti për biznesin tuaj me hapa të thjeshtë dhe të krijoni një përvojë të shkëlqyer përdoruesi për çdo faqe interneti të kompanisë këtu. 

1. Identifikoni qëllimin dhe qëllimet e faqes suaj të internetit

Kur ti filloni një biznes të vogël, mund të mos keni kohë të mendoni për një faqe interneti. Por ndërtimi i faqes mund të ndihmojë në zgjerimin e biznesit tuaj dhe integrimin me vizionin dhe misionin tuaj. Për fat të mirë, një faqe interneti mund të jetë një shtesë e lirë që mund ta krijoni edhe kur duke filluar një biznes pa para

Qëllimi dhe qëllimet e faqes suaj të internetit lidhen me ofertat e biznesit tuaj kryesor. Merrni parasysh sa vijon:

  • Si mund të përfitojnë klientët tuaj nga faqja e internetit?
  • A do të shisni produkte online?
  • A planifikoni të ndërtoni gypa shitjesh për t'i shtyrë klientët drejt produkteve specifike? 
  • A do të jetë faqja e internetit kryesisht edukative me një blog? 
  • Dëshironi të krijoni mirëkuptim rreth produkteve dhe shërbimeve tuaja kryesore?
  • A do të ofroni shërbimin ndaj klientit në internet?

Pasi të keni një vizion të qartë të asaj që dëshironi të arrini me faqen e internetit, është koha për të filluar ndërtimin e saj. 

2. Zgjidhni platformën tuaj të ndërtimit të faqes në internet 

Platformat e ndërtimit të faqeve në internet ju lejojnë të krijoni shpejt një faqe interneti ose të punësoni një profesionist për ta bërë atë. Platformat e zakonshme të ndërtimit të faqeve të internetit përfshijnë Wix, WordPress, Weebly, GoDaddy, Shopify dhe Webflow.

3. Zgjidhni dhe regjistroni emrin e domenit tuaj

Emri juaj i domenit është një pjesë e rëndësishme e pasurive të paluajtshme të biznesit. Kështu do t'ju gjejnë klientët dhe klientët potencialë. Konsideroni një emër lidhur me LLC-në tuaj, emri i biznesit ose ofertat.

Emri i domenit duhet të jetë i lehtë për t'u mbajtur mend, i shkurtër dhe i lidhur me emrin dhe ofertat e biznesit tuaj. Shumica e kompanive synojnë për një emër domeni biznesi me më pak se 15 karaktere me një TLD që është ose .com ose një TLD specifike për vendin ose qytetin për të lidhur biznesin tuaj me një zonë specifike. 

4. Zgjidhni një Ofrues Web Hosting

Një ofrues web hosting ofron siguri në uebfaqe dhe siguron shpejtësi të shpejtë ngarkimi për të optimizuar faqen tuaj të internetit dhe për të siguruar një përvojë të mirë të përdoruesit. Ofruesit e zakonshëm të pritjes në internet përfshijnë Dreamhost, Bluehost, Mochahost, HostGator dhe INOS. Gjej hostimi më i mirë në internet për bizneset e vogla këtu

5. Dizajnoni faqen tuaj të internetit

Dizajni i faqes në internet mund të jetë i thjeshtë ose kompleks. Ju mund të punësoni një projektues profesionist në internet ose ndërtues faqesh interneti ose të përdorni një model të dizajnit të faqes në internet. Kur dizajnoni faqen tuaj të internetit, merrni parasysh përvojën e përdoruesit dhe sa lehtë mund të lundrojnë në faqe për të gjetur atë që u nevojitet. Në përgjithësi, dizajnet e pastra, të thjeshta dhe të parregullta funksionojnë më së miri. 

Ju do të dëshironi të zgjidhni një foto direku që shfaq biznesin ose ofertat tuaja. Ju gjithashtu mund të krijoni një blog, të shfaqni dëshmitë e klientëve dhe të krijoni faqe në internet që nxjerrin në pah produkte ose shërbime specifike.

6. Ndërtoni faqet dhe përmbajtjen tuaj

Faqet bazë të a biznesit të vogël uebsajti përfshin një faqe kryesore, një faqe kontakti dhe një faqe Rreth. Nëse jeni duke shitur produkte dhe shërbime në internet, merrni parasysh gjithashtu një faqe shitjesh ose faqe të shumta për çdo produkt ose shërbim. Faqe të tjera të dobishme përfshijnë dëshmitë e klientëve ose vlerësimet profesionale, një blog dhe faqet e privatësisë ose kushteve të shërbimit. 

7. Optimizoni faqen tuaj të internetit për motorët e kërkimit

Optimizimi i motorëve të kërkimit (SEO) i lejon klientët e rinj dhe ekzistues të gjejnë lehtësisht faqen tuaj të internetit duke u siguruar që ajo të renditet në kërkimet e Google ose Bing për fjalë kyçe përkatëse. Për shembull, nëse keni një biznes stërvitor, mund të dëshironi të renditeni për fjalët që lidhen me stërvitjen, suksesin e biznesit, lumturinë ose ndërtimin e pasurisë.

Hulumtimi i fjalëve kyçe është niveli tjetër i optimizimit, ku mund të hulumtoni dhe gjeni fjalë kyçe me konkurrencë të ulët, në mënyrë që faqja juaj të renditet më lehtë. Mjetet e kërkimit të fjalëve kyçe dhe optimizimit të SEO përfshijnë Moz, Ahrefs, Semrush dhe Yoast SEO. 

Pas hapjes së faqes në internet, mund të përdorni gjithashtu Google Analytics për të ndihmuar në përmirësimin e vazhdueshëm të SEO. Ju mund të monitoroni trafikun dhe të kuptoni se si klientët e gjejnë faqen tuaj të internetit, ku qëndrojnë më gjatë dhe cilat fjalë kyçe gjenerojnë më shumë trafik. 

8. Vendosni sistemin tuaj të pagesave (nëse është e nevojshme)

Nëse planifikoni të shisni produkte ose shërbime në internet, do t'ju duhet një mënyrë për të pranuar pagesat me kartë krediti dhe debiti. Sistemet e zakonshme të pagesave që integrohen lehtësisht me faqet e internetit të biznesit përfshijnë Stripe, Paypal, Square, 2Checkout, Braintree dhe Amazon. 

9. Testoni dhe hapni faqen tuaj të internetit

Testimi i faqes në internet është thelbësor për të siguruar një përvojë të qetë të klientit. Filloni duke kërkuar nga miqtë ose punonjësit të testojnë faqen në pajisje dhe shfletues të ndryshëm të internetit. Merrni parasysh testimin në telefona celularë, iPad, tabletë dhe sisteme të ndryshme kompjuterike për të siguruar një përvojë të qetë të përdoruesit.

Më pas, merrni parasysh testimin e përdoruesit me pagesë për të siguruar që përvoja e përdoruesit të jetë intuitive dhe klientët të fitojnë vlerën më të madhe. Faqet e zakonshme të testimit të përdoruesve përfshijnë TryMyUI LLC, UserTesting.com dhe TestIO.

10. Ruani dhe përditësoni faqen tuaj

Për të mirëmbajtur dhe përditësuar faqen tuaj të internetit, sigurohuni që të keni konfiguruar veçoritë e sigurisë, si një shtresë e sigurt e folesë (SSL) për të mbrojtur të dhënat e përdoruesit. Kjo do të thotë që emri juaj i domenit do të fillojë me HTTPS dhe do të ketë një certifikatë SSL që u tregon klientëve se informacioni i tyre është i sigurt.

Ju gjithashtu mund të instaloni shtojca sigurie, të konfiguroni kopje rezervë automatike të faqes në internet dhe të vazhdoni të përditësoni përmbajtjen e faqes në internet. Ju do të dëshironi të përditësoni rregullisht faqen e produkteve dhe shërbimeve, si dhe blogun ose faqe të tjera arsimore. 

Ndërtimi i biznesit tuaj

Kur ju jeni duke filluar një biznes të vogël, përgjegjësitë mund të grumbullohen dhe koha bëhet një mall premium. Kjo është ajo ku doola mund të ndihmojë. Doola ofron shërbime të garantuara të shpejta dhe të lehta për formimin dhe pajtueshmërinë e biznesit në SHBA. Ju mund të filloni një kompani në të 50 shtetet, të merrni një EIN dhe të hapni një llogari bankare biznesi në vetëm pak minuta. Merr ndihmën e doola këtu

FAQs

Pse më duhet një faqe interneti për biznesin tim?

Një faqe interneti biznesi lejon klientët e rinj dhe ekzistues të mësojnë më shumë rreth produkteve dhe shërbimeve tuaja. Ai pozicionon biznesin tuaj për të kapur një audiencë më të madhe dhe për të tërhequr klientët vendas. Një faqe interneti gjithashtu i jep legjitimitet një biznesi në mendjet e konsumatorëve. 

Çfarë duhet të marr parasysh përpara se të hap një faqe interneti?

Përpara se të filloni një faqe interneti, merrni parasysh emrin e domenit, hostimin e faqes në internet, përmbajtjen dhe sigurinë. Ju gjithashtu do të dëshironi të merrni parasysh qëllimet dhe objektivat kryesore për të ndërtuar faqen rreth atyre duke përfshirë markimin e kompanisë dhe SEO.  

A është e nevojshme të mësoni kodimin për të krijuar një faqe interneti?

Jo, nuk është e nevojshme të mësosh kodimin për të krijuar një faqe interneti. Shumë platforma online ju ndihmojnë të krijoni një uebsajt të bukur brenda disa orësh—nuk kërkohet kodim. 

Cilat veçori duhet të përfshij në faqen time të biznesit?

Veçoritë që duhen përfshirë në një faqe interneti biznesi përfshijnë një faqe kryesore, faqe kontakti dhe faqe rreth, si dhe një blog ose material informues dhe faqe për produktet dhe ofertat e shërbimeve.

A duhet të përfshij një blog në faqen e internetit të biznesit tim?

Nëse keni kohë për të përditësuar blogun të paktën një herë në muaj, një blog në faqen e internetit të biznesit tuaj mund të tërheqë klientë të rinj dhe të vendosë autoritetin e subjektit. Është gjithashtu një mënyrë për t'u ofruar klientëve ekzistues vlerë dhe edukim shtesë. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.