Si të filloni një biznes në Florida

E keni ndjerë ndonjëherë sikur biznesi juaj mund të rritet aq shpejt sa biskotat e famshme Amos të Wally Amos nga Tallahassee? Ose formoni në të njëjtat rreshta gjendje si i pari Partitë Tupperware? Pavarësisht nëse po krijoni ëmbëlsira, ato kontejnerë të mbetur kaq të njohur, ose një sipërmarrje tjetër biznesi plotësisht, ne jemi këtu për t'ju shpjeguar se si të filloni biznesin tuaj në Sunshine State!

Përfitimet e fillimit të një biznesi në Florida

Gjithmonë ka diçka të veçantë në shtetin e Floridës, dhe përfitimet e biznesit nuk janë të ndryshme.

Trajnimi i Punëtorëve në detyrë (IWT): u siguron bizneseve fonde për të trajnuar punëtorët e tyre qëndroni të mprehtë dhe konkurrues në treg.

Rimbursimi i Tatimit në Industrinë e Kualifikuar (QTI): sapo të shkoni pak më tej në fazën e biznesit tuaj dhe ndoshta të hiqni "të vogla" tërësisht nga titulli, mund të korrni përfitimet e QTI, ose Rimbursimi i kualifikuar i taksës së synuar në industri, e cila do të zbatohet kryesisht për ju pasi të jeni thellë në udhëtimin tuaj të biznesit. Përfitojnë bizneset që krijojnë më shumë vende pune në shtet dhe paguajnë paga të paktën 115 përqind të shtetit nëse jeni në një industri specifike të synuar.

Sezonaliteti dhe audienca e veçantë: ne jemi po aq të befasuar sa ju që kaluam kaq gjatë pa përmendur Disney-n, por këtu, nuk ka për ta shmangur. Bizneset e Floridës e kanë ndërtuar veten nga themeli thjesht duke u ushqyer për vizitorët e Disney-t, duke studiuar modelet e sezonit dhe duke gjetur boshllëqe në treg për të sjellë më shumë këmbë në derë. (Për shembull, familjet që shkojnë në Disney që nuk duan të thyejnë bankën duke blerë fëmijëve të tyre mallra Disney ose dyqane që fokusohen vetëm në aksesorët e parkut zbavitës.)

Vetëm disa nga përfitimet e tjera tatimore të Floridës përfshijnë mosmbledhjen e tatimit mbi të ardhurat e korporatave nga shteti për nënkapitullin S-corps, LLP dhe LLC, mostaksimin e inventareve të biznesit në tatimin mbi pronën dhe mos tatimin e stokut të kapitalit si pjesë e taksës së ekskluzivitetit të korporatës.

Tani që jeni në një gjendje të shkëlqyer për të filluar, thjesht vazhdoni. Ja se si të filloni (dhe të rritni) biznesin tuaj në Florida.

1. Vendosni për një ide biznesi

Ideja juaj e biznesit duhet të duket sikur është gati të vlojë, dhe me një strategji të shëndoshë dhe plan biznesi të fortë (ne do të arrijmë deri te kjo), të derdhet në një tenxhere edhe më të madhe për të fituar edhe më shumë para se më parë. Merrni kohë për të marrë në konsideratë atë në çfarë jeni të mirë, çfarë doni dhe çfarë i duhet tregut për të bashkuar biznesin që dëshironi të sillni në botë.

Krijoni një biznes për të cilin jeni të ngazëllyer

Tendencat e mediave sociale mund të vijnë dhe të shkojnë; pasioni juaj për biznesin tuaj nuk duhet. Ndërsa të tjerët mund të ndihmojnë në drejtimin tuaj, pasuria më kritike është ju. Duhet të siguroheni që po zgjoheni çdo ditë duke punuar në një biznes që ju ndriçon.

Hiqni disa nga këto kuti për t'u siguruar që jeni në rrugën e duhur:

  • Pyetni mentorët e besuar të biznesit se çfarë mendojnë ata. Merrni një konsensus dhe punoni në strategjinë tuaj përpara se të kaloni në hapin tjetër.

  • Shihni nëse është i shkallëzueshëm. Kjo do të shfaqet në planin tuaj të biznesit.

  • Plotësoni një nevojë të tregut. Mund t'ju pëlqejë ideja e një palltoje që mund të paloset dhe të futet në portofolin tuaj, por nëse po kërkoni të hapni një vitrinë në Florida me këto, ju duhet për t'u siguruar që floridianët do të ndiejnë dhimbjen e mungesës së një palltoje të poshtme (udhëzim: mund të mos kenë).

  • Shpjegojeni qartë. Sado kompleks që mund të duket biznesi juaj nga brenda, të tjerët duhet ta shohin lehtësisht vizionin tuaj. Pavarësisht se sa i ndërlikuar dhe i mirëmenduar është programi juaj arsimor, argëtues, frymëzues, pas shkollës, STEM për fëmijët e shkolluar në shtëpi, nëse nuk mund ta shpjegoni atë në ashensor, të tjerët nuk do të mund ta imagjinojnë atë.

Këshillë: kur emërtoni biznesin tuaj, gjeni diçka që përfshin biznesin tuaj tani dhe ka fleksibilitetin për t'u rritur. "Doodle's Dog Grooming" është një emër i frikshëm për sa kohë që dëshironi t'i përmbaheni vetëm qenve dhe vetëm kujdesit. Përndryshe, gjeni diçka më gjithëpërfshirëse, si "Këndi i kafshëve të Doodle's", në mënyrë që të mirëpresni miqtë e maces dhe të ofroni shërbime për kujdesin ditor dhe për të ulur kafshët, të gjitha nën një çati.

2. Bëni një plan biznesi

E vërteta është, askush nuk do t'ju kërkojë një plan biznesi kur të krijoni biznesin tuaj për të kaluar "shkoni". Mund të ikësh pa një të tillë - por a dëshiron vërtet? Mendoni të hyni në një biznes si zhytja. A do të preferonit të shkoni thellë nën ujë në gjendje të shihni një shteg të qartë, apo duhet të merrni me mend rrugën tuaj me sy mbyllur pasi keni lënë syzet tuaja në varkë?

Edhe nëse askush nuk ju kërkon një plan biznesi, bëni një për veten tuaj në mënyrë që të keni një dritë udhëzuese dhe hapin tjetër për të rrëfyer gjithçka nga plani juaj i marketingut tek çmimet tuaja deri te shkallëzueshmëria juaj. Pa një, ju do të ngecni.

3. Zgjidhni tuajën Njësia afariste dhe regjistroni biznesin tuaj

Zgjedhja e llojit të biznesit tuaj sigurisht që nuk duhet të jetë vendimi më i vështirë në biznesin tuaj. Shumë pronarë të bizneseve të vogla fillojnë me një LLC sepse është një biznes i krijuar por relativisht i thjeshtë për t'u formuar. Këtu janë disa subjekte të tjera biznesi për t'u shqyrtuar:

Pronësi e vetme- Ju nuk keni nevojë të nënshkruani ndonjë formular për të krijuar një mbështetëse të vetme, por prapë mund të merrni një emër tregtar. (Thjesht dijeni se kjo nuk do t'ju ndajë nga biznesi juaj, gjë që mund të përbëjë rrezik nëse biznesi juaj do të ketë probleme ligjore.)

Kompani me përgjegjësi të kufizuar (LLC) - Një konfigurim i thjeshtë biznesi, i shkëlqyeshëm për pronarët e bizneseve për herë të parë dhe bizneset e vogla dhe mbron asetet personale të një pronari nga ato të biznesit të tyre.

Partneritet me Përgjegjësi të Kufizuar (LLP)- një SH.PK me dy anëtarë, ku ortakët nuk janë përgjegjës për keqbërjet e ortakëve të tjerë nëse diçka do të ndodhte.

C Corporation (C-corp)- aksionarët zotërojnë korporatën dhe tatohen veçmas nga subjekti afarist.

S Corporation (S-corp)- një zgjedhje tatimore për një LLC ose një C-corp për të parandaluar një kompani nga tatimi i dyfishtë.

Për t'u regjistruar, shkoni në Divizioni i Korporatave i Departamentit të Shtetit të Floridës faqen e internetit dhe ndiqni udhëzimet për të filluar biznesin tuaj. Në këmbim të informacionit të biznesit tuaj dhe regjistrimit në Shërbimin e të Ardhurave të Brendshme (IRS) përmes dorëzimit për SS-4, ju do të merrni numrin tuaj të identifikimit të punëdhënësit (EIN) dhe do të regjistroheni zyrtarisht në shtet!

Këshillë: Pasi të keni krijuar biznesin tuaj, hulumtoni dhe investoni në planet përkatëse të sigurimit si p.sh sigurimi i përgjegjësisë së përgjithshme dhe licencat që kërkohen për biznesin tuaj përpara se të ofroni shërbime.

4. Merrni një Llogaria bankare

E dini atë ndjenjë të bezdisshme kur hapni sirtarin tuaj të mbeturinave dhe duhet të gërmoni për një minutë përpara se të gjeni vetëm një copë poste që po kërkoni? Tani imagjinoni se duhet ta kaloni atë çdo herë ju menaxhoni financat dhe kontabilitetin e biznesit tuaj.

Nuk kërkohet të kesh një llogari bankare biznesi herët, por ndihmon në përcaktimin e një kufiri të qartë midis të ardhurave dhe shpenzimeve tuaja dhe atyre të biznesit tuaj. Gjurmo faturat, abonimet e biznesit dhe sa po paguani për punët e jashtme, të gjitha në një vend pa pasur frikë.

5. Përcaktoni financimin

Ekzistojnë dy mënyra kryesore për të financuar biznesin tuaj:

  • Duke përdorur paratë tuaja. Nëse jeni një ofrues shërbimi, ndoshta nuk do t'ju nevojiten shumë kosto fillestare, përveç nëse duhet të investoni në teknologji që nuk e përdornit përpara biznesit tuaj. Mbajeni kursimtar që në fillim, investimi në atë që shihni mund të nxisë shpejt një ROI të lartë. Pastaj, pasi të mund të filloni të gjurmoni të ardhurat tuaja përmes llogarisë tuaj bankare të biznesit, mund të investoni në përputhje me rrethanat.

  • Përdorimi i parave të njerëzve të tjerë. Kjo është e zakonshme për startup-et ose bizneset si lavazhet që kërkojnë shumë tarifa paraprake. Kontrolloni për kredi biznesi përmes llogarisë suaj bankare të biznesit ose Rrethi i Floridës së Veriut or Distrikti i Floridës Jugore në faqen e internetit të SBA.

6. Tregtoni produktet dhe shërbimet tuaja

I mbani mend qëllimet që keni shkruar në planin tuaj të biznesit? Tani, ju mund t'i drejtoni përpjekjet tuaja të marketingut drejt tyre.

Keni një kafene dhe dëshironi të paktën 50 klientë çdo ditë para mesditës? Luani pak muzikë për kalimtarët jashtë dyqanit tuaj, mbajeni derën hapur dhe bëni dikë që t'i shpërndajë mostrat jashtë. Tregojeni veten në mënyrë dixhitale duke krijuar histori në Instagram çdo mëngjes duke reklamuar "kafe gjysmë para mesditës!".

Strategjitë e marketingut dixhital falas

  • Krijoni rrotulla në Instagram rreth dyqanit tuaj ose në lidhje me shërbimet tuaja

  • Bashkëpunoni postimet në Instagram me një biznes tjetër lokal në mënyrë që audienca e tyre të mund t'ju takojë

  • Postoni në grupet e Facebook sa herë që keni një ofertë ose ofertë speciale

Filloni, drejtoni dhe rritni biznesin tuaj me një partner në kuvertë

Nëse jeni duke krijuar një komunitet të adhuruesve të biskotave përmes shërbimit tuaj të dërgesës në shtëpi për ushqimorët në Florida, duke filluar biznesin tuaj të veshjeve për detarët që shkojnë në plazh, ose për të filluar një biznes të redaktimit të videove në distancë në mënyrë që të mund të punoni nga komoditeti i çdo kabane që dëshironi, fillimi i biznesit tuaj të vogël në Florida kërkon pasion për produktin tuaj, guxim në marketing dhe strategji për një kohë të gjatë - lojë…

…dhe një partner që mund t'ju vlerësojë kur filloni dhe ju ndihmon të mbani rrotat të rrotullohen ndërsa rriteni. Këtu në doola, formoni biznesin tuaj me disa klikime të thjeshta, hapni një llogari bankare biznesi për të krijuar hapësirë ​​që ai të rritet dhe punësoni një llogaritar dhe profesionist tatimor për të ndihmuar që rrotat e biznesit tuaj të rrotullohen gjithnjë.

FAQs

Sa kushton për të filluar një biznes në Florida?

Paraqitja për një LLC në Florida në 2023 është 100 dollarë me një tarifë agjenti të regjistruar 25 dollarë. Paraqitja për një korporatë është 35 dollarë me një tarifë agjenti të regjistruar prej 35 dollarë.

A mund të hap një biznes në Florida si i huaj?

Po, doola banking ju lejon të krijoni biznesin tuaj në Amerikë edhe nëse nuk jetoni atje. Ju gjithashtu mund të hapni një llogari bankare biznesi.

A është e lehtë të hapësh një biznes në Florida?

Po, thjesht ndiqni hapat në Faqja e Departamentit të Shtetit në Florida, ose e bëjnë atë 10 herë më të thjeshtë duke përdorur a biznes platformë formimi si doola.

A është Florida e mirë për bizneset e vogla?

Florida ka disa stimuj tatimorë të veçantë për bizneset më të mëdha dhe një komunitet unik turistik për parqet argëtuese, plazhet dhe motin me diell.

A paguajnë taksat bizneset e vogla në Florida?

Po, të gjitha bizneset e vogla duhet të paguajnë taksa, por punoni me një profesionist financiar për të parë se ku mund të fshini shpenzimet!

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.