Si të filloni një biznes kuti abonimi në 10 hapa

Bizneset e kutive të abonimit po shfaqen shpejt si një ndryshim i lojës kur bëhet fjalë për angazhimin e klientit dhe të ardhurat e përsëritura.

Madhësia e tregut për kutitë e abonimit pritet të arrijë një shumë të madhe $ 64.1 milion deri në vitin 2027 – duke ofruar mundësi të bollshme për sipërmarrësit që kërkojnë të përfitojnë nga kjo mundësi ndërkohë që ajo është ende në rritje. 

Nëse jeni i ri në këtë fushë, mund të pyesni veten se si të filloni një biznes abonimi ose si të krijoni një shërbim abonimi. 

Rezulton se nuk është aq e komplikuar sa mendoni. Ne jemi duke u zhytur në hapat e parë të fillimit në këtë fushë dhe si të zhbllokojmë rrjedhat e reja të të ardhurave. 

Pse të filloni një biznes kuti abonimi

Pse të filloni një biznes kuti abonimi

Një kuti abonimi është një dërgesë e përsëritur e produkteve të veçanta, të tilla si artikuj bukurie, aksesorë të modës ose ushqime gustator, të dërguara direkt në pragun e klientëve.

Është një model biznesi inovativ që ka pushtuar botën e tregtisë elektronike, duke u ofruar sipërmarrësve një mundësi emocionuese për të kuruar përvoja unike për audiencën e tyre të synuar.

Fillimi i një biznesi kuti abonimi ose prezantimi i një modeli abonimi në paketën tuaj ekzistuese të produktit ofron disa avantazhe të dallueshme.

Si fillim, mund të jeni në gjendje të zhbllokoni një rrjedhë të përsëritur të ardhurash nga abonentët besnikë, duke lejuar fluksin më të parashikueshëm të parasë dhe potencialin e rritjes. 

Fillimi i një kutie abonimi krijon gjithashtu një mundësi për të kuruar përvojat unike të produktit, të cilat mund të ndihmojnë në nxitjen e një lidhjeje të fortë me klientët. 

Kutitë e abonimit ofrojnë faktorë komoditeti dhe emocionues, pasi klientët gëzojnë befasinë e marrjes së artikujve të rinj të kuruar të dorëzuar direkt në pragun e tyre çdo muaj.

Me kosto relativisht të ulëta fillestare në krahasim me bizneset tradicionale të shitjes me pakicë, modelet e kutive të abonimit u mundësojnë sipërmarrësve të testojnë konceptet e tyre me rrezik minimal përpara operacioneve të shkallëzimit.

Si të filloni një kuti abonimi në 10 hapa

Si të filloni një kuti abonimi në 10 hapa

A jeni gati ta ktheni pasionin tuaj në një biznes të lulëzuar?

Fillimi i një kutie abonimi mund të jetë një sipërmarrje emocionuese dhe shpërblyese, por për të siguruar suksesin e biznesit tuaj të kutisë së abonimit, do t'ju duhet të ndiqni disa pika kyçe.

Le të zhytemi në hapat thelbësorë se si të krijoni një kuti abonimi dhe të mbyllni besnikërinë e klientit!

1. Kryeni një kërkim tregu për vërtetimin e ideve

Përpara se të filloni një biznes kuti abonimi, vërtetimi i idesë suaj përmes hulumtimit të tregut është thelbësor.

Analizoni audiencën tuaj të synuar, preferencat e tyre dhe tendencat aktuale të tregut për të siguruar që ka një kërkesë për konceptin tuaj të kutisë së abonimit.

Kryeni sondazhe, fokus grupe dhe analiza të konkurrentëve për të mbledhur njohuri të vlefshme. Ky informacion do të ndihmojë në rafinimin e idesë së kutisë suaj të abonimit dhe në identifikimin e pikave unike të shitjes. Në fund të fundit, ju dëshironi të zhvilloni një plan biznesi solid që rezonon me klientët tuaj të synuar.

2. Burimi dhe Zgjidh Produktet për të Përfshirë

Kur zgjidhni produktet për kutinë tuaj të abonimit, përqendrohuni në artikujt që përputhen me markën tuaj të përgjithshme dhe i japin vlerë audiencës tuaj të synuar – qofshin ata klientë të mundshëm apo ekzistues. 

Ju mund të tërhiqni produkte nga linja e produkteve ekzistuese të kompanisë suaj për të krijuar një ose më shumë kuti abonimi bazuar në një temë të caktuar. Merrni parasysh faktorë të tillë si ekskluziviteti i produktit, sezonaliteti dhe preferencat e klientëve kur kuroni përmbajtjen e kutisë tuaj. 

Nëse po filloni një biznes kuti abonimi nga e para ose nëse po kërkoni të përfshini produkte të reja në kutitë tuaja të abonimit, do t'ju duhet të bëni pak gërmime.

Ju mund të gjeni produkte duke hulumtuar furnitorët, artizanët dhe markat që do t'u japin vlerë klientëve tuaj.

Për diçka vërtet unike, mund të jetë e dobishme të punosh me a kompani printimi profesionale që ju lejon të printoni mallra sipas markës dhe stilit tuaj. 

3. Vendosja e logjistikës dhe përmbushjes

Për të siguruar funksionim të qetë për biznesin tuaj të kutisë së abonimit, bashkëpunoni me ofrues të besueshëm të logjistikës dhe përmbushjes. Sigurohuni që të hulumtoni dhe krahasoni opsione të ndryshme, duke marrë parasysh faktorë të tillë si kostot e transportit, kohën e dorëzimit dhe aftësinë e tyre për të trajtuar vëllimin e parashikuar të porosive. 

Një zgjidhje është puna me Anija e printimit të lidhjes, një ofrues kryesor i përmbushjes në Amerikën e Veriut që ka ndihmuar qindra biznese të krijojnë kuti abonimi.

Ata specializohen në menaxhimin e inventarit, magazinimin, montimin e kompletit të produktit, transportin dhe madje edhe printimin me porosi për paketimin e produktit dhe natyrisht - kutitë e abonimit. 

4. Zhvilloni një Strategji të Çmimeve

Kur zhvilloni një strategji çmimi për kutinë tuaj të abonimit, merrni parasysh faktorë të tillë si gatishmëria e audiencës tuaj të synuar për të paguar, vlera e perceptuar e produkteve tuaja dhe marzhet tuaja të fitimit. 

Mund të jetë një ide e mirë që të ofrohen opsione çmimesh me nivele për t'iu përshtatur preferencave të ndryshme buxhetore dhe niveleve të angazhimit.

Zhvilloni një Strategji të Çmimeve

Ju gjithashtu mund të eksperimentoni me strategji çmimesh si zbritjet hyrëse, stimujt e referimit dhe shpërblimet e besnikërisë për të tërhequr abonentë të rinj dhe për të mbajtur ata ekzistues. Sigurohuni që të rishikoni dhe rregulloni rregullisht çmimin tuaj bazuar në komentet e pajtimtarëve, tendencat e tregut dhe performancën financiare të biznesit tuaj për të siguruar qëndrueshmëri afatgjatë.

5. Shkruani planin tuaj të biznesit

Krijoni një plan biznesi gjithëpërfshirës që përshkruan konceptin tuaj të kutisë së abonimit, tregun e synuar, strategjinë e çmimeve dhe parashikimet financiare. Ky model do të shërbejë si një udhërrëfyes për biznesin tuaj, duke ju ndihmuar të qëndroni të fokusuar dhe të merrni vendime të informuara ndërsa lundroni për të filluar dhe rritur modelin e biznesit tuaj të kutisë së abonimit.

Përfshini strukturën tuaj të çmimeve, si dhe kostot dhe fitimet e pritshme. Sigurohuni që të përfshini gjithashtu një plan të detajuar marketingu që tregon se si do të arrini dhe do të angazhoni audiencën tuaj të synuar. 

6. Vendosni për markën dhe paketimin

Markimi dhe paketimi i kutisë suaj të abonimit luajnë një rol vendimtar në kultivimin e përvojës së çboksit për klientët tuaj. Është padyshim një nga faktorët më të rëndësishëm për t'u marrë parasysh pasi është përshtypja e parë dhe ka të ngjarë pjesa më e paharrueshme për klientët tuaj. 

Zhvilloni një identitet koheziv të markës që pasqyron temën dhe vlerat e kutisë suaj të abonimit, si dhe paketimin e dizajnit që jo vetëm mbron produktet, por gjithashtu shton tërheqjen e përgjithshme estetike.

7. Ndërtoni praninë tuaj në internet

Krijoni një prani të fortë në internet duke krijuar një faqe interneti tërheqëse vizualisht dhe miqësore për përdoruesit që shfaq konceptin dhe produktet e kutisë suaj të abonimit. 

Përfshini dëshmitë e klientëve dhe çdo gjë tjetër që jep vlerë. Ju gjithashtu do të dëshironi të optimizoni faqen tuaj të internetit për motorët e kërkimit për të rritur shikueshmërinë dhe për të tërhequr trafikun organik nga abonentët e mundshëm që kërkojnë në mënyrë aktive oferta të ngjashme me tuajat.

Ndërtoni praninë tuaj në internet

Për më tepër, sigurohuni që të përdorni platformat e mediave sociale për t'u angazhuar me audiencën tuaj / Ndani përmbajtjen e prapaskenës dhe bashkëpunoni me ndikuesit për të zgjeruar shtrirjen tuaj. 

Krijoni dhe shpërndani vazhdimisht përmbajtje të vlefshme në faqen tuaj të internetit, blogun dhe kanalet e mediave sociale për të vendosur markën tuaj si një autoritet në zonën tuaj dhe për të nxitur komunitetin midis abonentëve tuaj.

8. Tregoni kutinë tuaj të abonimit për klientët e rinj dhe ekzistues

Për të tërhequr abonentë të rinj, zhvilloni një objektiv të qartë Strategjia e marketingut që fokusohet në propozimin tuaj unik të shitjes dhe përfitimet që ofron kutia juaj e abonimit. Përdorni reklamat me pagesë, marketingun e mediave sociale, partneritetet me ndikim dhe marketingun e përmbajtjes për të arritur audiencën tuaj ideale dhe për t'i tërhequr ata që të abonohen.

Për klientët ekzistues, jepni përparësi mbajtjes duke ofruar vazhdimisht produkte me cilësi të lartë dhe shërbim të jashtëzakonshëm ndaj klientit. Mbani abonentët tuaj të angazhuar duke komunikuar rregullisht me ta përmes buletineve me email, mediave sociale dhe pikave të personalizuara të kontaktit, si dhuratat e ditëlindjes ose përvjetorit, për të nxitur një ndjenjë të fortë besnikërie.

9. Mos e neglizhoni shërbimin ndaj klientit dhe ndërtimin e komunitetit

Shërbimi i jashtëzakonshëm i klientit është themeli i një biznesi të suksesshëm të kutive të abonimit. Jepini përparësi përgjigjes së kërkesave, shqetësimeve dhe komenteve të abonentëve në kohën e duhur dhe profesionale për të krijuar besim dhe besnikëri midis bazës suaj të klientëve.

Më e rëndësishmja, mbajtja e klientëve tuaj të lumtur do të ndihmojë në nxitjen e ndjenjës së komunitetit, gjë që mund të ndikojë shumë në mundësinë e biznesit tuaj për sukses afatgjatë. Ju dëshironi që klientët ekzistues të funksionojnë si avokatë të markës që do të rekomandojnë dhe promovojnë kutinë tuaj të abonimit. 

10. Merrni reagime dhe përmirësoni

Ndërsa biznesi juaj i kutisë së abonimit rritet, kërkoni në mënyrë aktive reagime nga abonentët tuaj për të identifikuar fushat për përmirësim. Prezantoni sondazhe, vlerësime të klientëve dhe komunikim të drejtpërdrejtë për të mbledhur njohuri të vlefshme për përvojat e klientëve tuaj. 

Analizoni reagimet për të identifikuar mundësitë për përmirësimin e ofertave të produktit tuaj, shërbimin ndaj klientit dhe përvojën e përgjithshme të abonimit.

Po kështu, është e rëndësishme që vazhdimisht të përpunoni kutinë tuaj të abonimit bazuar në komentet që merrni. Zbatoni ndryshime që adresojnë nevojat dhe dëshirat e abonentëve tuaj, pavarësisht nëse ka të bëjë me rregullimin e produktit tuaj, përmirësimin e paketimit tuaj ose thjeshtimin e proceseve të porositjes dhe dërgimit. 

Fillimi i biznesit tuaj me doola

Fillimi i një biznesi kuti abonimi kërkon planifikim dhe ekzekutim të kujdesshëm për të krijuar një përvojë të paharrueshme për klientët tuaj. Një vend i mirë për të filluar është kryerja e një studimi të plotë të tregut, sigurimi i produkteve me cilësi të lartë dhe zhvillimi i një identiteti të fortë marke për të tërhequr dhe mbajtur abonentë.

Keni nevojë për ndihmë për të nisur sipërmarrjen tuaj të re të biznesit? doola ka gjithçka që ju nevojitet për ta kthyer idenë tuaj në një realitet gjenerues fitimi.

Eksploroni kontabilitetin, formimin e LLC, ndihmën tatimore, dhe shumë më tepër!

FAQs

FAQ

Cilët janë hapat kryesorë për të nisur një biznes kuti abonimi?

Hapat kryesorë përfshijnë: identifikimin e një kamareje unike, gjetjen e produkteve, vendosjen e faturimit të përsëritur, krijimin e një përvoje të jashtëzakonshme të çboksit, ndërtimin e një pranie të fortë në internet dhe fokusimin në mbajtjen e klientëve përmes shërbimit dhe kurimit të shkëlqyer.

Si mund ta përcaktoj çmimin për kutitë e mia të abonimit?

Faktori në kostot e produktit, shpenzimet e transportit, buxhetin e marketingut dhe marzhet e dëshiruara të fitimit. Hulumtoni çmimet e konkurrentëve, por gjithashtu merrni parasysh shtimin e tarifave të vlefshme të kurimit dhe komoditetit. Shumë kuti abonimi variojnë nga 15-50 dollarë në muaj në varësi të kamares.

Cilat janë disa strategji efektive të marketingut për kutitë e abonimit?

Shfrytëzoni mediat sociale dhe marketingun me ndikim për të shfaqur kutinë tuaj mujore që zbulon dhe gjeneron zhurmë. Ofroni stimuj referimi për abonentët ekzistues.

Partner me markat plotësuese për promovime të ndërsjella. Zhvilloni një strategji të fortë SEO të fokusuar në kamaren tuaj. Dhe ofroni mundësi për komente të klientëve dhe përmbajtje të krijuar nga përdoruesit.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.