Si të filloni një biznes qiri

Nëse keni pasur gjithmonë një prirje për kreativitet dhe dizajn, mund të keni menduar të filloni biznesin tuaj të qirinjve. Një biznes qiri mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të kombinuar talentet dhe aftësitë tuaja në një mënyrë që është kreative dhe fitimprurëse.

Një biznes qiri mund të jetë gjithashtu një biznes i shkëlqyeshëm për të filluar vetëm me kohë të pjesshme. Ju mund të filloni duke punuar vetëm me kohë të pjesshme, por më pas ndërsa biznesi zgjerohet dhe rritet, ju mund të zgjidhni ta bëni atë një përpjekje me kohë të plotë.

Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë hapat kryesorë të përfshirë kur kërkoni të hyni në biznesin e prodhimit të qirinjve.

Hulumtoni tregun e qirinjve dhe konkurrentët tuaj

Hapi i parë kur filloni pothuajse çdo biznes është, për të filluar, kërkimi i tregut. Kjo do t'ju lejojë të kuptoni plotësisht tregun në të cilin planifikoni të përfshiheni. Nëpërmjet këtij hulumtimi, do të mësoni se cilat lloje qirinjsh janë më të njohurit dhe cilat janë aktualisht duke i shitur konkurrentët tuaj të mundshëm.

Pjesa më e madhe e këtij hulumtimi mund të kryhet në internet përmes kërkimeve dhe gjetjes së dyqaneve të ndryshme të qirinjve që tashmë po shesin llojet e qirinjve që mund të jeni të interesuar të prodhoni.

Ajo që dëshironi të kërkoni janë tendencat specifike në tregun e qirinjve, si dhe cilat dyqane qirinjsh shesin lloje të veçanta qirinjsh. Për shembull, nëse gjeni hapje në treg për llojin e qiririt që dëshironi të shisni dhe vini re se dyqanet e tjera nuk po ofrojnë këtë lloj qiri, kjo mund të jetë një mundësi e shkëlqyer për ju që të hyni në treg.

Dizajnoni markën tuaj

Pasi të keni kryer hulumtimin tuaj të tregut, ju jeni gati të filloni të dizajnoni qirinjtë tuaj në stilin që keni gjetur se kanë më shumë potencial për sukses. 

Në varësi të stilit të qiririt që keni zgjedhur të prodhoni, kjo do të ketë një ndikim në pjesën tjetër të imazhit të markës suaj. Për shembull, nëse po dizajnoni qirinj të destinuar për relaksim, atëherë do të dëshironi që e gjithë marka juaj të përcjellë një temë shumë qetësuese dhe relaksuese.

Ky lloj imazhi i markës duhet të shtrihet në të gjitha aspektet e biznesit tuaj. Kjo përfshin faqen tuaj të internetit dhe të gjitha materialet e marketingut, si dhe materialet tuaja të paketimit dhe transportit.

Kur bëhet fjalë për markimin e biznesit tuaj, ju dëshironi që klientët të ndihen sikur po marrin një përvojë të tërë kur blejnë me ju. Kjo do të thotë që të gjitha kontaktet që ata kanë me biznesin tuaj, qoftë përmes faqes së internetit apo trajtimit të vetë produktit, duhet të përcjellin të njëjtin mesazh të markës. 

Krijoni një Plan Biznesi

Ky hap tjetër është po aq i rëndësishëm sa të gjithë ata që kanë ardhur më parë, dhe përfshin krijimin e një plani biznesi. Një plan biznesi është një dokument i menduar me kujdes që vepron si një udhërrëfyes për biznesin tuaj dhe se si synoni ta drejtoni atë.

Kjo përfshin llojin e produkteve që do të shisni, mënyrën se si do t'i shisni ato, planet tuaja të marketingut për të arritur tregun tuaj të synuar dhe strategjinë tuaj për të marrë klientë të rinj, së bashku me përvojën e tyre kur ndërveprojnë me kompania juaj.

Më pas do ta përdorni këtë plan biznesi si një parim udhëzues për të gjitha vendimet që merrni në vijim. Pasja e këtij dokumenti themelues ose plan biznesi ndihmon për ta mbajtur biznesin tuaj në rrugën e duhur ndërsa zgjeroheni dhe merrni vendime në të ardhmen.

Për shembull, në këtë rast, plani juaj i biznesit do të përfshijë informacionin që keni mësuar dhe vendimet që keni marrë gjatë hulumtimit tuaj të tregut. Kjo do të përfshijë detaje se si planifikoni të dalloni qirinjtë dhe markën tuaj nga konkurrentët e mundshëm.

Regjistroni biznesin tuaj

Në këtë pikë të procesit, ju duhet të dini se çfarë lloj qirinjsh do të shisni dhe cili do të jetë emri i kompanisë. Kjo do të thotë se hapi tjetër është regjistrimi zyrtar i biznesit tuaj.

Nëse planifikoni të shisni qirinjtë tuaj në vend, atëherë kjo mund të nënkuptojë se ju nevojiten gjithashtu leje specifike biznesi në qytetin ose qarkun tuaj. Nëse është kështu, një vend i mrekullueshëm për të filluar për të gjetur këtë informacion është të kontaktoni zyrën tuaj lokale të Sekretarit të Shtetit. Kjo është agjencia qeveritare që shpesh merret me tregtinë në zonën tuaj, dhe ata do të jenë në gjendje t'ju japin informacion në lidhje me lejet lokale për të shitur qirinjtë tuaj në qytetin ose qytetin tuaj.

Zgjidhni një strukturë biznesi

Zgjedhja e strukturës së saktë të biznesit është një hap i rëndësishëm kur ndërtohet një biznes nga themeli.

Ju keni disa zgjedhje në këtë drejtim dhe më e popullarizuara për një biznes të ri është shpesh një pronësi e vetme. Megjithatë, opsionet e tjera mund të kenë më shumë kuptim për situatën tuaj specifike.

Për shembull, një Kompani me përgjegjësi të kufizuar (LLC) mund të krijohet në mënyrë të ngjashme me një pronësi individuale, por mund të ofrojë gjithashtu disa avantazhe tatimore, si dhe mbrojtje nga përgjegjësia për asetet personale të pronarit.

Ju gjithashtu keni mundësinë të strukturoheni si një Korporatë e klasës C (C-corp) ose e klasës S Corporation (S-corp), megjithëse kjo përfshin më shumë dokumente që ndonjëherë nuk janë të nevojshme për një biznes të vogël që sapo ka filluar.

Nëse kjo pjesë e biznesit tingëllon e ndërlikuar dhe dërrmuese, ja ku doola mund të ndihmojë. doola ofron shërbime të plota që ndihmojnë bizneset e vogla të kuptojnë strukturën më të mirë të biznesit duke trajtuar të gjitha regjistrimet dhe dokumentet për kërkesat federale dhe shtetërore.

Pasi të regjistroheni si një ent biznesi si një LLC, mund të hapni lehtësisht një llogari bankare biznesi dhe të merrni një kartë krediti biznesi. Mbani në mend kur aplikoni për sigurim biznesi, do të jetë gjithashtu e nevojshme të regjistroheni si një ent i duhur biznesi.

Materialet burimore dhe furnizimet

Tani është koha për të kaluar në pjesën më argëtuese të fillimit të një biznesi qirinjsh, dhe kjo është prodhimi i qirinjve në të cilët keni zgjedhur të specializoheni. Do t'ju duhet të gjeni burime për të gjitha lëndët e para dhe pajisjet tuaja të nevojshme për prodhimin e qirinjve. Kjo do të përfshijë gjëra të tilla si dylli, fitilat, aromat, kallëpet, shkrirësit e dyllit dhe kavanozët. 

Një vend i mirë për të gjetur burime për materialet tuaja është nga tregtarët me shumicë të furnizimeve të artit dhe artizanatit. Në varësi të numrit të qirinjve që planifikoni të prodhoni, mund të jeni në gjendje të merrni çmime me zbritje kur blini materiale me shumicë, gjë që mund të ndihmojë në rritjen e marzheve tuaja të fitimit.

Ju gjithashtu mund të kërkoni materiale në dyqanet lokale të furnizimit me art. Në përgjithësi do të paguani një çmim më të lartë për materialet tuaja, por duhet të ketë ende mjaftueshëm për të bërë një diferencë të mirë fitimi kur qirinjtë tuaj shiten.

Ndërsa zgjeroheni, është gjithmonë e rëndësishme të siguroheni që po përpiqeni të siguroni materialet tuaja me çmimin më të ulët të mundshëm, duke ruajtur cilësinë dhe duke mbajtur parasysh edhe koston e prodhimit.

Përcaktoni çmimin për qirinjtë tuaj

Tani duhet të keni të gjitha lëndët e para që ju nevojiten për të filluar prodhimin e qirinjve tuaj. Kjo do të thotë se është një kohë e mirë për të filluar të vendosni se cili do të jetë çmimi juaj përfundimtar. Edhe pse ka të ngjarë të keni prekur këtë temë më herët në zhvillimin e biznesit tuaj, tani është koha për të finalizuar ato çmime tani që keni koston e saktë të lëndëve të para.

Ka disa mënyra të ndryshme për ta llogaritur këtë. Si fillim, do të dëshironi të shikoni shumën totale që keni shpenzuar për lëndët e para dhe më pas të llogaritni sa qirinj individualë mund të bëni me ato materiale. Pastaj ndani koston totale të lëndëve të para me numrin e qirinjve që mund të prodhoni dhe do të merrni koston tuaj për qiri.

Do t'ju duhet të vendosni për shënimin tuaj për çdo qiri tani që e dini se sa ju kushton prodhimi i secilit prej tyre. Një rregull i përgjithshëm i përgjithshëm për shitjen me pakicë është të filloni me dyfishin e kostos origjinale si markup. Për shembull, nëse një qiri ju kushton 10 dollarë për të prodhuar, duhet të filloni me një bazë për koston për ta shitur atë qiri me 20 dollarë. Natyrisht, kjo është vetëm një pikënisje dhe nuk ju kërkohet t'i kushtoni qirinjtë tuaj në asnjë mënyrë që nuk jeni të kënaqur.

Nëse qirinjtë tuaj kërkojnë shumë punë dhe punë me porosi, atëherë me siguri do të dëshironi të paguani një shumë më të lartë sesa thjesht dyfishi i kostos së lëndëve të para për të përfshirë sasinë e përpjekjes dhe kohës që vendosni në çdo qiri.

Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se çdo model çmimi që përdorni do të duhet gjithashtu të mbulojë shpenzimet e transportit nëse planifikoni t'u ofroni klientëve transport falas dhe shpenzimet tuaja operative përveç lëndëve të para. Shpenzimet tuaja operative janë ato kosto që nuk lidhen drejtpërdrejt me prodhimin e produktit aktual, por janë ende një kosto për biznesin. Në këtë rast, kostot operative mund të jenë gjëra të tilla si pritja juaj në internet dhe kosto të tjera mujore që kërkohen për të mbajtur biznesin tuaj në funksion.

Siguroni një vend për të prodhuar qirinj

Nëse sapo po filloni, ka të ngjarë të dizajnoni dhe prodhoni qirinjtë tuaj në shtëpi. Nëse po filloni me plane më ambicioze, mund të kërkoni të merrni me qira një vitrinë ose studio për të prodhuar qirinjtë tuaj. 

Nëse filloni nga shtëpia, është e rëndësishme të siguroheni që të lini mënjanë një zonë ku mund të punoni vazhdimisht dhe pa shpërqendrim.

Nëse zgjidhni të merrni me qira një vitrinë ose studio, sigurohuni që të keni burime të mjaftueshme për të mbuluar shpenzimet mujore derisa të filloni të fitoni të ardhura nga shitjet e qirinjve. Mund t'ju duhen disa muaj pasi të keni nisur biznesin tuaj derisa të ardhurat të mund të mbulojnë shpenzimet tuaja operative si qiraja në një vitrinë.

Mbani mend, edhe nëse përdorni një vitrinë, është gjithmonë një ide e mirë që pothuajse çdo biznes të ketë gjithashtu një faqe interneti ku klientët mund të blejnë produktet e tyre. Ai shton një rrjedhë shtesë të të ardhurave. Shumë klientë thjesht kënaqen duke qenë në gjendje të bëjnë blerje në internet nëse nuk janë në gjendje të vizitojnë personalisht dyqanin tuaj.

Krijoni një plan marketingu unik për biznesin tuaj të qirinjve

Një plan marketingu është jetik për një biznes të ri, sepse nëse klientët nuk dinë për produktin ose shërbimin tuaj, ata nuk mund të shpenzojnë para me kompaninë tuaj. Plani juaj i marketingut duhet të marrë parasysh tregun tuaj të synuar, llojin e produkteve që do të shisni dhe mënyrën se si planifikoni të arrini këta klientë.

Një nga kanalet më të zakonshme të marketingut për bizneset e vogla që sapo kanë filluar me një buxhet të kufizuar është përdorimi i mediave sociale për shumicën e marketingut të tyre të hershëm.

Krijoni llogari të mediave sociale në platformat e njohura sociale, si Facebook dhe Instagram, dhe postoni rregullisht atje duke njoftuar lansimet e produkteve të reja, produktet sezonale dhe shitjet. Përfshini gjithashtu postime jo-produktesh që janë interesante për klientët tuaj të mundshëm, në mënyrë që ata t'i shohin llogaritë tuaja të mediave sociale si të këndshme për t'u ndjekur. Mbani mend, nuk keni nevojë të përdorni çdo postim për të shitur një nga produktet tuaja.

Vendosni dyqanin tuaj

Për shumicën e njerëzve, thjesht hapja e dyqanit të tyre do të nënkuptojë krijimin e një faqe interneti të tregtisë elektronike. Fatmirësisht ky proces është bërë shumë më i lehtë vitet e fundit dhe ka shumë opsione të disponueshme që nuk kërkojnë që ju të dini fare kod kompjuterik. Faqet si Shopify dhe Squarespace ju lejojnë të krijoni një faqe të tregtisë elektronike për të shitur produktet tuaja thjesht duke zvarritur dhe hedhur elementë të ndryshëm për të ndërtuar faqen tuaj.

Nëse pjesa teknike nuk është kostumi juaj i fortë, gjithmonë mund të punësoni dikë që të ndërtojë faqen tuaj të internetit për ju; megjithatë, për çdo përditësim ose ndryshim në faqen tuaj, ndoshta do t'ju duhet të punësoni të njëjtin person ose një person tjetër për ta bërë këtë. Pra, mbani parasysh kostot shtesë nëse planifikoni të shtoni rregullisht veçori ose produkte të reja në faqen tuaj.

Vendosni një sistem pagese

Ashtu si platformat e ndryshme të ndërtimit të faqeve të internetit të përmendura në seksionin e mëparshëm, ka shumë përpunues pagesash që mund t'i përdorni për të pranuar pagesa nga klientët tuaj. Këto përfshijnë platforma si PayPal ose Square, të cilat mund të integrohen lehtësisht në faqen tuaj. Shumica e platformave kryesore të uebfaqeve të tregtisë elektronike i kanë këto integrime të integruara tashmë.

Ndërtoni bazën tuaj të klientit të qirinjve

Sigurohuni që të përdorni të gjitha mjetet e disponueshme ose përmes platformës suaj të mbajtjes në internet ose përmes procesorit tuaj të pagesave. Kapni emailet e klientëve në mënyrë që t'i mbani ata të informuar për produkte të reja ose promovime speciale.

Gjithashtu, merrni parasysh një buletin në të cilin klientët dhe klientët potencial mund të regjistrohen për të mbajtur të informuar për krijimet tuaja më të fundit dhe ngjarjet e shitjes.

Merrni hapin tjetër drejt fillimit të biznesit tuaj të qirinjve sot

Nëse jeni gati të vini në punë kreativitetin dhe aftësitë tuaja të projektimit, sigurohuni që të filloni doola për metodën më të shpejtë dhe më të lehtë të krijimit të biznesit tuaj të qirinjve.

Mjetet tona të biznesit të vogël janë një dyqan i vetëm për regjistrimin e biznesit tuaj dhe nevojat e mbajtjes së kontabilitetit. Ne e bëjmë të lehtë procesin e drejtimit të biznesit tuaj, në mënyrë që të përqendroheni në atë që bëni më mirë, duke bërë qirinj.

FAQs

Sa kushton për të filluar një biznes qiri?

Një biznes i vogël qirinjsh mund të fillohet për aq pak sa disa qindra dollarë. Lëndët e para për qirinj janë shpesh të lira, dhe shpenzimet e tjera si pritja e faqes në internet ose materialet e paketimit janë shpesh të ulëta kur sapo fillojnë.

A është fitimprurëse krijimi i qirinjve?

Po. Shënimi në qirinj mund të jetë i lartë në krahasim me fushat e tjera të shitjes me pakicë. Kjo lë shumë marzh fitimi për të drejtuar një biznes të suksesshëm.

Cilat janë kërkesat ligjore për shitjen e qirinjve të bërë në shtëpi?

Shitja e qirinjve do të kërkojë të njëjtat leje si shumica e bizneseve të tjera të shitjes me pakicë. Ekzistojnë gjithashtu kërkesa të thjeshta etiketimi në lidhje me përbërësit që duhet të renditen në qirinj. Ju gjeni më shumë informacion mbi Faqja e internetit e MTL-së në lidhje me praktikat e drejta të etiketimit. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.