Përmbajtje

A keni një ide fillestare që dëshironi të eksploroni më shumë ndërsa punoni në SHBA në një H-1B? Nëse po, ky është udhëzuesi për ju!

Si të hapni një kompani me një vizë H-1B

Ky është një postim i ftuar nga miqtë tanë në Tabela ligjore!

A keni një ide fillestare që dëshironi të eksploroni më shumë ndërsa punoni në SHBA në një H-1B? Nëse po, ky është udhëzuesi për ju!

Hyrje në Vizën e Punës H-1B

H-1B, si shumica e vizave të punës, është i lidhur me një punëdhënës specifik. Ndërsa në SHBA në H-1B, ju mund të punoni vetëm për kompaninë që sponsorizoi H-1B tuaj.

Hapja e një kompanie amerikane ndërsa punon për një punëdhënës tjetër në H-1B është e mundur. Ju mund të inkorporoni kompaninë tuaj, të mblidhni fonde, të kaloni përmes përshpejtuesve dhe të takoheni me klientët e mundshëm. Sidoqoftë, nuk mund të punoni për kompaninë nëse nuk siguroni autorizim pune. 

Katër gjëra që duhen mbajtur parasysh kur hapni një startup me një vizë H-1B

Nëse jeni duke eksploruar nisjen e një startup-i dhe transferimin e H-1B tuaj në startup-in tuaj, këtu janë katër gjëra që duhet të keni parasysh:

  1. Oferta e vlefshme pune: Për të paraqitur një transferim H-1B, duhet të keni një ofertë të vlefshme pune në një kompani të inkorporuar në SHBA
  2. Marrëdhënia punëdhënës-punonjës: Edhe nëse keni gjetur kompaninë tuaj, do t'ju duhet të demonstroni një marrëdhënia punëdhënës-punonjës duke zotëruar më pak se 50% të shoqërisë ose duke krijuar një Bord Drejtues. 
  3. Profesioni i specializuar: Për të punuar në një H-1B, duhet t'ju ofrohet një punë që kërkon të paktën një diplomë Bachelor në një fushë të ngjashme. Përveç kësaj, ju duhet të keni diplomën e kërkuar. Për shembull, nëse do të jeni Zyrtari Kryesor Financiar (CFO), pozicioni duhet të kërkojë të paktën një diplomë Bachelor në Biznes, Financë, Kontabilitet ose të ngjashme. Ju gjithashtu duhet të demonstroni se keni një nga diplomat e listuara ose një diplomë dhe/ose përvojë pune ekuivalente me një diplomë përkatëse.
  4. Kërkesat mbizotëruese të pagave: Fillimi juaj duhet të jetë në gjendje t'ju paguajë një pagë që plotëson ose tejkalon Niveli i pagës minimale të Departamentit të Punës në qarkun e SHBA ku do të punoni.

Procesi hap pas hapi për nisjen e një startupi në Vizën H-1B

Hapi 1: Nisni startup-in tuaj ndërsa jeni i punësuar në sponsorin tuaj origjinal H-1B

Ju mund të vazhdoni të punoni për punëdhënësin tuaj aktual në H-1B tuaj gjatë fazave të para të fillimit tuaj. Gjatë kësaj kohe, ju mund të inkorporoni kompaninë tuaj, të siguroni çdo licencë biznesi të kërkuar në zonën tuaj, të krijoni një hapësirë ​​zyre, të mblidhni fonde, të kaloni përmes një përshpejtuesi, të punësoni punonjës dhe më shumë. Sidoqoftë, nuk mund të filloni të punoni ende për kompaninë tuaj. 

Hapi 2: Vepro si aksionar pasiv.

Pasi kompania juaj të jetë ngritur, ju mund të vazhdoni të punoni për punëdhënësin tuaj H-1B derisa të jeni gati për të bërë tranzicionin. Ju nuk mund të keni një rol aktiv në drejtimin e kompanisë tuaj gjatë kësaj kohe, por mund të merrni të ardhura pasive nga kompania si investitor/aksionar. 

Hapi 3: Paraqisni një peticion H-1B të sponsorizuar nga startup-i juaj.

Pasi të jeni gati për tranzicion, startup-i juaj mund të sponsorizojë një peticion transferimi H-1B. 

Ju mund të jeni në gjendje të filloni të punoni për fillimin tuaj menjëherë pa pasur nevojë të prisni për miratimin H-1B. Megjithatë, mund të dëshironi të prisni për njoftimin e miratimit përpara se të bëni kalimin në rast se peticioni juaj i transferimit është i pasuksesshëm. 

Opsione të tjera të vizave për themeluesit e startup-eve

Nëse jeni në SHBA me një H-1B dhe dëshironi të hapni një startup, një transferim H-1B është sigurisht diçka që duhet të keni parasysh. Megjithatë, kjo nuk është alternativa juaj e vetme! Disa opsione të tjera përfshijnë:

  • Viza O-1: O-1 është i favorizuar për zgjerimet e tij të pakufizuara dhe kriteret fleksibël. Lajmi i mirë? Shumë themelues të mbështetur nga sipërmarrje kualifikohen për vizën O-1 pa e kuptuar as atë!
  • Viza E-2: Nëse jeni nga një vendi i traktatit, mund të jeni në gjendje të siguroni një vizë E-2 duke investuar në kompaninë tuaj.
  • Karta jeshile EB-2 NIW ose EB-1A: Pse të shqetësoheni edhe për një vizë kur mund të merrni qëndrim të përhershëm në SHBA përmes një karte jeshile? EB-2 NW dhe EB-1A janë peticione emigrantësh që mund t'ju çojnë në rrugën drejt marrjes së një karte jeshile. 

Nuk ka asnjë zgjidhje të vetme për të gjithë imigracionin. Emigracioni është shumë i personalizuar, kështu që është thelbësore të kërkoni mbështetje një për një. Miqtë tanë në Tabela ligjore duan të bashkëpunojnë me themeluesit dhe t'i mbështesin ata gjatë gjithë udhëtimeve të tyre të imigracionit. Nëse startup-i juaj është thjesht një ide ose e keni nisur tashmë, mundeni filloni me Legalpad sot.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.