Si të filloni një biznes pa para

Kush do të thotë se nuk mund të filloni një biznes të vogël pa para? Jo ne! Fillimi i një biznesi mund të duket si një detyrë e frikshme, por ju mund ta bëni atë pa shpenzuar një cent të parave tuaja të fituara me vështirësi. Ndiqni këto hapa të thjeshtë dhe do të jeni në rrugë të mbarë për të filluar biznesin tuaj të fortë.

1. Zhvilloni idenë tuaj të biznesit

Bizneset e suksesshme fillojnë me një pasion. Ndonjëherë, vërehet se mungon diçka që mund ta bëjë një sistem ose proces shumë më të lehtë, si p.sh. të kesh një sajt gjithëpërfshirës si Yelp që të tregon të gjitha opsionet e të ngrënit në një qytet pa pasur nevojë të kërkosh gjithçka në Google. Herë të tjera, është të kesh një pasion të rrënjosur për vetë-zhvillim siç bën folësi motivues Tony Robbins dhe të besosh se ndarja e tij me botën mund ta bëjë atë një vend më të mirë.

Identifikoni mundësitë e mundshme në jetën tuaj që përputhen me atë që doni. Bëjini vetes këto tre pyetje dhe lini pak kohë për t'iu përgjigjur atyre:

  • Çfarë i mungon botës që nëse realizohet, mund të ndryshojë tërësisht mënyrën se si ndodh diçka?
  • Çfarë ju pëlqen dhe si mund t'i ndihmojë të tjerët?
  • Çfarë shihni se njerëzit e tjerë po luftojnë me të cilën e dini se mund ta rregulloni?

Pasi t'u përgjigjeni pyetjeve, merrni parasysh këtë: Nëse njerëzit tashmë po e bëjnë këtë, çfarë mund të bëni ju për ta përmirësuar atë? Nëse njerëzit nuk po e bëjnë tashmë këtë, si mund të pohoni se njerëzit do të paguajnë për këto shërbime?

2. Përdorni aftësitë tuaja ekzistuese

A e keni mësuar vëllain tuaj të vogël në matematikë që kur mbani mend? Nuk ka dyshim se edhe fëmijët e tjerë kanë nevojë për ndihmë. A pikturoni murale në shtëpitë e mikut tuaj për argëtim? Ndoshta ju mund të bëni një biznes prej tij. Shihni se cilat janë aftësitë tuaja ekzistuese dhe çfarë mund të dëshironi të shndërroni në një biznes. Provoni disa për të filluar dhe shikoni se cilat rrinë. Është gjithmonë më mirë të filloni gjëra të gjera dhe të ngushta bazuar në atë që funksionon dhe çfarë ju pëlqen të bëni.

3. Përqendrohuni te Shërbimet mbi Produktet

Njohuria është e paçmuar, dhe është gjithashtu falas. Duke përdorur fuqinë e njohurive dhe përvojës suaj, ju mund të kurseni në kostot e fillimit që përndryshe do të kërkonin koston e furnizimeve. Fillimi i një biznesi të bazuar në shërbime do t'ju ndihmojë të fitoni para më shpejt, duke përdorur njohuritë që tashmë keni si një aktiv që gjeneron të ardhura. Këtu janë disa ide për të filluar të menduarit tuaj:

Consulting

A keni fituar një tepricë të njohurive mbi kodimin, zotërimin e një biznesi me tulla dhe llaç ose marketingun e markës? Mund të ketë sipërmarrës dhe pronarë biznesi që do të donin të zgjidhnin trurin tuaj në një nivel profesional, në mënyrë që të mësojnë nga përvoja juaj.

Nëse dëshironi ta bëni këtë në shkallë, shikoni kursin online më poshtë.

Shërbimet e Biznesit SEO

Nëse i njihni veprat e prapaskenave të motorëve të kërkimit si Google dhe keni përvojë pune me praktikat më të mira të Optimizimit të Motorit të Kërkimit (SEO), atëherë mund të dëshironi të ofroni shërbime SEO për të ndihmuar bizneset e tjera të vihen re.

Biznes fotografie

Mund t'ju duhet të hiqni pluhurin nga ajo DSLR Sony. Ato fotografi që i keni bërë qenit tuaj, familjes tuaj ose peizazhit mund të jenë pjesët fillestare të portofolit për biznesin tuaj të vogël.

Biznesi i shkrimit të kopjimit

Nevoja e shtuar për marketing dixhital sjell nevojën që shkrimtarët ta realizojnë atë. Postimet në blog, kopjimi në ueb dhe kopjimi i mediave sociale janë mënyra se si mund t'u ofroni shërbime shkrimi bizneseve që kërkojnë të zgjerojnë mesazhin e tyre përmes fuqisë së fjalës së shkruar.

Shërbimet e Dizajnit të Uebit

A e njihni WordPress si në pjesën e pasme të dorës? Shërbimet e dizajnit të uebit përdoren nga shumë biznese dhe blogje të mëdha që kanë nevojë për një sfond të optimizuar për gjurmimin e metrikave dhe praktikat më të mira të SEO, dhe jo të gjithë janë profesionistë në të.

Biznesi i kontabilitetit

Nëse jeni një djalë apo vajzë me numra, një lajm i mirë: shumë njerëz nuk janë. Nëse jeni një Kontabilist Publik i Certifikuar (CPA) ose nuk keni frikë të merrni certifikimin, mund t'i ndihmoni bizneset me nevojat e vazhdueshme të kontabilitetit dhe kontabilitetit. Gjithashtu, merrni parasysh përfshirjen e shërbimeve të konsulencës financiare për ofertat e biznesit tuaj.

Krijimi i përmbajtjes

Dëshironi të ndani jetën tuaj me botën? Krijuesit e përmbajtjes dhe ndikuesit në mbarë botën po shfaqen në historitë e Instagramit, në videot e TikTok dhe përmes platformave të tjera të mediave sociale. Ata po ndajnë jetën e tyre, qoftë përmes dekorimit të pjesës së sipërme të fiksimit, zotërimit të lojërave video ose duke u bërë prindër. Ky "shërbim" po krijon vërtet një përvojë për dikë tjetër. Filloni të njiheni me gjëra të tilla si sponsorizimet e markave, postimet promovuese dhe ofrimi i produkteve dixhitale me pagesë për të plotësuar përmbajtjen tuaj për audiencën tuaj, e cila kërkon shumë kohë dhe durim për t'u ndërtuar.

Filloni një kurs në internet

Nëse keni kaluar një përvojë një herë më parë, shanset janë që të tjerët po punojnë për ta lundruar gjithashtu. Shpesh, njerëzit mendojnë se nëse nuk kanë filluar biznesin e tyre ose nuk kanë bërë një milion dollarë, nuk janë të kualifikuar për të dhënë këshilla, por kjo nuk është e vërtetë. Keni mbaruar fakultetin? Ka shumë studentë të kolegjit që përpiqen të kuptojnë se si t'i organizojnë klasat e tyre, të marrin shënime efektive ose të diplomohen me nderime. A jetoni në një qytet të madh? Shanset janë që ka shumë njerëz që duan të lëvizin atje, por nuk e dinë se çfarë të presin.

Planifikimi i ngjarjeve

A keni organizuar festa që nga shkolla e mesme? Mund t'ju pëlqejë të jeni një planifikues ngjarjesh, duke ndihmuar bizneset të organizojnë dhe menaxhojnë ngjarje si konferenca, seminare dhe seminare.

Shërbimet e Asistentit Virtual

Nëse jeni një nxënës i shpejtë, i organizuar dhe i hapur për të përballuar një sërë detyrash të ndryshme, të qenit një asistent virtual është një mundësi e shkëlqyer në distancë, veçanërisht për ata që mund të preferojnë një orar më fleksibël.

Biznes Tutoring Online

Mësimi nuk kufizohet vetëm në kohën kur keni qenë në shkollë të mesme. Fillimi i biznesit tuaj të mësimdhënies në internet është po aq i thjeshtë sa nxjerrja e fjalës për ekspertizën tuaj dhe ndoshta disa dëshmi të klientëve të kaluar.

Menaxhimi i mediave sociale

Nëse ju pëlqen të vazhdoni me të gjitha tendencat në mediat sociale, dini se si ta bëni një burim të duket bukur dhe ju pëlqen të ndërveproni dhe të lidheni me njerëzit në komente, atëherë të qenit një menaxher i mediave sociale mund të jetë puna perfekte për ju. Duke marrë disa klientë, ju mund të ndihmoni me krijimin e përmbajtjes, planifikimin, analizimin e metrikave dhe duke punuar në strategjitë e përmbajtjes si një fushatë ose riemërtim.

Biznesi i redaktimit të videove

Me një grup në rritje të YouTubers me kohë të plotë, Facebook, TikTok dhe Instagram, përmbajtja video është ndër lloji më i popullarizuar i përmbajtjes. Ofrimi i shërbimit tuaj si redaktues video mund të ndihmojë krijuesit në rritje të përmbajtjes që të vazhdojnë të ndajnë video tërheqëse me botën.

4. Filloni nga e vogla dhe ndërtoni ngadalë

Shumë njerëz mendojnë se sapo të shpallin se kanë filluar biznesin e tyre, do të vërshojnë pyetje dhe para, por nuk është kështu. Shumë punë në prapaskenë ndodhin me shumë pronarë të bizneseve të vogla, duke përfshirë forcimin e asaj që oferta e tyre është në të vërtetë. Nëse disa nga idetë në listën e mësipërme u dalluan, përpiquni t'i bëni të gjitha. Shihni se cilat prej tyre i doni dhe në cilat jeni të mirë përpara se t'i ngushtoni zgjedhjet tuaja në vetëm një gjë.

5. Bëni një plan veprimi

Dhjetra modele të planeve të biznesit janë atje për t'i provuar për madhësinë, por është e rëndësishme që cilido që përdorni, të përfshini:

  • Koncepti i biznesit - cili është biznesi juaj dhe çfarë problemi zgjidh
  • Tregu i synuar - audienca kryesore është kush do të përfitojë nga kjo
  • Shpenzimet e përllogaritura - si do të buxhetoni për këtë pa u zhytur në borxhe
  • Afati kohor - cila është korniza kohore që po i jepni vetes për të përfunduar momente të caktuara

6. Zhvilloni markën tuaj

Marka e biznesit tuaj është më e thellë se ajo që bëni ju. Ai përfaqëson atë në të cilën ju besoni dhe, nga ana tjetër, do të tërheqë klientët me të cilët rezononi. "Ndërtimi i një marke tregimi" nga Donald Miller do t'ju ndihmojë të përshkruani saktësisht se si besimet, misioni dhe qëllimi juaj mund të ndërtohen në një histori ku klientët tuaj të ëndrrave do të tërhiqen.

7. Përdorni strategji marketingu falas ose me kosto të ulët

Edhe strategjitë më të shtrenjta të marketingut nuk japin domosdoshmërisht shitje direkte. Studimet tregojnë se reklamat e Super Bowl sjellin vetëm ndërgjegjësimin e markës dhe mos rezultoni në një rritje të shitjeve. Më shumë para jashtë nuk do të thotë domosdoshmërisht më shumë para. 

Kur po filloni falas, mund të përdorni platforma falas të mediave sociale si llogaritë e Instagram, TikTok dhe Facebook për të shfaqur shërbimin tuaj përmes krijimit të përmbajtjes krijuese. Blogjet janë përpjekje për marketing të përmbajtjes që shfaqen në motorët e kërkimit të njerëzve dhe kur optimizohen siç duhet mund të sjellin shumë klikime. 

Do t'ju duhet të keni një strategji përmbajtjeje solide, të përqendruar në vlerë. Ashtu si ju nuk do të dëshironit t'u shiten vazhdimisht, klientët tuaj nuk duan të ndihen sikur gjithçka që po bëni është t'u shisni atyre. Shikoni disa video në YouTube rreth krijimit të përmbajtjes dhe si të gjeneroni përmbajtje të vlefshme për lexuesit tuaj, në mënyrë që ata të dinë, t'ju pëlqejnë dhe t'ju besojnë. Në këtë mënyrë, ata do të kenë më shumë gjasa të blejnë nga ju kur të jenë gati.

8. Identifikoni kërkesat ligjore

Nëse e keni filluar tashmë biznesin tuaj, do të dëshironi ta legjitimoni atë në mënyrë që të mund të kualifikoheni për hapjen e një llogarie bankare biznesi, të merrni një numër identifikimi të punëdhënësit (EIN) dhe të kualifikoheni për përfitime tatimore dhe, nëse është e nevojshme, të vogla kredi biznesi.

Hidhni një sy në Universiteti doola, qendra jonë arsimore e udhëzimeve të biznesit për t'ju ndihmuar të vendosni nëse një LLC, pronësia e vetme ose korporata do të funksiononte për ju.

9. Ndiqni progresin tuaj

Përparimi vjen në dy forma: arritja e qëllimeve dhe mbajtja e zakoneve. Shkoni në bibliotekën lokale dhe shikoni disa libra për t'ju ndihmuar të gjurmoni përparimin e biznesit tuaj. "Parimet e Suksesit" nga Jack Canfield është një libër i mrekullueshëm për t'ju ndihmuar të gjurmoni qëllimet dhe "Zakonet Atomike" nga James Clear ju ndihmon të krijoni zakone për t'ju ndihmuar t'i arrini ato.

10. Mos kini frikë të dështoni

Pronarët e bizneseve që duken si suksese brenda natës dështuan shumë herë përpara se të arrinin majat. Oprah u pushua nga puna nga puna e saj e parë televizive për shkak se ishte e papërshtatshme për lajmet televizive. JK Rowling jetonte me mirëqenie para se të shkruante serinë e Harry Potter. Steve Jobs u pushua nga kompania e tij pas lëshimit të produkteve të Apple që dështuan. Pronarët e suksesshëm të bizneseve të vogla i shohin dështimet si mundësi mësimi ose strumbullare. Mund të jetë e frikshme, por nuk jeni vetëm.

Krijimi i një biznesi pa para është një proces hap pas hapi, duke filluar me formimin e tij. Filloni procesin e formimit të biznesit tuaj me doola për të ndërmarrë hapin tjetër në ndjekjen e ëndrrave të pronarit të biznesit tuaj.

FAQs

A është e mundur të hapësh një biznes pa para?

Po! Nëse keni aftësi dhe disa orë, mund të filloni biznesin tuaj me diçka kaq të thjeshtë si një shërbim i menduar dhe një llogari në media sociale. Pasi të keni filluar, mund të investoni në një faqe interneti me pagesë dhe çdo teknologji të nevojshme dhe të krijoni një LLC në mënyrë që të mund të shlyeni atë në të cilën investoni.

Cili është biznesi më i lehtë për të filluar pa para?

Asnjë biznes nuk është i lehtë, por ne rekomandojmë fillimin e një biznesi të bazuar në shërbime, si shkrimi i pavarur, konsultimi ose menaxhimi i mediave sociale, pasi në përgjithësi ka më pak kosto fillestare krahasuar me një biznes të bazuar në produkte.

Çfarë nevojitet për të hapur një llogari bankare biznesi si sipërmarrës individual?

Për të hapur një llogari bankare biznesi, ju nevojitet një numër identifikimi i punonjësit (EIN). Mund ta merrni një duke vizituar IRS-në faqe e caktuar këtu.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.