Si të filloni një biznes Virtual Assistant

A nuk do të ishte mirë nëse mundeni vendosni orët tuaja, gjeneroni të ardhura të mëdha dhe jeni në gjendje t'i bëni të gjitha nga distanca? Shumica e njerëzve do ta ndërronin punën e tyre të mërzitshme në tavolinë me lirinë dhe fleksibilitetin për të punuar nga kudo dhe shumë tani po bëjnë pikërisht këtë duke nisur një biznes asistent virtual. Është një fushë fitimprurëse që ju lejon të përdorni aftësitë dhe potencialin tuaj për të ndihmuar të tjerët duke jetuar një jetë të plotë. Jeni kurioz se si të filloni një biznes asistent virtual? Le të shqyrtojmë se si mund të filloni në një kohë të shkurtër.

Çfarë është një biznes i asistentit virtual

Bizneset dhe profesionistët e zënë punësojnë asistentë sepse kanë nevojë për ndihmë në menaxhimin e detyrave. Një asistent virtual i bën të gjitha këto, por ata nuk janë në zyrë ose pranë klientit gjatë gjithë ditës. Asistentët virtualë punojnë nga distanca. Ju mund të jeni në një pjesë krejtësisht të ndryshme të botës në krahasim me klientin tuaj, është vetëm puna juaj që duhet të flasë vetë, vendndodhja juaj nuk ka rëndësi.

Lloji i punës që bëni si asistent virtual do të varet nga aftësitë që keni. Është një rol i personalizueshëm, kështu që ju keni më shumë liri për të zgjedhur rrugën që dëshironi të ndiqni. Për shembull, ju mund të bëni gjithçka nga menaxhimi i llogarive të mediave sociale për një kompani, ofrimi i shërbimit ndaj klientit, mbikëqyrja e menaxhimit të projektit deri te caktimi i takimeve për një ndikues. Për çfarëdo që jeni të aftë, mund të krijoni një biznes asistent bazuar në këtë.

Cilat janë shërbimet e ofruara nga asistentët virtualë

Asistentët virtualë mund të ofrojnë një gamë të gjerë shërbimesh. Kjo varet kryesisht nga aftësitë që keni. Ajo që është e mrekullueshme është se ju mund të rrisni konkurrencën tuaj në treg duke mësuar aftësi të reja. Nuk është e pazakontë që shumica e asistentëve virtualë të fillojnë duke ofruar shërbime bazë fillimisht përpara se të avancojnë aftësitë e tyre për të ngushtuar hapësirën. Një biznes asistent virtual zakonisht do të ofrojë një ose më shumë nga shërbimet e mëposhtme:

Detyrat e përgjithshme të administratorit 

Ju mund të ofroni shërbime asistenti për detyrat e administratës së përgjithshme. Këto do të përfshijnë futjen e të dhënave, rezervimet dhe takimet, menaxhimin e emailit dhe kalendarit të klientëve, marrjen e telefonatave dhe mesazheve, mbajtjen e llogarive të faturave, sigurimin e rikujtuesve, etj. Kjo nuk kërkon më shumë se aftësitë bazë kompjuterike dhe bisedore. 

Marketing Digital

Ka një kërkesë të madhe për asistentë virtualë me aftësi të marketingut dixhital. Si menaxher i mediave sociale, ju do të menaxhoni komunitetin dhe do të përditësoni llogaritë, do të drejtoni fushata marketingu në Facebook, do të filloni fushata në platforma të tjera dhe më shumë. Marketingu me pagesë për klikim (PPC) në motorët e kërkimit është gjithashtu një fushë fitimprurëse. Asistentët virtualë të Optimizimit të Motorit të Kërkimit (SEO) mbeten shumë të kërkuar, kështu që është një aftësi e shkëlqyer për të shfrytëzuar për zgjerimin e biznesit tuaj të asistentëve virtualë.

Aftësi të specializuara

Nëse jeni një profesionist i pavarur me aftësi dhe përvojë të specializuar, kjo do të provojë të jetë një pasuri e madhe për biznesin tuaj VA. Kjo përfshin gjithçka nga zhvillimi i uebit dhe zhvillimi i aplikacioneve, menaxhimi i projekteve, testimi i sigurisë kibernetike, rekrutimi dhe kontabiliteti deri te mbajtja e kontabilitetit.  

Pse të filloni një biznes Virtual Assistant

Një biznes asistent virtual do t'ju ofrojë lirinë për të punuar sipas kushteve tuaja. Ju zgjidhni me kë të punoni, çfarë të paguani për shërbimet tuaja dhe nga të punoni. Ju nuk jeni të kufizuar nga vendndodhja, kështu që klientët tuaj mund të vijnë nga kudo në botë. Është gjithashtu një industri shumë shpërblyese për t'u përfshirë. Mesatarisht, një asistent virtual në SHBA është i paguar 23.95 dollarë në orë, me ata që kanë aftësi të specializuara duke bërë edhe më shumë.

11 hapa për të filluar një biznes Virtual Assistant

Mund të duket e lehtë të nisësh një biznes asistenti virtual, por le të të bëjë të paduruar për të filluar. Ju duhet të bëni një kujdes të duhur kur filloni ndonjë biznes të ri. Mos e trajtoni këtë ndryshe. Hapat e mëposhtëm do t'ju vendosin në rrugën e duhur, duke i dhënë biznesit tuaj VA një mundësi të madhe drejt suksesit.

Hulumtoni Tregun për Asistentët Virtualë

Filloni duke hulumtuar tregun për asistentë virtualë për të identifikuar tendencat dhe për të parë se ku ekzistojnë mundësitë. Peshoni aftësitë tuaja kundrejt nevojave të klientëve të mundshëm në mënyrë që të kuptoni se si ta paraqisni më mirë propozimin tuaj unik të shitjes. 

Nëse jeni të aftë në një industri me zhvillim të shpejtë si marketingu dixhital, vlerësoni teknologjinë dhe shërbimet aktuale në mënyrë që të mund të kuptoni se si ato do të evoluojnë përgjatë rrugës. Qëndroni të informuar për të gjitha ndryshimet në industrinë tuaj, në mënyrë që të jeni gjithmonë në gjendje të ofroni shërbimin më të mirë të mundshëm për bazën e klientëve tuaj.

Krijoni propozimin tuaj unik të shitjes

Mos harroni, klientët po vijnë tek ju sepse kanë një problem që duhet zgjidhur. Ju duhet t'u tregoni atyre qartë se si mund ta bëni këtë më mirë se cilido nga asistentët e tjerë virtualë të panumërt. Ky është propozimi juaj unik i shitjes. Ai duhet të jetë i përshtatur për nevojat e tregut që ju synoni dhe duhet të dallohet nga turma. 

Për shembull, tregtarët e Facebook janë një duzinë monedhë, kështu që pse një klient duhet të zgjedhë biznesin tuaj VA në vend të një tjetri? Duhet të theksoni më mirë se si shkëlqejnë aftësitë tuaja. Të gjithë klientët duan kthimin më të mirë të shpenzimeve për reklama (ROAS), prandaj përfshini detaje rreth fushatave të mëparshme që keni drejtuar, të cilat kanë nxjerrë performancën më të mirë nga çdo dollar i shpenzuar për reklama.

Zhvilloni një plan biznesi

Përpiloni një plan biznesi solid për të pozicionuar veten për sukses. Ky dokument kyç do të nxjerrë në pah rrugën që biznesi juaj duhet të ndjekë për rritje. Ai gjithashtu do të përfshijë detaje mbi çdo grackë të mundshme për të shmangur dhe cilat detyrime ligjore dhe rregullatore duhet të përmbushë biznesi juaj në mënyrë që të ketë lundrim të qetë.

Shërbimet për të ofruar

Ju duhet të merrni parasysh sa të mira janë aftësitë tuaja kur vendosni se cilat shërbime të ofroni. Për shembull, nëse nuk keni bërë kurrë një aplikacion më parë, nuk do të ishte mirë të ofroni fillimisht shërbime të zhvillimit të aplikacionit. Ju gjithmonë mund ta zgjeroni biznesin më vonë dhe të punësoni profesionistë për të rritur numrin e shërbimeve të ofruara. Është gjithashtu një ide e mirë të mësoni ose të përmirësoni të kuptuarit tuaj të aftësive për ta bërë veten më konkurrues në treg.

Klientët e synuar

Tregu juaj i synuar do të bazohet në shërbimet që po ofroni. Për shembull, nëse po ofroni shërbime SEO, do t'ju duhet të gjeni biznese që duan të punojnë në optimizimin e motorëve të tyre të kërkimit. Ata mund të kërkojnë ndihmë teknike SEO ose thjesht mund të kërkojnë të përmirësojnë renditjen përmes marketingut të përmbajtjes. Në cilëndo fushë ku jeni të shkëlqyer, strukturoni shërbimet tuaja bazuar në nevojat e tregut të synuar që keni përcaktuar. 

Parashikimi financiar

Fillimi i një biznesi të asistentit virtual mund të kushtojë midis 500 - 2000 dollarë ose më shumë, në varësi të llojit të shërbimeve që ofroni. Për shembull, për detyrat e përgjithshme të administratorit, ndoshta nuk do t'ju duhet më shumë se një kompjuter mjaftueshëm i mirë dhe një lidhje interneti. 

Sidoqoftë, nëse jeni një redaktues video i pavarur, do t'ju duhet të investoni në një kompjuter më të fuqishëm, i aftë për të përballuar atë ngarkesë pune. Mund të ketë gjithashtu kosto shtesë për softuerin e gjurmimit të kohës, softuerin e kontabilitetit, hostimin për faqen tuaj të internetit, fushatat e mediave sociale, etj. 

Struktura e çmimeve

Asistentët virtualë zakonisht tarifojnë çdo orë ose ofrojnë paketa çmimesh. Ju mund të zgjidhni ta faturoni klientin me një tarifë për orë dhe të përdorni softuerin e gjurmimit të kohës për transparencë. Mund të ofrohet një paketë çmimi, me anë të së cilës ju angazhoheni t'i ofroni klientit një dorëzues specifik për një tarifë fikse. Për shembull, si një profesionist i SEO, ju mund të siguroni një auditim paraprak të SEO për 500 dollarë.

Konsiderata juaj më e madhe kur çmimi i shërbimeve është të kontrolloni se çfarë tarifojnë konkurrentët tuaj. Mos u tundoni të shkoni shumë poshtë për t'i ulur ato pasi kjo të jep përshtypjen se puna juaj mund të jetë e cilësisë së ulët. Jini relativisht konkurrues dhe fokusohuni më shumë në USP për të fituar klientët. 

Strategjia e marketingut

Pasi të jetë përcaktuar tregu i synuar, përdorni kanalet e ndryshme të marketingut për ta vendosur biznesin tuaj përpara tyre. Kjo mund të bëhet përmes reklamave në rrjetet e mediave sociale si Facebook dhe Twitter, videove në YouTube që ofrojnë këshilla të dobishme dhe njohuri të industrisë, marketing me pagesë për klikim në Google, etj. Përqendrohuni në ndërtimin e një liste emaili në mënyrë që të mund të kryeni fushata marketingu me email si dhe për të sjellë më shumë drejtime.

Emri i biznesit

Biznesi juaj ka nevojë për një emër unik. Duhet të jetë mjaft tërheqës për të tërhequr vëmendjen e klientit të mundshëm. Ky do të jetë identiteti juaj unik në tregun e mbushur me njerëz të asistentëve virtualë. Emri është gjëja e parë që shumica e njerëzve do të vënë re, kështu që është e rëndësishme që thjesht të mos përzihet me pjesën tjetër. 

Zgjidhni strukturën e biznesit tuaj

Krijimi i një biznesi kërkon që ju të zgjidhni strukturën më të përshtatshme të biznesit. Këto janë strukturat më të përdorura. Është e mundur të filloni me një dhe më pas të konvertoheni në një entitet tjetër në rrugë.  

Pronësi e vetme

Ky është njësia më e thjeshtë e biznesit. Është i shpejtë dhe i lehtë për t'u konfiguruar me kërkesa minimale për dokumente. Ky është një ent i pa inkorporuar ku pronari dhe biznesi nuk do të kenë asnjë ndarje. Thjeshtësia e tij është avantazhi më i madh, megjithatë, disavantazhi është se pronari merr përgjegjësi personale për të gjitha detyrimet e biznesit.

Partneriteti i Përgjithshëm

Ky ent funksionon në të njëjtën mënyrë si sipërmarrjet individuale me një proces të ngjashëm konfigurimi dhe dokumentacioni minimal. Është një mënyrë që dy ose më shumë njerëz të bashkohen dhe të drejtojnë një biznes. Disavantazhi është gjithashtu i ngjashëm pasi të gjithë partnerët mbeten personalisht të ekspozuar ndaj detyrimeve të biznesit. 

Partneriteti i kufizuar

I vetmi ndryshim i madh në shoqërinë komandite është se dy ose më shumë partnerë do të zgjedhin një partner menaxhues për të drejtuar biznesin. Të gjithë partnerët e tjerë nuk kanë asnjë kontroll mbi menaxhimin. Është partneri menaxhues që merr përgjegjësi të pakufizuar, ndërsa partnerët e tjerë kanë përgjegjësi të kufizuar vetëm deri në shumën që kanë investuar. 

Kompani me përgjegjësi të kufizuar

Kjo strukturë biznesi ofron thjeshtësinë e një sipërmarrjeje individuale ose ortakëri me mbrojtje të shtuar të përgjegjësisë për asetet personale. Një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar (LLC) ka më pak kërkesa për dokumente dhe mund të zgjedhë strukturën e saj tatimore. Pronarët mund të menaxhojnë vetë LLC ose të kenë një menaxher të caktuar. Ndërsa pasuritë personale të pronarëve mbeten të mbrojtura, ata mbeten përgjegjës për pagimin e taksave të vetëpunësimit mbi pjesën e tyre të fitimeve.

Korporatë

Korporatat janë subjekte juridike të ndara nga pronarët dhe efektivisht kanë të njëjtat të drejta dhe përgjegjësi si një individ, si aftësia për të zotëruar asete, për të paditur ose për t'u paditur, për të lidhur kontrata dhe më shumë. Pronarët kanë mbrojtje maksimale nga përgjegjësia. Korporatat kanë gjithashtu akses më të lehtë në kapital pasi ato mund të emetojnë aksione dhe obligacione për të mbledhur para. Megjithatë, korporatat janë më të shtrenjta për t'u krijuar dhe kanë detyrime të rrepta raportuese dhe rregullatore që duhet të përmbushin. 

Merrni aftësitë dhe pajisjet e nevojshme

Vetëm aftësitë nuk janë të mjaftueshme për të nisur biznesin tuaj të asistentit virtual. Kaloni pak kohë për të përmirësuar menaxhimin e projektit tuaj dhe stilin e shërbimit ndaj klientit, pasi do t'ju duhet një menaxhim efektiv i klientit për të pasur sukses. Vazhdoni të rifreskoni edhe aftësitë tuaja teknike, në mënyrë që shërbimet tuaja të mbeten konkurruese. 

Ju gjithashtu do të keni nevojë për pajisje që janë mjaftueshëm të afta për të mbështetur atë që ju duhet të bëni. Merrni kompjuterin e duhur dhe keni një lidhje të besueshme dhe të shpejtë në internet, si dhe gjëra të tjera thelbësore për zyrën, si një printer dhe skaner. Ju gjithashtu mund të dëshironi të mbani një numër telefoni të veçantë që është vetëm për klientët.

Vendosni një zyrë virtuale

Meqenëse po ofroni shërbime në internet, zyra juaj virtuale duhet të jetë e pacenuar. Këtu klientët tuaj do t'ju gjejnë dhe do të kontaktojnë. Krijoni një uebsajt të jashtëzakonshëm që nxjerr në pah shërbimet në të cilat ju shkëlqeni dhe ofron detaje rreth çmimeve. Krijoni një prani në rrjetet kryesore të mediave sociale për të zgjeruar bazën e klientëve tuaj. 

Kjo është gjithashtu pjesa ku ju kuptoni se si do të merrni pagesën, qoftë përmes një POS në internet ose transferimit bankar. Zhvilloni një sistem për menaxhimin e detyrave dhe klientëve tuaj, investoni në softuer të mirë të kontabilitetit për financat e biznesit dhe mjete të tjera që mund të ndihmojnë në thjeshtimin e operacioneve të zyrës suaj.

Regjistroni biznesin tuaj dhe merrni licencat dhe lejet 

Në varësi të llojit të strukturës së biznesit që keni zgjedhur, mund t'ju kërkohet ta regjistroni atë. Për shembull, LLC-të duhet të regjistrohen në Sekretarin e Shtetit ku janë të vendosura. Bizneset gjithashtu duhet të marrin një Numri i identifikimit të punëdhënësit (EIN) nga Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme (IRS). Disa vende mund të kërkojnë gjithashtu që pronarët e bizneseve të vogla të marrin licenca dhe leje, kështu që është më mirë të kërkoni për çdo rregullore mbizotëruese në zonën tuaj përpara se të filloni. 

Hapni një llogari bankare të biznesit

Një llogari bankare biznesi do t'i mbajë të ndara financat tuaja personale dhe të biznesit. Ejani në sezonin e taksave, kjo do ta bëjë jetën tuaj shumë më të lehtë. Gjithashtu do t'ju japë shikueshmëri të plotë të pozicionit financiar të biznesit tuaj, duke ju pajisur kështu me informacione jetike për të marrë vendimet e nevojshme të biznesit.

Drejtohuni në çdo bankë pasi shumica ofrojnë llogari bankare biznesi. Do t'ju kërkohet të siguroni dokumente për formimin e biznesit dhe dokumente personale identiteti. Llogaritë bankare të biznesit zakonisht hapen menjëherë dhe bankat mund t'ju ofrojnë gjithashtu shërbime shtesë si kartat e kreditit të biznesit dhe llogaritë tregtare.

Zhvilloni një rrjet kontaktesh

Një rrjet i mirë kontaktesh do ta ndihmojë biznesin tuaj të zhbllokojë potencialin e tij të vërtetë. Rrjeti me njerëzit në industri për të shkëmbyer njohuri. Mësoni nga përvojat e tyre dhe flisni për tuajat për të ndërtuar marrëdhënie të qëndrueshme. Kjo do të rrisë gjithashtu shanset që puna e referimit të vijë në rrugën tuaj. Asistentë të tjerë virtualë gjithashtu mund t'ju inkurajojnë të ndiqni mundësi dhe tregje të reja dhe të ofrojnë bashkëpunime dhe partneritete për t'u rritur kolektivisht. 

Punësoni dhe trajnoni ekipin tuaj

Pasi të filloni të rritni biznesin tuaj, mund të dëshironi të mendoni për punësimin e më shumë njerëzve në mënyrë që të zgjeroni shërbimet që ofroni. Në këtë mënyrë, edhe nëse nuk keni aftësi specifike, ju mund t'i ofroni ato shërbime duke punësuar njerëz që kanë aftësitë e kërkuara. 

Kontaktoni përkthyes të pavarur të aftë dhe të talentuar për t'i pyetur nëse ata do të ishin të lumtur të bashkoheshin me ekipin tuaj. Ju gjithashtu mund t'u mësoni përkthyesve të rinj të pavarur aftësitë dhe t'u siguroni atyre përvojën që u nevojitet për të filluar. 

Tregoni biznesin tuaj të asistentit virtual

Vendoseni veten si një autoritet në tregun që po synoni. Promovoni biznesin tuaj gjerësisht përmes faqes tuaj të internetit dhe rrjeteve të mediave sociale, veçanërisht përmes grupeve të Facebook dhe LinkedIn. Merrni pjesë në grupet e rrjeteve për të ndërtuar marrëdhënie me njerëz të tjerë në industri. Kjo ngre profilin tuaj dhe ju ndihmon të jeni një emër i besuar në industri.

Biznesi juaj i Asistentit Virtual ka potencial të pakufishëm rritjeje

Mund të vazhdoni të zgjeroni biznesin tuaj të asistentit virtual duke punësuar më shumë punonjës dhe duke rritur numrin e shërbimeve të ofruara. Aftësia juaj për t'u shërbyer klientëve do të kufizohet vetëm nga sasia e punës që mund të bëni. Pra, rriteni në mënyrë efektive për të realizuar atë potencial rritjeje. 

Me kaq shumë para që hyjnë dhe dalin, do t'ju duhet një shërbim kontabiliteti që është i saktë, efektiv dhe i lehtë për t'u përdorur. doola Kontabiliteti kontrollon ato kuti. Është një zgjidhje e fuqishme për gjurmimin e të ardhurave dhe shpenzimeve, si dhe për monitorimin e tendencave, në mënyrë që të keni plotësisht kontrollin e financave të biznesit tuaj.

FAQs

Si mund të marr klientë VA?

Ju mund të merrni klientë Virtual Assistant duke promovuar shërbimet që ofroni në internet, qoftë përmes faqes tuaj të internetit ose profileve të mediave sociale. Ju gjithashtu mund të bashkoheni në grupe në internet ku klientët kërkojnë për përkthyes të pavarur. Ka platforma të palëve të treta të disponueshme edhe për përkthyes të pavarur.

Cili është asistenti virtual më i kërkuar?

Menaxherët e mediave sociale, asistentët ekzekutivë, menaxherët e filialeve, shkrimi i kopjimit, shitjet dhe marketingu, si dhe asistentët virtualë të zhvillimit të aplikacioneve dhe uebit janë disa nga më të kërkuarit, megjithëse grupe të tjera aftësish po dëshmojnë gjithashtu kërkesa më të larta tani.

Sa kushton për të filluar një biznes asistent virtual?

Kostot do të ndryshojnë në varësi të shërbimit që do të ofroni, por zakonisht kostoja do të jetë midis 500 dhe 2,000 dollarë pasi shumica e asistentëve virtualë do të kërkojnë një laptop të mirë dhe një lidhje të besueshme interneti. 

Çfarë kërkojnë klientët në një asistent virtual?

Klientët kërkojnë aftësi dhe përvojë në një asistent virtual, përveç aftësive të mira komunikuese dhe përpikmërisë, pasi duan që VA-të e tyre të përmbushin afatet për të cilat kanë rënë dakord.

Si i fillojnë fillestarët asistentët virtualë?

Fillestarët mund të fillojnë një biznes të asistentit virtual duke përmirësuar aftësitë e tyre dhe duke vendosur praninë e tyre në internet për t'i bërë të ditur njerëzve se cilat shërbime po ofrojnë. Gradualisht, ata do të jenë në gjendje të sjellin klientë në mënyrë që përfundimisht të jenë në gjendje të zgjerojnë biznesin.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.