Si të filloni një biznes të peizazhit

Dëshironi një pjesë të një industrie me vlerë 129 miliardë dollarë? Duket joreale, por kjo është madhësia e tregut të industrisë së shërbimeve të peizazhit në Shtetet e Bashkuara. Shoqata Kombëtare e Profesionistëve të Peizazhit gjithashtu Pikat kryesore në studimin e tij standard financiar se një biznes peizazhi ka një mesatare prej 305 klientësh dhe gjeneron 12,798 dollarë për klient. Ky është motivim i mjaftueshëm për t'u futur në industrinë e peizazhit, por, përpara se ta bëni, ka disa gjëra të rëndësishme që duhet të mbani parasysh fillimisht për t'u siguruar që po përgatiteni për sukses.

A është biznesi i peizazhit për ju?

Nëse jeni të interesuar të mësoni se si të filloni një biznes peizazhi, duhet të keni tashmë një gisht të gjelbër dhe të preferoni të punoni jashtë. Është me të vërtetë një mënyrë e shkëlqyer për të filluar biznesin tuaj dhe për të bërë një jetë të mirë duke bërë diçka që ju pëlqen. Megjithatë, përpara se të investoni kohë dhe burime të konsiderueshme në biznesin tuaj të peizazhit, duhet të jeni të sigurt se jeni të apasionuar pas peizazhit dhe dëshironi ta ndiqni seriozisht atë si karrierë. Pyesni veten, a gjen vërtet gëzim në projektimin, ndërtimin dhe mirëmbajtjen e hapësirave të jashtme?

Drejtimi i një biznesi në çdo industri vjen me sfidat e veta. Ka detyrime ligjore, financiare dhe tatimore për t'u marrë parasysh. Nëse dëshironi të zgjeroheni, gjetja e njerëzve të duhur për të punësuar mund të jetë rraskapitëse. Gjetja e klientëve si një biznes i ri kërkon gjithashtu kohë. Nëse jeni të apasionuar pas peizazhit dhe e doni idenë e sipërmarrjes dhe lirinë që ajo ofron për të qenë shefi i vetes tuaj dhe për të caktuar orët tuaja, atëherë do t'i shijoni sfidat dhe do të jeni tepër të motivuar për t'i mposhtur ato.

9 hapa për të filluar një biznes peizazhi

Ju duhet më shumë sesa thjesht një lopatë dhe një kositës bari për të filluar një biznes të duhur peizazhi. Së pari, është e rëndësishme të kuptoni shërbimet që do të ofroni dhe çfarë do të paguani për to. Peizazhistëve u kërkohet gjithashtu të kenë një licencë biznesi në shumicën e shteteve, dhe nëse jeni në një shtet që po, sigurimi i pajtueshmërisë me ato rregullore është thelbësore.

Kërkesat ligjore për ngritjen e strukturës së biznesit janë relativisht të thjeshta. Përveç blerjes së mjeteve dhe pajisjeve të nevojshme, mund t'ju duhet edhe sigurimi i biznesit, i cili përfshin sigurimin e përgjegjësisë së përgjithshme. Ka edhe disa gjëra të tjera për t'u mbajtur parasysh, kështu që le të shkojmë në më shumë detaje në mënyrë që të mund të hapni biznesin tuaj pa mundim.

Përcaktoni shërbimet specifike që dëshironi të ofroni 

Të gjitha bizneset e mëdha fillojnë me një plan biznesi. Ai paraqet shërbimet që do të ofroni, çfarë do të paguani për to dhe sa do të kushtonte për të operuar biznesin. Kjo do t'ju mundësojë të hartoni në mënyrë të arsyeshme një rrugë drejt përfitimit dhe rritjes.

Para se të filloni të krijoni planin, fitoni një kuptim të plotë të tregut tuaj lokal. Ka një sërë shërbimesh që mund të ofroni, të tilla si ujitje, kopshtari, kositje lëndinë, mulching, prerje pemësh, dizajn peizazhi dhe më shumë. Shihni se çfarë shërbimesh kërkojnë shtëpitë dhe bizneset. Hulumtoni konkurrentët për të kuptuar se si mund t'u ofroni vlerë shtesë klientëve. 

Ky proces do të ndihmojë në ngushtimin e fokusit tuaj në mënyrë që të gjeni audiencën e duhur të synuar. Pasi të keni kuptuar se cilat shërbime të peizazhit të ofroni, mund të filloni të krijoni një strukturë çmimi.

Vendosni tarifat tuaja

Është e rëndësishme që së pari të merren parasysh shpenzimet e biznesit kur çmimi i shërbimeve. Merrni parasysh pajisjet, marketingun, listën e pagave dhe shpenzimet e tjera të lidhura. Anketoni tregun lokal për të parë se sa paguajnë konkurrentët tuaj për shërbime të ngjashme. Një mënyrë e thjeshtë për ta bërë këtë është të thërrisni disa prej atyre ofruesve të shërbimeve për kuota. 

Përdorni informacionin për të bashkuar një strukturë të përshtatshme çmimi. Është joshëse për të ulur çmimin e konkurrentëve si një biznes i ri dhe kjo strategji mund të funksionojë brenda arsyes. Sidoqoftë, nuk duhet t'i ulni ato aq shumë sa klientët të mendojnë se çmimet tuaja janë shumë të mira për të qenë të vërteta dhe se duhet të ketë një kapje diku. 

Planifikoni dhe menaxhoni financat tuaja

Menaxhimi i kujdesshëm financiar është çelësi i suksesit në biznes. Vendosni një sistem kontabiliteti për të mbajtur gjurmët e llogarive të klientëve, shpenzimet e biznesit dhe oraret. Qëllimi juaj duhet të jetë të siguroheni që asnjë artikull të mos rrëshqasë nëpër të çara. Duhet të ketë transparencë të plotë për paratë që hyjnë dhe dalin. 

Kjo do t'ju mundësojë të shtyni në mënyrë efektive rritjen duke vendosur buxhete për marketing dhe zgjerim. Ju gjithashtu do të jeni në një pozicion shumë më të mirë për të marrë vendime të informuara biznesi nëse dinamika e tregut kërkon që ju të përshtateni shpejt. 

Vendosni për llojin e strukturës së biznesit

Është e rëndësishme të zgjidhni strukturën e duhur të biznesit kur krijoni biznesin tuaj të peizazhit pasi përcakton se si do të taksohet biznesi dhe çfarë detyrimesh do të ketë. Shumica e bizneseve të peizazhit zakonisht zgjedhin një nga strukturat e mëposhtme:

Pronësi e vetme: Është një biznes i pa inkorporuar ku pronari është personalisht përgjegjës për borxhin, taksat dhe detyrimet ligjore. Meqenëse nuk ka ndarje, pronari mund të mbahet personalisht përgjegjës për çdo detyrim biznesi. Shumë pronarë të bizneseve të vogla fillojnë me një pronësi të vetme pasi është më e lehta dhe më pak e kushtueshme për t'u ngritur.

Shoqëria me Përgjegjësi të Kufizuar (SH.PK): La LLC është një biznes që ndërthur lehtësinë e një sipërmarrjeje individuale me mbrojtjen e përgjegjësisë. Asetet dhe detyrimet e SH.PK-së janë të ndara nga pronari, ndaj gëzojnë izolim më të madh në rast padie apo falimentimi. Kjo është primare i vetëm pronësia kundrejt LLC ndryshim. LLC-të janë gjithashtu në gjendje të zgjedhin se si do të tatohen.   

Regjistroni biznesin tuaj

Përveç regjistrimit të biznesit tuaj në shtet, mund të ketë edhe kërkesa të tjera që duhet të plotësoni. Kontaktoni zyrën tuaj lokale të licencimit të biznesit për të zbuluar licencat ose lejet që ju nevojiten për të marrë. Ju gjithashtu duhet të merrni një numër identifikimi të punëdhënësit (EIN) për biznesin tuaj nga Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme (IRS) për të hapur një llogari bankare, për të kryer pagesat e taksave dhe për t'u kualifikuar për çdo zbritje të pranueshme.

Hapni një llogari biznesi

Kur drejtoni biznesin tuaj, është e rëndësishme të ndani financat tuaja personale dhe të biznesit, qoftë edhe si një pronar i vetëm. Kjo e bën shumë më të lehtë menaxhimin e financave për biznesin tuaj dhe gjithashtu ndihmon në thjeshtimin e çështjeve gjatë sezonit tatimor. Pasi të jetë ngritur biznesi dhe të jetë marrë EIN, hapni një llogari bankare biznesi në një bankë të përshtatshme.

Bleni Pajisjet dhe Furnizimet

Nevojat tuaja për pajisje përcaktohen nga shërbimet që po ofroni. Një biznes i peizazhit zakonisht do të kërkojë një kositës lëndinë, fryrës gjethesh, gërshërë farë e keqe, lopatë, prerëse, grabujë, doreza dhe mbrojtje për veshët dhe sytë. Mund të kërkohen gjithashtu furnizime shtesë si toka, plehrat dhe mulch, në mënyrë që të keni gjithçka në dispozicion për një punë.

Punësoni personel

Ndërsa biznesi fillon të rritet, do t'ju duhet të punësoni më shumë njerëz. Vendosni nëse kërkohen punonjës me kohë të plotë ose nëse nevojat e biznesit mund të plotësohen me kontraktorë të pavarur me kohë të pjesshme. Kjo e fundit shpesh mund të jetë me kosto efektive, ndërsa punonjësit me kohë të plotë reduktojnë nevojën tuaj për të gjetur dhe trajnuar njerëz të rinj. 

Puna cilësore mund të jetë e vështirë për t'u arritur në industrinë e shërbimeve të peizazhit, prandaj merrni parasysh llojin e përvojës dhe kualifikimeve që ata kanë përpara se të merrni një vendim.

Tregtoni shërbimet tuaja

Është koha për të marrë fjalën për biznesin tuaj dhe shërbimet që ai ofron. Marketingu efektiv do të sjellë më shumë klientë dhe do ta vendosë biznesin në rrugën drejt rritjes së qëndrueshme. Krijoni një plan solid marketingu në internet. Krijoni një faqe interneti të shkëlqyer që liston shërbimet tuaja dhe ofron informacione kontakti. Promovoni atë duke përdorur rrjetet e mediave sociale për të fituar më shumë shikueshmëri. 

Ju gjithashtu mund të shfaqni reklama në botime lokale dhe të merrni pjesë në shfaqje tregtare për të gjeneruar më shumë drejtime. Është një ide e shkëlqyeshme të bashkoheni me organizata profesionale në industri për të marrë referime dhe për të krijuar marrëdhënie me pronarë të tjerë biznesesh të peizazhit për të zgjeruar rrjetin tuaj. 

Referimet e klientëve janë gjithashtu një mjet i fuqishëm marketingu. Kur klientët janë të kënaqur me shërbimin që keni ofruar, ju mund t'u kërkoni atyre që t'ua rekomandojnë biznesin tuaj njerëzve në rrjetin e tyre dhe madje të ofrojnë zbritje për klientët e referuar.

Këshilla për të mbështetur dhe rritur biznesin tuaj të peizazhit

Hapja e një biznesi është e lehtë. Pjesa e vështirë është ta bësh atë fitimprurës dhe të arrish rritje të qëndrueshme. Është e zakonshme që bizneset e reja të dështojnë sepse pronarët ose i nënvlerësojnë sfidat ose mbivlerësojnë aftësinë e tyre për të konkurruar në një peizazh të vështirë biznesi. 

Për sa kohë që kuptoni bazat e funksionimit të biznesit, zgjidhni strukturën e duhur të biznesit, qëndroni në një plan të fortë dhe merrni vendime të informuara për t'u përshtatur shpejt, ju keni një shans më të mirë se shumica për ta ngritur biznesin në lartësi të reja. Këtu janë disa këshilla të thjeshta për t'ju ndihmuar ta bëni këtë:

  • Qëndroni në planin e biznesit, por jini të gatshëm të përshtateni
  • Asnjëherë mos i ngatërroni financat e biznesit dhe ato personale
  • Përdorni përvojën dhe kualifikimet tuaja për të ofruar shërbimin më të mirë
  • Mbani mbulimin e duhur të sigurimit për të reduktuar detyrimet për biznesin
  • Jini të durueshëm dhe mos merrni shumë rrezik për zgjerimin e biznesit
  • Përqendrohuni në marketingun "fjalë për gojë" duke ofruar rezultate të jashtëzakonshme për klientët

Bari është sigurisht më i gjelbër për bizneset e peizazhit

Ka shumë potencial që një biznes peizazhi të gjenerojë të ardhura dhe fitime mbresëlënëse. Ju mund ta realizoni këtë potencial duke bërë kujdesin e nevojshëm, duke zgjedhur strukturën e duhur të biznesit dhe duke ofruar shërbime të rëndësishme për audiencën tuaj të synuar me çmimin e duhur. Mbani biznesin dhe financat personale të ndara që në fillim. Punësoni njerëzit e duhur dhe mbani gjithmonë mbulimin e duhur të sigurimit për ta mbajtur biznesin të mbrojtur nga detyrimet. 

Për të arritur rritje të qëndrueshme, përqendrohuni në menaxhimin e zgjuar financiar. Zgjidhni doola Kontabiliteti për të gjurmuar me lehtësi dhe saktësi çdo transaksion biznesi, për të marrë vendime të informuara dhe për të eliminuar stresin gjatë sezonit tatimor.

FAQs

Sa kushton për të filluar një biznes peizazhi?

Një biznes bazë i peizazhit që ofron shërbime të kositjes dhe mirëmbajtjes mund të fillohet për disa mijëra dollarë, ndërsa një biznes më i madh me më shumë shërbime do të kërkonte pajisje të kushtueshme, duke e rritur koston e fillimit në mbi 10,000 dollarë.

Si të filloni një biznes peizazhi pa para?

Ju mund të ndani planin tuaj të biznesit me huadhënësit për të marrë një kredi për biznesin e vogël për të filluar një biznes peizazhi. Ose mund të filloni një biznes peizazhi pa para duke përdorur aftësitë tuaja të peizazhit për punë përpara se të mblidhni kapital të mjaftueshëm për të filluar biznesin.

Si të filloni një biznes peizazhi pa përvojë?    

Është më mirë të punoni me një biznes të themeluar të peizazhit për të fituar pak përvojë përpara se të filloni tuajën, pasi do t'ju pajis me njohuri për të drejtuar në mënyrë efektive biznesin tuaj të peizazhit. 

Sa fitimprurëse është të kesh një biznes peizazhi?

Zotërimi i një biznesi të peizazhit mund të jetë mjaft fitimprurës pasi marzhet mesatare të fitimit për kompanitë në këtë industri variojnë midis 20-45%, në varësi të zonave ku operojnë dhe strukturës së tyre të çmimeve.

A është e vështirë të nisësh një biznes peizazhi?

Fillimi i një biznesi të peizazhit është relativisht i lehtë pasi ka një kosto të ulët konfigurimi për një operacion me një person. Pasi të jenë krijuar të ardhura të mjaftueshme, më shumë pajisje dhe punë mund të sillen në bord për të zgjeruar biznesin.  

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.