Si të filloni një biznes lavanderie

Miqtë tuaj vajtojnë për kohën e humbur duke palosur rrobat dhe ankohen për atë grumbull të afërt të veshjeve në cepin e dhomës së tyre të gjumit. Por gjatë gjithë kohës, ju nuk mund të kontribuoni asgjë në shqetësimin e tyre të mjerueshëm. Ju pëlqen lavanderi. Era e detergjentit prej pambuku, ndjenja e shtypjes së çarçafëve të pastër dhe kënaqësia e këmishave të palosura për t'iu përshtatur në mënyrë të përkryer një sirtari mund t'ju bëjnë të kaloni orë të tëra duke palosur dhe hequr rrobat e freskëta dhe të pastra.

Pse të filloni një Biznesi i lavanderisë?

Nëse nuk e keni bërë tashmë, mund të jetë koha për të marrë në konsideratë fillimin e një biznesi lavanderie, sepse shanset janë që ka dhjetëra të tjerë ashtu si miqtë tuaj pikërisht në zonën tuaj, të gjithë të gatshëm të paguajnë për shërbimet e larjes së rrobave të bëra për ju.

15 hapa për të filluar një biznes lavanderie

1. Shkruaj një plan biznesi

Përpara se të futemi në detajet e çmimit, strukturës së biznesit dhe tregut të synuar, le të bëjmë një plan, një plan biznesi. Planet e biznesit nuk janë si ajo xhaketa e vetme që ju pëlqen të palosni; në vend të kësaj, i kushtohet një pronari dhe lloji specifik biznesi. Merrni parasysh gjetjen e një modeli të planit të biznesit në internet ose filloni të përshkruani bazat si plani financiar, tregu i synuar dhe synimet 6-mujore dhe 1-vjeçare.

2. Krijoni tregun tuaj të synuar

Mendoni përsëri atje ku dëgjoni më shumë për ato dëshpërime të palosshme. Nëse nga miqtë tuaj, çfarë lloj tregu janë ata? A kanë fëmijë, jetojnë si nëna që punojnë, apo janë profesionistë të udhëtimit që duan që lavanderi të jetë gjëja e fundit për të cilën mendojnë? Krijimi i tregut tuaj të synuar nga lart do të nxisë strategjinë tuaj të marketingut, strategjinë financiare dhe planin e biznesit.

3. Krijoni shërbime për të ofruar

Ka shumë shërbime lavanderie që mund të ofroni, pa ndonjë lojë fjalësh. Mendoni nëse dëshironi të hapni një lavanderi tradicionale, shërbim shpërndarjeje me push dhe palosje ose kafene lavanderi. Për të marrë vendimin tuaj, do t'ju duhet të mendoni për burimet që keni, paratë që mund të investoni dhe punën që do të dëshironit të bënit një vit nga tani.

4. Kostot e projektit dhe financimi i sigurt

Shërbimet tuaja mund të diktojnë kostot tuaja ose kostot tuaja mund të diktojnë shërbimet tuaja. Konsideroni nëse dëshironi të hapni një vitrinë me opsione vetë-shërbimi për banorët tuaj në qendër të qytetit ose një shërbim të thjeshtë shpërndarjeje ku klientët mund të lënë jashtë rrobat e tyre dhe të lënë pjesën tjetër për ju. Nëse shkoni në një vitrinë, ju mund të siguroni kostot e fillimit përmes kredive bankare të biznesit të vogël (veçanërisht nëse mund të merrni një llogari bankare biznesi), kredive të Administratës së Biznesit të Vogël (SBA), apo edhe operacioneve të financimit të shumtë.

5. Gjeni një vend të përshtatshëm

Vendndodhja është e rëndësishme nëse jeni duke hapur një dyqan ose duke ofruar shërbimet tuaja. Lavanderitë duhet të jenë mjaft të aksesueshme në mënyrë që klientët të kryejnë detyra të shumta radhazi ose të kalojnë me lehtësi përpara dhe pas punës. Por edhe nëse jeni duke marrë përsipër një shërbim shpërndarjeje lavanderie, mendoni për një hapësirë ​​të dedikuar që mund t'i lani, thani dhe palosni rrobat.

6. Struktura e çmimeve

Këtu janë disa struktura të zakonshme të çmimeve që mund të bazoni shërbimin tuaj të lavanderi:

Lavanderia - Çmimi për paund, makineri ose artikull, në varësi të makinerive dhe operacioneve tuaja të biznesit. Për shembull, mund të çmoni me 2 dollarë për paund, 3 dollarë për makinë ose 15 dollarë për një ngushëllues. Për referencë, shikoni këtë lavanderi në ndarjen e çmimeve të Kalifornisë Jugore.

Dorëzimi - Çmimi për paund ose artikull, duke llogaritur kostot shtesë të dorëzimit. Për shembull, çmimi 2 dollarë për paund me një peshë minimale prej 30 paund, me një tarifë të veçantë prej 15 dollarë për ngushëllues, kështu që çmimi juaj për gazin atje dhe mbrapa ia vlen.

7. Krijoni një strategji marketingu dhe reklamoni dhe tregtoni biznesin tuaj

Kur sapo po filloni biznesin tuaj, përdorni strategji marketingu falas dhe kur filloni të ndërtoni një biznes, investoni në disa përpjekje marketingu më të gjera.

Ideja e marketingut falas - Krijoni një llogari në Instagram dhe TikTok duke kapur gjithçka, nga procesi juaj i marrjes së një njolle të vështirë, deri te rruga juaj e përditshme e dorëzimit, tek mënyra se si palosni dhe paketoni pantallonat për shërbimet tuaja të pushit dhe palosjes.

Ideja e marketingut lokal - Bashkohuni me një dyqan aty pranë për të ofruar një kupon për të gjithë ata që hyjnë teksa lahen rrobat e tyre në këmbim të marketingut në dyqanin e tyre. Është një fitore e favorshme. Klienti mund të marrë produkte me zbritje, dyqani mund të marrë më shumë klientë dhe ju jeni në gjendje të merrni më shumë ndërgjegjësim për markën.

Ideja e marketingut me pagesë - Krijoni një faqe interneti dhe investoni në reklamat me pagesë për klikim dhe Optimizimin e Motorit të Kërkimit (SEO) përmes postimeve të rregullta në blog.

8. Emri i biznesit

Emërtimi i biznesit tuaj të lavanderisë duhet të shënoni dy kuti:

  1. Ai flet për tregun tuaj të synuar në zonën tuaj — Qofshin këta njerëz që duan një përvojë luksoze lavanderie, vlerësojnë shërbimin e shpejtë ose duan që të ndihen sikur kanë një asistent personal vetëm për ta.
  2. Është e qartë — Bëni që emri i dyqanit tuaj të pasqyrojë atë që po ofroni. Pearly Clothes është një emër i mirë, por mund të zbatohet për një lavanderi, një butik ose një dyqan artikujsh. Pearly Fluff and Fold paraqet një pamje më të qartë si një shërbim lavanderie dhe është markuar në mënyrë unike për një treg të synuar që e do luksin. 

9. Zgjidhni strukturën e biznesit tuaj

Pronësia e Vetëm dhe Partneriteti i Përgjithshëm

e pa inkorporuar; secila prej tyre nuk kërkon dokumente apo formim, por gjithashtu nuk i mbrojnë asetet tuaja personale kundër çështjeve ligjore që mund të vijnë kundër biznesit tuaj. Një mbështetje e vetme është për një pronar të vetëm dhe një partneritet i përgjithshëm është për më shumë se 1 pronar biznesi.

Shoqëria me Përgjegjësi të Kufizuar (LLC)

Inkorporuar; kërkon dokumente dhe paraqitje, por ju jep një numër identifikimi të punëdhënësit (EIN) që ju lejon të hapni një llogari bankare biznesi. Ai mbron gjithashtu detyrimet tuaja personale, duke krijuar një strukturë formale biznesi për t'ju mbrojtur nga çdo detyrim. Një strukturë e zakonshme biznesi për pronarët e bizneseve të pavarura si bizneset e lavanderisë.

Partneriteti i kufizuar

Dy ose më shumë sipërmarrës hyjnë në biznes së bashku, por janë përgjegjës vetëm për shumën e parave që kanë investuar në biznesin e tyre.

Korporatë

Inkorporuar; një Korporatë S ka më pak se 100 aksionarë dhe një Korporatë C, e cila është për organizata më të mëdha dhe është në pronësi të aksionerëve. Ju ndoshta nuk do të paraqiteni si një C-corp, por mund të paraqisni LLC tuaj si një S-corp në të ardhmen nëse kjo është e nevojshme ndonjëherë.

10. Regjistroni biznesin tuaj

Pasi të zgjidhni biznesin tuaj, drejtohuni në faqen e internetit të Zyrës së Sekretarit të Shtetit të shtetit tuaj për të regjistruar biznesin tuaj. Sa më shpejt të regjistroheni, aq më mirë, pasi mund t'i shlyeni shpenzimet e biznesit nga makinat e lavanderi në gazin që ju merr për të udhëtuar për shërbimet e dorëzimit, në sapunë, pastrim dhe larje. 

11. Merrni Licenca dhe Leje

Nuk ka shumë licenca që do t'ju nevojiten për të pasur një biznes lavanderie. Nëse keni një vitrinë, mund t'ju nevojiten leje si një leje shëndetësore, leje për sigurinë e ujit dhe tabela që deklarojnë se inspektimet e detyrueshme kanë qenë konkurruese. Shkoni te faqja e licencës dhe lejeve të SBA-së për të parë kërkesat tuaja.

12. Hapni një llogari bankare të biznesit

Ndani shpenzimet tuaja personale nga shpenzimet e biznesit tuaj me një llogari bankare biznesi. Do t'ju ndihmojë të dalloni kostot e biznesit tuaj dhe do ta bëjë më të lehtë regjistrimin e taksave. (doola ka një llogari globale e biznesit Visa pa pagesë vetem per ty.)

13. Blini furnizime dhe pajisje

Nëse jeni duke bërë një shërbim marrje lavanderi ose duke filluar një biznes lavanderie, merrni parasysh së pari kostot bazë të pajisjeve të larjes:

  • Makinë larëse
  • Makinë tharëse
  • Sapunë, detergjentë, tretës dhe heqës njollash
  • Kutia e pengesave ose lavanderisë
  • Hapësirë ​​ose tavolinë e palosshme
  • Hapësirë ​​për hekurosje ose tavolinë
  • Raftet e ruajtjes
  • Makinë (nëse udhëtoni)

Nëse jeni duke hapur një vitrinë, kuptoni se do t'ju duhet të shumëzoni kostot tuaja për ta mbushur atë me disa makina lavanderi për të mbajtur disa klientë.

14. Merrni sigurimin e biznesit

Edhe nëse biznesi juaj është krijuar, është ende e rëndësishme të merrni sigurim për të mbuluar biznesin tuaj në rast se dikush do të përpiqej të padiste. Shfletoni citimet nga faqe si Insuranks që kanë sigurim të veçantë vetëm për subjektin tuaj afarist.

15. Punësoni punonjës

Kur është koha për të shkallëzuar, mos mendoni se duhet të jeni i vetmi që bëni punën e pistë. Punësoni punonjës me përvojë në lavanderi dhe buxhetoni pagat e tyre duke rishikuar planin tuaj të biznesit sipas nevojës.

Pushoni dhe paloseni me doola në xhepin tuaj

Çdo biznes i vogël ka nevojë për dikë në këndin e tij për t'i ndihmuar në çdo hap të madh. Ne kemi pasur privilegjin të ndihmojmë qindra pronarë biznesesh të vogla nga dashamirësit e rrobave deri tek teknikët këmbëngulës që e dinë rëndësinë e fillimit të drejtë. Drejtoni biznesin tuaj po aq mirë sa me çarçafët prej liri shërbimet e kontabilitetit të doola.

FAQs

Sa kushton për të filluar një biznes lavanderie?

Ju mund të filloni një shërbim lavanderie me vetëm disa qindra dollarë me një makinë pune, makina lavanderi, detergjentë, sapunë dhe pak kohë në duart tuaja!

A është fitimprurëse zotërimi i një biznesi lavanderie?

Ju mund të përfitoni nga një biznes lavanderie, për sa kohë që krijoni një plan të qartë biznesi, punësoni kur keni nevojë dhe mbani një gamë çmimesh në buxhetin e tregut tuaj të synuar.

Sa kushton shërbimi i lavanderisë?

Shërbimet e lavanderisë variojnë nga rreth 15-20 dollarë për shërbim, në varësi të zonës tuaj.

Kush janë konkurrentët për një biznes lavanderie?

Shërbimet e përshtatshme të shpërndarjes së rrobave, lavanderitë e lira dhe makineritë e reja të hijshme të lavanderisë mund të jenë të gjitha konkurrentë të biznesit tuaj të lavanderisë, por në fund të ditës, ka të ngjarë të ketë gjithmonë një treg për atë që po servisoni.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.