Mësoni se si të filloni një biznes të vogël nga shtëpia duke siguruar suksesin e startup-it tuaj nëpërmjet planifikimit të kujdesshëm dhe ekzekutimit të duhur. Nga ngritja e formimit të biznesit tuaj deri te pajtueshmëria me taksat, shërbimet tona do t'ju japin drejtimin që ju nevojitet për të ndërtuar një biznes të lulëzuar!

Si të filloni një biznes të vogël në shtëpi në 9 hapa

Fillimi i një biznesi nga shtëpia është një sipërmarrje emocionuese që mund t'ju ndihmojë të arrini qëllimet tuaja financiare dhe stilin e jetës.

Por mund të jetë edhe frikësuese nëse nuk keni një plan.

Në këtë artikull, do të mësoni se çfarë duhet për të filluar një biznes të vogël në shtëpi dhe hapat e veprimit që mund të ndërmerrni për të siguruar një nisje të qetë për biznesin tuaj.

Më poshtë do të gjeni 9 hapa se si të filloni një biznes nga shtëpia dhe se si doola mund t'ju ndihmojë të arrini qëllimet tuaja.

1. Stuhi mendimesh për idetë e biznesit

A e dini se çfarë aftësish dhe interesash keni dhe si mund t'i përdorni ato më së miri për të krijuar një biznes të suksesshëm?

Këto janë disa nga pyetjet që mund t'i bëni vetes kur bëni stuhi mendimesh Ide e biznesit. Ju gjithashtu mund të dëshironi të hulumtoni tendencat aktuale në treg për t'u siguruar që biznesi juaj është i zbatueshëm.

Të pyesësh veten se për çfarë jeni të apasionuar dhe si mund t'i fitoni para nga ato vizione është një vend i mrekullueshëm për të filluar, kështu që le të zbërthejmë disa nga mënyrat kryesore se si mund të krijoni ide biznesi.

Çfarë aftësish keni?

Çdo person ka pika të forta dhe të dobëta. Dhe të gjithë mësojnë ndryshe. Pra, hyrja në një industri në të cilën nuk keni njohuri paraprake do të ishte një shitje e vështirë. Pra, është më mirë të merrni parasysh fushat në të cilat keni përvojë dhe si mund ta përdorni atë ndërsa zgjeroni biznesin tuaj.

Cilat janë interesat tuaja?

Pasioni është gjithçka. Kjo është arsyeja pse kur zgjidhni një ide biznesi, është e rëndësishme të dini se për çfarë jeni të pasionuar. Nëse nuk e doni atë që bëni, do të jetë e vështirë të emocionoheni për të çdo ditë. Prandaj, është e rëndësishme që të bëni një listë të gjërave që vërtet ushqejnë pasionin dhe interesat tuaja.

A është ideja juaj në trend?

Një tjetër gjë për t'u marrë parasysh kur krijoni një ide biznesi është nëse ajo është e njohur apo jo. Për shembull, nëse hyni në biznes duke bërë figurina robotësh, do të dëshironit të dini nëse ka një treg për këtë. Pra, është më mirë të merrni kohë dhe të hulumtoni nëse ka mjaft njerëz të interesuar për idenë tuaj, të cilëve mund t'i shisni. Përndryshe, qëllimet tuaja financiare mund të mos përputhen me idetë tuaja fillestare të biznesit.

Ka shumë faktorë të tjerë kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një ideje biznesi dhe idenë se çfarë mund të funksionojë ose jo. Por këto janë disa pyetje të rëndësishme që duhet t'i bëni vetes kur filloni një biznes nga shtëpia.

2. Hulumtoni Industrinë

Pasi të keni vendosur për një ide biznesi, hulumtoni industrinë për t'u siguruar që është një treg i qëndrueshëm.

Mund të keni një ide të mrekullueshme dhe të jeni të emocionuar për ta ndarë atë me botën, por nëse nuk i plotëson nevojat e të tjerëve, nuk do të ketë sukses si biznes.

Pra, kërkimi i gjërave si tendencat, vlera e tregut dhe kërkesa është kritike për një biznes të suksesshëm.
Ju mund ta bëni këtë duke hulumtuar konkurrentët kryesorë që janë të ngjashëm me produktin ose shërbimin tuaj.

Industri të tilla si tregtia elektronike, financat, kujdesi shëndetësor dhe teknologjia janë të gjithë sektorë fitimprurës të biznesit që janë gjithmonë në kërkesë të lartë.

A përshtatet ideja juaj e biznesit në një nga industritë më të kërkuara? Nëse jo, mund të dëshironi të gërmoni pak më thellë dhe të zbuloni se cila industri është më e përshtatshme për ju.

3. Krijoni një plan biznesi

Më pas, është koha për të krijuar një plan biznesi dhe për të krijuar një udhërrëfyes drejt një biznesi të suksesshëm.

Ka shumë mënyra për të krijuar një plan biznesi, por mënyra më tradicionale është të shkruani një përmbledhje ekzekutive.

Kjo paraqet mundësinë për të krijuar një dokument të mirëorganizuar që mbështetet me statistika përkatëse që forcojnë besimin në idenë tuaj të biznesit.

Duke krijuar një plan konkret biznesi, ai llogarit çdo kurth që kompania mund të ketë në linjë dhe siguron që qëllimet të përmbushen bazuar në hapat e zbatueshëm.

Nga kjo, ju mund të përcaktoni modelin e biznesit dhe llojin e taksimit dhe kërkesat ligjore për realizimin e një fitimi për planin e biznesit të kompanisë suaj.

4. Regjistroni biznesin tuaj

Kur bëhet fjalë për drejtimin e një biznesi nga shtëpia, ka një sërë gjërash që duhen marrë parasysh. Një prej tyre është regjistrimin e biznesit tuaj.

Kjo është e rëndësishme sepse do të dëshironi të dini se në çfarë lloji të formimit të biznesit duhet të regjistroheni.

A do të jetë një pronësi e vetme, korporatë S., LLC (korporatë me përgjegjësi të kufizuar), ortakëri apo korporatë?

Me një shumëllojshmëri formacionesh biznesi dhe procesesh tatimore, mund të jetë frikësuese të dini se çfarë është më e mira për biznesin tuaj.

doola e bën të lehtë fillimin e një biznesi të vogël nga shtëpia—qoftë nëse është regjistrimi i biznesit tuaj, shërbimet e kontabilitetit ose aplikimi për një EIN. (numri i identifikimit të punëdhënësit) doola ofron gjithashtu shërbime të përballueshme që hartojnë me kujdes qëllimet tuaja që plotësojnë nevojat tuaja!

Ju mund t'i eksploroni ato përfitime dhe opsione këtu.

5. Financim i sigurt

Mund t'ju duhet të siguroni financimin për të ngritur dhe funksionuar biznesin tuaj. Kjo mund të përfshijë aplikimin për një kredi biznesi, aplikimin për grante ose kërkimin e investitorëve.

Sido që të jetë, është e rëndësishme të dini se si do ta financoni biznesin tuaj nga shtëpia dhe si do të ndikojë kjo në operacionet tuaja.

Nëse nuk keni nevojë për shumë para në dorë, mund të jetë një opsion i mirë për të marrë një kredi personale. Është shumë më e lehtë se marrja e një kredie biznesi dhe ka përfitimet e të qenit i gjithanshëm dhe i përballueshëm.

Thënë kështu, do t'ju duhet të keni një rezultat të mirë krediti dhe të ardhura të besueshme për të shlyer interesin kur merrni parasysh një kredi personale.

Ju mund të lexoni artikullin e plotë se si të përdorni një kredi personale për të filluar biznesin tuaj këtu.

6. Merrni licencat dhe lejet

Në varësi të natyrës së biznesit tuaj, mund t'ju duhet të merrni licenca dhe leje specifike.

Për shembull, restorantet kërkojnë një licencë për pije alkoolike për të shërbyer ligjërisht pije alkoolike me përmbajtje të lartë alkooli, si vodka, xhin, rum, etj.

Nëse planifikoni të drejtoni një biznes nga shtëpia, ka një shans që mund t'ju duhet të aplikoni për një leje për banim në shtëpi.

Dhe çdo biznes është i ndryshëm—duke diversifikuar kërkesat ligjore për llojin e ndërmarrjes.

Pra, në varësi të llojit të biznesit që dëshironi të filloni, rekomandohet të dini se cilat licenca dhe leje kërkohen për të shmangur detyrimet ligjore.

7. Vendosni hapësirën tuaj të zyrës në shtëpi

Do t'ju duhet një hapësirë ​​e dedikuar në shtëpinë tuaj për të drejtuar biznesin tuaj dhe pajisjet e nevojshme.
Dhe si një biznes i vogël, ju keni përfitimin e shënimit të shumë prej furnizimeve tuaja si shpenzim biznesi.


Disa shpenzime të zbritshme nga taksat përfshijnë:

  • program
  • Pajisje
  • Stacionare/pajisje
  • Kredi afariste
  • Dhe më shumë!

Është e rëndësishme të njihni llojet e zbritjeve tatimore, në mënyrë që të mund të përfitoni plotësisht prej tyre për të ulur shpenzimet.

Mund të lexoni artikullin e plotë se cilat janë shpenzimet e biznesit dhe çfarë llogariten si shpenzim këtu. 

8. Nxirrni fjalën

Tani që keni gjithçka të përgatitur dhe gati për të punuar. Është koha për të publikuar dhe promovuar biznesin tuaj.

Mund të filloni me një faqe interneti të thjeshtë dhe të krijoni një plan marketingu me media sociale, buletinet dhe rrjetëzimin me bizneset lokale.

Ky është një hap themelor kur bëhet fjalë për fillimin e një biznesi nga shtëpia.

Fatkeqësisht, nuk mjafton vetëm të kesh përmbajtje dhe pasion të nivelit të lartë. Në këtë peizazh dixhital konkurrues, ju duhet të keni një strategji solide marketingu.

Gjëra të tilla si fushatat me email, bloget, reklamat në Facebook dhe marketingu me video janë thelbësore për të nxjerrë në pah fjalën për biznesin tuaj.

9. Menaxhoni biznesin tuaj

Një nga avantazhet më të mëdha të fillimit të një biznesi nga shtëpia është aksesi në të gjitha burimet në internet.

Megjithëse ligjshmëritë e financimit të biznesit mund të jenë paksa dërrmuese, siç u përmend, burimet janë të pafundme dhe kompani si ne, Doola, jua bëjnë të lehtë menaxhimin e biznesit tuaj.

Bankë biznesi

Në shumë raste, bizneseve u kërkohet të hapin një llogari bankare biznesi dhe mund të ketë përcaktime që biznesi juaj duhet t'u përmbahet.

Thënë kështu, ka disa përfitime kur bëhet fjalë për hapjen e një llogarie biznesi, të tilla si pranimi i pagesave me kartë krediti, përgatitjet më të lehta tatimore dhe ndihma me përgjegjësinë dhe mbrojtjen. doola ofron një mënyrë të thjeshtë për të bërë biznes dhe ju përcjell hapat për të konfiguruar llogarinë tuaj të biznesit në internet. Plus, me doola mund të konfiguroni llogarinë tuaj të biznesit pavarësisht nga vendndodhja juaj.
Do të thotë që ju mund të filloni një biznes me bazë jashtë SHBA-së dhe të gjeneroni monedhë amerikane!

Taksat e Biznesit

Kur bëhet fjalë për taksat, mund të jetë një vorbull terminologjie konfuze. Me doola, ne ju ndihmojmë të kuptoni llojin e strukturës së biznesit që është më e mira për ju.

Duke supozuar se do të jeni një anëtar i vetëm që drejton biznesin tuaj nga shtëpia. Një sipërmarrje e vetme mund të jetë e mjaftueshme për nevojat tuaja.

Por nëse dëshironi të zgjeroni dhe potencialisht të shtoni anëtarë në biznesin tuaj, një LLC do të ishte zgjidhja më e mirë për mundësitë e ardhshme.

LLC-të janë një zgjedhje popullore për bizneset fillestare nga shtëpia, sepse ofron përfitimet tatimore të një personi juridik të veçantë dhe ofron më shumë fleksibilitet.

Hidhni një sy artikullit të plotë mbi udhëzuesin përfundimtar se si tatohen LLC këtu.

Kontabiliteti i biznesit

llogarimbajtje mund të jetë një nga pjesët më të vështira të drejtimit të një biznesi të qetë. Por është e rëndësishme të mbani gjurmët e shpenzimeve tuaja për të shmangur detyrimet e panevojshme ose përzierjen e biznesit tuaj dhe aseteve personale.

Ashtu si me çdo biznes, ju mund të merreni me dokumentet vetë ose,

përfitoni nga pajtueshmëria me taksat dhe shërbimet e kontabilitetit të doola për të reduktuar dhimbjet e kokës nga kushtet konfuze dhe për të zvogëluar rrezikun e marrjes së gjobave të panevojshme.

Le ta trajtojmë ne, në mënyrë që të mund të ktheheni në drejtimin e biznesit tuaj dhe të përqendroheni në atë që ka rëndësi. Biznesi juaj!

Gati për të filluar biznesin tuaj nga shtëpia?

Fillimi i një biznesi nga shtëpia mund të jetë një perspektivë përmbushëse dhe fitimprurëse nëse e bëni siç duhet.

Me të gjitha llojet e burimeve të disponueshme në majë të gishtave, nuk ka qenë kurrë më e lehtë të filloni biznesin tuaj nga komoditeti i shtëpisë tuaj. Por mund të ketë shumë pengesa që duhet të kapërcehen për të siguruar sukses dhe për të rritur kompaninë. Planifikimi, marketingu dhe menaxhimi i duhur janë thelbësore që biznesi të lulëzojë.

Dhe ndonjëherë, mund të jetë e vështirë të menaxhosh të gjitha detajet teknike që konsistojnë në drejtimin e një biznesi të vogël, si struktura e biznesit, detyrimet dhe pajtueshmëritë tatimore.

Megjithatë, siç u përmend, ka burime të panumërta për të ndihmuar përpjekjet tuaja në drejtimin e një biznesi të suksesshëm. Dhe këtu në doola, ne ndihemi të pasionuar për t'ju ndihmuar të arrini qëllimet tuaja!

Klikoni këtu të ngritur biznesin tuaj sot.

FAQs

Çfarë biznesi mund të filloj në shtëpi?

Opsionet për një biznes të mirë për të filluar nga shtëpia janë: Blogjet, dropshipping, menaxhimi i mediave sociale, shkrimi i kopjimit, mësimdhënia – lista vazhdon dhe vazhdon!

Si mund të filloj një biznes të vogël nga shtëpia pa para?

Ju mund të filloni një biznes të vogël me pak ose aspak para duke përdorur disa mjete online falas që mund të gjeni në internet. Këtu është një artikull se si të filloni një biznes të vetëpunësuar me vetëm 100 dollarë.

Cili është biznesi më i lehtë për të filluar?

Çdo biznes ka sfidat e veta, por nëse doni të filloni një biznes që nuk ju pëlqen të punoni, ndiqni diçka që ju pëlqen; ky do të ishte biznesi më i lehtë për të filluar.

Si mundet një fillestar të fillojë një biznes?

Nëse sapo po hyni në biznes, është e rëndësishme të kuptoni se ka shumë faktorë në lojë që e bëjnë një biznes të lulëzojë. Pra, si fillestar, këshillohet të edukoni veten dhe të jeni të rrethuar nga njerëz që mund t'ju japin këshilla të shëndosha.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.