Si të krijoni LLC-në tuaj si një përkthyes i pavarur

Jeni freelancer që pëlqen të punojë nga PJ-të e tyre? Ne ju dëgjojmë. Ju e doni jetën si një profesionist i pavarur dhe po përpiqeni të shihni se ku është rruga më e mirë për ju. LLC, nuk ka SH.PK për përkthyes të pavarur? Ne jemi këtu për t'iu përgjigjur të gjitha pyetjeve tuaja të ngutshme për të parë nëse krijimi i një të tillë është i duhuri për ju!

Para së gjithash: kush konsiderohet freelancer?

Një profesionist i pavarur është një kontraktues i vetëpunësuar që vendos se kur dhe si do të kryejnë punën, drejton bizneset e tyre duke përdorur materialet e tyre dhe zakonisht punon me klientë të shumtë. Ndoshta ju jeni një dizajner grafik, shkrimtar ose programues i pavarur. Sido që të jetë, ka të ngjarë të ofroni shërbime të njëhershme ose të bazuara në mbajtës për bizneset që ju paguajnë nëpërmjet një formulari 1099 për çdo projekt që është më shumë se 600 dollarë. Tingëllon si ju? Atëherë ju jeni duke jetuar jetën e pavarur. 🙌

Çfarë është një LLC dhe a kërkohet për përkthyes të pavarur?

Një LLC është një kompani me përgjegjësi të kufizuar, e cila ju ndihmon të mbroni ju (pronarin e biznesit) nga humbja e aseteve tuaja personale (si shtëpia ose makina juaj) nëse dikush do të padiste biznesin tuaj. Është një mënyrë mjaft e popullarizuar që përkthyes të pavarur të vendosen ligjërisht, pavarësisht nëse janë një shërbim për kafshët shtëpiake, një artist që zë zërin ose një ndikues.

Një LLC nuk është i nevojshëm për përkthyes të pavarur, por është një mënyrë e shkëlqyeshme për të korrur përfitimet e përfitimeve tatimore dhe për të mbrojtur sendet tuaja personale nëse do të ndërmerret ndonjë veprim ligjor kundër biznesit tuaj. Një nga më të dashurit përfitimet tatimore i SH.PK-ve është fshirja, e cila ju lejon të "fshini" shpenzimet e biznesit si një zyrë në shtëpi, një laptop të ri për të kryer biznes, dhe madje edhe abonime mujore të biznesit, kështu që nuk keni nevojë të paguani taksa për to. Gjithmonë diskutoni me një specialist financiar ose tatimor përpara se të merrni parasysh fshirjet ose kryerjen e taksave tuaja!

Cilat janë përfitimet e fillimit të një LLC si freelancer?

Ne e dimë - fillimi i një biznesi të pavarur tashmë mund të vijë me shumë shpenzime fillestare, dhe për disa shtete, krijimi i një LLC kërkon disa qindra dollarë për të filluar (dhe një tarifë vjetore). Pra, cilat janë përfitimet e të pasurit një LLC për përkthyes të pavarur?

1. Mbrojtja me përgjegjësi të kufizuar.

Imagjinoni që jeni një dizajner grafik i pavarur dhe keni shkuar përpara dhe me radhë me klientin tuaj 20 herë në një dizajn që ata vazhdojnë të përpiqen ta ndryshojnë. Në këtë pikë, ju duhet të kërkoni më shumë para nga klienti juaj, pasi ata po marrin kohë të vlefshme që po ju pengon të merrni punë të tjera me pagesë. Pasi u tha atyre këtë, ata kanë arritur të besojnë se ju keni marrë paratë e tyre pa dorëzuar projektin tuaj dhe ata duan të ndërmarrin veprime ligjore.

Shpresojmë që kjo të mos ju ndodhë kurrë, por nëse ndodh, një LLC ka të ngjarë ta bëjë më të vështirë për ju që të paditet nëse do të ndërmerren veprime ligjore kundër jush. Pa një LLC, mund të jetë shumë më e lehtë për ta që t'ju padisin personalisht, që mund të nënkuptojë se ju duhet të hiqni dorë nga shumë pasuri për ta kompensuar atë.

2. Fleksibilitet në menaxhimin e biznesit tuaj.

Shumë thonë se LLC-të janë lloji më "fleksibil" i entitetit. Pse? Sepse është e lehtë të ndryshosh rreth menaxhimit. Sigurisht, një LLC ka ligjet e veta të biznesit që duhen ndjekur, por menaxherët dhe anëtarët mund të ndryshohen lehtësisht, thjesht duke ndryshuar marrëveshjen tuaj të funksionimit (të cilën do ta prekim më poshtë!). Pra, nëse mendoni se kontributi i vëllait tuaj në agjencinë tuaj dixhitale duhet të festohet me një ndryshim të rolit, ju mund të modifikoni marrëveshjen tuaj të funksionimit për të pasqyruar rolin e tij të ri. Në një korporatë, nga ana tjetër, bordi i drejtorëve është shumë i vendosur.

3. Sigurimi i financave është më i lehtë.

Thuaj se po kërkon të marrësh një kredi për biznes të vogël për të investuar në një konfigurim të ri desktopi me ekran të dyfishtë, në mënyrë që biznesi juaj i konsultimit të pavarur të jetë më i lehtë për t'u drejtuar. Bankat kanë më shumë gjasa të dëshirojnë të japin hua për përkthyes të pavarur që kanë një biznes të strukturuar mbi një individ. Nëse po kërkoni të merrni një hua për biznes të vogël, nga ana tjetër, atëherë me siguri do t'ju kërkohet të themeloheni si një SH.PK për t'u kualifikuar për të.

Si të formoni një LLC

E gjithë kjo tingëllon e shkëlqyeshme për biznesin tuaj të pavarur, por sa e mundur është që në fakt të formoni LLC-në tuaj për një profesionist të pavarur?

 Hidhi nje sy:

1. Zgjidhni një emër për LLC-në tuaj

Mendoni për diçka që do të rritet me biznesin tuaj. Nëse jeni aktualisht një muralist i pavarur, por mund ta shihni veten duke u përfshirë në punën e dizajnit grafik në të ardhmen, përpiquni të përfshini një emër që do të përmbledhë sa më shumë nga ajo që mund ta shihni veten duke bërë. Nëse nuk mund të mendoni për asgjë, gjithmonë mund të kërkoni emrin tuaj, duke ditur që nëse gjërat ndryshojnë, ju mund ta ndryshoni atë or përdorni një qasje DBA ose "të bërit biznes si", për sa kohë që keni të shkruar emrin e LLC-së tuaj në vendet e caktuara që këshillon profesionisti juaj financiar.

2. Paraqisni Nenet tuaja të Organizatës

Ky është procesi aktual i paraqitjes së LLC tuaj. Shkoni në faqen e internetit të Sekretarit të Shtetit të shtetit tuaj për të gjetur lidhjen për të paraqitur për LLC-në tuaj dhe Nenet e Organizatës. Do t'ju kërkohet të futni informacione si emrin, adresën dhe qëllimin e biznesit tuaj dhe të caktoni një agjent të regjistruar në shtetin ku jeni (nëse nuk jetoni në të njëjtin shtet që po jetoni biznes në).

3. Merrni një numër ID Tatimore (EIN).

Disa shtete do ta përfshijnë këtë në procesin e Neneve të Organizatës dhe të tjerët do t'ju kërkojnë ta bëni veçmas. Numri juaj EIN do të shërbejë si një alternativë ndaj numrit tuaj të sigurimeve shoqërore në formularët tatimorë dhe mund t'ju kërkohet të krijoni një llogari bankare biznesi ose kartë krediti biznesi.

4. Hapni një llogari bankare biznesi

Kjo nuk kërkohet për të formuar një LLC, por rekomandohet shumë, veçanërisht kur filloni të shkallëzoni ofertat tuaja të pavarura, të rritni klientelën tuaj dhe të menaxhoni financat tuaja me një lente profesionale.

5. Gjeni një mënyrë për të organizuar të dhënat dhe taksat

Përdorimi i një aplikacioni të planifikimit financiar për të gjurmuar faturat dhe për të përpunuar pagesat do ta bëjë më të lehtë organizimin e botës suaj të financave. Disa përpunues të zakonshëm të pagesave përfshijnë Venmo Business, Paypal dhe Stripe. Është gjithashtu thelbësore për të zbatuar një të besueshme sistemi i kontabilitetit.

LLC kundrejt llojeve të tjera të biznesit Strukturat

Siç mund ta shihni, formimi i një LLC mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të filluar si freelancer! Për krahasim, ja se si duken ata kundër disa llojeve të tjera të njohura të biznesit të pavarur:

LLC kundrejt Pronësisë së Vetme

A pronësi e vetme është forma më e thjeshtë e biznesit; është kur një profesionist i pavarur është pronari i vetëm i një biznesi, por nuk e ka krijuar atë si asnjë subjekt. Një mbështetëse e vetme nuk i ndan asetet tuaja personale dhe të biznesit, ndërsa një LLC e bën këtë. Shumë përkthyes të pavarur do të mbeten pronarë të vetëm nëse nuk duan të paguajnë koston e krijimit të një LLC, e cila zakonisht del në disa qindra dollarë për të ngritur dhe në disa shtete, një tarifë vjetore.

LLC kundër Partneritetit

Një partneritet mund të jetë po aq i thjeshtë sa një marrëveshje verbale duke thënë, "ne jemi partnerë biznesi tani!", megjithëse është gjithmonë rekomandohet që çdo vendim biznesi të merret me shkrim. Gjatë procesit të partneritetit, do të duhet të paraqisni për të regjistruar emri i partneritetit me shtetin. LLC-të punojnë me fshirjen e taksave dhe ndajnë rreziqet dhe përfitimet e biznesit nga pronarët, ndërsa taksat e një partneriteti janë më të ndërlikuara dhe nuk i ndajnë rreziqet dhe përfitimet e biznesit nga pronarët. Korporatat gjithashtu ofrojnë të njëjtën mbrojtje nga përgjegjësia e personalitetit si një LLC, por kërkojnë më shumë dokumente dhe mund të jenë subjekt i taksave shtesë.

A jeni gati për të ngritur biznesin tuaj të pavarur si një LLC? 💸

Çdo pronar biznesi është i ndryshëm, zgjedhja në fund qëndron në duart tuaja! Ndërsa vendimi mund të jetë i ndërlikuar, ju nuk duhet ta bëni atë vetëm. Bisedoni me ekipin tonë të profesionistëve financiarë kështu që ne mund t'ju ndihmojmë të përcaktoni nëse një LLC është e përshtatshme për biznesin tuaj. Gëzuar profesionin e pavarur!

FAQs

A mundet një profesionist i pavarur të zotërojë një LLC?

Po, ata absolutisht munden! Gjithçka fillon me ngritjen e LLC-së tuaj, e cila mund të bëhet në faqen e internetit të Sekretarit të Shtetit të shtetit tuaj ose me një kompani gjithëpërfshirëse të formimit të biznesit si doola.

A është më mirë të jesh 1099 apo LLC?

Një 1099 është një formular tatimor që i jepet çdo kontraktori të pavarur që ka përfunduar mbi 600 dollarë në punë për një biznes të caktuar. Ju do ta merrni këtë formular - pavarësisht nëse keni apo jo një LLC - si një kontraktues i pavarur. Një pronar i LLC-së do ta marrë gjithashtu këtë formular, për sa kohë që nuk tatohen si S Corps.

Si mund ta paguaj veten si profesionist i pavarur SH.PK?

Në fillim të udhëtimit tuaj të pavarur, pagesa për veten është po aq e thjeshtë sa mbledhja e pagesave përmes një procesori si Paypal, Square ose Venmo for Business. Megjithëse nuk kërkohet, është gjithmonë më mirë të vendosni një llogari bankare biznesi sapo të formoni LLC-në tuaj në mënyrë që të mund të ndani të ardhurat dhe shpenzimet e biznesit tuaj nga ato personale.

A duhet që një profesionist i pavarur të formojë një LLC ose S Corp?

Shumë pronarë biznesi fillojnë me një LLC dhe më pas punojnë me një profesionist financiar për të kuptuar nëse ose kur duhet të paraqiten si S Corp. Është më mirë të konsultoheni me një profesionist financiar, pasi varet nga gjendja në të cilën jeni, të ardhurat ose paga që po bëni, ose nëse kualifikoheni për të FEIE.

A ia vlen një LLC për qëllime tatimore?

Kur i qaseni financave të biznesit tuaj në mënyrë strategjike, një LLC mund të jetë shumë e vlefshme për të përfituar nga fshirja e taksave për blerjet që lidhen me biznesin.

Cila është shkalla e tatimit për LLC?

Norma aktuale e tatimit për vetëpunësimin në vitin 2023 është 15.3%.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.