Si të filloni një biznes bluzash nga shtëpia

A keni një sy për dizajn dhe një frymë sipërmarrëse? Më pas, fillimi i një biznesi me bluza mund të jetë karta juaj e thirrjes për të filluar një biznes nga shtëpia. Për t'u siguruar që të bëni një fitim të prekshëm, ka themele që duhet të vendosni së pari. 

Në këtë artikull, do të mësoni hapat thelbësorë se si të filloni biznesin tuaj të bluzave nga shtëpia. Nga zgjedhja e një strukture biznesi deri te promovimi i markës suaj — lexoni më tej për të mësuar qëllimin e plotë. 

Pse të filloni një biznes bluzash me bazë në shtëpi

Fillimi i një biznesi me bluza nga shtëpia ka disa avantazhe, duke përfshirë kosto më të ulëta fillestare, orë fleksibël dhe aftësinë për të punuar nga komoditeti i shtëpisë tuaj. 

Meqenëse nuk keni nevojë të merrni me qira një dyqan ose hapësirë ​​zyre, mund të kurseni një ton në kostot e përgjithshme - të cilat mund të jenë të rëndësishme kur filloni një biznes. 

Puna nga shtëpia ju jep gjithashtu fleksibilitet për të caktuar orët tuaja, gjë që është ideale për ata që kanë angazhime të tjera si familja ose një punë me kohë të plotë. 

Për më tepër, puna nga shtëpia eliminon nevojën për udhëtim dhe ju ofron një mjedis të rehatshëm dhe familjar. 

Megjithatë, ka edhe disa të meta për t'u marrë parasysh, të tilla si mungesa e mundshme e profesionalizmit që lidhet me një zyrë në shtëpi, hapësira e kufizuar dhe shpërqendrimet e mundshme. 

A Biznes bluzash nga shtëpia mund të jetë një opsion i mirë për ata që duan të fillojnë një biznes me kosto më të ulëta dhe më shumë fleksibilitet në orarin e punës.

11 hapa për të filluar një biznes bluzash nga shtëpia

Le të kalojmë mbi 11 hapat thelbësorë për të filluar një biznes bluzash nga shtëpia juaj. 

1. Shkruaj një plan biznesi

Hapi i parë për të filluar një biznes bluzash në shtëpi është të shkruani një plan biznesi. Kjo do t'ju ndihmojë të organizoni mendimet dhe idetë tuaja në mënyrë që t'i vendosni ato në hapa të zbatueshëm.
Më poshtë janë komponentët kryesorë bazë të shkrimi i një plani biznesi.

 • Përmbledhje ekzekutive: Ofron një pasqyrë të biznesit tuaj dhe qëllimeve të tij
 • Përshkrimi i kompanisë: Përshkruan kompaninë tuaj, historinë, misionin dhe vlerat e saj
 • Analiza e tregut: Analizon tregun tuaj të synuar, konkurrentët dhe tendencat e industrisë
 • Produktet dhe Shërbimet: Përshkruan produktet ose shërbimet që do të ofroni dhe se si ato do të përfitojnë klientët tuaj
 • Marketingu dhe Shitjet: Përvijon strategjitë tuaja të marketingut dhe shitjeve dhe se si do të arrini klientët tuaj të synuar.
 • Operacionet: Përshkruan se si do të funksionojë biznesi juaj dhe burimet që ju nevojiten për ta bërë këtë
 • Menaxhmenti dhe Personeli: Përvijon strukturën e organizatës suaj dhe rolet dhe përgjegjësitë e ekipit dhe stafit tuaj drejtues
 • Projeksionet financiare: Përfshinë pasqyrat financiare të tilla si pasqyrat e të ardhurave, pasqyrat e flukseve monetare dhe bilancet - si dhe parashikimet financiare për të ardhmen

2. Zgjidhni tregun tuaj të synuar

Nuk do t'ju bëjë asgjë nëse përpiqeni të shisni bluza të dizajnuara për adhuruesit e sportit, ndërsa synoni fansat e librave komikë. Kjo është arsyeja pse ju duhet të zgjidhni me kujdes tregun tuaj të synuar.

Gjërat që duhen marrë parasysh kur zgjidhni tregun tuaj të synuar:

 • demografik
 • moshë
 • Konkurrencë
 • Stilet në trend

Duke parë më hollësisht secilin prej këtyre faktorëve, mund të përqendroheni në një numër të caktuar njerëzish dhe t'i synoni ata drejtpërdrejt në vend që të përpiqeni të apeloni tek publiku i gjerë i cili mund të mos e shohë produktin tuaj tërheqës sepse nuk i përshtatet stilit të tyre.

3. Dizajnoni bluzat tuaja

Dizajnimi i bluzave unike dhe tërheqëse është një hap i rëndësishëm në ndërtimin e një biznesi të suksesshëm bluzash. Ju ose mund t'i dizajnoni vetë bluzat ose të punësoni një dizajner grafik për t'ju ndihmuar të realizoni idetë tuaja.

Kur dizajnoni bluzat tuaja, është e rëndësishme të merrni parasysh tregun tuaj të synuar dhe mesazhin ose markën që dëshironi të përcillni.

Në varësi të aftësive tuaja krijuese, mund të përdorni softuer dizajni si Adobe Illustrator ose një mjet online dizajni grafik si Canva për të krijuar dizajnet tuaja.

Mos harroni të merrni parasysh edhe vendosjen dhe madhësinë e modeleve tuaja në mënyrë që ato të duken mirë në bluza të madhësive dhe stileve të ndryshme.

4. Zgjidhni metodën tuaj të printimit

Pasi të keni finalizuar modelet tuaja të bluzave, hapi tjetër është të zgjidhni metodën më të mirë të printimit për biznesin tuaj. Është e rëndësishme të zgjidhni metodën e duhur të printimit për të siguruar që modelet tuaja të duken më të mira dhe që mund t'i prodhoni ato në mënyrë efikase dhe me kosto efektive.

Këtu janë tre metoda të zakonshme për printimin e bluzave:

 • Printimi me ekran: Kjo është metoda më e zakonshme për printimin e bluzave, veçanërisht për porositë më të mëdha. Printimi me ekran përfshin krijimin e një shablloni të dizajnit tuaj dhe më pas aplikimin e bojës në bluzë me një ekran. Është ideale për dizajne të thjeshta me pak ngjyra dhe funksionon më së miri në pëlhura pambuku ose përzierje pambuku.
 • Transferimi i nxehtësisë: Transferimi i nxehtësisë përfshin printimin e dizajnit tuaj në letër transferimi dhe më pas përdorimin e nxehtësisë për ta transferuar atë në bluzë. Kjo metodë është e mirë për punë më të vogla ose dizajne me detaje të ndërlikuara, por ndonjëherë mund të mos jetë aq e qëndrueshme sa metodat e tjera të printimit.
 • Drejtpërdrejt në veshje (DTG): DTG përfshin përdorimin e një printeri të specializuar për të printuar dizajnin tuaj direkt në këmishë. Është ideal për dizajne me ngjyra të plota ose dizajne me gradient, por mund të jetë më i shtrenjtë se metodat e tjera dhe mund të mos funksionojë aq mirë në pëlhura më të errëta.

Cili proces printimi është më i miri për biznesin tuaj në fund të fundit varet nga nevojat tuaja specifike dhe lloji i modeleve që krijoni.

Kur zgjidhni një proces printimi, merrni parasysh faktorë të tillë si vëllimi i porosive tuaja, kompleksiteti i modeleve tuaja dhe lloji i pëlhurave mbi të cilat planifikoni të printoni.

5. Zgjidhni strukturën e biznesit tuaj

Struktura e biznesit që zgjidhni do të ndikojë në gjithçka, nga mënyra se si paguani taksat deri tek mënyra se si jeni ligjërisht përgjegjës për borxhet dhe detyrimet e biznesit tuaj.
Meqenëse ka disa struktura biznesi për të zgjedhur, është më mirë të shqyrtojmë secilën prej tyre dhe të mbulojmë avantazhet dhe disavantazhet e saj. 

Këtu janë strukturat e zakonshme të biznesit për t'u marrë parasysh:

Pronësi e vetme

Një pronësi e vetme është forma më e thjeshtë e strukturës së biznesit dhe përdoret zakonisht nga bizneset e vogla, duke përfshirë bizneset me bluza. Ky lloj entiteti afarist operohet nga një individ i vetëm që zotëron dhe drejton biznesin. 

Përparësitë:

 • Lehtë për t'u konfiguruar dhe funksionuar: Krijimi i një sipërmarrjeje të vetme është i thjeshtë dhe kërkon dokumente minimale ose tarifa ligjore.
 • Kontroll i plotë: Si pronar i vetëm, ju keni kontroll të plotë mbi të gjitha aspektet e biznesit, duke përfshirë vendimmarrjen dhe fitimet.
 • Fleksibiliteti: Një sipërmarrje e vetme ju lejon të jeni fleksibël në mënyrën se si e operoni biznesin tuaj, duke përfshirë përcaktimin e orarit tuaj të punës dhe praktikave të biznesit.
 • Taksa më të ulëta: Ndërmarrjet individuale nuk tatohen si subjekte të veçanta, që do të thotë se pronari paguan vetëm tatimin mbi të ardhurat personale mbi fitimet e biznesit.

Disavantazhet:

 • Përgjegjësi personale e pakufizuar: Si një pronar i vetëm, ju jeni personalisht përgjegjës për të gjitha borxhet dhe çështjet ligjore që lidhen me biznesin tuaj. Kjo do të thotë që asetet tuaja personale mund të jenë në rrezik nëse biznesi juaj përballet me probleme ligjore ose borxhe.
 • Financimi i kufizuar: Ndërmarrjet individuale mund të kenë akses të kufizuar në financim ose investitorë, duke e bërë më të vështirë rritjen e biznesit.
 • Vështirësia për të mbledhur kapital: Mund të jetë e vështirë për një sipërmarrje individuale të mbledhë kapital pasi nuk ka ndarje ligjore midis pronarit dhe biznesit.

Partneriteti i Përgjithshëm

Ortakëria e përgjithshme është një ent biznesi në të cilin dy ose më shumë individë ndajnë pronësinë dhe menaxhimin e biznesit. Secili partner është përgjegjës për të kontribuar financiarisht në biznes dhe për të marrë vendime biznesi.

Përparësitë:

 • Lehtë për t'u ngritur: Krijimi i një partneriteti të përgjithshëm është relativisht i lehtë dhe nuk kërkon shumë dokumente ose tarifa ligjore.
 • Përgjegjësitë e përbashkëta: Partnerët mund të ndajnë përgjegjësitë dhe ngarkesën e punës, duke e bërë më të lehtë menaxhimin e biznesit.
 • Më shumë mundësi financimi: Partneritetet e përgjithshme kanë më shumë mundësi financimi pasi partnerë të shumtë mund të kontribuojnë me kapital në biznes.
 • Përgjegjësia e përbashkët: Partnerët ndajnë përgjegjësinë për çdo çështje ligjore ose financiare që mund të lindë, e cila mund të zvogëlojë rrezikun personal.

Disavantazhet:

 • Përgjegjësi e pakufizuar: Partnerët kanë përgjegjësi të pakufizuar, që do të thotë se ata janë personalisht përgjegjës për të gjitha borxhet dhe detyrimet e biznesit.
 • Potenciali për konflikt: Mund të lindin mosmarrëveshje midis partnerëve, duke çuar në konflikte që mund të ndikojnë në biznes.
 • Fitimet e përbashkëta: Partnerët duhet të ndajnë fitimet, të cilat mund të çojnë në mosmarrëveshje nëse ka dallime në sasinë e punës ose investimit të kontribuar nga secili partner.

Partneriteti i kufizuar

Shoqëria komandite përbëhet nga dy ose më shumë ortakë, por ndryshe nga shoqëria kolektive, ajo ka dy lloje ortakësh: ortakë të përgjithshëm dhe ortakë të kufizuar. Ortaku i përgjithshëm drejton biznesin dhe është personalisht përgjegjës për borxhet dhe detyrimet e tij, ndërsa ortaku i kufizuar kontribuon me kapital në biznes, por ka përgjegjësi të kufizuar dhe nuk merr pjesë në menaxhimin e biznesit.

Përparësitë:

 • Përgjegjësia e kufizuar për ortakët e kufizuar: Ortakët e kufizuar janë përgjegjës vetëm për shumën e kapitalit që kanë investuar në biznes dhe nuk janë personalisht përgjegjës për ndonjë borxh ose detyrim të biznesit.
 • Më shumë mundësi financimi: Partneritetet e kufizuara kanë më shumë mundësi financimi pasi mund të ketë shumë partnerë të kufizuar.
 • Përgjegjësitë e përbashkëta të menaxhimit: Partneri i përgjithshëm menaxhon biznesin ndërsa ortakët e kufizuar mund të investojnë në biznes pa pasur nevojë të marrin pjesë në menaxhim.
 • Taksimi i kalimit: Ashtu si një partneritet i përgjithshëm, një partneritet i kufizuar nuk paguan tatimin mbi fitimin. Në vend të kësaj, fitimet dhe humbjet u kalohen partnerëve, të cilët i raportojnë ato në deklaratat e tyre tatimore individuale.

Disavantazhet:

 • Përgjegjësi e pakufizuar për ortakët e përgjithshëm: Ortaku i përgjithshëm është personalisht përgjegjës për të gjitha borxhet dhe detyrimet e biznesit.
 • Më pak kontroll për partnerët e kufizuar: Ortakët e kufizuar nuk mund të marrin pjesë në menaxhimin e biznesit.
 • Kompleksiteti: Ortakëritë e kufizuara mund të jenë më komplekse për t'u ngritur dhe për të funksionuar sesa sipërmarrjet individuale ose ortakëritë e përgjithshme.

Kompani me përgjegjësi të kufizuar

Një Shoqëri me Përgjegjësi të Kufizuar (LLC) kombinon mbrojtjen me përgjegjësi të kufizuar të një korporate me fleksibilitetin dhe përfitimet tatimore të një partneriteti/pronar të vetëm. Një LLC është në pronësi të anëtarëve të saj, të cilët nuk janë personalisht përgjegjës për borxhet dhe detyrimet e shoqërisë.

Përparësitë:

 • Mbrojtja me përgjegjësi të kufizuar: Anëtarët e një LLC nuk janë personalisht përgjegjës për borxhet dhe detyrimet e kompanisë, gjë që ndihmon në mbrojtjen e pasurive të tyre personale.
 • Fleksibiliteti tatimor: SH.PK-të mund të zgjedhin të tatohen si partneritet, pronësi e vetme, korporatë S ose korporatë C, në varësi të nevojave të tyre specifike dhe situatës tatimore.
 • Fleksibiliteti në menaxhim: SH.PK-të kanë fleksibilitet në mënyrën se si menaxhohen dhe mund të menaxhohen nga anëtarët ose nga një menaxher i caktuar.
 • Më shumë besueshmëri: Një LLC mund të ofrojë më shumë besueshmëri dhe profesionalizëm sesa një pronësi e vetme ose një partneritet i përgjithshëm.

Disavantazhet: 

 • Kompleksiteti: SH.PK-të mund të jenë më komplekse për t'u ngritur dhe funksionuar sesa sipërmarrjet individuale ose partneritetet e përgjithshme.
 • Kostoja: Krijimi i një LLC mund të jetë më i shtrenjtë se subjektet e tjera të biznesit për shkak të tarifave ligjore dhe të dosjeve.
 • Taksat e Vetëpunësimit: Anëtarët e një LLC janë subjekt i taksave të vetëpunësimit, të cilat mund të jenë më të larta se taksat e pagave për punonjësit e një korporate.

Korporatë

Një korporatë është një ent juridik i veçantë nga pronarët e saj dhe është në pronësi të aksionarëve që zgjedhin një bord drejtorësh për të mbikëqyrur menaxhimin e kompanisë. Korporata është përgjegjëse për borxhet dhe detyrimet e veta, por aksionarët nuk janë personalisht përgjegjës.

Përparësitë:

 • Mbrojtja me përgjegjësi të kufizuar: Aksionarët e një korporate nuk janë personalisht përgjegjës për borxhet dhe detyrimet e kompanisë, gjë që ndihmon në mbrojtjen e aseteve të tyre personale.
 • Më shumë mundësi financimi: Korporatat kanë më shumë mundësi për të mbledhur kapital përmes shitjes së aksioneve ose duke marrë hua para nga institucionet financiare.
 • Ekzistenca e Përhershme: Një korporatë mund të vazhdojë të ekzistojë edhe nëse një aksioner largohet ose vdes, gjë që siguron më shumë stabilitet dhe vazhdimësi për biznesin.
 • Profesionalizmi: Një korporatë mund të ofrojë më shumë besueshmëri dhe profesionalizëm sesa strukturat e tjera të biznesit, gjë që mund të jetë e rëndësishme për disa biznese.

Disavantazhet:

 • Kompleksiteti: Korporatat janë më komplekse për t'u ngritur dhe operuar sesa strukturat e tjera të biznesit dhe kërkojnë pajtueshmëri me më shumë rregullore dhe kërkesa ligjore.
 • Kostoja: Krijimi dhe funksionimi i një korporate mund të jetë më i shtrenjtë se strukturat e tjera të biznesit për shkak të tarifave ligjore dhe të dosjeve, si dhe nevojës për të punësuar shërbime profesionale.
 • Tatimi i dyfishtë: Korporatat i nënshtrohen tatimit të dyfishtë, që do të thotë se fitimet tatohen si në nivelin e korporatës ashtu edhe në nivelin e aksionarëve individualë.
 • Kontroll i kufizuar: Aksionarët e një korporate kanë kontroll të kufizuar mbi operacionet e përditshme të biznesit, gjë që mund të jetë zhgënjyese për disa aksionarë.

Në përgjithësi, kur filloni një biznes bluzash nga shtëpia, mund të jetë më mirë të mbani tuajin struktura e biznesit thjeshtë në fillim ndërsa zhvillon kompaninë tënde dhe kërkon të zgjerohet. 

6. Regjistroni biznesin tuaj

Regjistrimi i biznesit tuaj është një hap i rëndësishëm në legjitimimin e biznesit tuaj dhe mbrojtjen e të drejtave tuaja si pronar biznesi. 

Procesi i regjistrimit të biznesit do të varet nga vendndodhja dhe struktura e biznesit tuaj - por në përgjithësi përfshin regjistrimin në agjencinë përkatëse qeveritare, si Sekretari i Shtetit ose një Byro Biznesi. 

Procesi i regjistrimit në përgjithësi kërkon që ju të jepni informacione për biznesin tuaj, si emrin, vendndodhjen dhe pronësinë, dhe të paguani një tarifë regjistrimi. 

7. Merrni Licencat dhe Lejet

Kur filloni një biznes bluzash, është e rëndësishme të merrni licencat dhe lejet e nevojshme për të operuar ligjërisht. 

Procesi i marrjes së licencave dhe lejeve varet nga kërkesat specifike të vendndodhjes suaj dhe nga lloji i biznesit që veproni. 

Në mënyrë tipike, do t'ju duhet të hulumtoni licencat dhe lejet e kërkuara, të plotësoni një aplikim, të dorëzoni dokumentacionin dhe të paguani çdo tarifë aplikimi. 

Pasi të paraqisni aplikacionin tuaj, duhet të prisni për miratim - i cili mund të zgjasë disa javë ose muaj. 

Pasi të miratohet, do t'ju duhet të mbani gjurmët e afateve të rinovimit dhe të plotësoni dokumentet dhe pagesat e nevojshme për të ruajtur licencat dhe lejet tuaja.

8. Hapni një llogari bankare të biznesit

Hapja e një llogarie bankare biznesi është një hap i këshillueshëm për të ndërmarrë kur filloni një biznes bluzash. Ndihmon në ndarjen e financave personale dhe të biznesit, thjeshton mbajtjen e kontabilitetit dhe ofron një imazh më profesional. 

Për të hapur një llogari bankare biznesi, zakonisht do t'ju duhet të siguroni dokumentacion të tillë si regjistrimi i biznesit tuaj dhe numrat e identifikimit tatimor - së bashku me identifikimin personal. 

Ju gjithashtu mund t'ju duhet të siguroni një plan biznesi, pasqyra financiare dhe dokumentacion tjetër përkatës nëse keni ndërmend të merrni një hua ose planifikoni të përdorni llogarinë tuaj për transaksione të mëdha. 

Blini dhe krahasoni opsionet e ndryshme bankare për të gjetur përshtatjen më të mirë për nevojat e biznesit tuaj dhe për t'u siguruar që i kuptoni tarifat dhe kërkesat që lidhen me llogarinë.

9. Merrni sigurimin e biznesit

Marrja e sigurimit të biznesit mund të ndihmojë në mbrojtjen e biznesit tuaj të bluzave nga humbja financiare në rast të ngjarjeve të papritura si aksidente ose padi. 

Këtu janë disa pika kryesore që duhen mbajtur parasysh kur merrni parasysh sigurimin e biznesit:

rëndësia:

 • Mbron biznesin tuaj nga humbjet financiare për shkak të rrethanave të paparashikuara
 • Ndihmon për të mbrojtur pasuritë dhe jetesën tuaj
 • Mund të kërkohet me ligj ose nga klientët ose shitësit

Procesi:

 • Identifikoni rreziqet që lidhen me biznesin tuaj
 • Hulumtoni llojet e sigurimit në dispozicion dhe çfarë kërkohet me ligj
 • Merrni kuota nga ofrues të shumtë sigurimesh
 • Krahasoni opsionet e mbulimit, kostot dhe zbritjet
 • Zgjidhni sigurimin që i përshtatet më mirë nevojave dhe buxhetit tuaj

Sigurimi i disponueshëm:

 • Sigurimi i Përgjegjësisë së Përgjithshme: Mbron biznesin tuaj nga pretendimet e palëve të treta për dëmtim trupor, dëmtim të pronës dhe dëmtim reklamues
 • Sigurimi i pronës: Mbulon dëmet në pronën e biznesit tuaj të shkaktuar nga zjarri, vjedhja ose ngjarje të tjera
 • Sigurimi i përgjegjësisë ndaj produktit: Mbron biznesin tuaj nga pretendimet që lidhen me një produkt me defekt
 • Sigurimi i Kompensimit të Punëtorëve: Mbulon shpenzimet mjekësore dhe pagat e humbura nëse një punonjës lëndohet në punë
 • Sigurimi i Përgjegjësisë Profesionale: Mbron biznesin tuaj nga pretendimet që lidhen me shërbimet profesionale të ofruara për klientët

Përveç llojeve të sigurimeve të listuara më sipër, duhet të merrni parasysh rreziqet specifike të biznesit tuaj të bluzave dhe nëse kërkohen opsione shtesë sigurimi. Sidoqoftë, shkalla e përgjegjësisë zvogëlohet shumë nëse vendosni të filloni një biznes bluzash nga shtëpia pa një vendndodhje fizike.

10. Ndërtoni dyqanin tuaj online

Ndërtimi i një faqe interneti të tregtisë elektronike për biznesin tuaj të bluzave mund t'ju ndihmojë të arrini një audiencë më të gjerë dhe të rrisni shitjet tuaja. 

Për të ndërtuar një faqe interneti të tregtisë elektronike, do t'ju duhet të ndiqni disa hapa kyç:

Parë, do t'ju duhet të zgjidhni një platformë e-commerce që plotëson nevojat dhe buxhetin e biznesit tuaj, si Shopify, Etsy ose Amazon. 

Dikur ju keni zgjedhur platformën tuaj, do t'ju duhet të regjistroni emrin e domenit tuaj dhe të zgjidhni një temë të faqes në internet që pasqyron identitetin tuaj të markës. 

Tjetra, do t'ju duhet të personalizoni faqen tuaj të internetit duke shtuar logon tuaj dhe duke krijuar faqe të tilla si një Faqe Landing, Rreth Nesh dhe një Faqe Dërgesë/Pagese.  

Më në fund, do t'ju duhet të shtoni produktet tuaja, duke përfshirë foto me cilësi të lartë dhe përshkrime të detajuara me madhësi dhe informacione të tjera përkatëse. Është e rëndësishme të siguroheni që faqja juaj e internetit të jetë e përgjegjshme për celularin, tërheqëse vizualisht dhe e lehtë për t'u naviguar për të ofruar përvojën më të mirë të mundshme të blerjeve për klientët tuaj.

11. Promovoni biznesin tuaj

Hapi i fundit për të filluar biznesin tuaj të bluzave nga shtëpia është të reklamoni biznesin tuaj. Me një bollëk të mediave sociale në dispozicionin tuaj, marketingu i produkteve ose shërbimeve tuaja nuk ka qenë kurrë më i lehtë. Thënë kështu, mund të jetë ende një sfidë kur bëhet fjalë për marketing efektiv. 

Më poshtë janë disa strategji bazë që mund të përdorni.

 • Krijoni dhe optimizoni një faqe interneti që shfaq dizajnet tuaja dhe ofron një përvojë të qetë blerjesh për klientët tuaj
 • Përdorni optimizimin e motorëve të kërkimit (SEO) ose reklamat me pagesë për klikim (PPC) për të nxitur trafikun në faqen tuaj të internetit dhe për të rritur shitjet
 • Krijoni llogari të mediave sociale për biznesin tuaj dhe postoni rregullisht për të krijuar ndjekës dhe për të rritur ndërgjegjësimin e markës
 • Merrni pjesë në ngjarje lokale si panaire artizanale dhe shfaqje tregtare për të shfaqur produktet dhe rrjetin tuaj me klientët dhe bashkëpunëtorët e mundshëm
 • Bashkohuni me organizatat profesionale që lidhen me vendin tuaj për t'u lidhur me pronarë të tjerë biznesi dhe për të mësuar rreth tendencave të industrisë dhe praktikave më të mira

Këshilla të ekspertëve për ndërtimin dhe menaxhimin e biznesit tuaj të bluzave me bazë në shtëpi

Fillimi i një biznesi bluzash nga shtëpia mund të jetë një përvojë argëtuese dhe shpërblyese. Për të parë rezultate të prekshme, ndiqni hapat e nevojshëm për të sjellë një fitim të konsiderueshëm. 

Ndërsa rritni biznesin tuaj, është e rëndësishme të qëndroni në krye të financave tuaja për të siguruar që të qëndroni në përputhje dhe të organizuar ligjërisht. Këtu në doola, ne ofrojmë shërbime eksperte të kontabilitetit që mund t'ju ndihmojnë të menaxhoni financat tuaja dhe të merrni vendime të informuara për biznesin tuaj të bluzave. 

Na kontaktoni sot për të mësuar më shumë rreth tonë shërbimet e kontabilitetit dhe si mund ta ndihmojmë biznesin tuaj të lulëzojë.

FAQs

A është fitimprurës një biznes me bluza shtëpiake?

Po, një biznes me bluza shtëpiake mund të jetë fitimprurës nëse menaxhohet siç duhet me një plan biznesi solid, dizajne unike dhe strategji efektive marketingu. Marzhi mesatar i fitimit për industrinë e bluzave është 30%.

Çfarë furnizimesh më duhen për të filluar një biznes bluzash?

Për të filluar një biznes bluzash, do t'ju nevojiten pajisje të tilla si bluza bosh, pajisje printimi, bojëra, një kompjuter me softuer dizajni dhe furnizime transporti. Kjo është e ndarë nga çdo investim tjetër si marketingu, softueri dhe hostimi i faqes në internet. 

Si të filloni një biznes bluzash në shtëpi pa para?

Ju mund të filloni një biznes bluzash me pak ose aspak para duke marrë një kredi për biznes të vogël, duke përdorur kursime personale ose duke filluar një fushatë crowdfunding. Këshillohet që të bëni kërkime të duhura për të ditur nëse planet tuaja financiare janë të zbatueshme. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.