Nga fillestari në profesionist: Udhëzuesi përfundimtar për të shitur në Shopify

Shopify është një platformë e-commerce që mund t'ju ndihmojë të filloni, rriteni dhe menaxhoni një biznes. Miliona tregtarë përdorin shërbimet e Shopify për të ndërtuar dhe ofruar zgjidhje biznesi të personalizuara. Shopify ju lejon të krijoni një dyqan online dhe të shesni në shumë vende, duke përfshirë ueb, celular, personalisht, lokacione me tulla dhe llaç, dyqane pop-up dhe nëpër kanale të shumta, nga mediat sociale në tregjet në internet. Është një zgjidhje gjithëpërfshirëse për shitje. Lexoni për të mësuar se si të shesni në Shopify.

Çfarë duhet të bëni përpara se të filloni të shisni në Shopify?

Para jush filloni të shisni në Shopify, do t'ju duhet të merrni parasysh sa vijon:

1. Kuptoni se çfarë produkte të shiten

Ju mund të krijoni një vitrinë të tregtisë elektronike në vetëm disa hapa të thjeshtë, por do t'ju duhet hulumtimi i tregut. Përpara se të krijoni një llogari Shopify, është e rëndësishme të hulumtoni produktet që dëshironi të shisni. Merrni parasysh interesat dhe ekspertizën tuaj, si dhe burimet, çmimet dhe kërkesën, kur kërkoni produkte për të ofruar në dyqanin tuaj Shopify. Krijoni parashikime financiare të vëllimeve të shitjeve për të hyrë në produktet që mund të ofrojnë marzhe të forta shitjesh dhe fitimi.  

2. Kryerja e hulumtimit të tregut

Hulumtimi i tregut përfshin shikimin e markave ekzistuese brenda industrisë dhe kamares suaj të synuar. Shikoni vëllimin e tyre total të shitjeve, ofertat e produkteve dhe çmimet. Konsideroni gjithashtu nëse dëshironi të ofroni një kombinim unik të produkteve ose paketave që tërheqin klientët specifikë. Mjete të tjera të zakonshme të kërkimit të tregut përfshijnë anketat, intervistat, fokus grupet dhe vëzhgimet e klientëve. Ju mund të mbani anketa në sajte falas, faqe me pagesë ose media sociale. 

3. Hartoni një plan biznesi

Një plan biznesi do të përfshijë vizionin dhe misionin e kompanisë suaj, atë që planifikoni të ofroni dhe si mund të përmbushni nevojat e tregut tuaj të synuar. Plani juaj i biznesit Shopify mund të jetë aq i thjeshtë ose kompleks sa ju pëlqen. Elementë të tjerë tradicionalë të një plani biznesi përfshijnë:

 • Përmbledhja ekzekutive
 • Përshkrimi i kompanisë
 • Analiza e tregut
 • Organizimi dhe menaxhimi
 • Detajet e ofertave të produkteve 
 • Strategjitë e marketingut dhe shitjes
 • Parashikimet financiare
 • Financimi ose kredia e nevojshme

4. Vendosni mbi emrin e biznesit ose dyqanit tuaj

Emri i biznesit tuaj është ndërfaqja unike e kompanisë suaj me botën. Ju do të dëshironi të zgjidhni një emër që nuk përdoret tashmë nga një biznes tjetër në shtetin ose industrinë tuaj. Ju mund të kontrolloni emrat e disponueshëm të bizneseve me bazën e të dhënave të biznesit të Sekretarit të Shtetit duke bërë një kërkim në internet për emrin. Ju gjithashtu mund të konfirmoni me Zyra e Patentave dhe Markave të SHBA-së se emri nuk është markë tregtare ose e kufizuar

5. Blini një Domain

Emrat e domeneve kushtojnë aq pak sa 5 dollarë në vit ose deri në mijëra ose miliona. Ndërsa vendosni për një emër biznesi, do të dëshironi të konfirmoni që domeni juaj i dëshiruar në ueb është i disponueshëm. Për faqet e tregtisë elektronike, .com është një domen i preferuar i nivelit të lartë ose TLD. Ju gjithashtu mund të merrni parasysh TLD-të e domenit të uebit specifik për qytetin ose vendin nëse planifikoni të synoni një treg më lokal. 

Ju mund të blini një emër domaini nga burime të ndryshme, megjithëse disa nga më të njohurit janë Godaddy, Wix, Dreamhost, NameSilo dhe Namecheap. 

6. Përgatitni median tuaj 

Për të ndërtuar faqen tuaj të internetit, dyqanin dhe praninë e mediave sociale, do t'ju nevojiten logot, grafika, fotot dhe videot e produkteve tuaja. Përgatitni foto dhe video unike dhe interesante që nxjerrin në pah produktet tuaja dhe përdorimet e tyre. Nëse tashmë keni filluar të shisni produkte, mbledhja e dëshmive të klientëve (përfshirë fotot ose videot) mund të jetë një mënyrë e fuqishme për të krijuar besim. 

7. Merrni në rregull gjërat thelbësore të biznesit tuaj

Si do ta nisni biznesin tuaj? Është e rëndësishme të vendosni nëse do t'i jepni biznesit tuaj një strukturë ligjore dhe, nëse po, cilës. Një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar ose LLC ofron mbrojtje ligjore dhe administrim të thjeshtuar për shumicën e pronarëve të bizneseve të vogla. 

Pas krijimit të një entiteti ligjor biznesi, do të dëshironi të merrni një EIN, të hapni një llogari bankare biznesi dhe merrni sigurimin e biznesit, nëse është e nevojshme. Ju gjithashtu mund të flisni me një CPA ose konsulent tatimor për të kuptuar implikimet tatimore dhe kontabilitetin e biznesit. Konsideroni Idetë e emrit të LLC këtu

Si të shesni në Shopify në 7 hapa

Këtu janë shtatë hapa të thjeshtë për të filluar shitjen në Shopify:

1. Regjistrohu me Shopify

Për t'u regjistruar me Shopify, gjithçka që duhet të bëni është të klikoni "Filloni" në krye të djathtë të faqes kryesore. Do t'ju kërkohet të shkruani adresën tuaj të emailit dhe një fjalëkalim. Më pas, do t'ju kërkohet emri i dyqanit tuaj. 

2. Zgjidhni kanalet tuaja të shitjeve

Më pas, mund të shtoni kanale shitjesh. Kanalet e shitjeve janë platforma të ndryshme ku mund të shisni produktet tuaja. Lidhja e kanalit tuaj të shitjeve me Shopify ju lejon të thjeshtoni menaxhimin e inventarit, porositë dhe klientët në një vend. Kanalet e njohura të shitjeve Shopify përfshijnë:

 • eBay
 • Wanelo
 • Kanali Amazon
 • Kanali i Messenger-it
 • Pika e Shitjes
 • Kanali i shitjeve ndërmjet dyqaneve
 • Transporti në Afrikë dhe shumëkanalësh
 • SiBi - Shihni Blini

Mund të shtoni më shumë kanale shitjesh në ekranin e kanalit Shopify në çdo kohë. 

3. Vendosni metodat e pagesës

Mund të zgjidhni mënyrat e pagesës në çdo kohë duke shkuar te cilësimet në faqen e Shopify. Mund të shtoni ose hiqni mënyrat e pagesës ose ofruesit e pagesës. Vetëm mos harroni të klikoni "Aktivizo" për të ruajtur ndryshimet. 

4. Zgjidhni Metodat tuaja të Transportit

Shopify është një zgjidhje e personalizuar, kështu që ju mund të zgjidhni metodat më të mira të transportit që preferoni për produktet tuaja. Ju mund ta ndryshoni këtë në çdo kohë në seksionin "Shërbime" të cilësimeve tuaja Shopify. Zgjidhni opsionet që dëshironi t'u ofroni klientëve tuaj në arkë.

5. Dizajnoni dyqanin tuaj

Shopify mund t'ju ndihmojë të krijoni një dyqan të personalizuar. Ai ka një krijues uebsajti, i cili përdor një funksionalitet të thjeshtë zvarritje dhe lëshimi, kështu që ju mund të personalizoni dhe ndërtoni me lehtësi faqen e internetit të kompanisë tuaj pa pasur nevojë për aftësi të specializuara. Merrni parasysh ngjyrat, fontet dhe fotot që përdorni në dyqanin tuaj për të shfaqur ofertat e produkteve. 

Shopify ofron një përzgjedhje të gjerë temash falas dhe për blerje për të personalizuar dyqanin tuaj. Ju mund t'i jepni një pamje dhe ndjesi unike dyqanit tuaj online. 

6. Listoni produktet tuaja

Renditja e produkteve në Shopify është e thjeshtë. Do të lundroni te "Produktet". Më pas, mund të shtoni produkte duke shtypur butonin plus. Do t'ju kërkohet të shtoni një titull për produktin, së bashku me detaje shtesë të produktit. Së fundi, klikoni "Kontrollo" për të ruajtur produktin tuaj. 

7. Filloni të përmbushni porositë

Mënyra se si do të përmbushni porositë varet nga oferta e produktit. Ju mund të vendosni përmbushje automatike nëse ofroni një shkarkim dixhital ose një kartë dhuratë dixhitale. Ju gjithashtu keni mundësinë për të përmbushur porositë manualisht, qoftë me transportin e Shopify ose me një metodë tjetër transporti. Mësoni më shumë rreth duke përmbushur porositë e Shopify këtu

Çfarë duhet të bëni pasi dyqani juaj Shopify të hyjë në jetë?

Pasi dyqani juaj Shopify të fillojë të funksionojë, është koha për të tregtuar produkte, për të ndërtuar një bazë klientësh dhe për të analizuar tendencat për përmirësim të vazhdueshëm. Këtu është një përmbledhje e asaj që dëshironi të merrni në konsideratë.

1. Tregtoni produktet tuaja

Pasi dyqani juaj të funksionojë dhe të funksionojë, hapi i parë është t'i drejtoni klientët në sit. Merrni parasysh përdorimin e kanaleve të mediave sociale për të edukuar dhe informuar klientët e mundshëm. Ju gjithashtu mund të merrni parasysh fushatat e marketingut me pagesë në Google, Facebook, Instagram ose kudo ku audienca juaj e synuar kalon kohën. 

2. Ofroni shërbim të jashtëzakonshëm ndaj klientit

Ndërtimi i një baze të dedikuar klienti kërkon shërbim të jashtëzakonshëm ndaj klientit. Kryeni atë që keni premtuar dhe qëndroni pranë vlerës që u ofroni klientëve. Synoni të dorëzoni produktet në kohë ose herët dhe të përgjigjeni menjëherë në rast të ndonjë pyetjeje ose problemi. 

Gjithmonë komunikoni me blerësit në mënyrë profesionale dhe në kohë si pjesë e mbështetjes suaj të rregullt të klientit. Në rast të ndonjë problemi apo ankese, adresojini ato menjëherë, kërkoni falje dhe ofroni një zgjidhje të mundshme. Shërbimi i shkëlqyer ndaj klientit mund të rrisë kënaqësinë e klientit dhe të ndihmojë në ndërtimin e një baze besnike klientësh.

3. Analizoni dhe optimizoni vazhdimisht performancën e dyqanit tuaj

Kontrolloni statistikat e shitjeve, shikimet dhe marzhet e fitimit për të vlerësuar me saktësi performancën e dyqanit tuaj. Përveç mjeteve të Shopify, mund të përdorni Google Analytics për të gjurmuar udhëtimin e klientit tuaj në faqen e internetit të kompanisë suaj. Kjo do t'ju ndihmojë të përcaktoni strategjitë më efektive të marketingut, faqet më të njohura dhe kur klientët zakonisht vizitojnë dyqanin. 

Përdorimi i mjeteve të Shopify për rritje

Shopify ofron një zgjidhje gjithëpërfshirëse për filloni dhe rritni biznesin tuaj. Krijimi i një dyqani Shopify mund të jetë hapi i parë drejt lirisë financiare afatgjatë. Mos harroni se ndërsa rriteni si sipërmarrës, do të dëshironi të mbroni veten nga përgjegjësia. 

Formimi i një SH.PK ofron mbrojtje nga përgjegjësia ndërsa shton besueshmëri profesionale për kompaninë tuaj. Merrni shërbimet e formimit të doola LLC për formimin e shpejtë dhe me kosto të ulët të LLC në çdo shtet. Me shërbimet e formimit doola, do të merrni gjithashtu një EIN dhe do të ndihmoni për të hapur një llogari bankare biznesi. Në këtë mënyrë, do të keni më shumë kohë për t'u fokusuar në ndërtimin e markës tuaj Shopify. 

FAQs

Cilat janë avantazhet e shitjes në Shopify?

Ka përparësi të shumta të shitjes në Shopify, duke përfshirë kosto të ulëta të fillimit, tema të bukura dhe të personalizueshme, mbështetje të aftë dhe mbështetje për shumë kanale me profesionistët e Shopify. Shopify është i madh për dropshipping duke i ofruar kompanisë suaj siguri dhe besueshmëri. Tregu i Shopify ofron gjithashtu mundësi të shkëlqyera shitjesh për të ndërtuar më shpejt biznesin tuaj. 

Kush duhet të shesë në Shopify?

Çdokush mund të shesë në Shopify. Sipërmarrësit që duan një zgjidhje të shpejtë fillestare me veçori të personalizuara mund të përdorin Shopify për të filluar shitjen. Nëse po mendoni të nisni një biznes, mund të konsideroni Shopify. 

Sa kushton për të shitur në Shopify?

Paketa bazë e shitësve të Shopify fillon me vetëm 39 dollarë në muaj, dhe zgjidhjet e avancuara kushtojnë 399 dollarë në muaj. Shopify plus për bizneset me volum të lartë fillon me 2,000 dollarë në muaj. 

A mund të shes produkte fizike si dhe shkarkime dixhitale në Shopify?

Po, ju mund të shesni produkte fizike dhe shkarkime dixhitale në Shopify. Ju madje mund të kombinoni ofertat dhe të përfshini një shkarkim dixhital opsional me një produkt fizik. 

A mund të shes ndërkombëtarisht në Shopify?

Po, ju mund të shesni ndërkombëtarisht në Shopify. Cilësimet dhe personalizimet që ju nevojiten për të shitur në mbarë botën janë të integruara në administratorin e çdo dyqani Shopify. Nëse dëshironi të ofroni produktet tuaja në mbarë botën ose në rajone të caktuara varet nga ju. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.