Si të filloni një biznes në internet në 9 hapa

Jeni në rrugë të mbarë për të ngritur biznesin tuaj në internet! Ju keni punuar shumë për këtë, por me të gjitha idetë që rrotullohen, do t'ju duhet një strategji për të bërë hapin.

Mos u shqetësoni, sepse doola është pikërisht këtu me ju duke thyer vorbullën një hap në një kohë.

Pa vonesë, këtu janë 9 hapa se si të filloni një biznes në internet:

1. Përputhni "pse" dhe aftësitë tuaja me një nevojë.

Fillimi i një biznesi pa "pse" është si të ngasësh pa një destinacion. Sigurisht, ju mund ta mbushni rezervuarin tuaj të gazit me pak gaz, por nëse nuk keni udhëzimet tuaja, do ta humbisni të gjithë atë duke ecur në rrathë.

"Pse" është ajo që ju nxiti të krijoni një biznes në internet dhe është ajo që ju shtyn përpara çdo ditë — edhe nëse është vetëm 25 metra para jush.

Por një “pse” nuk mjafton. Ju gjithashtu do të keni nevojë për një aftësi dhe një nevojë.

Pse është ajo që ju solli në këtë pikë dhe se si do të vazhdoni përmes të mirave dhe të këqijave.

Shkathtësia është ajo që ju bën të kualifikuar për të filluar këtë biznes.

Nevoja është mënyra se si mund t'u tregoni njerëzve se po kruhen pikërisht për atë që ju mund t'u jepni atyre.

Për shembull:

Sallie Krawcheck po vinte rimelin e saj një mëngjes dhe pati një moment a-ha që ishte krijuar pas vitesh pune në financë. Ajo kuptoi se gratë dalin në pension me vetëm dy të tretat e parave me të cilat dalin në pension burrat, edhe pse gratë jetojnë mesatarisht 5 vjet më shumë. Sallie tani është bashkëthemelues i Ellevest, një platformë investimi dixhitale për të ndihmuar gratë të lundrojnë më lehtë në përgjegjësinë financiare.

Tre faktorët për të filluar biznesin e saj:

aftësia - Ajo ka punuar në Merrill Lynch dhe Citi Wealth Management, me dekada përvojë si analiste kërkimore.

Nevoja- Gratë nuk fitojnë të njëjtat para si burrat dhe as nuk dinë se çfarë të bëjnë me to.

pse-Për të mbyllur hendekun gjinor dhe të pagave.

2. Identifikoni ofertën tuaj dhe bëni kërkime për konkurrentët.

Tani që keni "pse", ju mund të identifikoni se çfarë do të shisni në të vërtetë. Zero në nevojën: pse a kanë nevojë njerëzit për këtë dhe si mund ta siguroni më mirë?

Ekzistojnë tre kategori për konfigurimin e biznesit tuaj në internet:

një produkt - Ellevest, letër higjienike, fshesë me korrent pa zhurmë

Një shërbim - Instruktor joga, agjenci shënjimi, kurs online

Një eksperiencë- Ndikues i stilit të jetës, bloger ushqimi, krijues i përmbajtjes në Youtube

Pasi të identifikoni mënyrën më të mirë për të ofruar "pse" tuaj, bëni disa kërkime për konkurrentët. Nëse ka të tjerë që po e bëjnë tashmë, do ta dini se është një ofertë e vlefshme, por do t'ju duhet të dalloheni. Nëse nuk ka të tjerë që po e bëjnë tashmë, nuk do të keni shumë konkurrencë, por do t'ju duhet të jeni të sigurt se njerëzit do ta blejnë atë.

3. Përgatituni për të ulur poshtë.

Niches janë të ndërlikuara; disa pronarë biznesesh dërrmohen, duke menduar se nëse fillojnë me një kamare, do të duhet të qëndrojnë me të përgjithmonë. Gjëja e mirë është, për sa kohë që qëndroni në shënjestër, biznesi juaj përfundimisht do t'ju çojë atje ku dëshironi të shkojë, edhe nëse ndryshon pak (nëse dëgjoni, ndiqni metrikat dhe qëndroni të hapur). Në vitet 2000/2010, pak blogerë kishin një vend dhe mund të shkruanin për çdo gjë, nga kafshët shtëpiake, udhëtimet, dekorimi i shtëpisë dhe sportet. Por ndërsa blogimi u bë më i popullarizuar, ata mësuan se qëndrimi në një vend do t'i ndihmonte të sillnin një audiencë të synuar dhe të mos humbisnin në zhurmë.

Mendoni për produktet nga Djathë Treeline— një kompani e specializuar në djathrat me bazë bimore dhe pa gluten.

Ose shërbime si Kivi i shitjes— një biznes i bazuar në shërbime që ka staf të jashtëm për VA-të vetëm për organizatat e shitjes.

Ose kanalet në Youtube si Si të ADHD— një krijues përmbajtjesh që bën video mbi shkencën dhe navigimin e trajtimit të ADHD.

Duke ditur vendndodhjen tuaj, do të dini se kë të arrini!

4. Zhvilloni një identitet të markës.

Kush jep një mut e bëri letrën higjienike argëtuese (dhe ekologjike).

Identiteti i markës së kompanisë është i qartë: i çuditshëm, i çuditshëm dhe super mendjelehtë për të pasqyruar modelet argëtuese në letrën e tyre higjienike dhe disponimin me diell për të jetuar jetën me një qeshje. Ata ka të ngjarë të identifikuan audiencën e tyre të synuar si familje të dashura për tokën, shaka, të ndërgjegjshme për mjedisin dhe u mbështetën në këtë qasje kur ndërtonin identitetin e markës së tyre.

Lexoni "Ndërtimi i një marke tregimi" nga Donald Miller dhe gjeni disa burime falas të markës në ueb për të filluar të shkruani se si do të prezantohet biznesi juaj. Do të vendosë zërin tuaj në biznesin tuaj në mënyrë që hapësira juaj të jetë e qartë dhe kështu identiteti juaj mund të jetë po aq i fuqishëm sa edhe letra higjienike.

5. Krijoni një strategji marketingu.

Në këtë pikë, ju jeni gati t'u tregoni të tjerëve se çfarë është biznesi juaj dhe çfarë ka për të thënë. Duke qenë se po filloni i vogël, mund t'i vendosni sytë në disa pika ku audienca juaj është duke u shoqëruar (Instagram, TikTok, LinkedIn, grupet e Facebook ose Google) dhe të zgjeroheni prej andej sapo të jeni gati për t'u shkallëzuar.

Pasi të dini se ku do të përqendroheni, zhvilloni një strategji bazë marketingu në mënyrë që të gjeni një mënyrë të thjeshtë që klientët të futen në biznesin tuaj. Mendoni për gjënë e fundit që keni blerë në internet - cili ishte udhëtimi juaj? A keni kërkuar për një pyetje në Google dhe keni gjetur përgjigjen si një reklamë në Google? Apo e morët vesh nga historia e dikujt në Instagram? A e morët përgjigjen në një grup në Facebook, apo u rendit në një përmbledhje produkti në blogun e një ndikuesi?

Njohja e audiencës suaj do të jetë hapi i parë drejt kësaj. Krijoni llogari të alokuara të mediave sociale dhe bëni një plan për llojin e marketingut që do të bëni, qoftë media sociale, buletin, SEO, apo pak nga gjithçka.

6. Bëni biznesin tuaj zyrtar.

Pasi t'i keni idetë poshtë, formoni biznesin tuaj. (Ju mund të bëni një kërcim festimi ndërkohë.)

Një SHPK është i shkëlqyeshëm kur sapo keni filluar dhe nuk jeni gati për detyra të mëdha korporative si punësimi.

AC Corp është i shkëlqyeshëm kur financoheni nga të tjerët ose nga një start-up.

Duke përdorur një kompani si doola jo vetëm që do t'ju ndihmojë të vendosni se cilin lloj kompanie të formoni, por do ta formojë atë për ju. Ekipi ynë do t'ju përcjellë gjithçka që ju nevojitet për të kontrolluar kutitë, duke përfshirë veglat bankare të biznesit dhe taksat, në mënyrë që të mund të ruani hapin tuaj të fortë drejt profesionalizmit.

7. Monitoroni progresin tuaj.

Nuk ka asnjë mënyrë për t'u rritur nëse nuk mësoni nga ajo që po bëni mirë (dhe gabim). Përdorni mjete brenda taktikave të marketingut që po përdorni, si Google Analytics ose gjurmimi i tarifave të hapura të postës elektronike dhe monitoroni se çfarë po i përgjigjet audienca juaj. Nëse jeni duke shitur një produkt ose shërbim, mund të provoni testimin beta ose t'u ofroni disa mostra falas miqve në këmbim të komenteve, në mënyrë që të mund të ndryshoni ofertën tuaj sipas nevojës.

9. Menaxhoni financat.

Një pjesë e madhe e sigurimit të shkallës së biznesit tuaj është të keni një zotërim të fortë të buxhetit tuaj. Platforma jonë ju ndihmon të zbërtheni tre konfigurimet më të mëdha për të filluar kur nisni biznesin tuaj online:

Bankë biznesi

Hapja e një llogari bankare doola do t'ju ndihmojë të ndani financat dhe shpenzimet tuaja personale nga ato të biznesit. Kjo do t'ju ndihmojë të analizoni me lehtësi të ardhurat dhe shpenzimet tuaja, të përgatiteni për sezonin tatimor dhe disa banka madje ofrojnë kredi biznesi nëse keni nevojë për fonde fillestare ose shtesë.

Taksat e Biznesit

Taksat bëhen të komplikuara, por kur punoni me një mjet si doola, mund të merrni regjistrime të shpejta, të sakta dhe eksperte për një tarifë vjetore të sheshtë, duke ju kursyer mijëra dollarë në gjoba dhe tarifa të mundshme.

Kontabiliteti i biznesit

Një tarifë e sheshtë vjetore ju jep kategorizime mujore të shpenzimeve të biznesit tuaj, rakordim, një raport financiar mujor dhe mbështetje të ekspertëve të klientit, në mënyrë që të jeni gjithmonë në dijeni për atë që po ndodh. Asnjëherë mos e humbni gjurmën e financave tuaja.

(BONUS) 10: Keni një sistem mbështetës që qëndron pranë jush.

Me doola, ju mund të hapni biznesin tuaj në internet me lehtësi, plus të keni një ekip ekspertësh, që ju mbështesin së bashku me çdo ndryshim, pyetje dhe festë. Merrni një paketim të personalizuar formacioni në 3 minuta — thjesht klikoni këtu për të filluar!

FAQs

Cili biznes në internet është më i miri për fillestarët?

Kjo varet nga aftësitë tuaja; shkruani një listë të asaj që doni dhe në çfarë jeni të mirë, dhe shanset janë që do të gjeni diçka në internet që do t'i plotësojë të dyja.

Si mund të hap biznesin tim online falas?

Filloni duke e planifikuar duke përdorur 9 hapat tanë për të filluar një biznes në internet. Nga atje, ju do të dëshironi të formoni biznesin tuaj. Mund ta bëni manualisht përmes faqes së internetit të qeverisë suaj ose të kaloni nëpër një sajt si doola për t'ju ecur në çdo gjë, ndërkohë që ju vendosni me bankingun e biznesit, kontabilitetin dhe paketimin e taksave.

Cili është biznesi më fitimprurës për të filluar në internet?

Rentabiliteti i një biznesi bazohet në pasionin dhe aftësitë tuaja. Ju mund të bëheni fitimprurës nga diçka që doni, ndërsa personi tjetër mund të provojë të njëjtën taktikë dhe të dështojë.

Si të filloj një biznes online pa përvojë?

Kaloni nëpër një faqe si doola për t'ju ndihmuar të formoni biznesin tuaj. Ata do t'ju tregojnë se çfarë lloj biznesi duhet të filloni, do të sigurojnë që të keni të gjitha dokumentet e duhura dhe më pas do t'ju ndihmojnë ta menaxhoni dhe ta përshkallëzoni atë përmes bankingut të biznesit, kontabilitetit dhe asistencës tatimore.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.