Si të filloni një biznes të mbarështimit të qenve

Nëse do të mund ta kalonit çdo ditë dhe natë zgjuar të rrethuar nga dashuria e qenve, mund të kishit menduar të hyni në biznes me mikun më të mirë të njeriut. Si mbarështues qensh, ju mund t'i ndihmoni familjet të rrisin shtëpitë e tyre me dashurinë për qentë dhe të ndihmoni në mbarështimin e kafshëve shërbyese për të ndihmuar më mirë edhe njerëzit me aftësi të kufizuara.

Pse të filloni një biznes të mbarështimit të qenve?

Sipërmarrësit që i duan vërtet miqtë e tyre të mbuluar me qime mund të ndihmojnë që familjet të përshtaten me sisteme mbështetëse bashkëpunuese, të sigurta dhe të dashura për të sjellë më shumë gëzim për familjet dhe madje për të ndihmuar ata në nevojë.

14 hapa për të filluar një biznes të mbarështimit të qenve

Le të fillojmë biznesin tuaj të mbarështimit të qenve në mënyrë që të mund ta mbushni botën me qen miqësorë, të dobishëm dhe të sigurt që u sjellin gëzim dashamirëve dhe familjeve të qenve kudo.

1. Hulumtoni bazat e biznesit të mbarështimit të qenve

“Të bëhesh një mbarështues i certifikuar i qenve është vendosur mbi premisat e etikës dhe moralit, të cilat janë detyrime mjaft të nderuara,” thotë. Biznes mbarështues. Si rritës qensh, ju keni një fuqi të pabesueshme dhe keni nevojë t'i përdorni ato privilegje për mirë. USDA ka krijuar rregullore kundër mbarështuesve çnjerëzor të qenve për të siguruar mbarështimin e qenve qëndroni etikë si për qentë ashtu edhe për pronarët e tyre, kështu që kërkimi juaj se si t'u përmbaheni ligjeve federale dhe shtetërore gjithnjë në ndryshim, jo ​​vetëm për hir të biznesit tuaj, por për përmirësimin e të vegjlit tuaj. 

2. Shkruaj një Plani i biznesit

Për të filluar biznesin tuaj, identifikoni qëllimet dhe vlerat tuaja për biznesin tuaj të mbarështimit të qenve. Filloni duke trajtuar këto koncepte për të zbatuar planin tuaj:

Misioni dhe Vizioni juaj - Ju ndoshta tashmë keni një gjë të sigurt: i doni qentë; si mund të përkthehet kjo në një mision? Ka kaq shumë pronarë biznesi dhe mbarështues qensh atje që hyjnë në biznes për paratë, por me një vizion dhe qëllim të fortë pas jush, ju mund të krijoni diçka kuptimplotë me biznesin tuaj, duke u dhënë shtëpi këlyshëve të adhurueshëm dhe duke ndihmuar familjet të jetojnë një jetë më të lumtur me një qen pranë tyre.

Kostot e fillimit - Mendoni për kostot që ju nevojiten për biznesin tuaj të mbarështimit, si kompletet e ndihmës, inkubatorët, arkat, shtretërit dhe më shumë. Gjeni një faqe me reputacion si Furnizimi im Breeder për të ndihmuar në pajisjen e vendit tuaj me gjithçka që ju nevojitet për t'u kujdesur për qentë dhe këlyshët tuaj dhe për të shkruar vlerësimin tuaj të kostos dhe se si do të jeni në gjendje të përfitoni prej tij.

Vendi juaj - Ka kaq shumë qen atje tashmë, kështu që çfarë grupi të veçantë njerëzish dëshironi të ndihmoni me biznesin tuaj të mbarështimit të qenve? Për shembull, merrni Qentë e Shërbimit të Engjëjve të vegjël, një organizatë për mbarështimin e qenve që sjell qen shërbimi të edukuar dhe të trajnuar për njerëzit me autizëm, kriza dhe diabet, si dhe i sjell ata te pacientët psikiatrikë. Identifikoni vendin ku dëshironi të përqendroheni për të drejtuar biznesin tuaj të mbarështimit në një drejtim të fokusuar.

3. Tregu i synuar

Njohja e tregut tuaj të synuar do të përputhet me vendin tuaj me njerëzit që duan të vegjlit tuaj. Tregu i synuar i Little Angels Service Dogs përfshin njerëz që luftojnë me aftësi të kufizuara, të cilët mund të përfitojnë nga një qen shërbimi i trajnuar për t'i ndihmuar ata të jetojnë jetën e tyre të përditshme. A do të jetë tregu juaj i synuar i ngjashëm, apo i ndryshëm? Pasi ta vendosni këtë, do të keni një ide më të qartë se si t'i tregtoni shërbimet tuaja.

4. Racat që dëshironi të shisni

Njohja e tregut tuaj të synuar do të ndihmojë gjithashtu në identifikimin e racave që dëshironi të shisni. Për shembull, qentë e shërbimit shpesh do të jenë Golden Retrievers, Labs, Poodles dhe Boxers, ndërsa Labradoodles, Goldendoodles dhe Puggles shpesh konsiderohen "qentë projektues". Nëpërmjet kërkimit tuaj, do të shihni se cilët qen do t'i përshtaten cilës kamare biznesi.

5. Zgjidhni një vendndodhje për biznesin tuaj të mbarështimit, kostot e projektit dhe blini furnizime dhe pajisje

Ndryshe nga disa biznese të bazuara në shërbime, të kesh një biznes të mbarështimit të qenve kërkon shumë kosto paraprake të pajisjeve për lindje dhe rritje, hapësirë ​​për trajnim (nëse nevojitet) dhe zona të jashtme për të luajtur. Vendndodhjet e mira të mbarështimit të qenve u japin këlyshëve tuaj hapësirën për të bredhur, ju mundësinë për të ruajtur pajisjet dhe për t'iu përmbajtur të gjitha udhëzimeve shtetërore dhe federale të mbarështimit të qenve.

Këtu janë vetëm disa kosto të nevojshme për kompaninë tuaj të mbarështimit të qenve përfshin:

  • Komplete ndihmëse - Përdoret për nënën për të lindur të vegjlit e saj
  • Komplete kujdesi për inkubator - I mban të vegjlit e porsalindur të ngrohtë dhe të qetë gjatë ditëve të tyre të para
  • Tokë e mbyllur - Që qentë dhe këlyshët të stërviten, të luajnë dhe të kënaqen
  • Komplete mbështetëse të fertilitetit — Për të monitoruar fertilitetin e qenit
  • Arka, shtretër dhe jastëkë - Për qentë për të fjetur, transport dhe tren me të
  • Kostot veterinare - Kështu që qentë dhe këlyshët mund të qëndrojnë të shëndetshëm dhe të lumtur përpara se të kalojnë në familjen e tyre të përjetshme

Një kompani e përgjegjshme dhe etike e mbarështimit të qenve nuk do të ndërpresë blerjen e produkteve dhe do të vendosë shëndetin dhe sigurinë e qenve të tyre në krye të biznesit të tyre.

6. Krijoni një strukturë çmimi

Biznesi i thelluar dhe planifikimi financiar janë çelësi për një biznes të suksesshëm të mbarështimit të qenve. Strukturat e çmimeve janë relativisht të thjeshta - çmimi për këlysh të shitur.

Por struktura reale e çmimeve vjen kur krahasoni koston e pajisjeve dhe mirëmbajtjes me koston e qenve të shitur. Merrni parasysh se sa është i gatshëm të shpenzojë tregu juaj i synuar për një qenush dhe shikoni se si përputhet me materialet në të cilat keni investuar.

7. Krijoni një strategji marketingu dhe tregtoni biznesin tuaj

Me programin tuaj të bukur të mbarështimit në veprim, tani mund të tregtoni shërbimet tuaja të mbarështimit të qenve në zonën tuaj! Rishikoni rregulloret tuaja shtetërore se kujt ju lejohet t'i shesni qen dhe ku mund t'i shesni ata. Krijoni një llogari në Instagram për të shfaqur të vegjlit tuaj, një faqe në Facebook për ta bërë të lehtë ndarjen e mbeturinave tuaja me komunitetin tuaj dhe për të krijuar marrëdhënie me dyqanet lokale të kafshëve shtëpiake për të marrë fjalën atje për sipërmarrjen tuaj.

8. Emërtoni biznesin tuaj

Nuk ka asgjë më argëtuese sesa të zgjedhësh një emër për biznesin tënd të mbarështimit të qenve. Mendoni se çfarë do ta sillte tregun tuaj të synuar në dyert tuaja - një emër i çuditshëm pa kuptim, apo një emër i hijshëm dhe i zbukuruar? Sido që të jetë, kontrolloni kur regjistroni biznesin tuaj për t'u siguruar që nuk është marrë tashmë, pasi mund të ketë vetëm një biznes me emrin tuaj në shtetin tuaj.

9. Burimi Quality Breeding Dogs

Qentë e shëndetshëm dhe të lumtur do të promovojnë breza të këlyshëve të shëndetshëm dhe të lumtur. Kur merrni burime për racat tuaja të qenve, gjeni mbarështues me reputacion që kanë një linjë të qartë të prejardhjes së qenve të tyre, në mënyrë që të keni një regjistrim të qartë të shëndetit dhe sjelljes së tyre. Sa herë që blini një qen për mbarështim, duhet të siguroheni që po blini edhe të drejtat e mbarështimit, gjë që ju lejon ligjërisht të shumoheni.

10. Zgjidhni strukturën e biznesit tuaj

Bëjeni biznesin tuaj legjitim duke krijuar një strukturë biznesi. Ka disa për të zgjedhur, disa më të zakonshme për mbarështuesit e qenve se të tjerët:

Pronësia e Vetëm dhe Partneriteti i Përgjithshëm

Këto janë lloje biznesi të pa themeluara. Një mbështetje e vetme është për një pronar biznesi, dhe një partneritet i përgjithshëm është për dy ose më shumë pronarë. Ki parasysh se asetet e tua personale si shtëpia, makina dhe sendet e tua nuk do të mbrohen nga çështjet ligjore që mund të vijnë kundër biznesit tënd.

Shoqëri me Përgjegjësi të Kufizuar (LLC) ose Partneritet me Përgjegjësi të Kufizuar (LLP)

Ky është një lloj biznesi i themeluar dhe i inkorporuar që ju jep një Numri i identifikimit të punëdhënësit (EIN) për të hapur një llogari bankare biznesi. Ai gjithashtu mbron pasuritë tuaja personale duke krijuar një ent biznesi që mund të mbahet përgjegjës për ligjshmëritë e ngarkuara kundër jush. Një LLC është për një anëtar (themelues), dhe një LLP është për dy ose më shumë partnerë. Këto janë struktura të zakonshme biznesi për të filluar për shkak të konfigurimit dhe mbrojtjes relativisht të lehtë dhe të lirë për pronarët e bizneseve.

Partneriteti i kufizuar

Kjo është një strukturë biznesi e inkorporuar ku dy ose më shumë njerëz fillojnë një biznes së bashku. Partnerët mbajnë përgjegjësi vetëm për shumën e parave që kanë investuar në biznes.

Korporatë

Kjo është një strukturë biznesi e inkorporuar me të cilën ndoshta nuk do të merreni, të paktën në fillim të biznesit tuaj, sepse ato janë pak më të komplikuara se SH.PK.. Korporatat S kanë më pak se 100 aksionarë dhe C Corporations janë në pronësi të aksionerëve.

11. Regjistroni biznesin tuaj

Pasi të vendosni për subjektin tuaj të biznesit, vazhdoni dhe regjistrojeni atë! Ju ose mund të shkoni në faqen e internetit të Sekretarit të Shtetit të shtetit tuaj ose mund të shkoni specialistë të formimit të biznesit në doola kujdesuni për grimcat për ju.

12. Merrni Certifikatat, Licencat dhe Lejet

Si një mbarështues etik, duke patur licenca dhe çertifikata që sigurojnë përmirësimin e kafshëve tuaja. Ka ligje federale dhe shtetërore për mbarështuesit e qenve për të siguruar që ata të qëndrojnë njerëzorë. Këtu janë disa certifikata, licenca dhe leje të njohura të mbarështuesve të qenve për ta bërë kompaninë tuaj të besueshme:

  • Licenca USDA: Kërkohet nëse keni më shumë se 4 femra të mbarështimit dhe i shisni këlyshët me shumicë në dyqanet e kafshëve shtëpiake, ndërmjetësit dhe në internet
  • Fondacioni Ortopedik për Kafshët (OFA): Siguron që qentë tuaj të mos kenë sëmundje mjekësore që mund të transmetohen
  • Ekzaminimet CERF: Kontrolle për sëmundje ose çrregullime të syve që qentë mund t'i bartin tek këlyshët

Kjo është vetëm një listë e vogël - ka më shumë mënyra për të siguruar që qentë tuaj të kujdesen siç duhet dhe t'i tregoni klientelës suaj kujdesin që keni për anëtarin e tyre të ardhshëm të paqartë të familjes.

13. Hapni një llogari bankare të biznesit

Hapja e një llogarie bankare biznesi do t'ju ndihmojë të organizoni shpenzimet tuaja pas sezonit të fshirjes. Të gjithë ata shtretër qensh, kënde lojërash, ushqime dhe më shumë do të jenë fshirje taksash për biznesin tuaj kur të raportoni në pranverë të çdo viti. Hapja e një llogarie bankare biznesi - si e jona në doola— do t'ju japë një pamje të qartë të shpenzimeve të biznesit tuaj, pa pasur nevojë t'i zgjidhni ato vetë mes atyre tuaja personale.

14. Merrni sigurimin e biznesit

Veçanërisht për qentë e mbarështimit, ankesat dhe pretendimet ndonjëherë mund të vijnë vite pas shitjes së një qeni. Shfletoni kompanitë e sigurimit si KennelPro për sigurimin e mbarështimit të qenve që mbulon biznesin tuaj në rast se një klient është i pakënaqur me qenushin e tij të vogël.

Ndërtoni ëndrrat tuaja për qeni me doola

Të ëndërrosh biznesin tënd është një gjë – nisja e tij është një tjetër. Ne e dimë se do të keni shumë në dorë me kujdesin për miqtë tuaj me katër këmbë, kështu që lëreni doola t'ju ndihmojë të krijoni biznesin tuaj dhe të menaxhoni financat tuaja për ju. Asnjëherë mos e lini atë në supozime, në mënyrë që të përqendroheni në kalimin e kohës me miqtë tuaj gëzof. 

FAQs

Keni nevojë për licencë për të rritur qentë në SHBA?

Ju duhet një licencë mbarështimi nëse keni më shumë se 4 qen femra të mbarështimit dhe i shisni qen "të padukshëm". Hidhini një sy Kërkesat e Klubit Amerikan të Kennelit për mbarështimin e qenve për më shumë informacion.

Sa para më duhen për të filluar një biznes të mbarështimit të qenve?

Përgatituni të investoni disa mijëra dollarë për të filluar biznesin tuaj të mbarështimit për të mbuluar materialet, hapësirën dhe qentë.

A mundet dikush të mbarështojë qen dhe t'i shesë ata?

Kërkesat për mbarështimin e qenve janë ende relativisht të dobëta në krahasim me atë që duan shumë aktivistë të të drejtave të kafshëve, pasi pothuajse çdokush mund të fillojë një biznes mbarështimi.

Cili është kufiri i moshës për mbarështimin e qenve?

Ndërsa aktualisht nuk ka një kërkesë ligjore për moshën për mbarështimin e një qeni, rekomandohet që të mbahen mbeturinat midis 4-6 për qen dhe për qentë nën 7 vjeç.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.