Si të filloni një biznes konsulence: Një udhëzues fillestar

Nëse keni përvojë ose ekspertizë në një fushë të caktuar të biznesit, mund të jeni në gjendje të filloni një karrierë të suksesshme këshillimi. Çdo ditë mijëra biznese kanë nevojë për shërbime të caktuara konsulence dhe janë të gatshëm të paguajnë një ekspert për t'i ndihmuar në zgjidhjen e problemeve të tyre.

Një gjë e mirë për fillimin e një biznesi këshillues është se ka kosto relativisht të ulëta fillestare. Elementi më i rëndësishëm që kërkohet është ekspertiza ose përvoja juaj në një fushë të caktuar. Meqenëse ju tashmë e keni këtë, në të vërtetë nuk ka shumë tjetër që ju nevojitet përveçse të filloni t'u bëni të ditur klientëve potencialë për aftësitë tuaja dhe se si mund t'i ndihmoni ata të zgjidhin problemet e tyre.

Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë hapat kryesorë të nevojshëm për të filluar biznesin tuaj të suksesshëm të këshillimit nga themeli.

6 hapa për të krijuar një kompani konsulence

Për të filluar një biznes Konsulence, së pari duhet të vendosni se çfarë lloj konsulence do të ishit më së miri, si dhe se si planifikoni të arrini klientët e mundshëm. 

Vendosni llojin e shërbimeve të këshillimit 

Sigurisht, hapi i parë është të vendosni se çfarë lloj konsulence do të ofroni. Shpesh kjo do të jetë një fushë që lidhet me përvojën e mëparshme të punës që keni pasur, por nuk duhet të jetë lloji i saktë i punës apo edhe e njëjta industri për të cilën planifikoni të ofroni konsulencë. Ka shumë lloje të aftësive që njerëzit mund të mësojnë në industri të ndryshme që transferohen në industri të ngjashme ose madje edhe në industri që janë krejtësisht të ndryshme.

Për shembull, fusha e kontrollit të cilësisë vlen për të gjitha llojet e ndryshme të industrive nga prodhimi i pajisjeve deri te prodhimi farmaceutik. Kjo do të thotë që edhe nëse keni punuar në një fushë specifike, ndoshta mund të degëzoheni dhe të punoni në shumë industri të ndryshme duke përdorur të njëjtat aftësi të transferueshme.

Duke analizuar grupin tuaj të aftësive dhe duke parë se cilat nga këto aftësi mund të aplikohen në industri të ndryshme, ju mund të hapni në mënyrë drastike listën tuaj të klientëve të mundshëm.

Çmimi për shërbimet tuaja 

Pasi të keni vendosur për llojin e këshillimit që planifikoni të ofroni, do t'ju duhet të vendosni se si planifikoni të vendosni çmimin për ato shërbime të ndryshme. Në këtë drejtim, mund të ketë shumë ndryshime në çmime kur bëhet fjalë për shërbimet e këshillimit dhe nuk ka një çmim të caktuar.

Sidoqoftë, pika më e rëndësishme është se shumica e kompanive do t'ju punësojnë sepse duan të rrisin përfitimin e tyre në një farë mënyre. Kjo do të thotë që ata duhet të marrin një kthim nga investimi nga paratë që shpenzojnë për shërbimet tuaja.

Në të njëjtën kohë kjo do të thotë gjithashtu se nëse mund të kurseni një kompani miliona dollarë çdo vit, mund të paguani mjaft para për atë shërbim. Nuk ka kufi për sasinë e parave që mund të fitoni me një biznes të suksesshëm këshillimi. 

Megjithatë, mënyra se si zgjidhni t'i ngarkoni ose faturoni këta klientë varet plotësisht nga ju. Mund të karikoni me orë ose mund të karikoni përmes mbajtësit. Ka shumë opsione që mund të zgjidhni dhe do t'ju duhet të gjeni atë që funksionon më mirë për biznesin tuaj dhe buxhetin tuaj.

Regjistroni biznesin tuaj të konsulencës 

Disa lloje të këshillimit do të kërkojnë leje ose licenca specifike që lidhen me fushën që planifikoni të ofroni shërbimet tuaja. Shembuj të zakonshëm janë nëse planifikoni të konsultoheni në fushën ligjore, fushën mjekësore ose fushën e kontabilitetit. 

E gjithë kjo mund të ndryshojë në varësi të llojit të shërbimeve që planifikoni të ofroni. Pra, sigurohuni që të kontrolloni me licencimin dhe organizatat profesionale brenda fushës për të cilën po konsultoheni për të gjetur se cilat leje mund të jenë të nevojshme.

Pas kësaj, do t'ju duhet të regjistroni biznesin tuaj të këshillimit si një person juridik. Një zgjedhje popullore është të regjistroni biznesin tuaj si një LLC ose një përgjegjësi të kufizuar në vend të diçkaje si një pronar i vetëm. Duke bërë këtë, klientët tuaj mund të bëjnë pagesa për një Emri i Kompanise gjë që ndihmon për të treguar se biznesi juaj është profesional. Gjithashtu duke u regjistruar si një LLC ju mund të gëzoni disa avantazhe tatimore si dhe mbrojtje nga përgjegjësia.

Tregoni biznesin tuaj online dhe offline

Marketingu i një biznesi konsulenti mund të jetë i ndryshëm sesa kur jeni duke marketinguar lloje të tjera biznesesh ose një produkt specifik. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse jeni fytyra e kompanisë ose i vetmi konsulent që do t'i ofrojë këto shërbime kur të punësohet.

Në këtë rast, ju do të dëshironi të tregtoni dhe promovoni veten si ekspert në këtë fushë për të tërhequr klientin ideal. Ju mund ta filloni këtë proces duke ndërtuar një faqe interneti që informon klientët e mundshëm për historinë tuaj të mëparshme të punës, si dhe për suksesin tuaj të kaluar dhe se si i keni ndihmuar klientët e tjerë.

Ju gjithashtu do të dëshironi të ndërtoni profile të mediave sociale ku postoni rregullisht për tema specifike të industrisë. Duke bërë këtë ju mund të krijoni një ndjekës, si dhe një reputacion për të qenë një ekspert në një fushë të caktuar.

Ju do të dëshironi të identifikoni pikat e zakonshme të dhimbjes ose çështjet që ndikojnë në bizneset në fushën tuaj të ekspertizës. Më pas ofroni këshilla ekspertësh në lidhje me zgjidhjet dhe jepni metrikë që tregojnë se si rregullimi i këtyre problemeve mund të rrisë përfitimin dhe shëndetin e përgjithshëm të biznesit.

Një mënyrë tjetër për të ndërtuar praninë tuaj në internet si ekspert në një fushë është të shkruani artikuj ose studime të rasteve që lidhen me fushën tuaj. Ju mund t'i postoni këto në faqet tuaja të internetit ose platformat e njohura si Medium ose Substack. Shkrimi i këtyre artikujve të dobishëm dhe të dobishëm ju ndihmon të pozicionoheni si një ekspert në fushën tuaj, i cili është plotësisht i angazhuar në industri.

Ju gjithashtu mund të promovoni biznesin tuaj të këshillimit duke u bashkuar dhe ndërvepruar me shoqatat e industrisë lokale ose kombëtare në fushën tuaj. Kjo mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për t'u lidhur dhe për të arritur klientët potencialë në fushën tuaj të ekspertizës.

Së fundi, ju gjithashtu mund të zgjidhni të flisni ose të prezantoni seminare në konferenca lokale ose kombëtare që lidhen me industrinë tuaj. Një alternativë për këtë është të krijoni vetë webinarë që më pas i lëshoni në internet që ndihmojnë klientët potencialë të identifikojnë problemet e tyre të biznesit. Këta uebinarë të vetë-prodhuar më pas mund të kenë një thirrje për veprim duke u thënë klientëve nëse kanë nevojë për ndihmë ose ndihmë shtesë për t'ju kontaktuar për të mësuar rreth shërbimeve tuaja. 

Ndërtoni marrëdhënie të qëndrueshme me klientët ekzistues dhe të mundshëm

Bizneset që punësojnë një konsulent, duan të ndihen sikur konsulenti po vendos të gjithë kohën dhe përpjekjen e tyre për të përmirësuar biznesin. Është e rëndësishme që klientët tuaj të ndihen të sigurt se ju po u kushtoni vëmendjen tuaj të pandarë dhe se të dy jeni në të njëjtin ekip për ta bërë biznesin e tyre sa më të suksesshëm.

Duke e bërë këtë si pjesë e modelit të biznesit tuaj, ju mund të ndërtoni marrëdhënie të qëndrueshme me klientët, si dhe të ndërtoni një histori dhe një reputacion si një konsulent i përkushtuar që merr rezultate.

Shumë konsulentë do të ndërtojnë reputacionin dhe biznesin e tyre përmes gojëdhënave. Kjo do të thotë se reputacioni është jetik për ndërtimin e markës suaj dhe bazës së klientit.

Rriteni biznesin tuaj përmes ngjarjeve në rrjet

Ne e prekëm këtë në pjesën e mëparshme dhe është e vërtetë që rrjetëzimi luan gjithashtu një rol vendimtar në ndërtimin e një biznesi të suksesshëm këshillimi. Pothuajse çdo industri do të ketë konferenca lokale ose kombëtare ku vendimmarrësit dhe individë të tjerë të përfshirë në atë industri do të vijnë për t'u takuar dhe për t'u lidhur.

Është e rëndësishme të mbani gjurmët e këtyre ngjarjeve dhe sigurohuni që të planifikoni pjesëmarrjen tuaj për ato që funksionojnë më mirë për ju. Edhe pse jetojmë në një botë dixhitale, ende nuk ka asgjë që mund ta mposhtë rrjetëzimin ballë për ballë kur bëhet fjalë për uljen e klientëve të rinj në tregun tuaj të synuar.

Niches të ndryshme për konsulentët

Më poshtë janë fushat më të zakonshme për konsulentët, por siç u përmend më herët, shërbimet e konsulencës mund të ndahen ose reduktohen në një numër pothuajse të pakufishëm të fushave që specializohen edhe më tej se vetëm këto fusha kryesore.

Konsulentët e Kontabilitetit

Kjo fushë mbulon një gamë të gjerë shërbimesh nga ofrimi i drejtpërdrejtë i ndihmës kontabël ose kontabiliteti për bizneset deri tek ofrimi i analitikave dhe matjeve që lidhen me shpenzimet ose fitimet.

Konsulentët e Biznesit dhe Organizatës

Bizneset që janë zgjeruar kohët e fundit mund të mos jenë në dijeni se si duhet të strukturojnë departamente dhe personel të ri. Një konsulent biznesi dhe organizate mund të ndihmojë bizneset e reja ose ekzistuese të zgjerohen ose rriten në mënyrat më efikase të mundshme dhe të zvogëlojnë tepricat brenda një organizate.

Konsulentët financiarë

Këta konsulentë mund të ndihmojnë me një gamë të gjerë çështjesh financiare, duke përfshirë planifikimin financiar ose këshillat e menaxhimit të pasurisë.

Konsulentët e Jetës së Gjelbër

Kjo zonë konsultimi me rritje të shpejtë mund t'i ndihmojë klientët të përmbushin qëllimet e tyre për të drejtuar një biznes më miqësor ndaj mjedisit. Në disa fusha, po bëhet një kërkesë që bizneset të jenë më efikase në energji, kështu që kjo mund të jetë një fushë e shkëlqyer për rritje.

Konsulentët e Burimeve Njerëzore (HR).

Menaxhimi i burimeve njerëzore mund të jetë i vështirë për shumë kompani dhe këtu konsulentët mund të ndihmojnë në ofrimin e zgjidhjeve. Konsulentët e burimeve njerëzore do të ndihmojnë bizneset ose të menaxhojnë departamentet e tyre ekzistuese të burimeve njerëzore ose të ofrojnë disa nga këto shërbime për ta.

Konsulentët e Teknologjisë së Informacionit

Çdo biznes varet nga teknologjia dhe kjo teknologji po ndryshon vazhdimisht. Konsulentët e teknologjisë së informacionit ndihmojnë bizneset të përdorin më mirë teknologjinë për të ulur kostot dhe për të rritur produktivitetin.

Konsulentët Ligjor

Kjo fushë është kryesisht për ata me përvojë ligjore dhe u ofron bizneseve shërbime konsulence në lidhje me ligjin e kontratave dhe fusha të tjera ligjore që lidhen me operacionet e tyre të biznesit.

Konsulentët e marketingut dhe markës

Shumë biznese mund të kenë një produkt të shkëlqyeshëm, por nuk janë të sigurt se si ta markojnë dhe tregtojnë siç duhet atë produkt. Konsulentët mund të ndihmojnë me këtë detyrë duke përdorur përvojën e tyre shumëvjeçare për të ndërtuar një imazh të markës dhe plan marketingu që merr rezultate. 

Avantazhet e një biznesi konsulence

Drejtimi i një biznesi këshillues mund të ofrojë shumë përparësi në krahasim me format e tjera të biznesit:

  • Aftësia për të diktuar orarin tuaj
  • Mundësia për të ardhura të larta
  • Aftësia për të punuar me klientë të ndryshëm

Disavantazhet e një biznesi konsulence

Ashtu si me çdo biznes, ka edhe anët negative për drejtimin e një firme konsulence, kështu që është e mençur të kuptoni këto anët negative përpara se të merrni vendimin tuaj.

  • I mungon siguria afatgjatë. Klientët mund të luhaten dhe t'ju lënë me boshllëqe në fitime.
  • Drejtimi i një biznesi këshillues shpesh kërkon një investim të konsiderueshëm kohe. Rrjetëzimi dhe promovimi i vetes është diçka që është një proces i pafund.
  • Shumica e përpjekjeve tuaja shkojnë për të ndihmuar bizneset e njerëzve të tjerë. Ju duhet të jeni tipi i personit që kënaqet duke ndihmuar të tjerët.

Gati për të filluar biznesin tuaj të ri të këshillimit?

Nëse jeni gati të shfrytëzoni vitet tuaja të ekspertizës dhe trajnimit dhe të filloni një biznes këshillimi, kontaktoni doola për të mësuar se si mund t'ju ndihmojmë gjatë rrugës.

Shërbimet tona të kontabilitetit janë perfekte për konsulentët e zënë të cilët duhet të përqendrohen te klientët e tyre, jo te kontabiliteti i tyre i përditshëm. Lëreni doola t'ju ndihmojë në çdo hap të rrugës. Nga regjistrimi i biznesit tuaj deri te ndihma për të mbajtur gjurmët e financave me shërbimet tona të besuara të kontabilitetit.

FAQs

Sa kushton për të filluar një biznes konsulence?

Fillimi i një biznesi këshillimi ka të bëjë më shumë me shitjen e përvojës dhe njohurive tuaja, kështu që ka pak për të blerë sa i përket pajisjeve në shumicën e rasteve. Megjithatë, duhet shpenzuar kohë e konsiderueshme për të ndërtuar markën dhe imazhin tuaj si ekspert në fushën tuaj.

Si të filloj një biznes konsulence nga shtëpia?

Ju do të duhet të vendosni se në cilën fushë të biznesit dëshironi të ofroni këshillim. Pas kësaj, do t'ju duhet të regjistroni biznesin tuaj. Së fundi, do t'ju duhet një plan marketingu për të arritur klientët e mundshëm.

A mund të jem konsulent pa një kompani?

Ju do të duhet të regjistroni biznesin tuaj përpara se të ofroni shërbime konsulence, por ju mund të jeni i vetmi punonjës ose konsulent. Shumë konsulentë janë punonjësit e vetëm të kompanive të tyre.

A duhet të formoj një LLC për punë këshilluese?

Një LLC mund të jetë një zgjedhje e mirë për një biznes konsulence pasi ofron disa avantazhe tatimore dhe mbrojtje nga detyrimet. Kontaktoni doola për të mësuar se si të krijoni lehtësisht LLC-në tuaj në pak minuta.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.